i pone 5 mi android mi

Sponsorlu Bağlantılar

legolas29

legolas29

Üye
    Konu Sahibi
i pone 5 mi android mi
beyler öncelikle s.a.

Bizim bi akraba i phone 5 getirmiş. pasaport kayıtlı filan 1000tl ye bize satarız diodu. Alacak olan abim ben diyorum ki abime gerek ekran çözünürlüğü gerekse 2 çekirdek olması gerekse dee 1 gb rami olması s4 xperia z one gibi telefonların çok gerisinde kalıyo.Ben diyorum ki bence 1000tl ye alsın abim sonra bunu satıp one s4 yada z alsın.Zaten i phone u su an en assagı 1700 e satar die düşünüyorum. Sizin önerileriniz neler?

RowneSM

RowneSM

Üye
Çekirdek , ram vs s4 önde olabilir ama s4 hiçbir şekilde i5 in stabilini geçemez. Stabil olarak i5 tabikide önde fakat işini görüyorsa ne gerek var ki s4 almasına i5 i kullanmaya devam etsin.

legolas29

legolas29

Üye
    Konu Sahibi
Çekirdek , ram vs s4 önde olabilir ama s4 hiçbir şekilde i5 in stabilini geçemez. Stabil olarak i5 tabikide önde fakat işini görüyorsa ne gerek var ki s4 almasına i5 i kullanmaya devam etsin.
Abime soruyorum fark etmez igibisinde bir yanıt alıyorum fakat bana kalırsa i phone çöp :D çünkü kişiselleştirme yok. Yani hayallerini yapamıyosun mesela widget taşıyamıon anasayfa filan yok vb. yoksa android 1 numara bence ama abimin kararı

RowneSM

RowneSM

Üye
Abime soruyorum fark etmez igibisinde bir yanıt alıyorum fakat bana kalırsa i phone çöp :D çünkü kişiselleştirme yok. Yani hayallerini yapamıyosun mesela widget taşıyamıon anasayfa filan yok vb. yoksa android 1 numara bence ama abimin kararı

Tabikide abinin kararı sonuçta kullanan o. Fakat bana sorucak olursanda ben i5 derim ama tabi abinin kararı. Bende zaten 1 yıl daha s3 mini ile idare edip i6 nın cıkmasını bekliyeceğim çıkınca i6 alıcam. Sonuçta ne demişler zevkler ve renkler tartışılmaz. :D

fk555897

fk555897

Üye
Bence iPhone 5 daha iyi. Tasarımı çok güzel, iOS gibi stabil bir işletim sistemine sahip. Birde oyunlarda hiçbir sorun yaşatmıyor. Kamerası da mükemmel çekiyor.

Matthe

Matthe

Üye
iPhone daha mantıklı, Galaxy S4 alıp 1-2 sene kullanıp satmaya kalkınca çok düşük bir fiyata satıcak ama iPhone öyle değil ki fiyatı düşmüyo meretlerin. Çok iyi fiyata satıp yine güzel bir telefon alabilir...

legolas29

legolas29

Üye
    Konu Sahibi
Bence iPhone 5 daha iyi. Tasarımı çok güzel, iOS gibi stabil bir işletim sistemine sahip. Birde oyunlarda hiçbir sorun yaşatmıyor. Kamerası da mükemmel çekiyor.
doğru ama son çıkan z one ve s4 kamerası daha iyi tartışılamaz bile.

- - - Eklendi - - -

iPhone daha mantıklı, Galaxy S4 alıp 1-2 sene kullanıp satmaya kalkınca çok düşük bir fiyata satıcak ama iPhone öyle değil ki fiyatı düşmüyo meretlerin. Çok iyi fiyata satıp yine güzel bir telefon alabilir...
ya ama yinede android in yerini tutamıyor hacı

RowneSM

RowneSM

Üye
doğru ama son çıkan z one ve s4 kamerası daha iyi tartışılamaz bile.

- - - Eklendi - - -

Kardeşim şimdi yalnış anlama ama sanki millete zorla android dedirtçekmişsin gibi bi hava yaydın ortaya. Hani sanki abinin i5 kullanmasını istemiyormuşsun gibi ne biliyim bana öyle geldi :hmmm

Matthe

Matthe

Üye

Bu senin kişisel görüşün bak, iOS gerçekten stabil bi sistem ve düşük donanımda çok rahat çalışabiliyor. Ama kapalı olması kötü. Android yüksek sistemlerde bile donup takılabiliyor falan filan. İyice düşünün yani alacak olan sizsiniz

legolas29

legolas29

Üye
    Konu Sahibi

Kardeşim şimdi yalnış anlama ama sanki millete zorla android dedirtçekmişsin gibi bi hava yaydın ortaya. Hani sanki abinin i5 kullanmasını istemiyormuşsun gibi ne biliyim bana öyle geldi :hmmm
AHahahhaha :d: yopk yahu estağfirullah hacı. Ben sadece i5 yi sevmiyorum yani sadece kişiselleştirme bakımından yoksaa.Bende size danışıyım dedim performans yönünü siz de stabil diiynce artık çok tezatlanmıyorum suan i5 'e :op:

- - - Eklendi - - -

Bu senin kişisel görüşün bak, iOS gerçekten stabil bi sistem ve düşük donanımda çok rahat çalışabiliyor. Ama kapalı olması kötü. Android yüksek sistemlerde bile donup takılabiliyor falan filan. İyice düşünün yani alacak olan sizsiniz
Haklısın.... Ama işte insan seviyor android i özgür hissediyorum :)

Matthe

Matthe

Üye
AHahahhaha :d: yopk yahu estağfirullah hacı. Ben sadece i5 yi sevmiyorum yani sadece kişiselleştirme bakımından yoksaa.Bende size danışıyım dedim performans yönünü siz de stabil diiynce artık çok tezatlanmıyorum suan i5 'e :op:

- - - Eklendi - - -

Haklısın.... Ama işte insan seviyor android i özgür hissediyorum :)

O zaman al android istediğin kadar oynaş sistemle, özgürsün :naughty:

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Kesinlikle ip5 derim.

erkan811

Üye
Ios hapishane, android sınırsız özgürlük :-) karar senin :-)

erkan811

Üye
Hapise girip anahtar aramaktansa hiç girmemek daha mantikli :-)

erkan811

Üye
Tamam hocam sen hapisten kaç. Ben kendi fikrimi söyledim

legolas29

legolas29

Üye
    Konu Sahibi
:D ne hapisi arkadaslar abartmayin tamam ;)

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar hapis derken birtek bluetooth yok. Tamam android gibi kişiselleştiremiyoruz ama bu sorunda Jailbreak ile düzeltiliyor. Hem bu devirde Bluetooth kullanan mı kaldı?

Invoke

Invoke

Üye
O zaman al android istediğin kadar oynaş sistemle, özgürsün :naughty:

Aynen.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar hapis derken birtek bluetooth yok. Tamam android gibi kişiselleştiremiyoruz ama bu sorunda Jailbreak ile düzeltiliyor. Hem bu devirde Bluetooth kullanan mı kaldı?
Bence jbten sonra da android kadar özgür olamıyor ios.
Onun da kendine göre artıları var tabi ama ben android seviyorum şahsen.

- - - Eklendi - - -

Konunun asıl sorusuna gelirsek(ilk mesaja)
İstedikleri kadar rami yüksek olsun ya da işlemcisi önde olsun android iostan iyi diyemezsin. İlerde belki dersin de işlemcisine bakarak karar veremezsin. Çünkü android sistemi sömürür. Yüksek rame ihtiyacı vardır bunu kapatmak için adamlar son çıkan amirallere(!) 2gb ram koydular. İphonelarda ram düşük ama yetiyor. İhtiyacı yok çünkü 2gb rame. Kısacası IOS daha stabil. ama ben xperia seviyom :D (Onlarda hep eksik yapıyor canımı sıkıyor :off: :vur)