rapege
Üye
Öncelikle merhaba. ben almanyada yasiyorum, bundan üc ay öncesi iphone3gs 16gb hatli satin aldim. gecenlerde basima üzücü bir olay geldi. Sabah beste ise giderken telefonu uyku semesine yere düsürdümki ön cami kirildi ama touch calisiyor. telefonun otomatik olarak bir sene garantisi var (yere düsürmek garanti icinde degil bunu biliyorum). ama ben telefonumu baskasi düsürmüs gibi sigorta üzeri tamir ettirebilirim. yanliz telefonun uzerinde jailbreak ve cydia yüklü yani tamami ile kirilmis vaziyette. ben bunu apple servise gönderirken telefonu tamami ile silecegim ve fabrika cikis ayarlarina dönüstürecegim. bugün apple aradim sordum sanki bilmiyormus gibi bu jailbreakin legal olup olmadigini sordumonlarda olmadigini söyledi ve yanisirada jailbreak yapilmis telefonlarinda otomatikmen garanti disina kaldigini belirtti. hatta telefonunu fabrika ayarina cevirsen bile bunu applenin gördügünü söyledi,bilmem flash hafizada falan izi neyapsan kaliyormus gibisine... benide simdi korku sardi. acaba telefonu silip apple göndersemmi yoksa ebay den satin aldiginm 18 euroluk cami kendimmi taksam ama aslinda kendim telefonu acmak istemiyorum cünkü ozaman tamami ile garanti disi kaliyor... neyse, umarim bu kadar uzun yazmami uygun görürsünüz ve nasil yapmam gerektigi hakkindaki fikirlerinizi bana sunarsiniz .... simdiden yardimlariniz icin tesekkür ederim
bu karar senin kararın ya restore edip Apple'ye göndercen yada bir telefoncuya ekran ile beraber vericen o yapsın