\\Her model cihaz için rom atma veya root,cwm işlemini buradan bana sorabilirsiniz//

Sponsorlu Bağlantılar

Konudan yararlandınız mı?

• Evet

Kullanılan: 36 76.6%
  • Elbette

Kullanılan: 9 19.1%
  • Tabiki

Kullanılan: 13 27.7%

• Kullanılan toplam oy
    47

asker1978

Üye
Üstadım yardımcu olursanız çok sevinirim.S4 cihazımda ozcan 3.4 rom kullanıyorum daha önce Hassan rom kullanıyordum Hassan romdaki batarya ikonlarını yada seçtiğim bir ikonu özcan roma uygulamak istiyorum nasıl yapabilirim birde özcan romda Stweak programını çalıştırabileceğim bir kernel varmı sebebi ise kulaklık ses seviyesini burdan çok güzel ayarlayabiliyorum.Yardımların için şimdiden teşekkür ederim.

szqn55

szqn55

Üye
bana mt6579 işlemcili telefon için root dosyası lazım nasıl atabilirim
cihaz bu

Respect60

Respect60

Üye
bana mt6579 işlemcili telefon için root dosyası lazım nasıl atabilirim
cihaz bu
Framaroot yazın Google'a.Çıkan linklerden Xda Developers sitesinin bulun.Oradaki konudan Framaroot 1.9.3 apk'yı indirin.Nasıl root yapacağınız konusundaki anlatımlar internette mevcut. :)

• Beğen
Tepkiler: szqn55
szqn55

szqn55

Üye
teşekkürler deneyeceğim

-sss-

Üye
kardeş Sony Xperia Go için GinberBread sürümü 2.3.7) root yapamıyorum da yardımcı olur musun?

seyrengah

seyrengah

Üye
selamün aleyküm bende galaxy win gt-i8552 telefon var dün cwm 6,0,4,5 yükledim rom yüklemek için ama daha yüklemeden telefon normal modda hiç açılmamaya başladı ancak recovery modda açılıyor birde download modda açarsan açılıyor başka yok bilgisayarımda da odin telefonu görmüyor
samsun mobile usb modem yüklemnemedi diyor fastboot da aynı pcde media player 11 yüklü samsung usb driver yüklü ama ne yaptıysam odin teli görmüyor yardım ede bilirmisiniz

ARM_TR

ARM_TR

Üye
Root var mi?
Buyur kardesim
Root var bir de yanlış cwm yükledim şimdi tablet cwm modunda sıkıştı düzeltince seninkini yüklerim :)
Ekleme: cwm boot looptan kurtuldum senin cwmni bekliyorum :) Tablet: Polypad C518 Allwinner A13

Son düzenleme:
Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
exper h7g tablet için rom varmı güzel olan

folfol322

folfol322

Üye
İyi günler kolay gelsin, (Çok sıkıcı olacak şekilde anlatmamaya çalışıcam :P Malum uzun yazıları çoğu insan sevmez :D )

Ben tam olarak sorunu çözemesem de buradan biraz destek alabilirim sanırım, toplu bir soru cevap bölümü için buraya konu açan arkadaşa çok teşekkürler öncelikle.

Öncelikle;
ClockWork Mod ve recovery olayını tam olarak yapamadım. Yani benim telefonda mı bi gariplik vaar, yoksa ben her denediğimde aynı yanlışlara mı düşüyoruum.. Bilemedim.

Telefonumun özellikleri ve şu anki durumu;
LG Optimus L5
Android 4.1.2 Jelly Bean
512 MB Ram
v20C.kdz TR (e612)
Kernel 3.4.0
Telefon Root'lu - SuperSu yüklü ve Root Yetkisi isteyen uygulamalarda tetiklenip gerekli işlemi yapabiliyor.

İlk olarak telefonum her ne kadar uğraşsam da "Kurtarma Modu" na geçiş yapmıyor. KDZ yi defalarca yeniden yükledim, telefonu fabrika ayarlarına çekip öyle yükledim hem de... (Bi ara e610 KDZ de yüklemiştim ama içime sinmediği için tekrar e612 atmıştım)

En son durumu yukarıda yazdığı gibi. Kurtarma modu için de kdz yükleme yaptığım programı çalıştırıyorum, o zaman kendiliğinden geçiyor.

Her neyse yardım istediğim konu şu;

Telefona Swap alanı açmak istiyorum. Gerekli konuda AKDELİKAN arkadaşım da yardım etmek amaçlı bilgilendirme yapmış fakat (Google Play üzerinden indirdiğim) ROM Manager programı ile bunu yapamadım. recovery dosyasını gerektiği gibi uygulayamadım. Birşeyler deniyorum, anlatılanları uyguluyorum ama telefon tamamen iflas ediyor. Açılmıyor, uyarı ekranları çıkıyor vs..

Hatta bir keresinde bir Android Logosu ve üzerinde üçgen içinde kırmızı ünlem şeklinde bir ikon çıkmıştı. Telefonu açmam zorlamıştı biraz.

Benim istediğim şey;

ClockWork Mod'u nasıl yükleyeceğim. Önce Rom Manager mi yüklenecek? Ya da buna hiç mi ihtiyaç yok? Ekstra başka birşey yapmam gerekiyor mu? Telefona yüklemem gereken dosya hangisi? (Ben ilgili recovery dosyasını bulabildiğimi söyleyemiyorum. Hangisini denediysem olmadı maalesef :S )

Bunları bana adım adım ve ayrıntılı bir şekilde anlatabilirseniz uygulayıp telefonuma Swap alanı oluşturmak istiyorum. Zaten sırf bunları yapamadığım için hiçbir zaman custom rom da deneyemedim. Her neyse Swap alanı büyük bir ihtiyacımı karşılamış olacaktır buna eminim.

Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca;

HERKESİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN :)

bozok_tr

bozok_tr

Üye
Hocam note 3 root işlemini bi türlü gerceklestiremedim denenmiş çalışan bi işlem varmı

GlasTes

GlasTes

Üye
Kardeş benim elimde Turkcell Maxi IQ Tablet var ancak root ile ilgili hiçbirşey bulamadım bu konuda yardımcı olabilirmisin?

buharacilar

buharacilar

Üye
kardeş benim telefonda s3 mini value edition rootu buldum ama rom ve cwm bulamadım buna bi bakarmısınkardeş benim telefonda s3 mini value edition rootu buldum ama rom ve cwm bulamadım buna bi bakarmısın

Ayrt0n Senna

Ayrt0n Senna

Üye
Evet A dan Z ye sorularınızı bekliyorum
Herkes konu açmaya başlıyınca toplu olması gerektiğini düşündüm.
Lütfen sorularınızı bu konu üzerinden sorunuz.
Özelden soranlara cevap verilmeyecektir.
Bekliyorum
:maxicep:Cici60 arkadaşımızın hazırladığı Samsung galaxy s3 orjinal rom kurma işlemi:
Galaxy S III i9300 - S3 4.3 Türkiye Romu Kurulumu (En Kapsamlısı Resimli Anlatım!) Alternatif-Link Performans+ Uzun Şarj - MaxiCepCici60 ın hazırladığı Note 2 orjinal rom konusu:
Galaxy Note 2 N7100 - Note 2[4.3] Kurulumu En kapsamlı Anlatım[HATASIZ ŞEBEKE+ WİFİ+ ROOT!+ KNOX'U KALDIRMA] - MaxiCep

Samsung Galaxy S3 mini orjinal Recovery Cwm:
Samsung Galaxy S3 Mini Orjinal Recovery / Cwm - MaxiCep

Galaxy s3 mini orjinal recoveryden yüklenebilen root dosyası bir ilk

dostum banada htc desire x modelini nasıl rootlayacağımı söylermisin bir türlü beceremedimde

NextWorld

NextWorld

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle hepinizden özür diliyorum.
Sürekli mobilden girdiğim için oldukça zor oluyor.
Şimdi lütfen araştırmalık(Xxx romu buluver, xxx cwm bul) sorunlarınızı kendiniz halletmeye çalışın.
Benim sizlere yardımım rom yada root yapmadaki yöntemdir.
Siz dosyaları bulun :D
O kadar zor olmasa gerek ...4.3 rom yazıp aramak.
Veya xxxCwm Xxx root
Adam geliyor bilmemne rom bulsana diyor. Benimde arama tekniğim sizlerle aynı ya googlede arıyorum yada XDA da varsa var yoksa yoktur.

Şimdi herkesin nelere yardım edebileceğimi anlamasını istiyorum.
Elinizde telefon modelinize uygun Rom,cwm,root dosyası varsa hallederiz.
Aksi taktirde mümkünü yok.
Banim yapcağım tek yardım nasıl yükleyeceğinizdir. Yoksa elim ayağım birbirine dolanıyor:D
Siz Cwm dosyasını bulun yükleriz.
Rootu hadi yinede ayrı tutalım :oke:
Çünkü hepsininki aynı hemen hemen.

ROOT NASIL YAPILIR???
Root yapmanın yolları oldukça geniştir.
1-Telefondan direk uygulama ile deneme.
=Framaroot halen Gmdiscovery tarzı telefonlarda işe yarıyor uygulamanın apksını bulup indirin deneyin=

2-Bilgisayar ile
Pc ile root yapmak için DRİVER DOSYASI muhakkak gereklidir.

Googlede arayın
Samsung Usb driver
Lg usb driver
General mobile usb driver
Vs....

İndirip PC nize kurunuz.

Şimdi Pc yi yeniden başlatınız.
Artık pc telefonumuzu tanıyor.

Şimdi bir root yolu seçelim
Samsung ve diğer cihazlar için favori programım Kingo dur.
Ama isteyen mobogenie vs. Pek çok root programı var.

Hepsinde kullanmak için telefonumuz üzerinde yapmamız gereken ufak bir şey var Ayarlar/Geliştirici seçenekleri/Usb hata ayıklama modunu etkin yapınız.

Şimdi kingoyu açınız.
Telefonu pc ye bağlayınız.
Bekleyiniz
Root gelince basın
Sakın kabloyu çekmeyin yoksa fısss tel uçar!!!

Menüde super su varsa root olmuştur .

###########################
CWM nasıl kurulur.?

Cwm kurmak kolaydır.
Android marketten herhangi bir recovery uygulaması indirin önerim Ram Manager Produr.
Bununla cwm kurabilirsiniz.
Olmuyorsa telefonunuz desteklemiyor yada çok kullanılmıyordur.(popüler değildir.)

Xda ya bakın varsa orada vardır. Yoksa başka tek sitede bulamazsınız.
Hatta bozma şansınız bile olabilir her görünene aldanmayın!!!

Rom kurma/custom Rom
Yukarıdakiler tamamsa
Teli kapatıp recovery moda girip
Install zipten indirdiğimiz hafıza kartındaki romu seçip ilerliyoruz.
Sonra bekliyoruz.

Not Hiç kimse size zorla yaptırmıyor
İsteyen yapar isteyen yapmaz.
Yalnızca geliştiriciler için yardımcı olmaya çalıştım. Cihazınıza gelebilecek herhangi sorundan ne ben nede maxicep.com sorumlu tutulamaz.
Anlayışınız için teşekkürler diyerekten anlatımı bitıriyorum...

Criptony

Üye
Samsung Galaxy Ace 2 (GT I8160) cihazim var 4.1.2 jelly bean sürümü. 4.4 Kitkat ve cihazı hizlandıracak ROM lazım. Bana yardımcı olursan sevinirim.Bir de ROM un inceliklerini anlatırsan iyi olur.Şimdiden saol

ARM_TR

ARM_TR

Üye
Öncelikle hepinizden özür diliyorum.
Sürekli mobilden girdiğim için oldukça zor oluyor.
Şimdi lütfen araştırmalık(Xxx romu buluver, xxx cwm bul) sorunlarınızı kendiniz halletmeye çalışın.
Benim sizlere yardımım rom yada root yapmadaki yöntemdir.
Siz dosyaları bulun :D
O kadar zor olmasa gerek ...4.3 rom yazıp aramak.
Veya xxxCwm Xxx root
Adam geliyor bilmemne rom bulsana diyor. Benimde arama tekniğim sizlerle aynı ya googlede arıyorum yada XDA da varsa var yoksa yoktur.

Şimdi herkesin nelere yardım edebileceğimi anlamasını istiyorum.
Elinizde telefon modelinize uygun Rom,cwm,root dosyası varsa hallederiz.
Aksi taktirde mümkünü yok.
Banim yapcağım tek yardım nasıl yükleyeceğinizdir. Yoksa elim ayağım birbirine dolanıyor:D
Siz Cwm dosyasını bulun yükleriz.
Rootu hadi yinede ayrı tutalım :oke:
Çünkü hepsininki aynı hemen hemen.

ROOT NASIL YAPILIR???
Root yapmanın yolları oldukça geniştir.
1-Telefondan direk uygulama ile deneme.
=Framaroot halen Gmdiscovery tarzı telefonlarda işe yarıyor uygulamanın apksını bulup indirin deneyin=

2-Bilgisayar ile
Pc ile root yapmak için DRİVER DOSYASI muhakkak gereklidir.

Googlede arayın
Samsung Usb driver
Lg usb driver
General mobile usb driver
Vs....

İndirip PC nize kurunuz.

Şimdi Pc yi yeniden başlatınız.
Artık pc telefonumuzu tanıyor.

Şimdi bir root yolu seçelim
Samsung ve diğer cihazlar için favori programım Kingo dur.
Ama isteyen mobogenie vs. Pek çok root programı var.

Hepsinde kullanmak için telefonumuz üzerinde yapmamız gereken ufak bir şey var Ayarlar/Geliştirici seçenekleri/Usb hata ayıklama modunu etkin yapınız.

Şimdi kingoyu açınız.
Telefonu pc ye bağlayınız.
Bekleyiniz
Root gelince basın
Sakın kabloyu çekmeyin yoksa fısss tel uçar!!!

Menüde super su varsa root olmuştur .

###########################
CWM nasıl kurulur.?

Cwm kurmak kolaydır.
Android marketten herhangi bir recovery uygulaması indirin önerim Ram Manager Produr.
Bununla cwm kurabilirsiniz.
Olmuyorsa telefonunuz desteklemiyor yada çok kullanılmıyordur.(popüler değildir.)

Xda ya bakın varsa orada vardır. Yoksa başka tek sitede bulamazsınız.
Hatta bozma şansınız bile olabilir her görünene aldanmayın!!!

Rom kurma/custom Rom
Yukarıdakiler tamamsa
Teli kapatıp recovery moda girip
Install zipten indirdiğimiz hafıza kartındaki romu seçip ilerliyoruz.
Sonra bekliyoruz.

Not Hiç kimse size zorla yaptırmıyor
İsteyen yapar isteyen yapmaz.
Yalnızca geliştiriciler için yardımcı olmaya çalıştım. Cihazınıza gelebilecek herhangi sorundan ne ben nede maxicep.com sorumlu tutulamaz.
Anlayışınız için teşekkürler diyerekten anlatımı bitıriyorum...

Son bir yardım lazım cwm mi buldum ama boot loopa giriyor onlarca siteye baktım hiçbiriyle çözüm bulamadım formatlayınca cwm gidiyor hem cwm nin hem de normal sistemin kalmasını sağlamak mümkünmü. Boot loop derken cwm harici hiçbir şey açılmıyor...

NextWorld

NextWorld

Üye
    Konu Sahibi
Son bir yardım lazım cwm mi buldum ama boot loopa giriyor onlarca siteye baktım hiçbiriyle çözüm bulamadım formatlayınca cwm gidiyor hem cwm nin hem de normal sistemin kalmasını sağlamak mümkünmü. Boot loop derken cwm harici hiçbir şey açılmıyor...
Bazı cihazlarda olağan durum
Cwm ile işin neyse onu hallet
Yani mesala cihaz açlmıyor sadece cwm açılıyor ya işte romunu vs o sırada kuracaksın zaten . Kalıcı olmuyor maalesef.
Install .zipten seçip ilerle
Başka yol yok.
İşini o sırada görmen gerekiyor malesef
Samsung Galaxy Ace 2 (GT I8160) cihazim var 4.1.2 jelly bean sürümü. 4.4 Kitkat ve cihazı hizlandıracak ROM lazım. Bana yardımcı olursan sevinirim.Bir de ROM un inceliklerini anlatırsan iyi olur.Şimdiden saol
Son mesajımı lütfen okuyunuz.
Romlar forumda mevcuttur.
Samsung Android Rom bölümünde
Stabildir hepsi incelikleri içinde yazıyor. :oke:
kardeş benim telefonda s3 mini value edition rootu buldum ama rom ve cwm bulamadım buna bi bakarmısınkardeş benim telefonda s3 mini value edition rootu buldum ama rom ve cwm bulamadım buna bi bakarmısın
Rom Manger google playden indir dene
Olmadı recovery tools indir dene
selamün aleyküm bende galaxy win gt-i8552 telefon var dün cwm 6,0,4,5 yükledim rom yüklemek için ama daha yüklemeden telefon normal modda hiç açılmamaya başladı ancak recovery modda açılıyor birde download modda açarsan açılıyor başka yok bilgisayarımda da odin telefonu görmüyor
samsun mobile usb modem yüklemnemedi diyor fastboot da aynı pcde media player 11 yüklü samsung usb driver yüklü ama ne yaptıysam odin teli görmüyor yardım ede bilirmisiniz
Öncelikle Pc nize Sams. Usb driver kurmanız gerekiyor.
Sonra odin görür...
Orjinal romu pda ya basıp seçin
Telefonu bağlayın starta basın
Üstadım yardımcu olursanız çok sevinirim.S4 cihazımda ozcan 3.4 rom kullanıyorum daha önce Hassan rom kullanıyordum Hassan romdaki batarya ikonlarını yada seçtiğim bir ikonu özcan roma uygulamak istiyorum nasıl yapabilirim birde özcan romda Stweak programını çalıştırabileceğim bir kernel varmı sebebi ise kulaklık ses seviyesini burdan çok güzel ayarlayabiliyorum.Yardımların için şimdiden teşekkür ederim.
Rom edit konusunda bilgim yok konuyu açan arkadaşlara sorsan yardım edebilirler

Üst Alt