Samsung ATIV S Türkiye'de Satışta

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Samsung ATIV S Türkiye'de Satışta
Samsung’un Windows Phone 8 (Apollo) yüklü ilk cihazı Samsung ATIV S, yeni yılın ilk günlerinde Türkiye’de satışa sunuldu. Samsung Nokia ve HTC gibi güçlü rakiplerinin aksine özellikleriyle göz dolduran Samsung ATIV S ‘i reklamını hiç yapmadan, sessiz sedasız bir şekilde Türkiye piyasasında satışa sundu. Fiyatının Samsung Galaxy S3′ten daha pahalı olması nedeniyle, telefonun özelliklerinden çok işletim sistemi tercihini göz önünde bulunduran kullanıcılar tarafından ilgi göreceğini söylemek yanlış olmaz. Fiyatının bu kadar yüksek olmasının sebebi olarak, Samsung’un bu modelinde kendi işlemcisi yerine Qualcomm’un Snapdragon S4işlemcisini kullanmış olması ve Microsoft’un Windows Phone 8 işletim sistemi için talep etmiş olduğu lisans ücreti’ni gösterebiliriz.

İnceliği, hafifliği ve metalik görünümlü şık kasasıyla oldukça güzel bir tasarıma sahip Samsung ATIV S , 4.8 inç Super AMOLED HD ekrana sahip. Telefonu rakiplerinden ayıran en büyük özelliği micro SD ile arttırılabilir hafızayı destekliyor olması. Telefon piyasada 16Gb ve 32Gb lık hafızaya sahip 2 şekilde satılıyor.
Samsung ATIV S Özellikleri
2G Network: GSM 850/900/1800/1900
3G Network: HSDPA 850/900/1900/2100
Boyutlar: 137.2 x 70.5 x 8.7 mm
Ağırlık: 135 gram
Ekran: 4.8 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 16M renk, 720 x 1280 piksel, ~ 306 ppi piksel yoğunluğu, Multitouch desteği
Koruma: Corning Gorilla Cam 2
Kart Slotu: 32 GB’ye kadar microSD Hafıza Kartı slotu
Depolama Alanı: 16/32GB dahili depolama
Bellek: 1GB RAM
Veri (Data): GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, microUSB
Arka Kamera: 8MP, 3264×2448 piksel, otofokus, LED flaş, Geo-tagging, görüntü sabitleme, 1080p @ 30fps video
Ön Kamera: 1.9MP
İşletim Sistemi: Microsoft Windows Phone 8
Yona Seti: Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4
CPU: Çift çekirdekli Krait 1.5 GHz
GPU: Adreno 225
Sensörler: Accelerometer, gyro, yakınlık, pusula
Mesajlaşma: SMS, MMS, Email, Push Email, IM
Tarayıcı: Internet Explorer 10
RDS: Stereo FM radyo
GPS: A-GPS desteği ve GLONASS ile GPS
Batarya: Li-Ion 2300 mAh Standart Batarya
Ses: 3.5mm jack Girişi

Samsung ATIV S Rakipleriyle Kıyaslaması
Samsung ATIV S
Nokia Lumia 920
HTC 8X
Pil Süresi​
2:38​
2:36​
2:30​
SunSpider Puanı (Düşük daha iyi)​
890​
914​
914​
WPBench Puanı​
241​
227​
221​
AnTuTu Puanı​
12,064​
10,957​
11,775​

Alıntıdır....​

- - - Eklendi - - -

Anlamadığım bi olay neden ATIV S daha iyi çıkıyoor testlerde ? Aynı işletim sistemi aynı donanım :hmmm..Bu arada daha önce açıldıysa çok özür :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Lumia920'nin wpbench testi.

Tabi bu sonuc her testte az ya da çok farkli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
awdil

awdil

Üye
Samsung her alan da mücadele veriyor.Wp 8 li bir telefon üretmesi bunun en ayan örneği olsa gerek.Bana göre bu hamleyle,nokia'nın gidişatına sağlam bir balta darbesi vurmuş oldu.

Bu saatten sonra pazar payını yükseltmeyi bırakın,korumanın bile çok zor olacağı kesin nokia için.Tabi bizim gibi eski günlerin hatrına hala nokia'dan şaşmayan kullanıcıların desteği ile,nereye kadar gider meçhul.

Haber için teşekkürler.

ecel54

ecel54

Üye
Samsung her alan da mücadele veriyor.Wp 8 li bir telefon üretmesi bunun en ayan örneği olsa gerek.Bana göre bu hamleyle,nokia'nın gidişatına sağlam bir balta darbesi vurmuş oldu.

Bu saatten sonra pazar payını yükseltmeyi bırakın,korumanın bile çok zor olacağı kesin nokia için.Tabi bizim gibi eski günlerin hatrına hala nokia'dan şaşmayan kullanıcıların desteği ile,nereye kadar gider meçhul.

Haber için teşekkürler.

bu telefon 1milyon bile satmaz :D

dedereis123

dedereis123

Üye
Apolladan kaynaklı fark artmış , l920 geri kalması pek olanıklı değil zaten

awdil

awdil

Üye

bu telefon 1milyon bile satmaz :D

Bence satıp satmaması samsung için pek önemli değil.Samsung zaten android ile satış tarihin de zirvesini buluyor.Bence bu telefon tamamen nokia'nın cihazlarına yapılmış bir saldırı.Kendi mevcut kullanıcıları için bir alternatifte olabilir,neticede androidten sıkılıp wp8 deneyimini tatmak isteyenler de olacaktır.

Satabilir de.Satsın ki,lumialar ucuzlasın. :)

dedereis123

dedereis123

Üye

Bence satıp satmaması samsung için pek önemli değil.Samsung zaten android ile satış tarihin de zirvesini buluyor.Bence bu telefon tamamen nokia'nın cihazlarına yapılmış bir saldırı.Kendi mevcut kullanıcıları için bir alternatifte olabilir,neticede androidten sıkılıp wp8 deneyimini tatmak isteyenler de olacaktır.

Milletin garezi zaten wp8den çok Nokia ya , adamlar Nokia cihazıları aşırı dandik diyen kesim . O yüzden samsung satabilirliği yüksek ama ben pek sanmıyorum

gkcll

gkcll

Üye

Haber için teşekkürler.

wp8 de nokia hep önde olacaktır kendine has özellikleri ile yeni tanıtılacak lumia çok ses getirecek bekleyip göreceğiz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ativ s aslinda kotu bir cihaz degil. Donanim olarak dolu ve kaliteli ozellikleri var. Ama govde yapisi sgs3'un wp8 yuklu hali oldugu icin yurtdişinda cokca eleştirildi. Kalitesiz kasa malzemesi nedeniyle satişa ciktigi ulkelerde de cok yogun bir talep almadi. Samsung focus flash'a wp7.5 tango guncellemesinin de gecen hafta verilmesi bu cihaza olan ilgiyi bir anda koreltti.

ecel54

ecel54

Üye

teledonun reklamı bile yok :D nokia almak istemeyen gider htc alır :D. Hem satmayan telefon nokia'ya nasıl darbe vuracak :D

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Fiyat ne kadar bu arada arkadaşlar bilen varmı

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
awdil

awdil

Üye

teledonun reklamı bile yok :D nokia almak istemeyen gider htc alır :D. Hem satmayan telefon nokia'ya nasıl darbe vuracak :D

Peki o zaman,söyleyelim samsung'a üretmesin bu telefonu. :)

Azizim,hani derlerya renkler ve zevkler tartışılmaz,işte bu haseb ile sizin görüşleriniz genelin argümanını yansıtmıyor.Rekabet olması bizler için iyidir,biraz bu minvalden nazar etmeye çalışın...Yoksa nokia wp8'i özerkliğine almış,çok satmış vs.bu gibi sonuçlar mali açıdan tüketicilerin lehine olmaz.

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal
yasirtaha

yasirtaha

Üye

Azizim,hani derlerya renkler ve zevkler tartışılmaz,işte bu haseb ile sizin görüşleriniz genelin argümanını yansıtmıyor.Rekabet olması bizler için iyidir,biraz bu minvalden nazar etmeye çalışın...Yoksa nokia wp8'i özerkliğine almış,çok satmış vs.bu gibi sonuçlar mali açıdan tüketicilerin lehine olmaz.

seni destekliyorum bu konuda rekabet müşteri kârınadır

PureFood

PureFood

Üye
Ben bu olaya iyi yönden bakıyorum. Samsung'un bu piyasaya dahil olması iyi oldu ancak neden tanıtım,reklam gibi yollara başvurmadı ilginç. Fiyatını da öğrensek daha hoş olur.
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

ecel54

ecel54

Üye

Satsın rekabet olsun ama daha reklamını bile yapmıyor. Fiyatı ucuz olmadığı sürece pek alan olacağınıda zannetmiyorum. Çoğu kişinin haberi bile olmaz bu telefondan. Rekabet olsun ama bu telefonla zor niraz gerçekçi olmak lazim. Lumia 920 ve HTC 8x karşısında pek şansı yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...