Telefon Tavsiyesi Galaxy S3'ten Lumia Telefona Geçilirmi ?

Sponsorlu Bağlantılar

akdeniz77

akdeniz77

Üye
denicemde 6 inch biraz büyük mü gelir acaba ? 3400mah olması cezbetti beni mükemmel bir sarj süresi verir.cebe sığar mı onun derdindeyim :)

programlari bir şekilde hallederiz.
lumia 920 hız konusunda Galaxy s3'ü pazara gönderemez.ben buna archidroid cyanogenmod 11 yuklesem ve üstüne 1.8.ghz overlock kernel atsam = lumia 920yi yerden kaldırmaz.
ama bu sefer sarj 2 saatte biter orası ayrı :) Sarj süresi icin touchwiz kullanıyorum yoksa kullanmam.

benim amacım yeni bir şeyler keşfetmek. şuanlik ön araştırma yapıyorum ilerde pişman olmayayım diye çünkü bildiğin o sistem gidecek ve yeni bir sistem kullanmaya başlayacaksin.
kardeşim sorun şu sen lumia 920 kullanmadın ama ben s3 te kullandım.ve sen wp yi bilmiyorsun kullan öyle fikir beyan et.
 


onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim sen s3 ü nasıl vaziyette kullandin orjinal halindemi yoksa müdahele ettinmi cihaza ? herkesin bildiği gibi s3 için son çıkan resmi 4.3 romu resmen bir işkence.
 
akdeniz77

akdeniz77

Üye
4.4 kuzenim telefoncu o yaptı nasıl yaptı bilmiyorm ama yinede iğrençti
 
onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
bende 4.4.2 ye döndüm. genel olarak s3ten sıkıntım yok ama şu lumia 1320'ye çok merak saldım s3'üm şuan çok temiz 1320 ile kafa kafaya takas edebilirim ama 100-150 daha verip sıfır almak daha mantıklı.
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ya herkes gibi s3 kullanır sıradan olursun,yada Lumia kullanır özel olursun:)
 
onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
s3 e 1100 lira verdik zamanında şimdi 550-600 fiyat bazında olmasi üzücü :)
 
onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
2012 Mayıs olmasın
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
akdeniz77

akdeniz77

Üye
bende 4.4.2 ye döndüm. genel olarak s3ten sıkıntım yok ama şu lumia 1320'ye çok merak saldım s3'üm şuan çok temiz 1320 ile kafa kafaya takas edebilirim ama 100-150 daha verip sıfır almak daha mantıklı.
6 inc? o panele o çözünürlük masıl olur bilmiyorum
 
onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
düşünmuslerdir heralde
 
onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
bakmadım teknolojik mağazalarada koymamislar incelemememiz için
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Evet hocam haklısın biraz abarttım : ) Ozaman ben çıtırdan madde madde yazmaya başlayayım : )

-Launcher büyük lüks. Şimdi istesem telefonu bir launcher ile baştan yaratabilirim. İkonlar ve animasyonlarda cabası. Birde launcherların içerisindeki kaydırma ve animasyon hız ayarlarıda insanlık için küçük ama telefon için büyük bir olay. Özetle kişiselleştirme adına ne ararsan kolayca ulaşabiliyorsun
-Genişletilebilir bildirim çubuğu ve detaylı bildirim ekranı. Bildiğimiz üzere lumianın bildirim çubuğunda 5 tane kısa yol eklenebiliyor .. Ayrıca hava durumu borsa haber gibi uygulamalarıda bildirim ekranına ekleyebiliyoruz.
-Yerleşik uygulamalara alternatif uygulamalar. Arama uygulaması,mesajlaşma,rehber vs vs ..
-İnce ayar yapabileceğimiz ekran parlaklık ayarı . Şarja büyük ölçüde etkisi var. Lumiada bu 3 kademe sadece.
-Ana ekran ve uygulama ekranında klasörleme seçenekleri. Lumiada ana ekrana klasörleme yeni geldi ama kişiselleştirme yok .
-Kilit ekranı kişiselleştirebilme .
- Bol seçenekli haber,hava durumu,dergi vs uygulamaları.
-Yine bol seçenekli ofis,iş uygulamaları.
-Kullanıcı dostu gmail uygulaması ve mail uygulamaları.
-Kamera uygulamaları. Güncel popüler sık kullanılan uygulamalara kolayca erişebilme.
-Alternatifli navigasyon uygulamaları ve çok daha iyi bir Here maps uygulaması : )
-Güncellemesi bol kullanıcı dostu sosyal uygulamalar.
-Sistemi rahatlatacak uygulamalar.
-Mağaza dışı uygulama kurabilme lüksü.
-Browser seçenekleri. Hepsi bir kenara chrome elimin altında. Hızı ve arayüzüyle ie browserın 20 adım önünde gidiyor
-Widgetler
-Tek ekranda çoklu uygulama özelliği. Geçen gün bahsetmiştim youtube da video izlerken whatsappta konuşup internette gezinebilmek : )
-Detaylı sistem uygulamaları.
-Alternatifleri bol müzik çalar uygulamaları. Orjinali bile Wp player dan çok önde
-Rom atarak baştan bir telefon yaratma şansı.

Note3 ün kendi özelliklerinden bahsetmiyorum bile adaletsiz bir kıyaslama olur. Çünkü wp de note3 e karşı baz alabileceğim bir model yok : )

Hocam benim aklıma gelenler şimdilik bunlar : )

Yazdıkların için teşekkürler.
Ben elimdeki L920 içinde yüklü windowsphone 8.1 işletim sistemi ile saydıklarının çoğunu yapamam. Ama sırasıyla hangisi gerekli benim için hangisi gereksiz bakayım. Tekrar edeyim yazdıklarım tamamen bireysel. Dünyada kaç kişi benim gibi düşünür bilemem.
- Şimdi luncher ile telefonu baştan yaratma işini windowsphone işletim sistemi ile yapmak mümkün değil. Benim böyle bir gereksinimim yok. Yani satın alırken para verip aldığım bu telefonun sistemini bir daha benim baştan dizme çabam olmaz. Vakit kaybı :P
- Bildirim ekranı zaten baştan aşağı ana ekran, haberler ve hava durumu gibi uygulamaların dahi bildirimleri yazıları özetleri canlı karolar sayesinde ana ekranda görünüyor. (Bana yeterli şeyler var ve işim görülüyor). Canlı karo özellikleri yakın güncellemelerde çok daha arttırılacağı söyleniyor. Yani zaten bir bildirim ekranı varken, ana ekran dahi yetiyor çoğu zaman.
- Telefonu elime aldığımda arama yapmam, mesajlaşmam vs. yani yerleşik olan bu uygulamaların alternatifleri zaten bir kısım var, ancak daha da arttırılmış izinler hemen önümüzdeki güncelleme ile gelecekmiş. Bana gerekli mi? HAYIR. Mevcut olanlar işimi tamamiyle görüyor. Fazlası vakit ve yer kaybı. :D sadece daha iyisi önüme koyulursa onu kurup kullanır mıyım daha iyisi derken gerçekten avantaj sağlamalı.
- Ekran parlaklık ayarım otomatikte, kendisi ayarlıyor aydınlıkta ve karanlıkta. Bence yeterli ve gayet başarılı. 3 kademe ayarı var ama zırt pırt el atacak değilim Kendisi zaten yapıyor.
- Ana ekran ve uygulama ekranındaki klasörleme gerçekten çok güzel oldu. Onu kişiselleştirebilsem yapmazdım. daha iyisini yapabileceğimi sanmıyorum. çok başarılı ve çok iyi gerçekten. Bu arada ayarlar ve uygulamalar ekranları da önümüzdeki güncellemede guruplanabilecek. Sıralama seçenekleri olacak. Bence şu hali sıkıntı yaratmıyor. Sıralama olayı geldiğinde fazlasıyla yeterli. Kişiselleşmesi beni ilgilendirmiyor. Altının rengini değiştirmek ya da resim atmak ihtiyacım yok. Ama o da yakın güncellemelerinden birinde olacak diye biliyorum. İlgilenenler için sevindirici haber.
- Bol seçenekli haber ve ofis uygulamalarından windowsphone da da var. Tabiki Android kadar çeşitlilik yok. Microsoft'un kötü politikası yüzünden Ofis ve Here uygulamaları dahi Androidde daha kullanışlı diyor arkadaşlar. Ben şu anki halleri ile bir eksiklik hissetmedim. Yapılması gereken ne ise bana paşa paşa yapıyor. :) Ne navigasyonda, ne de ofis işlerimde tek bir sorun dahi yaşamadım. Excell, Word ve ya One Note. Şu anki hallerinden çok daha detaylı olsaydı da şimdiki kadar kullanır bırakırdım :) Abi formül yazacaksam onu PC de yaparım. Cebin ekranı çok ufak be. Aynı şeyleri oyunlar içinde söylerim hep. Atıştırmalık vakit geçirten oyunlar dışında grafik delisi oyunlar dev ekranlar veya konsollar ile zevk verir.
- Kamera uygulamaları vs. ihtiyacım olan herşey var bence. Bir grafikerim ve cep telefonundan photoshop yeteneği aramıyorum. Ekran yetmez.
- Ayrıca kolay ulaşım dediğimiz şey telefonumda çok kolay. Bana çok pratik geliyor.
- Güncellemesi bol sosyal uygulamalar kısmında haklısın. Uygulamaların güncellemesi bol değil. Eksiklik hissedenler mutlaka çok olacaktır. Ben kişisel olarak o sosyal uygulamaların kendi kullandığım kadarında bir eksiklik hissetmiyorum. Yapmak istediklerimin hepsini yapıyorlar. Eksikliği hissedilecek en kötü kısım whatsapptan mp3 gönderilmemesi, instagrama telefondaki kayıtlı videolardan aktarım yapılamaması, bunun gibi uygulamaların güncelleme sıklığı ve kalitesinin kötü olmasını sayabilirim. Ayrıca bir sürü eğlencelik yeni uygulamalar ilk android ve ios a çıkarılıyor.
- Sistemi rahatlatacak uygulamalara hiç ihtiyacı yok bence WP un. Kendisi rahat. Ek uygulama ek yük getirir belkide. Hiç gerek yok.
- Gayet rahat pratik ve hızlı olan ie nin bana yettiğini söyleyebilirim. Yani ne yapacağım daha fazla ki? İnternet sörfümü kolayca yapabiliyorum. Daha ne yapacağım ki? Alternatif uygulamalar falanda var hemde birden çok var. Ama ben ie yi hepsinden daha rahat buldum.
- Widget nedir neye yarar? Yararı nedir? WP nin ana ekranı baştan aşağı bir tür wwidget değil mi ki? Samimi olarak soruyorum. Bana bir faydası olabilecek birşey ise eksiklik olarak görürüm.
- Çoklu ekran özelliği yok. WP 10 ile olacağını söylüyorlar. Yani bence en yakın sene ortası görürüz. O zamana kadar ciddi eksiklik budur. Ha ben ufak ekranlı L920 de kullanacak mıyım? Vallahi bilmiyorum :D Ama olmasını isterim. Yani L1520 de güzel olur bak. Ama hem whatsappta çat çat yazıcam, hem bir videoya bakıcam aynı anda, hem de başka bir iş yapıcam. Yetişemeyebilirim, galiba yaşlandım. ;)
- Detaylı sistem uygulamaları nedir hocam? Sisteme müdahale etmemi gerektirecek ne durum olabilir ki. Sistem yapması gereken işi yapıyorsa bırak yapsın, yok beceremiyorsa o zaman tamam. Ama aksi vakit kaybı be.
- Müzik uygulamaları evet çok basit kalıyor. Daha güzel olmalarını bende isterdim. Ara ara müzik dinlerken diyorum ki Nokianın yaptığı mix radio ile wp nun müzik uygulamasının bir karmasını yapsalar çok güzel olurdu. Bu bir eksikliktir. Benim için sorun değil ama cidden eksiklik.
- Hocam ben vaktinde Note 2 ile 920 arasında kalmıştım :) Note 3 tabiki de zevkli bir telefon. Kalemi ve yapabildikleri çok güzel. L1520 ile karşılaştırsam önce ikisini de detaylıca kullanmam gerekir. :) Tahmin yürütebilirim. Senin söylediklerinden yola çıkarak. Note 3 ün çok fazla özelliği varken, L1520 nin onunla karşılaştırılabileceği şeylerin sayısı az olur galiba. Ne diyebilirim belki kişisel olarak WP yi sevdiğim için bana kutucuklar güzel geliyor ve not 3 ün benim işime yarayacak yapabildikleri şeyleri bir şekilde 1520 ile yapabilirsem kesinlikle 1520 tercihim olurdu.
Tamamen kişisel olarak kendime göre yazdım. Yani fanlık olarak yazmıyorum, zevkler ve renkler diyorum. Android kesinlikle daha gelişmiş ve önde olan bir sistem. Ancak gördüğüm kadarıyla windowsphone da yapmak isteyipte yapamayacağım şeyler çok çok az. E o az olan şeyleri kullanım zevki ve pratikliği kapatıyor. Ekran düzeni, uygulamaların canlı karoları, sistem kolaylığı benim eksiklerimi göz ardı edebilmeme yetiyor. Alternatif çözümlerle diğer sorunları çözüveriyorsun. Birde geliştirilmekte olan bir wp10 var ki şu anki tüm lumialar donanımları kadar o güncellemeyi alacaklar. Çok uzun oldu arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarımı paylaşıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: akdeniz77, GianniInfantino ve Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
-Launcher büyük lüks. Şimdi istesem telefonu bir launcher ile baştan yaratabilirim. İkonlar ve animasyonlarda cabası. Birde launcherların içerisindeki kaydırma ve animasyon hız ayarlarıda insanlık için küçük ama telefon için büyük bir olay. Özetle kişiselleştirme adına ne ararsan kolayca ulaşabiliyorsun

Dostum kusura bakma ama bu maddeye bir iki kelam etmem lazım.
Şimdi Note3 cihaza ödediğiniz para 1500-2000 tl arasıdır. Normalde o cihaz size hizmet etmelidir. Launcher , rom , root olayları ile uğraşıp siz niye telefona hizmet ediyorsunuz ki ?
Birde donanım mevzusu var. Allah aşkına doğru dürüst bir cevap verebilir misin? Ne kadarı gerekli ve gereksiz ?

BUNDAN SONRASI KİŞİSEL DÜŞÜNCEMDİR

Android stabil bir işletim sistemi değil. Sürekli yüksek donanımlar ile bu açığı kapatmaya çalışan bir işletim sistemidir. Sebebini gayet iyi biliyorsunuz sanırım : Dalvik VM.
Ha şimdi L5 ve ART diyecek arkadaşlar çıkabilir. Artta maalesef gelişmiş Dalvikten başka bir şey değil aslında.
Birde her yeni versiyonu çıktığında neden eski cihazlar için yayınlanamıyor diye düşünmek lazım.
Misal Note 2. Donanımsal olarak gayet iyi bir cihaz. Çok eski de değil yani. Samsungun L5 güncelleme takviminde N2 yoktu en son.
Şimdi wp ye dönelim.
Amiral tabir edilen cihazlar 1520 (phablet) ve 930. Yaklaşık 1 - 2 yıllık cihazlar. Bu iki cihaza her türlü wp10 gelecek, 1520 ve N2 hemen hemen aynı senenin ürünü sanırım(araştırma yapamadım yanlışım varsa lütfen düzeltiniz).
Şimdi hangi işletim sistemi kullanıcı dostu . Her yeni versiyon da yeni cihaz üreten ve cebindeki paraya göz diken mi yoksa ürettiği cihaza sahip çıkan mı?
Misal 4K özelliği için androidte yeni cihazlar çıkarken wp sadece yazılımla o özelliği sisteme ekleyip 1520 ve 930 a verdi. Ben böyle hareketleri seviyorum. Cebimdeki paraya göz dikmeden bana hizmet vermelerini. Ha 4k ne kadar lazım o da ayrı bir konu:)
Neyse çok yazdım kafa şişirdim. Kusura bakmayınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: GianniInfantino ve Esendağlı
luckysleven

luckysleven

Üye
Yazdıkların için teşekkürler.
Ben elimdeki L920 içinde yüklü windowsphone 8.1 işletim sistemi ile saydıklarının çoğunu yapamam. Ama sırasıyla hangisi gerekli benim için hangisi gereksiz bakayım. Tekrar edeyim yazdıklarım tamamen bireysel. Dünyada kaç kişi benim gibi düşünür bilemem.
- Şimdi luncher ile telefonu baştan yaratma işini windowsphone işletim sistemi ile yapmak mümkün değil. Benim böyle bir gereksinimim yok. Yani satın alırken para verip aldığım bu telefonun sistemini bir daha benim baştan dizme çabam olmaz. Vakit kaybı :P
- Bildirim ekranı zaten baştan aşağı ana ekran, haberler ve hava durumu gibi uygulamaların dahi bildirimleri yazıları özetleri canlı karolar sayesinde ana ekranda görünüyor. (Bana yeterli şeyler var ve işim görülüyor). Canlı karo özellikleri yakın güncellemelerde çok daha arttırılacağı söyleniyor. Yani zaten bir bildirim ekranı varken, ana ekran dahi yetiyor çoğu zaman.
- Telefonu elime aldığımda arama yapmam, mesajlaşmam vs. yani yerleşik olan bu uygulamaların alternatifleri zaten bir kısım var, ancak daha da arttırılmış izinler hemen önümüzdeki güncelleme ile gelecekmiş. Bana gerekli mi? HAYIR. Mevcut olanlar işimi tamamiyle görüyor. Fazlası vakit ve yer kaybı. :D sadece daha iyisi önüme koyulursa onu kurup kullanır mıyım daha iyisi derken gerçekten avantaj sağlamalı.
- Ekran parlaklık ayarım otomatikte, kendisi ayarlıyor aydınlıkta ve karanlıkta. Bence yeterli ve gayet başarılı. 3 kademe ayarı var ama zırt pırt el atacak değilim Kendisi zaten yapıyor.
- Ana ekran ve uygulama ekranındaki klasörleme gerçekten çok güzel oldu. Onu kişiselleştirebilsem yapmazdım. daha iyisini yapabileceğimi sanmıyorum. çok başarılı ve çok iyi gerçekten. Bu arada ayarlar ve uygulamalar ekranları da önümüzdeki güncellemede guruplanabilecek. Sıralama seçenekleri olacak. Bence şu hali sıkıntı yaratmıyor. Sıralama olayı geldiğinde fazlasıyla yeterli. Kişiselleşmesi beni ilgilendirmiyor. Altının rengini değiştirmek ya da resim atmak ihtiyacım yok. Ama o da yakın güncellemelerinden birinde olacak diye biliyorum. İlgilenenler için sevindirici haber.
- Bol seçenekli haber ve ofis uygulamalarından windowsphone da da var. Tabiki Android kadar çeşitlilik yok. Microsoft'un kötü politikası yüzünden Ofis ve Here uygulamaları dahi Androidde daha kullanışlı diyor arkadaşlar. Ben şu anki halleri ile bir eksiklik hissetmedim. Yapılması gereken ne ise bana paşa paşa yapıyor. :) Ne navigasyonda, ne de ofis işlerimde tek bir sorun dahi yaşamadım. Excell, Word ve ya One Note. Şu anki hallerinden çok daha detaylı olsaydı da şimdiki kadar kullanır bırakırdım :) Abi formül yazacaksam onu PC de yaparım. Cebin ekranı çok ufak be. Aynı şeyleri oyunlar içinde söylerim hep. Atıştırmalık vakit geçirten oyunlar dışında grafik delisi oyunlar dev ekranlar veya konsollar ile zevk verir.
- Kamera uygulamaları vs. ihtiyacım olan herşey var bence. Bir grafikerim ve cep telefonundan photoshop yeteneği aramıyorum. Ekran yetmez.
- Ayrıca kolay ulaşım dediğimiz şey telefonumda çok kolay. Bana çok pratik geliyor.
- Güncellemesi bol sosyal uygulamalar kısmında haklısın. Uygulamaların güncellemesi bol değil. Eksiklik hissedenler mutlaka çok olacaktır. Ben kişisel olarak o sosyal uygulamaların kendi kullandığım kadarında bir eksiklik hissetmiyorum. Yapmak istediklerimin hepsini yapıyorlar. Eksikliği hissedilecek en kötü kısım whatsapptan mp3 gönderilmemesi, instagrama telefondaki kayıtlı videolardan aktarım yapılamaması, bunun gibi uygulamaların güncelleme sıklığı ve kalitesinin kötü olmasını sayabilirim. Ayrıca bir sürü eğlencelik yeni uygulamalar ilk android ve ios a çıkarılıyor.
- Sistemi rahatlatacak uygulamalara hiç ihtiyacı yok bence WP un. Kendisi rahat. Ek uygulama ek yük getirir belkide. Hiç gerek yok.
- Gayet rahat pratik ve hızlı olan ie nin bana yettiğini söyleyebilirim. Yani ne yapacağım daha fazla ki? İnternet sörfümü kolayca yapabiliyorum. Daha ne yapacağım ki? Alternatif uygulamalar falanda var hemde birden çok var. Ama ben ie yi hepsinden daha rahat buldum.
- Widget nedir neye yarar? Yararı nedir? WP nin ana ekranı baştan aşağı bir tür wwidget değil mi ki? Samimi olarak soruyorum. Bana bir faydası olabilecek birşey ise eksiklik olarak görürüm.
- Çoklu ekran özelliği yok. WP 10 ile olacağını söylüyorlar. Yani bence en yakın sene ortası görürüz. O zamana kadar ciddi eksiklik budur. Ha ben ufak ekranlı L920 de kullanacak mıyım? Vallahi bilmiyorum :D Ama olmasını isterim. Yani L1520 de güzel olur bak. Ama hem whatsappta çat çat yazıcam, hem bir videoya bakıcam aynı anda, hem de başka bir iş yapıcam. Yetişemeyebilirim, galiba yaşlandım. ;)
- Detaylı sistem uygulamaları nedir hocam? Sisteme müdahale etmemi gerektirecek ne durum olabilir ki. Sistem yapması gereken işi yapıyorsa bırak yapsın, yok beceremiyorsa o zaman tamam. Ama aksi vakit kaybı be.
- Müzik uygulamaları evet çok basit kalıyor. Daha güzel olmalarını bende isterdim. Ara ara müzik dinlerken diyorum ki Nokianın yaptığı mix radio ile wp nun müzik uygulamasının bir karmasını yapsalar çok güzel olurdu. Bu bir eksikliktir. Benim için sorun değil ama cidden eksiklik.
- Hocam ben vaktinde Note 2 ile 920 arasında kalmıştım :) Note 3 tabiki de zevkli bir telefon. Kalemi ve yapabildikleri çok güzel. L1520 ile karşılaştırsam önce ikisini de detaylıca kullanmam gerekir. :) Tahmin yürütebilirim. Senin söylediklerinden yola çıkarak. Note 3 ün çok fazla özelliği varken, L1520 nin onunla karşılaştırılabileceği şeylerin sayısı az olur galiba. Ne diyebilirim belki kişisel olarak WP yi sevdiğim için bana kutucuklar güzel geliyor ve not 3 ün benim işime yarayacak yapabildikleri şeyleri bir şekilde 1520 ile yapabilirsem kesinlikle 1520 tercihim olurdu.
Tamamen kişisel olarak kendime göre yazdım. Yani fanlık olarak yazmıyorum, zevkler ve renkler diyorum. Android kesinlikle daha gelişmiş ve önde olan bir sistem. Ancak gördüğüm kadarıyla windowsphone da yapmak isteyipte yapamayacağım şeyler çok çok az. E o az olan şeyleri kullanım zevki ve pratikliği kapatıyor. Ekran düzeni, uygulamaların canlı karoları, sistem kolaylığı benim eksiklerimi göz ardı edebilmeme yetiyor. Alternatif çözümlerle diğer sorunları çözüveriyorsun. Birde geliştirilmekte olan bir wp10 var ki şu anki tüm lumialar donanımları kadar o güncellemeyi alacaklar. Çok uzun oldu arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarımı paylaşıyorum.

Hocam seninde eline saglik uzunca yazmissin hepsini okudum. Ama ozete inersek sende cogu kullanici gibi eldekiler bana yeter mantigi ile kullaniyorsun telefonu yani ben bunu anladim. Ha sen bilincli bir kullanicisin orasi ayri yani aslinda eksiklerin farkindasin ama yok sayiyorsun : ) Mesela ie yi rahat buldugunu yazmissin . Ie yi rahat bulmak zorundasin aslinda cunku alternatifin yok buglarla dolu uc browser ve hiziyla meshur olup wp de anlamadigim bir sekilde ie den daha yavas calisan opera mini kullanilacak gibi degil. Ben wp kullanirken adam akilli haber okuyabildigimi hatirlamiyorum. Bir tane vardi oda tarafsiz degildi. Neyse hocam herkes senin gibi mantikli dusunemedigi icin daha fazla yazarsak is kavgaya donusecek o yuzden konuyu tamamlamak istiyorum.

Tekrar diyorum konu sahibi vatandas umarim istedigi gibi bir cihaza sahip olur zaten bayada fikir sahibi olmustur herhalde.
Dostum kusura bakma ama bu maddeye bir iki kelam etmem lazım.
Şimdi Note3 cihaza ödediğiniz para 1500-2000 tl arasıdır. Normalde o cihaz size hizmet etmelidir. Launcher , rom , root olayları ile uğraşıp siz niye telefona hizmet ediyorsunuz ki ?
Birde donanım mevzusu var. Allah aşkına doğru dürüst bir cevap verebilir misin? Ne kadarı gerekli ve gereksiz ?

BUNDAN SONRASI KİŞİSEL DÜŞÜNCEMDİR

Android stabil bir işletim sistemi değil. Sürekli yüksek donanımlar ile bu açığı kapatmaya çalışan bir işletim sistemidir. Sebebini gayet iyi biliyorsunuz sanırım : Dalvik VM.
Ha şimdi L5 ve ART diyecek arkadaşlar çıkabilir. Artta maalesef gelişmiş Dalvikten başka bir şey değil aslında.
Birde her yeni versiyonu çıktığında neden eski cihazlar için yayınlanamıyor diye düşünmek lazım.
Misal Note 2. Donanımsal olarak gayet iyi bir cihaz. Çok eski de değil yani. Samsungun L5 güncelleme takviminde N2 yoktu en son.
Şimdi wp ye dönelim.
Amiral tabir edilen cihazlar 1520 (phablet) ve 930. Yaklaşık 1 - 2 yıllık cihazlar. Bu iki cihaza her türlü wp10 gelecek, 1520 ve N2 hemen hemen aynı senenin ürünü sanırım(araştırma yapamadım yanlışım varsa lütfen düzeltiniz).
Şimdi hangi işletim sistemi kullanıcı dostu . Her yeni versiyon da yeni cihaz üreten ve cebindeki paraya göz diken mi yoksa ürettiği cihaza sahip çıkan mı?
Misal 4K özelliği için androidte yeni cihazlar çıkarken wp sadece yazılımla o özelliği sisteme ekleyip 1520 ve 930 a verdi. Ben böyle hareketleri seviyorum. Cebimdeki paraya göz dikmeden bana hizmet vermelerini. Ha 4k ne kadar lazım o da ayrı bir konu:)
Neyse çok yazdım kafa şişirdim. Kusura bakmayınız.

Hocam bana yonelttigin soruya cevap veriyorum, Rom olayindan baslamak isterim zaten ben note3 e rom atan adamin aklina sasrim. Ya araniyordur yada yenilik pesindedir. Note3 zaten seninde dedigin gibi hizmet etsin diye uretilmis bir cihaz. Yani barindirdigi ozellikleri bir arastir lutfen ne demek istedigimi anlarsin.

Kisisellestirme yani launcher yuklemek tamamen kisisel bir tercih. Magazadan bir tik ile indirdigin ufak bir uygulama ile telefonuna renk katiyorsun bunu kim istemez? Soyle dusun hocam hani wp de headertiles var wp kullanicilarinin vazgecilmezi.. Ee ozaman onuda kullanmasinlar kullanicilar neden kullaniyorlar neden telefona ekstra ozellik kazandirip telefona hizmet ediyorlar ?

Yani sana sorarim hocam eline vicdanina koy soyle Ms wp icin temalar olustursa bol animasyonlu launcherlar koysa magazaya kullanmazmisin ? Ama yok kullanmazsin ne gerek var eldeki bize yetiyor .. 10 tane kutu rengi koymus ms daha ne olsun dimi hocam ? : )
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Yazdıkların için teşekkürler.
Ben elimdeki L920 içinde yüklü windowsphone 8.1 işletim sistemi ile saydıklarının çoğunu yapamam. Ama sırasıyla hangisi gerekli benim için hangisi gereksiz bakayım. Tekrar edeyim yazdıklarım tamamen bireysel. Dünyada kaç kişi benim gibi düşünür bilemem.
- Şimdi luncher ile telefonu baştan yaratma işini windowsphone işletim sistemi ile yapmak mümkün değil. Benim böyle bir gereksinimim yok. Yani satın alırken para verip aldığım bu telefonun sistemini bir daha benim baştan dizme çabam olmaz. Vakit kaybı :P
- Bildirim ekranı zaten baştan aşağı ana ekran, haberler ve hava durumu gibi uygulamaların dahi bildirimleri yazıları özetleri canlı karolar sayesinde ana ekranda görünüyor. (Bana yeterli şeyler var ve işim görülüyor). Canlı karo özellikleri yakın güncellemelerde çok daha arttırılacağı söyleniyor. Yani zaten bir bildirim ekranı varken, ana ekran dahi yetiyor çoğu zaman.
- Telefonu elime aldığımda arama yapmam, mesajlaşmam vs. yani yerleşik olan bu uygulamaların alternatifleri zaten bir kısım var, ancak daha da arttırılmış izinler hemen önümüzdeki güncelleme ile gelecekmiş. Bana gerekli mi? HAYIR. Mevcut olanlar işimi tamamiyle görüyor. Fazlası vakit ve yer kaybı. :D sadece daha iyisi önüme koyulursa onu kurup kullanır mıyım daha iyisi derken gerçekten avantaj sağlamalı.
- Ekran parlaklık ayarım otomatikte, kendisi ayarlıyor aydınlıkta ve karanlıkta. Bence yeterli ve gayet başarılı. 3 kademe ayarı var ama zırt pırt el atacak değilim Kendisi zaten yapıyor.
- Ana ekran ve uygulama ekranındaki klasörleme gerçekten çok güzel oldu. Onu kişiselleştirebilsem yapmazdım. daha iyisini yapabileceğimi sanmıyorum. çok başarılı ve çok iyi gerçekten. Bu arada ayarlar ve uygulamalar ekranları da önümüzdeki güncellemede guruplanabilecek. Sıralama seçenekleri olacak. Bence şu hali sıkıntı yaratmıyor. Sıralama olayı geldiğinde fazlasıyla yeterli. Kişiselleşmesi beni ilgilendirmiyor. Altının rengini değiştirmek ya da resim atmak ihtiyacım yok. Ama o da yakın güncellemelerinden birinde olacak diye biliyorum. İlgilenenler için sevindirici haber.
- Bol seçenekli haber ve ofis uygulamalarından windowsphone da da var. Tabiki Android kadar çeşitlilik yok. Microsoft'un kötü politikası yüzünden Ofis ve Here uygulamaları dahi Androidde daha kullanışlı diyor arkadaşlar. Ben şu anki halleri ile bir eksiklik hissetmedim. Yapılması gereken ne ise bana paşa paşa yapıyor. :) Ne navigasyonda, ne de ofis işlerimde tek bir sorun dahi yaşamadım. Excell, Word ve ya One Note. Şu anki hallerinden çok daha detaylı olsaydı da şimdiki kadar kullanır bırakırdım :) Abi formül yazacaksam onu PC de yaparım. Cebin ekranı çok ufak be. Aynı şeyleri oyunlar içinde söylerim hep. Atıştırmalık vakit geçirten oyunlar dışında grafik delisi oyunlar dev ekranlar veya konsollar ile zevk verir.
- Kamera uygulamaları vs. ihtiyacım olan herşey var bence. Bir grafikerim ve cep telefonundan photoshop yeteneği aramıyorum. Ekran yetmez.
- Ayrıca kolay ulaşım dediğimiz şey telefonumda çok kolay. Bana çok pratik geliyor.
- Güncellemesi bol sosyal uygulamalar kısmında haklısın. Uygulamaların güncellemesi bol değil. Eksiklik hissedenler mutlaka çok olacaktır. Ben kişisel olarak o sosyal uygulamaların kendi kullandığım kadarında bir eksiklik hissetmiyorum. Yapmak istediklerimin hepsini yapıyorlar. Eksikliği hissedilecek en kötü kısım whatsapptan mp3 gönderilmemesi, instagrama telefondaki kayıtlı videolardan aktarım yapılamaması, bunun gibi uygulamaların güncelleme sıklığı ve kalitesinin kötü olmasını sayabilirim. Ayrıca bir sürü eğlencelik yeni uygulamalar ilk android ve ios a çıkarılıyor.
- Sistemi rahatlatacak uygulamalara hiç ihtiyacı yok bence WP un. Kendisi rahat. Ek uygulama ek yük getirir belkide. Hiç gerek yok.
- Gayet rahat pratik ve hızlı olan ie nin bana yettiğini söyleyebilirim. Yani ne yapacağım daha fazla ki? İnternet sörfümü kolayca yapabiliyorum. Daha ne yapacağım ki? Alternatif uygulamalar falanda var hemde birden çok var. Ama ben ie yi hepsinden daha rahat buldum.
- Widget nedir neye yarar? Yararı nedir? WP nin ana ekranı baştan aşağı bir tür wwidget değil mi ki? Samimi olarak soruyorum. Bana bir faydası olabilecek birşey ise eksiklik olarak görürüm.
- Çoklu ekran özelliği yok. WP 10 ile olacağını söylüyorlar. Yani bence en yakın sene ortası görürüz. O zamana kadar ciddi eksiklik budur. Ha ben ufak ekranlı L920 de kullanacak mıyım? Vallahi bilmiyorum :D Ama olmasını isterim. Yani L1520 de güzel olur bak. Ama hem whatsappta çat çat yazıcam, hem bir videoya bakıcam aynı anda, hem de başka bir iş yapıcam. Yetişemeyebilirim, galiba yaşlandım. ;)
- Detaylı sistem uygulamaları nedir hocam? Sisteme müdahale etmemi gerektirecek ne durum olabilir ki. Sistem yapması gereken işi yapıyorsa bırak yapsın, yok beceremiyorsa o zaman tamam. Ama aksi vakit kaybı be.
- Müzik uygulamaları evet çok basit kalıyor. Daha güzel olmalarını bende isterdim. Ara ara müzik dinlerken diyorum ki Nokianın yaptığı mix radio ile wp nun müzik uygulamasının bir karmasını yapsalar çok güzel olurdu. Bu bir eksikliktir. Benim için sorun değil ama cidden eksiklik.
- Hocam ben vaktinde Note 2 ile 920 arasında kalmıştım :) Note 3 tabiki de zevkli bir telefon. Kalemi ve yapabildikleri çok güzel. L1520 ile karşılaştırsam önce ikisini de detaylıca kullanmam gerekir. :) Tahmin yürütebilirim. Senin söylediklerinden yola çıkarak. Note 3 ün çok fazla özelliği varken, L1520 nin onunla karşılaştırılabileceği şeylerin sayısı az olur galiba. Ne diyebilirim belki kişisel olarak WP yi sevdiğim için bana kutucuklar güzel geliyor ve not 3 ün benim işime yarayacak yapabildikleri şeyleri bir şekilde 1520 ile yapabilirsem kesinlikle 1520 tercihim olurdu.
Tamamen kişisel olarak kendime göre yazdım. Yani fanlık olarak yazmıyorum, zevkler ve renkler diyorum. Android kesinlikle daha gelişmiş ve önde olan bir sistem. Ancak gördüğüm kadarıyla windowsphone da yapmak isteyipte yapamayacağım şeyler çok çok az. E o az olan şeyleri kullanım zevki ve pratikliği kapatıyor. Ekran düzeni, uygulamaların canlı karoları, sistem kolaylığı benim eksiklerimi göz ardı edebilmeme yetiyor. Alternatif çözümlerle diğer sorunları çözüveriyorsun. Birde geliştirilmekte olan bir wp10 var ki şu anki tüm lumialar donanımları kadar o güncellemeyi alacaklar. Çok uzun oldu arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarımı paylaşıyorum.
Allah senden razı olsun kardeşim inanki bu yazını okuduktan sonra elimdeki 1020 nin değeri daha da arttı gözümde.
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hocam seninde eline saglik uzunca yazmissin hepsini okudum. Ama ozete inersek sende cogu kullanici gibi eldekiler bana yeter mantigi ile kullaniyorsun telefonu yani ben bunu anladim. Ha sen bilincli bir kullanicisin orasi ayri yani aslinda eksiklerin farkindasin ama yok sayiyorsun : ) Mesela ie yi rahat buldugunu yazmissin . Ie yi rahat bulmak zorundasin aslinda cunku alternatifin yok buglarla dolu uc browser ve hiziyla meshur olup wp de anlamadigim bir sekilde ie den daha yavas calisan opera mini kullanilacak gibi degil. Ben wp kullanirken adam akilli haber okuyabildigimi hatirlamiyorum. Bir tane vardi oda tarafsiz degildi. Neyse hocam herkes senin gibi mantikli dusunemedigi icin daha fazla yazarsak is kavgaya donusecek o yuzden konuyu tamamlamak istiyorum.

Tekrar diyorum konu sahibi vatandas umarim istedigi gibi bir cihaza sahip olur zaten bayada fikir sahibi olmustur herhalde.


Hocam bana yonelttigin soruya cevap veriyorum, Rom olayindan baslamak isterim zaten ben note3 e rom atan adamin aklina sasrim. Ya araniyordur yada yenilik pesindedir. Note3 zaten seninde dedigin gibi hizmet etsin diye uretilmis bir cihaz. Yani barindirdigi ozellikleri bir arastir lutfen ne demek istedigimi anlarsin.

Kisisellestirme yani launcher yuklemek tamamen kisisel bir tercih. Magazadan bir tik ile indirdigin ufak bir uygulama ile telefonuna renk katiyorsun bunu kim istemez? Soyle dusun hocam hani wp de headertiles var wp kullanicilarinin vazgecilmezi.. Ee ozaman onuda kullanmasinlar kullanicilar neden kullaniyorlar neden telefona ekstra ozellik kazandirip telefona hizmet ediyorlar ?

Yani sana sorarim hocam eline vicdanina koy soyle Ms wp icin temalar olustursa bol animasyonlu launcherlar koysa magazaya kullanmazmisin ? Ama yok kullanmazsin ne gerek var eldeki bize yetiyor .. 10 tane kutu rengi koymus ms daha ne olsun dimi hocam ? : )


Bende özetle tekrar edeyim düşük fiyatlarda wp gayet mantıklı iken Yüksekte android genişliği ve özellik fazlalığı ile mantıklı görünüyor. Ve android mantıklı iken durum cihazdan cihaza da farklılık gösteriyor. Bazı cihazların kendine özgü artıları bulunuyor. Android cihazlarda Note serisi Lumia cihazlarda kamera odaklı seri diğerlerinden farklı. Örneğin L1020 - 1520 - 930 un kamerası. Kimi telefonlar sağlamlığı, kimi incelik ve hafifliği ile yola çıkıyor. Zaten Buradan itibaren kişisel zevkinize göre tercihtir. Kişiselleştireyim oynayayım diyenler, Bir akıllı telefondan iş odaklı beklentileri olanlar, ikisinden de biraz olsun diyenler. Ben ikisinden de biraz olsun diyen guruptanım. Örneğin Kişiselleştirme olayı ve gelişime kendimden bir örnek olsun. Vaktinde header tiles kullanmıştım. Renklerden ziyade ana ekranda gruplama görüntüsü vermek içindi şimdiki klasörler sonrası kaldırdım. Artık kullanmıyorum.
Evet umarım bunca yazılar bazı arkadaşlara faydalı olur.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, luckysleven ve B.A.R.O.N
eaagent

eaagent

Üye
Gayette geçilir çok güzel Lumia cihazlar var.
 
The Pancar

The Pancar

Üye
Yazdıkların için teşekkürler.
Ben elimdeki L920 içinde yüklü windowsphone 8.1 işletim sistemi ile saydıklarının çoğunu yapamam. Ama sırasıyla hangisi gerekli benim için hangisi gereksiz bakayım. Tekrar edeyim yazdıklarım tamamen bireysel. Dünyada kaç kişi benim gibi düşünür bilemem.
- Şimdi luncher ile telefonu baştan yaratma işini windowsphone işletim sistemi ile yapmak mümkün değil. Benim böyle bir gereksinimim yok. Yani satın alırken para verip aldığım bu telefonun sistemini bir daha benim baştan dizme çabam olmaz. Vakit kaybı :P
- Bildirim ekranı zaten baştan aşağı ana ekran, haberler ve hava durumu gibi uygulamaların dahi bildirimleri yazıları özetleri canlı karolar sayesinde ana ekranda görünüyor. (Bana yeterli şeyler var ve işim görülüyor). Canlı karo özellikleri yakın güncellemelerde çok daha arttırılacağı söyleniyor. Yani zaten bir bildirim ekranı varken, ana ekran dahi yetiyor çoğu zaman.
- Telefonu elime aldığımda arama yapmam, mesajlaşmam vs. yani yerleşik olan bu uygulamaların alternatifleri zaten bir kısım var, ancak daha da arttırılmış izinler hemen önümüzdeki güncelleme ile gelecekmiş. Bana gerekli mi? HAYIR. Mevcut olanlar işimi tamamiyle görüyor. Fazlası vakit ve yer kaybı. :D sadece daha iyisi önüme koyulursa onu kurup kullanır mıyım daha iyisi derken gerçekten avantaj sağlamalı.
- Ekran parlaklık ayarım otomatikte, kendisi ayarlıyor aydınlıkta ve karanlıkta. Bence yeterli ve gayet başarılı. 3 kademe ayarı var ama zırt pırt el atacak değilim Kendisi zaten yapıyor.
- Ana ekran ve uygulama ekranındaki klasörleme gerçekten çok güzel oldu. Onu kişiselleştirebilsem yapmazdım. daha iyisini yapabileceğimi sanmıyorum. çok başarılı ve çok iyi gerçekten. Bu arada ayarlar ve uygulamalar ekranları da önümüzdeki güncellemede guruplanabilecek. Sıralama seçenekleri olacak. Bence şu hali sıkıntı yaratmıyor. Sıralama olayı geldiğinde fazlasıyla yeterli. Kişiselleşmesi beni ilgilendirmiyor. Altının rengini değiştirmek ya da resim atmak ihtiyacım yok. Ama o da yakın güncellemelerinden birinde olacak diye biliyorum. İlgilenenler için sevindirici haber.
- Bol seçenekli haber ve ofis uygulamalarından windowsphone da da var. Tabiki Android kadar çeşitlilik yok. Microsoft'un kötü politikası yüzünden Ofis ve Here uygulamaları dahi Androidde daha kullanışlı diyor arkadaşlar. Ben şu anki halleri ile bir eksiklik hissetmedim. Yapılması gereken ne ise bana paşa paşa yapıyor. :) Ne navigasyonda, ne de ofis işlerimde tek bir sorun dahi yaşamadım. Excell, Word ve ya One Note. Şu anki hallerinden çok daha detaylı olsaydı da şimdiki kadar kullanır bırakırdım :) Abi formül yazacaksam onu PC de yaparım. Cebin ekranı çok ufak be. Aynı şeyleri oyunlar içinde söylerim hep. Atıştırmalık vakit geçirten oyunlar dışında grafik delisi oyunlar dev ekranlar veya konsollar ile zevk verir.
- Kamera uygulamaları vs. ihtiyacım olan herşey var bence. Bir grafikerim ve cep telefonundan photoshop yeteneği aramıyorum. Ekran yetmez.
- Ayrıca kolay ulaşım dediğimiz şey telefonumda çok kolay. Bana çok pratik geliyor.
- Güncellemesi bol sosyal uygulamalar kısmında haklısın. Uygulamaların güncellemesi bol değil. Eksiklik hissedenler mutlaka çok olacaktır. Ben kişisel olarak o sosyal uygulamaların kendi kullandığım kadarında bir eksiklik hissetmiyorum. Yapmak istediklerimin hepsini yapıyorlar. Eksikliği hissedilecek en kötü kısım whatsapptan mp3 gönderilmemesi, instagrama telefondaki kayıtlı videolardan aktarım yapılamaması, bunun gibi uygulamaların güncelleme sıklığı ve kalitesinin kötü olmasını sayabilirim. Ayrıca bir sürü eğlencelik yeni uygulamalar ilk android ve ios a çıkarılıyor.
- Sistemi rahatlatacak uygulamalara hiç ihtiyacı yok bence WP un. Kendisi rahat. Ek uygulama ek yük getirir belkide. Hiç gerek yok.
- Gayet rahat pratik ve hızlı olan ie nin bana yettiğini söyleyebilirim. Yani ne yapacağım daha fazla ki? İnternet sörfümü kolayca yapabiliyorum. Daha ne yapacağım ki? Alternatif uygulamalar falanda var hemde birden çok var. Ama ben ie yi hepsinden daha rahat buldum.
- Widget nedir neye yarar? Yararı nedir? WP nin ana ekranı baştan aşağı bir tür wwidget değil mi ki? Samimi olarak soruyorum. Bana bir faydası olabilecek birşey ise eksiklik olarak görürüm.
- Çoklu ekran özelliği yok. WP 10 ile olacağını söylüyorlar. Yani bence en yakın sene ortası görürüz. O zamana kadar ciddi eksiklik budur. Ha ben ufak ekranlı L920 de kullanacak mıyım? Vallahi bilmiyorum :D Ama olmasını isterim. Yani L1520 de güzel olur bak. Ama hem whatsappta çat çat yazıcam, hem bir videoya bakıcam aynı anda, hem de başka bir iş yapıcam. Yetişemeyebilirim, galiba yaşlandım. ;)
- Detaylı sistem uygulamaları nedir hocam? Sisteme müdahale etmemi gerektirecek ne durum olabilir ki. Sistem yapması gereken işi yapıyorsa bırak yapsın, yok beceremiyorsa o zaman tamam. Ama aksi vakit kaybı be.
- Müzik uygulamaları evet çok basit kalıyor. Daha güzel olmalarını bende isterdim. Ara ara müzik dinlerken diyorum ki Nokianın yaptığı mix radio ile wp nun müzik uygulamasının bir karmasını yapsalar çok güzel olurdu. Bu bir eksikliktir. Benim için sorun değil ama cidden eksiklik.
- Hocam ben vaktinde Note 2 ile 920 arasında kalmıştım :) Note 3 tabiki de zevkli bir telefon. Kalemi ve yapabildikleri çok güzel. L1520 ile karşılaştırsam önce ikisini de detaylıca kullanmam gerekir. :) Tahmin yürütebilirim. Senin söylediklerinden yola çıkarak. Note 3 ün çok fazla özelliği varken, L1520 nin onunla karşılaştırılabileceği şeylerin sayısı az olur galiba. Ne diyebilirim belki kişisel olarak WP yi sevdiğim için bana kutucuklar güzel geliyor ve not 3 ün benim işime yarayacak yapabildikleri şeyleri bir şekilde 1520 ile yapabilirsem kesinlikle 1520 tercihim olurdu.
Tamamen kişisel olarak kendime göre yazdım. Yani fanlık olarak yazmıyorum, zevkler ve renkler diyorum. Android kesinlikle daha gelişmiş ve önde olan bir sistem. Ancak gördüğüm kadarıyla windowsphone da yapmak isteyipte yapamayacağım şeyler çok çok az. E o az olan şeyleri kullanım zevki ve pratikliği kapatıyor. Ekran düzeni, uygulamaların canlı karoları, sistem kolaylığı benim eksiklerimi göz ardı edebilmeme yetiyor. Alternatif çözümlerle diğer sorunları çözüveriyorsun. Birde geliştirilmekte olan bir wp10 var ki şu anki tüm lumialar donanımları kadar o güncellemeyi alacaklar. Çok uzun oldu arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarımı paylaşıyorum.
Maxicep'te gördüğüm en uzun mesaj
 

Benzer Konular



Üst Alt