arkafaşlar portlama işi sandığınız gibi kolay bişey değil sadece kodları değiştirmekle portlayamazsınız daha onun 50 tane sıkıntısı çıkar size tavsiyem bununla uğraşmak yerine qt öğrenmeniz zaten ozaman istediğiniz oyunu bakarak bile oluşturursunuz çok gelişmiş oyunlar haricinde tabi
c++ kodlarını değiştirseniz bile onu derlemek nokia için derlemk kolay değil ve oyunların içinde birsürü dosya var onları düzenlemek çok vaktinizi alacak o vakitte qt öğrenip baştan yeni bir oyun yazabilirsiniz daha öncede söyledim bu size gelirde getirebilir eğer iyi oyunlar yazabilirseniz ayrıca portlamayı öğrenseniz bile ancak 2-3 oyunu portlarsınız aylar sonra çünkü oyunların kaynak kodu yok decopmler programları düzgün çalışmıyor çoğu zaman aynen geri derleseniz oyun ios da bile çalışmayabilir yani daha siz portlayıp symbian da çalışasını bekleceksiniz
tekrar söylüyorum sitede mobil programlaa diye bi başlık olsa herkes bildiğini paylaşsa projesini paylaşsa daha faydalı olur ve kendi oyunumuzu kendimiz yazarız
bildiğiniz gibi kendi oyunlarını yazan biriyim 3-4 oyunu sizinle paylaştım daha 5 tane yarım kaln oyunum var kpss den dolayı aravermek zorunda kaldım ama sınavdan sonra tekrar başlayacam ve bilgilerimi sizinle paylaşmak için girilimlerde bulunacam sitede konu açılazsa kedi sitemi kurabilirim mobil programcılık üzerine birazdanda burda yarım bıraktığım bir oyunu paylaşayım oynamk isteyenler için en azından yeni bir oyun olmuş olur hernekadar yarım olsada
konumuza dönecek olursak ben portlamnın oyun yazmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum o yüzden tavsiyem oyun program yazmasını öğrenmeniz qt ile veya flash ile
bu arada flash a güvenmeyen arkadşlar var ama asphalt 6 bir flash ürünüdür ve flash ın cs6 sürümü çıkacak yakında ve3d destekli olacak artık yani 3boyutlu flash oyunlar çoğalacak bizde yazacaz tabiki öyle oyunlar