iOS Uygulamalarını QT'ye Portlama

Sponsorlu Bağlantılar

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
Decompiler buldum! Hemen deniyorum rus sitelerinde geziyordum. Game Maker dosyasına çeviriyormuş galiba.

----------Eklendi @ 21:02:28 ---------- Yazıldı @ 20:57:00 ----------

Rubik küp oyununu bile çevirmedi :D

hadi be tüh neyse pesetmek yok yola devam :D tabiki bu sizin bileceğiniz iş :D

TheMadness

TheMadness

Üye
extract yapılıyor yazılar falan da gözüküyor ama qt ye nasıl çeviririz denemedim bir deneyeyim.

omeren313

omeren313

Üye
inş başarırsınız bizim tellerde adam gibi uygulama yok :(

TheMadness

TheMadness

Üye
inş başarırsınız bizim tellerde adam gibi uygulama yok :(

Deniyorum bakalım.

----------Eklendi @ 21:11:07 ---------- Yazıldı @ 21:08:54 ----------

iOS uygulamaları hangi dilde yazılıyor?

İncİnat

İncİnat

Üye
yav arkadasım su an evde degilmis isi cıkmıs :S bir tek istegim temple run ya

TheMadness

TheMadness

Üye
olmuyor. basit bir oyun bile çevrilmiyor.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
çevrilirse oyunlar çevrilir yoksa uygulama işine girerseniz donanım kullanımı konusunda sorun olabilir
ben de bi kurcalayayım bakalım
bu arada kaynak kodunda neler olması gerekli ipa dosyası içinde ne arayacağımızı bilmiyorum da :)

----------Eklendi @ 10:05:26 ---------- Yazıldı @ 09:52:18 ----------

olmuyor. basit bir oyun bile çevrilmiyor.

abi olmuyor dediğin sendeki program mı çevirmiyor?
ipa dosyasını winrar ile açınca içinde çıkanlar ile kaynak kodu arasında ne fark var acaba

pRime.

pRime.

Üye
bu arada gerekli programın adı game maker ios decompiler olacak. ama sadece YoYo games diye bir şirketin oyunları için çıkarılmış yani her oyunda yapılamaz.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
bu arada gerekli programın adı game maker ios decompiler olacak. ama sadece YoYo games diye bir şirketin oyunları için çıkarılmış yani her oyunda yapılamaz.

Evet YoYoyla ilgili bir şeyler yazıyordu.

----------Eklendi @ 12:09:13 ---------- Yazıldı @ 11:53:10 ----------

Arkadaşlar bir Doom Classics'e bakarmısınız?Bi acayiplik var o oyunda...

----------Eklendi @ 12:10:20 ---------- Yazıldı @ 12:09:13 ----------

Ne açarsam açayım saçma sapan şeyler geliyor.Acaba benim QT'de mi sorun var?

akinorta

Üye

Deniyorum bakalım.

----------Eklendi @ 21:11:07 ---------- Yazıldı @ 21:08:54 ----------

iOS uygulamaları hangi dilde yazılıyor?
iOS uygulamaları Objective C++ dilinde
bizim symbian ve qt uygulamaları ise native c++ dilinde yazılıyor.
Ama Qt Quick ile javascript dilinde bile yazabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar,şu an ağlamak istiyorum.Yapamıyorum.Kodların karşılıklarını bulup anlayamıyorum.Hakkınızı helal edin böyle bir konu açıp sizi heyecanlandırdığım için ama benden bu kadar:
(BOOL)play=void QMediaPlayer::play
(void)stop=void QMediaPlayer::stop
(void)pause=void QMediaPlayer::pause
bulup anladıklarım bunlar.Ancak core'lerden hiçbir şey anlamadım.Eğer kodların tüm karşılıklarını bulabilecek kadar iyi bilen ve ingilizcesi iyi olan varsa,o bir şeyler yapabilir.nadir_89 ve Symbian Türkiye'den rica ediyorum.N'olur yardım edin.Halen umutsuz değilim.Lütfen yardım edin.

pRime.

pRime.

Üye
kod bilsem seve seve... :(

• Beğen
İncİnat

İncİnat

Üye
canın sagolsun abi önemli degil

pRime.

pRime.

Üye

• Beğen
fatih54102

fatih54102

Üye
eğer aramızda assembly dilini iyi (aşırı derecede iyi) bilen varsa disassemble edip tekrar arm ye belki portlanır. Ama busefer de oyun tam çalışmaz... Neyse bu dediğim sadece fikirdi sakın denemeyin en az 1 yılınızı alır ve beyniniz patlar :)

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye
arkadaşlar şimdi kodlara baktım da üzgünüm ama bununla uğraşılmaz arkadaşın dediği gibi iyi derecede kod bilmek lazım. gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor bu. kod bilseniz bile bir uygulamayı portlamak günlerinizi hatta haftalarınızı alabilir.

• Beğen
PriZm

PriZm

Üye
Arkadaşlar.emeğinize saygı duyuyorum ama bence bir uzman bulunana kadar konuyu kilitleyelim.hem böylece başka forumda bekleyenleri meraklandırmamış oluruz.eğer portlamak denilen şey bu kadar kolay olsaydı dailymobile,xda da portlarlardı.İos uygulamalarından androide dahi port edileni hiç görmedim ben(unofficial olarak)

• Beğen

akinorta

Üye
ben de portlamayla baş edemiyorum. Şu ana kadar yapabildiğim iphone listesi tarzı arayüz. Onunla da eczane programı yapmak istiyordum. Malum ovideki çok iyi zaten web programı wgz formatına.
Onun da içini açtım nöbetçi eczane listesini nerde alıyor diye ama gördüğüm şeyler beni çok şaşırttı. Niye mi
içindeki javascript dosyasında gezinirken gördüm ki eczaneleri almak için bağlanırken bizim telefon modelini ve imei numaralarını aldığını gördüm. Şok oldum. Niye bir program imei numarama sahip olmak ister ki. İşkillendim telefonumdan kaldırdım. Ve yeni bir eczane programı yazmal için yola koyuldum. Ve şu ana kadar programın ara yüzü ve listelemesini bitirdim. Şuan ihtiyacım olan sadece günlük nöbetçi eczane listesi olan sağlam bir kaynak.

• Beğen
Türe

Türe

Üye
Yazılım Mühendisleri bugünler için demek :hmmm acaba yazılım mühendisi mi olsam ? :hmmm

Üst Alt