iOS Uygulamalarını QT'ye Portlama

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
Arkadaşlar.emeğinize saygı duyuyorum ama bence bir uzman bulunana kadar konuyu kilitleyelim.hem böylece başka forumda bekleyenleri meraklandırmamış oluruz.eğer portlamak denilen şey bu kadar kolay olsaydı dailymobile,xda da portlarlardı.İos uygulamalarından androide dahi port edileni hiç görmedim ben(unofficial olarak)
bütün gameloft oyunları ios'tan androide ve symbiana port olarak geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

PriZm

PriZm

Üye

bütün gameloft oyunları ios'tan androide ve symbiana port olarak geliyor.
orda parantez içinde yazmştım ama sanırım görmedin.unofficial olarak yani gameloft değilde bir başka amatör grup tarafından port edilmesinden bahsediyorum.

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
zaten port olmayan oyunlarda çok iyi çalışıyor ayrıca bu kadar uğraşacağınıza mydirad alien dalvik programının symbiana çıkmasını isteyin daha mantıklı bir kaç fps kaybıyla işi halledebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve pRime.
PriZm

PriZm

Üye
zaten port olmayan oyunlarda çok iyi çalışıyor ayrıca bu kadar uğraşacağınıza mydirad alien dalvik programının symbiana çıkmasını isteyin daha mantıklı bir kaç fps kaybıyla işi halledebilirsiniz

o proje ölmemişmiydi :D

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
yok öyle bir şey myriad sitesine bakabilirsin en son ipad 2 nin üzerinde ikon olarak bir fotosu vardı aslında çok çok güzel bir proje çünkü ios android symbian meego meamo işletim sistemlerinde uygulama oyun uyumsuzluğunu kaldırıyor, aslında myriad in sahipleri uygulamayı bir telefon şirketine satmak istiyorlar ama hala gerçekleşmedi

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve pRime.
pRime.

pRime.

Üye

orda parantez içinde yazmştım ama sanırım görmedin.unofficial olarak yani gameloft değilde bir başka amatör grup tarafından port edilmesinden bahsediyorum.
anladım özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve ~N.A.W.Y~
İncİnat

İncİnat

Üye
ben düşünüyorum aslında yazılım okumak

• Beğen
nadir_89

nadir_89

Üye
arkafaşlar portlama işi sandığınız gibi kolay bişey değil sadece kodları değiştirmekle portlayamazsınız daha onun 50 tane sıkıntısı çıkar size tavsiyem bununla uğraşmak yerine qt öğrenmeniz zaten ozaman istediğiniz oyunu bakarak bile oluşturursunuz çok gelişmiş oyunlar haricinde tabi
c++ kodlarını değiştirseniz bile onu derlemek nokia için derlemk kolay değil ve oyunların içinde birsürü dosya var onları düzenlemek çok vaktinizi alacak o vakitte qt öğrenip baştan yeni bir oyun yazabilirsiniz daha öncede söyledim bu size gelirde getirebilir eğer iyi oyunlar yazabilirseniz ayrıca portlamayı öğrenseniz bile ancak 2-3 oyunu portlarsınız aylar sonra çünkü oyunların kaynak kodu yok decopmler programları düzgün çalışmıyor çoğu zaman aynen geri derleseniz oyun ios da bile çalışmayabilir yani daha siz portlayıp symbian da çalışasını bekleceksiniz

tekrar söylüyorum sitede mobil programlaa diye bi başlık olsa herkes bildiğini paylaşsa projesini paylaşsa daha faydalı olur ve kendi oyunumuzu kendimiz yazarız
bildiğiniz gibi kendi oyunlarını yazan biriyim 3-4 oyunu sizinle paylaştım daha 5 tane yarım kaln oyunum var kpss den dolayı aravermek zorunda kaldım ama sınavdan sonra tekrar başlayacam ve bilgilerimi sizinle paylaşmak için girilimlerde bulunacam sitede konu açılazsa kedi sitemi kurabilirim mobil programcılık üzerine birazdanda burda yarım bıraktığım bir oyunu paylaşayım oynamk isteyenler için en azından yeni bir oyun olmuş olur hernekadar yarım olsada :)

konumuza dönecek olursak ben portlamnın oyun yazmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum o yüzden tavsiyem oyun program yazmasını öğrenmeniz qt ile veya flash ile
bu arada flash a güvenmeyen arkadşlar var ama asphalt 6 bir flash ürünüdür ve flash ın cs6 sürümü çıkacak yakında ve3d destekli olacak artık yani 3boyutlu flash oyunlar çoğalacak bizde yazacaz tabiki öyle oyunlar

• Beğen
Tepkiler: pRime. ve Cihanî Sultan
nadir_89

nadir_89

Üye
Bu ıos daki voleybol oyunu
[video=youtube;xKfFWx2xEcg]http://www.youtube.com/watch?v=xKfFWx2xEcg&feature=related[/video]
buda benim yazdığım oyun (yarım şuanda)

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL, pRime. ve Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
[video=youtube;xKfFWx2xEcg]http://www.youtube.com/watch?v=xKfFWx2xEcg&feature=related[/video]

Seninki daha çekici duruyor.:naughty:

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
nadir_89

nadir_89

Üye
Seninki daha çekici duruyor.:naughty:

hemde benimki sensörle oynanıyor karakteri sensörle hareketettiriyorsun ekrana dokununcada zıplıyor
ama yarım bırakmak zorunda kaldım işte oyuna scorlu ve süreli 2 mod ekleyecektim şuanda sadece oyun bitmiyor süreklı karşılıklı oynuyorsun ama sonu yok :)

• Beğen
MoleküL1997

MoleküL1997

Üye

niye türkçe değil :D

nadir_89

nadir_89

Üye
niye türkçe değil :D
güzel soru :D tr olduğu zaman oyunsadece ovide türkiye almanya ve kıbrısta yayınlanıyor ingilizce olunca tüm dünyada yayınlanabiliyor o yüzden ingilizce yapıyordum
ama tr dilde eklenebilir tabiki

• Beğen
MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
güzel soru :D tr olduğu zaman oyunsadece ovide türkiye almanya ve kıbrısta yayınlanıyor ingilizce olunca tüm dünyada yayınlanabiliyor o yüzden ingilizce yapıyordum
ama tr dilde eklenebilir tabiki

böyle bir oyunda dil pek önemli değil. İçinde diyalog olan oyunlarda türkçe dil önemli bizim için

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
böyle bir oyunda dil pek önemli değil. İçinde diyalog olan oyunlarda türkçe dil önemli bizim için

Bence de dil pek önemli değil,alıştık artık ingilizceye ama ek tr seçeneği de fena olmazdı hani...

Üst Alt