ideos x5 vs c6-01

Sponsorlu Bağlantılar

Del Rey

Del Rey

Üye
600 TL'ye kadar bütçe varsa; C6-01 multimedya telefonu olarak tek tercihim Ideos X5'e göre. Uygulama olarak alacaksan Ideos X5 al.

Bana göre bunların hiçbirini alma, biraz daha bekle; kasım ayının sonlarına doğru 603 çıkacak. X5'ten çok daha iyi bir telefon diyebilirim. Zaten, 603'ü alıp; o telefonun donanımı daha iyiydi benimki gelişmez artık diyemezsin. 420 MB boş RAM'in olur sistem başlangıcında. Grafik işlemcisi Asphalt 6 ve gelecek sürümleri kaldırabilecek güçtedir, Asphalt 6 HD aç, üzerine NFS HD açarsın, üstüne cover flowlu müzik çaları açarsın, üzerine internette sörf yaparsın, üzerine de Hairtaları açarsın; RAM'in tükenmez merak etme. Güneşli zamanlarda yüksek derecede görüntü kalitesi ve müthiş kontrast renkler elde edersin; iPhone 4'ün ekranları çok parlaktır ve 550 nittir. 603 ise 1000 nit. Düşün artık. Symbian, 1 yıla kalmadan portlama işlemini geliştirecek; Nokia da büyük ihtimalle bu aralar bazı büyük geliştiricilerle anlaşıyordur. Kısaca 603 alırsan, en az Ideos X5 kadar eğlenirsin; 2016'ya kadar da hiç sıkılmazsın.

Gelelim kameraya. 5 MP bir kamera var, yani yaklaşık Ideos X5 ile aynı düzeyde. @30p'de HD video kaydetmesi küçük bir üstünlük. Ideos bildiğim kadarıyla @25p'de HD kaydediyor.

Tasarım olarak Nokia marifetini göstermiş zaten. Siyah-sarı modeli benim hoşuma gitti diyebilirim :)

Bağlantı olarak Ideos'ta 2.1 Bluetooth kullanılırken 603'te çok daha hızlı veri paylaşımı sağlayan 3.0 kullanılmıştır, aynı zamanda Nokia Luna da geliyor; yani Bluetooth ve NFC ile kullanabileceğin bir kulaklık.

İnternet tarayıcısı Flash desteklemiyor diye korkma; Flash 10.1 ve HTML 5 destekli bir tarayıcı ile birlikte geliyor. Yani Wbe'deki %85 içeriğin hepsini açabilirsin. HTML 5 ile bu oran %90'lara fırlıyor zaten. Android'de ise çok az HTML 5 desteği bulunmakta.

Nokia 603'ü merak ediyorsan; uzak masaüstü bağlantısı ile Belleyi test edebilirsin. Fakat bağlantı çok uzaktan geldiği için çok yavaş olabiliyor bazen kullanması; ben genelde kaliteyi 3'te tutup kullanıyorum.

ence bekle ve 603 al; hiç pişman olmazsın.

Lenneth

Üye
Symbian'la Android'i karşılaştırıp Symbian iyi diyenlere çok gülüyorum.

N8'imde Belle yüklü, yüzüne bakmıyorum kaç haftadır. Şu kadar deli gibi övülen Belle.

Menüyü açıyorum, ikonları yukarıdan aşağı kaydırayım deyince takıla takıla inmiyor mu, bu Symbian'dan adam olmaz deyip bırakıyorum telefonu elimden.

----------Eklendi @ 20:47:18 ---------- Yazıldı @ 20:45:48 ----------

Avatarıma Stephen Elop'u koydum, Nokia'yı Symbian'dan kurtaracağı için ne kadar teşekkür etsek azdır bu adama :)

baranselona

baranselona

Üye
603 un fiyati onceleri 850 lira olarak hesaplaniyordu simdi otv den dolayi da bu tahmin gerceklesecek hatta tahminlerden yuksek olacaktir... cikmayan telefonla kiyaslamada yeni cikti ha ciksin sonra kiyaslarsiniz fiyati belli degil kullanici yorumlari belli degil.....

• Beğen
Tepkiler: fatih_347
Del Rey

Del Rey

Üye
Symbian'la Android'i karşılaştırıp Symbian iyi diyenlere çok gülüyorum.

N8'imde Belle yüklü, yüzüne bakmıyorum kaç haftadır. Şu kadar deli gibi övülen Belle.

Menüyü açıyorum, ikonları yukarıdan aşağı kaydırayım deyince takıla takıla inmiyor mu, bu Symbian'dan adam olmaz deyip bırakıyorum telefonu elimden.

----------Eklendi @ 20:47:18 ---------- Yazıldı @ 20:45:48 ----------

Avatarıma Stephen Elop'u koydum, Nokia'yı Symbian'dan kurtaracağı için ne kadar teşekkür etsek azdır bu adama :)

Pardon; N8'inde hangi Belle CFW'si kullanıyorsun merak ettim. :) Delight Belle mi yoksa Madness mi? Yok yani, RDA'lı 701'de orijinal Belle var; onda bile son kalitede takılmıyor da.

Del Rey

Del Rey

Üye

Peki, neden Nokia tarafından çıkartılmadan, yapılmış ve bir sürü bug'ı olan CFW'ler üzerinden yorum yapıyorsun? RDA üzerinden 701 kullanmanı tavsiye ederim. O bile CFW'lerinizden daha hızlı çalışır; ve evet, orijinal olduğundan neredeyse tamamen Bug'sızdır.

Lenneth

Üye
Peki, neden Nokia tarafından çıkartılmadan, yapılmış ve bir sürü bug'ı olan CFW'ler üzerinden yorum yapıyorsun? RDA üzerinden 701 kullanmanı tavsiye ederim. O bile CFW'lerinizden daha hızlı çalışır; ve evet, orijinal olduğundan neredeyse tamamen Bug'sızdır.

E bir zahmet hızlı çalışsın, o telefon 1 ghz işlemci ve daha güçlü gpu ile geliyor.

Eğer o da yavaşsa zaten..

Del Rey

Del Rey

Üye
E bir zahmet hızlı çalışsın, o telefon 1 ghz işlemci ve daha güçlü gpu ile geliyor.

Eğer o da yavaşsa zaten..

Of ya, yine konuyu saptırıyorsun. Hadi bende Android tablet var, ben Android'i biliyorum; sense gelip N8'de %80 Bug dolu bir CFW'nin adına Belle güncellemesi deyip; "Çok yavaş çok, kasılıyor hep" diyorsun.

603 böyle değil arkadaşlar, N8 de asıl elle ile böyle değil. X5 yerine 603 almanız çok daha mantıklı!

cyber

cyber

Üye
c6-01öneririm

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Of ya, yine konuyu saptırıyorsun. Hadi bende Android tablet var, ben Android'i biliyorum; sense gelip N8'de %80 Bug dolu bir CFW'nin adına Belle güncellemesi deyip; "Çok yavaş çok, kasılıyor hep" diyorsun.

603 böyle değil arkadaşlar, N8 de asıl elle ile böyle değil. X5 yerine 603 almanız çok daha mantıklı!

603 ün adı daha 2 3 gün önce duyulmaya başladı biraz durun bi çıksın fiyatını performansı görelim öyle karşılaştıralm daha çıkmayan bi telefonu alın demek saçma çıkması için 2 3 ay var en az.

• Beğen
eç038

eç038

Üye
bende 5800'ı iade edebilirsem eğer ideos x5 almayı planlıyorum.. ama utg özelliği c6 01 e yöneltiyor.. o özellik için almaya değecek bişe mi diye düşünüyorum bazen de :))..

----------Eklendi @ 23:22:24 ---------- Yazıldı @ 22:20:23 ----------

ayrıca ideosun sadece kullanma süresinden yana şüphelerim var yaa... nokialar en az iki gün gidiyor.. huawei nasıl acebaaaa :D

burda da karşılaştırması var bakmak isteyenlere

coacoa

Üye
bende 5800'ı iade edebilirsem eğer ideos x5 almayı planlıyorum.. ama utg özelliği c6 01 e yöneltiyor.. o özellik için almaya değecek bişe mi diye düşünüyorum bazen de :))..

----------Eklendi @ 23:22:24 ---------- Yazıldı @ 22:20:23 ----------

ayrıca ideosun sadece kullanma süresinden yana şüphelerim var yaa... nokialar en az iki gün gidiyor.. huawei nasıl acebaaaa :D

burda da karşılaştırması var bakmak isteyenlere

ideos x5 al sen 1 hafta kullan beğenmezsen 500 liraya bana sat

• Beğen
Tepkiler: kloı123

fatih_347

Kapalı Hesap

kardesim sen nokiadan özel ücretmi alıyosun.bunedir bana n8 inin 603 ünün annasından bellesinden konu baslıgında ne yazıyor?
huawei ideos x5 vs nokia c6-01 sen walla nokianın 2016 ya kadar ne yapacagını saymıssın ayıptır yawww:angry:

Del Rey

Del Rey

Üye
Ben arkadasin ihtiyaclarina en uygun fiyatli telefonu soyluyorum. Android kullanicilarinin Symbian i cekememesi benim sucum degildir.

baranselona

baranselona

Üye
Ne alaka 603 un fiyatini biliyomusun?turkiyede kaca satilacagini biliyomusun?

----------Eklendi @ 18:25:05 ---------- Yazıldı @ 18:23:47 ----------

:) android kullanicilari symbiani cekemiyor mu :D

• Beğen
Del Rey

Del Rey

Üye
Ne alaka 603 un fiyatini biliyomusun?turkiyede kaca satilacagini biliyomusun?

----------Eklendi @ 18:25:05 ---------- Yazıldı @ 18:23:47 ----------

:) android kullanicilari symbiani cekemiyor mu :D

Android tabletim var, Android kullanıcısı da sayılırım; Symbian^3 kısmında Androidcilerin gelip tartışmaya karışması ve Symbian'a hakaretler yapması bunu gösteriyor; ki Belle'nin Android'i 3'e katlamasına rağmen. Cahil kullanıcıların gelip S60v5 ve S60v3 sürümleri üzerinden Symbian'ı değerlendirmesi aynı zamanda çok komik :) Anlayan anladı.

Yurtdışında 190 Euro'ya satılması planlanıyor. Türkiye'de 890 TL mi olacak bunun fiyatı şimdi? Hatta, hadi öyle dedik; N8'in fiyatı 1500 TLye yakındı Nokia Shop'ta; aynı zamanda Media Markt'ta 1000 TL'ye almanız mümkündü. :D Güldürmeyin beni ya. Gidip yurt dışından 190 Euro'ya 603 alın; hem kâr edersiniz, hem de Symbian Belle'yi kompakt bir telefonda kullanırsınız.

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Android tabletim var, Android kullanıcısı da sayılırım; Symbian^3 kısmında Androidcilerin gelip tartışmaya karışması ve Symbian'a hakaretler yapması bunu gösteriyor; ki Belle'nin Android'i 3'e katlamasına rağmen. Cahil kullanıcıların gelip S60v5 ve S60v3 sürümleri üzerinden Symbian'ı değerlendirmesi aynı zamanda çok komik :) Anlayan anladı.

Yurtdışında 59 Euro'ya satılması planlanıyor. Türkiye'de 800 TL mi olacak bunun fiyatı şimdi? :D Güldürmeyin beni ya.

Bellenin androidi 3 e katlaması :ehe

Lenneth

Üye
Android'in bana Symbian Belle'de olmayan elle tutulur yönlerini say bakayım; ben onları 3'e katlayıp Belle'de söylerim.

Android'in google tarafından desteklenen bir işletim sistemi olması, Symbian'ın ise ölü, 2016'ya kadar desteklenecek bir sistem olması..

Var mı ötesi ? :) Ölü bir sistemi savunmayın şurda.

baranselona

baranselona

Üye
:) oww belle androidi 3 katliyir way be...

Surekli ideos x5 c6-01 tartismalarinda baska telefonlar oneriyosun yok 701 yok 603. O degil telefonlar daha piyasaya cikmadi...

Bide yurtdisindan alin diyo ya ozaman ideos x5 ide yurtdisindan. Alirsin yine arada belirgin fiyat farki Olur...

Lutfen konulari saptirmadan yorum yapin...

Takipçi Satın Al

Üst Alt