ilk şarj süresi ne kadar olmalı

Sponsorlu Bağlantılar

N. O. T. E. 2

Üye
[COLOR=""][SIZE=""][FONT=""][COLOR=""][SIZE=""]Arkadaslar bu ilk sarj suresi ne kadar bilmiyorum ama su cumle kesinlikle yalnıs batarya dolunca akımı kesiyormus.
Hayır akımı kesinlikle kesmiyor bunu 2 olaya kanıtlayacam
1.farkındaysanız sarj tam doldugunda da yarıda olsada (burda tam doludan bahsediyorum) cıkarttığınızda tus ekranı anında açılıyor ki hah tam burda akımı kesiyor iste.
2.bu soyleyecegimi bataryası eskiyen arkadaslar bana hak vereceklerdir.
Ornek veriyorum sarjınız %60 aksam sarja koymadınız sabah kaltığınızsa bu oran % 55 %50 lere duser bu normaldir.
Diyelim sarja koydunuz aksam yatmadan. En fazla 2.5 saatte sarj suresi tamamlanır ve akımı kestiğini iddia eden arkadaslar icin soyluyorum peki neden sarj dusmesi gerektiği halde %100 oluyor aksam takıp oğlen aldığımıda cok hatırlarım. Akımı kesiyorsa bataryaya enerji vermemesi lazım + bataryanın sinyallerden dolayıda olsa en azından %99 a dahi inmesi lazım.

Ha ben bu 8 satte kesinlikle inanmıyorum batarya dolan bir telefon sarjda durur %101 olmayacağına gore sarjda kalma süresi gereksizdir. Sonucta bataryanın maximum miliampersaati yukselmiyor.

Benim düsuncem bu[/SIZE][/COLOR]

- - - Eklendi - - -

sinan627

sinan627

Üye
neden %100 oladıngı söyleyeyim arkadaşım şarj dolunca akımı kesiyor fakat telin şarjı %99 a indigi andan tekrar şarj edip %100 e çıkarıyor

- - - Eklendi - - -

arkadaşım ben xperia s i ilk aldıgım da içindeki şarjı teli kurcalayarak bitirdim sonra şarja taktım 2 buçuk saat sonra batarya doluği anda çıkardım aldıgım yere de sormuştum ilk şarj ı nasıl yapmalıyım diye batarya doldu diyince çıkart demişti eski teller için geçerli 8 saat falan şarj da kalma süresi yinede rahatlayacaksan 6 saat şarj da bırak onunda bi zararı yok hem içinde kalmamış olur iyi maxicepler

Turan

Turan

Üye
note sana vereceğim cevabı sinan kardeşm vermiş :oke: biraz mantıklı konuş.telefon sarjda. Pil azalınca tekrar şarj ediyo.

N. O. T. E. 2

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]
note sana vereceğim cevabı sinan kardeşm vermiş :oke: biraz mantıklı konuş.telefon sarjda. Pil azalınca tekrar şarj ediyo.

Peki sarj azaldığını akım yokken nereden algılıyir Allah vergisimi :) konu uzar en iyisi burada kapanması..[/SIZE][/COLOR]

PriZm

PriZm

Üye
Li-ion pillerde voltaj kesici ve pil doluluğunu gösteren sensör var.

Telefon pillerinin + ve - kutupları ile beraber birde pil durumunu voltajını aktaran sensör kutubu var.

MrGalaxy

Üye
Android telefonlarda şarj dolana kadar diye biliyorum

Üst Alt