Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

frendar

Üye
kardeşim çok sagol Allah razı olsun

avciomer

Üye
öncelikle merabalar ve işlevsel paylaşım için teşekkürler.
yeni c7 telefon aldım ve ilk işim bu navigasyon(garmin) yüklemek oldu.önceden e71 kullanıyordum ve garminden çok memnundum ancak c7 ye yüklediğimde harita bir türlü ekrana gelmiyor.telefon uyduya bağlanamıyor.ovi maps te evin içinde dahi olduğumda uyduya bağlanması 1 dakikayı geçmezken garminde niçin böyle oldu?
cevabınız için şimdiden teşekkürler..

bu arada hattım kurumsal olduğu için avea üzerinden internete giremiyorum.

emre9515

Üye
Teşekkürler, programı n8'e kurdum, iki gündür kullanıyorum. Gördüğüm kadarıyla orjinal navigasyondan daha başarılı. haritalar daha güncel. Program çalışıyor ama bazı sorunlar var. Bazen donup kalıyor (özellikle harita üzerinde gezinirken), ve programı uygulama listesinden kapatmam gerekiyor. Ama asıl problem bu değil.
Gerek harita yoluyla, gerek adres yoluyla, gerekse geçerli konum yoluyla bir nokta veya konum belirlediğimde rota hesaplamasını yapıyor, sorunsuz çalışıyor. FAkat ben bu belirlemiş olduğum konuma kendim bir ad verirsem problem başlıyor. nereye gideceğimi konumdan veya noktada seçtiğimde program kapanıyor. Fakat sadece ismini değiştirip kendim isimlendirdiğim konumlarda yapıyor bu problemi. Büyük küçük harf fark etmiyor.
bu problemin çözümü hakkında bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.

yazılımda kullandığınız dili ingilizceye çevirirseniz bir sıkıntı kalmıyor.

oguzkhan292

Üye
indirdim o kadar uğreşıp sonra baktımki benim telefon sis uzantısı açmıyor ( samsung monte )

datroner

Üye
tşkleeeeeeeeeeeeeeeeeer

aymaviolsa

Üye
yazılımda kullandığınız dili ingilizceye çevirirseniz bir sıkıntı kalmıyor.

ÇÖZMEDİ malesef. ingilizceye çevirdim. birde british english kısmı var.
her ikisinde de kendi kaydettiğim yere girince atıyor programdan.
ancak cihazın kendi kaydettigi noıktalarda atma yapmıor.
mesela ben bir arkadaşın evini kaydetmişm "Ev" olarak. bu noktaya hem türkçede hem ingilizcede girebiliyorum. programdan atmıyor.
ancak başka bir kayıtlı nokta da atıyor. aceba büyük harfle kayıtlarda mı atıyor diye düşündüm... degil. henüz ne zaman atıp ne zaman atmayacagının matematiğini çözemedim ben bu programın. bunu da halletsek süper eksiksiz bişiler olacak inanın..

memmed58

Üye
Garmin her açılışta daha iyi gps doğruluğu bekleniyor diye beklemesi normal midir?

tayfuntrnk

tayfuntrnk

Üye
harita güncellemesi olmayacak mı. İstanbul ve ankarada yeni yolların hiçbiri yok

----------Eklendi @ 23:40:31 ---------- Yazıldı @ 23:38:03 ----------

Garmin her açılışta daha iyi gps doğruluğu bekleniyor diye beklemesi normal midir?

eğer bağlandıktan sonra kapatıp yeniden açarsan beklemez. Beklemenin amacı uydulara bağlanmaktır. Eğer araçta kullanıyorsan sabitlemeni tavsiye ederim daha hızlı bağlanır.

----------Eklendi @ 23:43:25 ---------- Yazıldı @ 23:40:31 ----------

ÇÖZMEDİ malesef. ingilizceye çevirdim. birde british english kısmı var.
her ikisinde de kendi kaydettiğim yere girince atıyor programdan.
ancak cihazın kendi kaydettigi noıktalarda atma yapmıor.
mesela ben bir arkadaşın evini kaydetmişm "Ev" olarak. bu noktaya hem türkçede hem ingilizcede girebiliyorum. programdan atmıyor.
ancak başka bir kayıtlı nokta da atıyor. aceba büyük harfle kayıtlarda mı atıyor diye düşündüm... degil. henüz ne zaman atıp ne zaman atmayacagının matematiğini çözemedim ben bu programın. bunu da halletsek süper eksiksiz bişiler olacak inanın..

ilk sayfada üstad açıklamasını yapmış. Kaydettiğiniz yerleri büyük harfle kaydederseniz sorun kalmıyorr..

faun

Üye
teşekkürler eline sağlık

aymaviolsa

Üye
...ilk sayfada üstad açıklamasını yapmış. Kaydettiğiniz yerleri büyük harfle kaydederseniz sorun kalmıyorr..

kayıt sırasında büyük harf kullanmak gerekiyor. üstad dogru yazmış. ancak işin sıkıntısı kaydedilen yeri sonradan seçince program kapanıyor. BÜYÜK harfle dahi kaydetsek kapanıyor..

----------Eklendi @ 17:30:56 ---------- Yazıldı @ 17:28:02 ----------

garminin enson güncel haritası hangisi. üstadın sayfasında 2011-2 görünüyor.
geçenlerde 2011-7 gördüm bir sayfada ama nedir ne degildir bilemiyorum.

enson hangi güncelleme var üstadlar???

albattros

Üye
hocam ellerine sağlık mükemmel bi navihasyon programı yanlız ben bunu samsung i8910 için nasıl yapıcam ?
telefon yurt dışından kaçak sorun olurmu ?

BAYKAN84

Üye
tam bir aydır bu garmini fransa haritasıyla yuklemeye calışıyorum telefonum n8 ve yaklaşık 20 gb dosya indirdim ama bi türlü beceremedim program kuruldu ama harita yapamadım bana fransa haritasının linkini verebilecek biri varmı ya deli etti beni bu :)

BAYKAN84

Üye
daha önce reis arkadasın sahsi sitesine yazdım 1 hafta bekledim yardım eden olmadı burda da olmayacak galiba cokmu zor istegim anlamadım ki :)

crazystan

Üye
paylaşım için teşekkurler benm bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim n 95 8gb kullanıyorum yukledım ve herşeyi yaptım ancak gps herzaman zayıf gösteriyor telefonun gps ayarlarınada baktım bluetooth gps yı ayarladm oda olmadı hiç bi şekilde harita göstermiyor no map yazıyor. uydu aranıyor yazıyor ama bağlanamıyor galiba nasıl düzeltebilirim

zevs73

Üye
selam ben dediginiz gibi yukledim calisiyor Garmin ama-Bir bolumde Garmin hakkinda ESN kilidini ac diyor anliyamadim uyduya da balanmiyor benim cep tel nokia 6-00 yardim lutfen? tesekurler=

zevs73

Üye
merhaba ben de yukledim ama sadece uyduya balanamiyor 3 gun dur urasiyorum olmuyor garmin i actigimda Eksen kilidini ac diyor.

----------Eklendi @ 10:32:09 ---------- Yazıldı @ 10:25:06 ----------

Ben de uyduya balanamiyorum nokia c6-00 var bende her sey calisiyor sadece balanmiyor

BRAVEHEART11

Üye
Merhaba,
1 ay önce sıfır ama SPOT bir Samsung i8910 Omnia HD aldım.
Buna farklı bir marka ve eski birmodel bir tlfun IMEI no'su çakılmış. NEYSE...
Samsung i8910'a HX V11-7 Türkçe custom firmware (cfw) yükledim.
Bu HX v11-7 cfw ile "Araçlar"a girince "HXpatcher" uygulaması ile "Phone id" Samsung(default) / N97 / X6 / SE Vivaz / C6-00 arasından seçilerek değiştirilebiliyor.

Yaklaşık 1,5 yıl önce, Nokia 5800 XM'e Garmin Mobile XT'yi kurup kullanmama rağmen, bu Samsung i8910'da bir türlü çalıştıramadım.
da
anlatılanları harfiyen uygulamama ve her denemede "phone id"yi farklı bir model olarak belirlememe RAĞMEN,
her kurulum denemesinde, yani tlf'ndaki "dosya yönteicisi" ile "hafıza kartı" ana dizinindeki "GarminMobileXT.sis" dosyasını elle çalıştırdığında, hep "uygulama telefon ile uyumlu DEĞİL, yine de yüklensin mi?" uyarısını alıyorum.

"Devam" diyerek kurulumu tamamlıyorum AMA "Uygulamalar" a gidip, "Garmin"i çalıştırdığımda;
"Satın al", "Deneme süresini başlat" "Etkinleştir (veya aktivasyon" ve "Garmin Mobile XT"yi başlat"
gibisinden 4 seçeneğin yer aldığı bir ekranla karşılaşıyorum. Burada "Garmin Mobile XT'yi başlat" dedikten sonra;
"Sorumluluk reddi" ekranını "I agree" diyerek geçip, "metin dili"ni "Türkçe" ve "Sesli yönlendirmeyi" yine "Türkçe" olarak belirliyorum.

5-) Genelde sistem Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i otomatik tanır. Eğer tanımazsa; karşınıza gelen bilgi ekranından GPS Cihazı Aranıyor'u iptal edin. Ayarlar – Sistem – Uzak GPS’e girip Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i seçip etkinleştir deyin.
denilmiş.
ANCAK "GPS cihazı aranıyor"u iptal etMEDEN beklersem, "GPS cihazı bulunamadı, yeniden denensin mi" gibisinden bir uyarı çıkıyor.
"GPS cihazı aranıyor"u iptal edip, Ayarlar – Sistem – Uzak GPS’e girdiğimde ise, yine "GPS cihazı YOK" gibisinden bir uyarı ile karşılaşıyorum. Bu ekranın alt kısmında yer alan "EŞLEŞTİR" dediğimde ise yine "cihaz bulunamadı, yeniden denensin mi" gibisinden bir uyarı çıkıyor.

ACABA Garmin Mobile XT, HX v11-7 cfw yüklenmiş Samsung i8910 ile hakikaten uyumlu DEĞİL mi?
YOKSA ben bir şeyi mi YANLIŞ yapıyorum?
YOKSA "GPS cihazı bulunaMAMAsı", tlfuma eski bir modelin imei'si çakılmış olduğundan mı?

BRAVEHEART11

Üye
1 aydır bana kafayı yedirten, Garmin MobileXT v.5.00.50'nin başlatıldığında "GPS cihazı bulunmadı" uyarısı vererek çalışmama sorununu internet araştırmalarım ile bulduğum bir çözümle hallettim. Gecenin bu saatinde, balkaonda zayıda olsa uydu sinayli alarak, konumumu harita üzerinde gösterdi. Bulduğum çözümü sizinle de paylaşayım. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlara belki bir faydam olur. ASLINDA, Sayın Reis-i Eagles'in paylaştığı çoğu adım AYNEN geçerli ANCAK sırası biraz değişik. Yine de Reis'e çok ama çok tşekkürler... Reis'in paylaşımından AYNEN alıntılar ile ben sorunumu şu şekilde hallettim:

1- EN ÖNEMLİ NOKTA: BAŞLANGIÇTA sw.unl ve gmapsupp.unl dosyalarını oluştuMAdan (bunları daha sonra oluşturacağız), Garmin Private, Resource, Sys klasörlerini + GarminMobileXT.sis dosyasını tlfunun hafıza kartına kopyalıyoruz.

2-
Sonra tlfu data kablosundan ayırıp veya hafıza kartı bilgisayarın kart okucusunda ise tlfa takıp, biraz bekleyin. Ekranda "Yükleniyor..." yazısı belirecektir. AMA uygulama yüklenemeyecektir. Çıkarsa "Uygulama yöneticisine gidin." uyarısını dikkate alıp (bende bu uyarı hiç çıkmadı) Uygulama Yöneticisine gidin. "Yüklenmedi" yazan GarminMobile_PA'yı "seçenekler"e tıklayıp "sil" veya "kaldır" diyerek silin. Akabinde az önce karta attığınız GarminMobileXT.sis dosyasını açarak kurulumunu başlatın. Kurulum sırasında bendeki gibi "Uygulama tlfla uyumlu DEĞİL, yine de yüklensin mi" çıkarsa, "evet" veya "devam" diyerek kuruluma devam edin, ekranda beliren izin isteklerine "evet" veya "izin ver" deyin. Kurulum bittikten sonra "uygulamalar"a girip, "GarminXT"yi çalıştırın.

3-
Sorumluluk Reddi
'ni kabul edin. Metin dili seçme bölümünde 19 kez sağ yaparak Türkçe seçeneğini seçin.

4-
Sesli yönlerdimede de yine Türkçe seçeneğini seçin. Birimi metrik olarak ayarladıktan sonra Garmin Online erişimi iznini de kendi isteğimize göre ayarlayın.

5-
Genelde sistem Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i otomatik tanır. Eğer tanımazsa; karşınıza gelen bilgi ekranından GPS Cihazı Aranıyor'u iptal edin.

ŞİMDİ BURASI YİNE ÖNEMLİ:
6- Ayarlar -> Sistem -> Hakkında (About) tılayın. Burada alt alta:
IMEI:
IMSV gibisinden birşey ve
Card ID (Card Code, kart kodu): 10 haneli bir sayı yazması lazım. Bunu bir yere not edin. Bu kart kodunu sw.unl dosyasını oluşturuken kullanacağız.

7-
Bilgisayarınıza indirip unrar yaptığınız "ilac" klasörü içinde bulunan (IMEI converter'ı kullanMIyoruz) "Garmin ilac"ı çalıştırın.
"Enter your unit id here" yazan kutucuğa, az önce tlfunuzdaki GarminXT'den not ettiğiniz "Card id'sini yazın ve üst kısımdaki "Generate"e tııklayın.
"Your GM XT device unlock code"da beliren numarayı seçip kopyalayın. Bir "Not defteri" sayfası açıp yapıştırın ve "farklı kaydet" diyerek adını SW.UNL olarak belirleyip, bilgisayarınızda unutmayacağınız bir yere kaydedin. (Garmin ilac uygulamasını kapatMAYın)
Sonra bu oluşturduğunuz SW.UNL dosyasını (ister tlfu data kablosu ile -depolama modunda- bağlayarak, ister hafıza kartını tlfdan çıkarıp bilgisayarınızın kart okuyucusuna takarak) Garmin klasörü içine kopyalayın.

8-
Tlfu data kablosundan ayırıp veya hafıza kartı bilgisayarın kart okucusunda ise tlfa takıp, biraz bekleyin. Ekranda "Garmin (Mobile) XT cihazı bulundu. çalıştırılsın mı ?" uyarısı belirirse, "evet" veya "çalıştır"a tıklayın. Bu uyarı belirmese de "uygulamalar"a gidip GMobileXT'yi çalıştırın. "GPS Cihazı Aranıyor" uyarısı belirrse, "İPTAL" deyin ve GarminXT'den çıkın.

9-
Garmin ilac da "Select Map Product" bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak oluşan kodu seçin ve kopyalayın (CTRL+C). Bir "Not defteri" sayfası açıp yapıştırın ve "farklı kaydet" diyerek adını GMAPSUPP.UNL olarak belirleyip, bilgisayarınızda unutmayacağınız bir yere kaydedin.
Sonra bu oluşturduğunuz GMAPSUPP.UNL dosyasını (ister tlfu data kablosu ile -depolama modunda- bağlayarak, ister hafıza kartını tlfdan çıkarıp bilgisayarınızın kart okuyucusuna takarak) Garmin klasörü içine kopyalayın.

10-
Tlfu data kablosundan ayırıp veya hafıza kartı bilgisayarın kart okucusunda ise tlfa takıp, biraz bekleyin. Ekranda "Garmin (Mobile) XT cihazı bulundu. çalıştırılsın mı ?" uyarısı belirirse, "evet" veya "çalıştır"a tıklayın. Bu uyarı belirmese de "uygulamalar"a gidip GMobileXT'yi çalıştırın. "GPS Cihazı Aranıyor" uyarısı belirrse, "İPTAL" deyin.
Ayarlar –> Sistem –> Uzak GPS
’e girip Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i seçip "Etkinleştir" deyin.

BEN bu adımdan sonra, balkondan i8910 tlfumda ilk kez GmobileXT'yi çalıştırabildim.
Sayın Reis-i Eagles'a bir kez daha çok teşekkürler...

hakan10000

Üye
2011-07 Garmin haritasını burdan indirebilirsiniz.

yucel67

Üye
eline sağlık

Üst Alt