teAtalay
Üye
evet bu sürekli bahsettigimiz olay. Ben hiç bir zaman illegal oyun veya uygulama yüklemek için hack taraftarı olmadım. Tam aksine ben hackli symbisn N8 kullanırken bile mağazadan uygulama satın alırdım. Benim hack istememin sebebi;tweakler. Mesela telefon kapalıyken alarm çalması,şeffaf başlat ekranında arka plana duvar kağıdı atayabilme,bir birinden ayrılmış bildirim sesleri,özel sms bildrim sesi atayabilme gibi sistemde olmayan fakat hacker ve geliştiriciler tarafından sisteme eklenebilen şeyler. Mesela basit bir şey: @ tuşuna sabit bir mail hesabınızı atama. Bu unlock cihazlarda yapıldı ama mevcut wp8 cihazlarda bu kişiselleştirme imkanı yok. Bunun gibi sayısız kişiselleştirme ve işlevselleştirme tweakleri var. Ve bu tweakker bir zaman sonra üretici tarafından sisteme dahil ediliyor. Örnek; Apple cydiada bulunan neredeyse onemli tüm yweakleri ios'a ekledi.
bence önemli olan kullanıcıların bilinçlenmesi. Adından belli: "illegal yükleme" bunu kullanıcı imkanı olsa da yapmamaya özen göstermeli.
Kullanıcılar da sizin benimsemiş olduğunuz mantığı, ahlağı benimserlerse arka bile çıkılabilecek bir gelişme ancak maalesef bu hiç bir zaman olmayacak.
)
Tabi işin öbür yanı biraz zor. İnsanlar bedavası varken para vermezler. Keşke sadece bu tarz tweakler için hacklenebilse.