Merhaba,
1 ay önce sıfır ama SPOT bir
Samsung i8910 Omnia HD aldım.
Buna farklı bir marka ve eski birmodel bir tlfun IMEI no'su çakılmış. NEYSE...
Samsung i8910'a HX V11-7 Türkçe custom firmware (cfw) yükledim.
Bu HX v11-7 cfw ile "Araçlar"a girince
"HXpatcher" uygulaması ile
"Phone id" Samsung(default) / N97 / X6 / SE Vivaz / C6-00 arasından seçilerek değiştirilebiliyor.
Yaklaşık 1,5 yıl önce, Nokia 5800 XM'e Garmin Mobile XT'yi kurup kullanmama rağmen, bu Samsung i8910'da bir türlü çalıştıramadım.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
da
anlatılanları harfiyen uygulamama ve her denemede "phone id"yi farklı bir model olarak belirlememe RAĞMEN,
her kurulum denemesinde, yani tlf'ndaki "dosya yönteicisi" ile "hafıza kartı" ana dizinindeki "GarminMobileXT.sis" dosyasını elle çalıştırdığında, hep
"uygulama telefon ile uyumlu DEĞİL, yine de yüklensin mi?" uyarısını alıyorum.
"Devam" diyerek kurulumu tamamlıyorum AMA "Uygulamalar" a gidip, "Garmin"i çalıştırdığımda;
"Satın al", "Deneme süresini başlat" "Etkinleştir (veya aktivasyon" ve "Garmin Mobile XT"yi başlat"
gibisinden 4 seçeneğin yer aldığı bir ekranla karşılaşıyorum. Burada "Garmin Mobile XT'yi başlat" dedikten sonra;
"Sorumluluk reddi" ekranını "I agree" diyerek geçip, "metin dili"ni "Türkçe" ve "Sesli yönlendirmeyi" yine "Türkçe" olarak belirliyorum.
5-)
Genelde sistem Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i otomatik tanır. Eğer tanımazsa; karşınıza gelen bilgi ekranından GPS Cihazı Aranıyor'u iptal edin.
Ayarlar – Sistem – Uzak GPS’e girip Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i seçip
etkinleştir deyin.
denilmiş.
ANCAK "GPS cihazı aranıyor"u iptal etMEDEN beklersem,
"GPS cihazı bulunamadı, yeniden denensin mi" gibisinden bir uyarı çıkıyor.
"GPS cihazı aranıyor"u iptal edip,
Ayarlar – Sistem – Uzak GPS’e girdiğimde ise, yine
"GPS cihazı YOK" gibisinden bir uyarı ile karşılaşıyorum. Bu ekranın alt kısmında yer alan "EŞLEŞTİR" dediğimde ise yine "cihaz bulunamadı, yeniden denensin mi" gibisinden bir uyarı çıkıyor.
ACABA Garmin Mobile XT, HX v11-7 cfw yüklenmiş Samsung i8910 ile hakikaten uyumlu DEĞİL mi?
YOKSA ben bir şeyi mi YANLIŞ yapıyorum?
YOKSA "GPS cihazı bulunaMAMAsı", tlfuma eski bir modelin imei'si çakılmış olduğundan mı?