Gps Konum Bulma Sorunu (FP2 ile düzeldi sanmıştık)

Sponsorlu Bağlantılar

azrock

azrock

Üye
Bende de vardı bu sorun. PR 1.2'ye döndüm, bu sorun kalmadı ben de...:P:

- - - Eklendi - - -

Şimdi 3-5 denemede tam buldu. Daha doğrusu buluyor, sonra hemen konum aranıyor diyor.

En fazla 50 m sapma ile buldu.

R.A.M

R.A.M

Üye
benim 2 sokak aşagıda gösteriyodu yinede şükür :D

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
bu fp1 dn once cok guzel calısıyordu. Ya fp1den yada fp1dn snra gelen harita güncellemesi yüzünden. Lanet olsun nokiaya. Adam gbi guncelleme cikarmıyor. Guzel olanıda bozuyor. Bu qt sorunundanda illet ettim. Hep bir sorun sorun.

lazkopatttttt

Üye
fp1 güncellemesinden kasıt bellemi yaw

yunus_ 123

yunus_ 123

Üye
diğer şikayetçi olanlar c7 , c6-01 ve n8 sahipleri. bizde de FP1 yok.ona mahsuben yorumumu yaptım :) konuyu iyice okudum merak etme.yanlız şöyle birşey var. telefondaki toplu taşıma uygulamasını kaldırmanızı öneririm.sorun yapabiliyor.haritaların stabil çalışmasında hatta konum bulmasında. bu da benden bir anektod olsun.uygulayın :)

peki bu toplu tasımayı nasıl kaldırcz anlatırmısın. üzerine basılı tutunca sil secenegi çıkmıyo :) ?

- - - Eklendi - - -

peki bu toplu tasımayı nasıl kaldırcz anlatırmısın. üzerine basılı tutunca sil secenegi çıkmıyo :) ?

gerekli açıklamayı yapmıssn geç farkettm .. teşekkürler. deneyip sonucu yazcm

- - - Eklendi - - -

ARkadaşlar fp1 gelmeden önce telefonumla hareketli veya hareketsiz rahatça telefonum konumumu buluyordu açık alanda. Ama gelen güncellemelerden sonra artık konum zor buluyor. Bulsa bile tam yerinde değil. Hareketli araba içinde iken hiç bulamıyor konumu.

Böyle bir sorun yaşayan var mı ? Yoksa bir ayarı mı var ben bilmıyorum. Internete bağlamadan konum bulmayı dıyorum bu arada.

Not: İki tane 603 de denenmiştir.

Şuana kadar sorun bulunan telefonlar: 603, c601, e6
peki sorun güncelleme sonrasındaysa haritaların 3,8 sürümünü yada şuankinden bir önceki sürüm neyse artık onu kursak sorun çözülmez mi ?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Bulunduğunuz ortamdaki 20-30 cmlik beton tavan bile tümleşik gps in çalışmaması için yeterlidir. Örneğin Piranha navigasyon cihazımız bina içinde kesinlikle konum bulamıyor, ne cam dibi ne de camdan dışarı çıkartmak kar etmiyor o derece. Ama C6-01 ile mobil veri kapalıyken bile şebeke tabanlı bağlantı sayesinde yakın sonuş alabilirsiniz. 300-500 mt içerisindeki yerinizi gösterdiğinde şebeke bağlantısı kullanıp baz istasyonundan yerinizi tespit eder ;)

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Bulunduğunuz ortamdaki 20-30 cmlik beton tavan bile tümleşik gps in çalışmaması için yeterlidir. Örneğin Piranha navigasyon cihazımız bina içinde kesinlikle konum bulamıyor, ne cam dibi ne de camdan dışarı çıkartmak kar etmiyor o derece. Ama C6-01 ile mobil veri kapalıyken bile şebeke tabanlı bağlantı sayesinde yakın sonuş alabilirsiniz. 300-500 mt içerisindeki yerinizi gösterdiğinde şebeke bağlantısı kullanıp baz istasyonundan yerinizi tespit eder ;)

KArdeşim zaten biz açık alanı kastediyorduk :) Açık alanda bulmuyor sorun orda. Güncelleme öncesi ve sonrasınıda ayırt edebilecek kapasitedeyiz çok şükür. Ağabeyimde ve bende 603 var. İkisindede konum bulmuyor lanet. Nokiayı arayıp söyeleyeceğim. Benim gibi sorunu olanlarda ararsa sevinirim

santimental

Üye
n8 dede aynı sorun var. symbian = sorun.
fakat mobil veri açıkken hakkını yememek lazım.

seyfipasa

seyfipasa

Üye
c7 kullanıyorum bendede aynı sorun war belle yükledikten sonra bulmakta zorlanıyor 1 km falan sasıyor önceden saniyeler içinde bulurdu

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
n8 dede aynı sorun var. symbian = sorun.
fakat mobil veri açıkken hakkını yememek lazım.

Önemli olan mobil verisiz bulması. Mobil veri varken benim eski nokia c500 da buluyordu hemen. :) Mobil ve wifi olmadan bulması gerek. Ben nokia yı arayacağım. Eğer sorun olan arkadaşlarım bunu nokiaya bildirirse. Ne kadar çok kişi bildirirse üst yönetime okadar gitme şansı var. Lanet olası nokianın bundan haberi yok belkide

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

KArdeşim zaten biz açık alanı kastediyorduk :) Açık alanda bulmuyor sorun orda. Güncelleme öncesi ve sonrasınıda ayırt edebilecek kapasitedeyiz çok şükür. Ağabeyimde ve bende 603 var. İkisindede konum bulmuyor lanet. Nokiayı arayıp söyeleyeceğim. Benim gibi sorunu olanlarda ararsa sevinirim

Tüm konuyu ilk mesajdan itibaren okudum merak etme :) Yazdığım yazı senin sorunun kadar diğer arkadaşların sorunlarıyla da ilgiliydi arkadaşım ;) Bazı arkadaşlar evlerindeyken yakın farklı yerlerde göründüklerini söylemiş, ben de ona istinaden o şekilde yazdım. C6-01 kullanıcısıyım, fp1 falan yok bizde malum. Son harita güncellemesi görünmüyor sanırım enson yapmıştım onu da. mobil veri kapalı ve 1. gps sunucusu supl.google.com 2. sunucu supl.nokia.com iken camın önünde 1-2 dk gibi bir sürede yeri belirledi ama 10 sn sonra şebeke tabanlı yüzünden 7km uzakta bir yeri gösterdi 20-30 sn sonra tekrar tümleşik gps ile doğru yerimi gösterdi. 15-20 sn lik periyotlar ile şebekenin gösterdiği ile doğru yer arası değişip durdu. Bu arada cihaz sabit duruyordu hareket halinde belki farklı olabilirdi. Tümleşik gps ile kullanırken cihazını havada geniş bir 8 çizecek şekilde gezdirirsen sinyali yakalaması daha kolay olabilir.
Bir de Konumlama sunucularının "yalnızca ana şebekede" seçeneğini kontrol edermisin. Fp1 sonrası Evet olarak görünüyorsa Hayır olarak değiştirmen gerekir.
Şimdi 2. kez test ettim. App stop ile haritalar ı durdurduktan sonra konumlama sunucularından google ı iptal ettim yine cam önünde 20-30 saniye içerisinde 300 mt civarındaki konumu buldu.

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
hayır olarak işaretliymiş. Google sunucusunuda ekledim. Birsey farketmedi. Demek istediğim fp1 den once konumumu bul dedigimde 10 saniye de nokta atışı yaparak buluyordu. Hareketli hareketsız. Ustelık mobilverisiz. Şimdi ıse ancak kafasına göre 300m içinde buluyor. Oda aradasirada

Ek

Arkadaşlar Nokia yı aradım. Bununla ilgili çözüm istedim. Üst mercihlere bildirilmesini istedim. Oda bildirileceğini söyledi. ADam zaten ben ne dersem tamam dedi. :D Dedimlerim ona çinçe gibi geliyordu sanırım. :D ADamın önerisine bakın. Bir önceki sürüme dönün isterseniz. :)

Neyse Benim gibi bu sorunu olanlar konum bulma sorunu diye arayıp forumlarda birçok kişi bu sorundan muzdarip derseniz bence iyi bir kitle olup nokiaya sesimizi duyururuz. Top sizde artık

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Dün dışarıda da denedim. C6-01 mobil veri kapalı 3-4 saniyede buldu yeri ;)

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Dün dışarıda da denedim. C6-01 mobil veri kapalı 3-4 saniyede buldu yeri ;)

Telefonlarımızda sorun olduğu açık. 603 için söylüyorum :) Ah eski günler bendede öyleydi. Nokia içine etmeden önce :d

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
pil tasarruf modu açık olsa veya pil koruma programı yüklü olsa diyeceğim ki gps i çalıştırmıyor, engelliyor ama yoktur değil mi öyle bir program?
bende daha önce güç tasarrufu açık olmadığı halde bir batarya programı flash dahil birçok şeyi kapalı tutuyordu. program arka planda çalışmıyor görünse de telefona yüklü olduğu sürece sistemle birlikte çalıştığı için herşeyi kısıtlıyordu. böyle bir program varsa onu kaldırıp dene istersen ;)

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
pil tasarruf modu açık olsa veya pil koruma programı yüklü olsa diyeceğim ki gps i çalıştırmıyor, engelliyor ama yoktur değil mi öyle bir program?
bende daha önce güç tasarrufu açık olmadığı halde bir batarya programı flash dahil birçok şeyi kapalı tutuyordu. program arka planda çalışmıyor görünse de telefona yüklü olduğu sürece sistemle birlikte çalıştığı için herşeyi kısıtlıyordu. böyle bir program varsa onu kaldırıp dene istersen ;)

Yok kardeşim. Kaç kere flash bile attım. DAha 1 ay önce ağabeyime de 603 aldım. Ondada aynı sorun var. Hiç program yüklemedik :) Her ihtimali bende gözden geçirdim ama boş :)

Umut

Umut

Üye
Nokia C6-01'im var ve Belle yüklü. Bende de son 1 aydır aynı problem var. Muhtemelen Haritalar programından kaynaklanıyor. Dün akşam 1,5 saat boyunca telefonu hareketsiz bir şekilde balkonun mermerinde bıraktım ama maalesef konum bulamadı.

Bendeki versiyon bilgileri şöyle:

v 3.08 11wk47 b04
Map version 0.2.46.103

Konumlama yöntemlerinde sadece Tümleşik GPS işaretli. Yardımlı GPS'i seçtim, Toplu Taşıma'yı da kaldırdım yine bulamadı.

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C6-01'im var ve Belle yüklü. Bende de son 1 aydır aynı problem var. Muhtemelen Haritalar programından kaynaklanıyor. Dün akşam 1,5 saat boyunca telefonu hareketsiz bir şekilde balkonun mermerinde bıraktım ama maalesef konum bulamadı.

Bendeki versiyon bilgileri şöyle:

v 3.08 11wk47 b04
Map version 0.2.46.103

Konumlama yöntemlerinde sadece Tümleşik GPS işaretli. Yardımlı GPS'i seçtim, Toplu Taşıma'yı da kaldırdım yine bulamadı.

Kardeşim aynen sorun bizdede var. Güncellemeden olması ihtimal. Ben nokia yı aradım durumu bildirdim. Sizlerde bende böyle bir sorun var diyip arayıp hatta bir çok kişide var. Forumlarda herkes bunu tartışıyor derseniz geniş kitle olarak nokiayaya gider. Sanırım onlarda eşşek değildir. Burda çözümü yok malesef

Burakkk250

Üye
ben şunu farkettim ne kadar doğru bilmiyorum ama öyle.tl veya internet pakedim olduğunda konumumu çok rahat buluyor, ama hiçbir harcama yapmıyor.tl veya internet pakedi olmadığında bulmuyor bile.internet çevrimdışı bu arada.saçma ama çok defa şahit oldum ben

Üst Alt