Telefon Tavsiyesi Galaxy S3'ten Lumia Telefona Geçilirmi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
galaxy s3 kullanıyorum dn4 (ditto note 4) 4.4.4 romu yüklü.

lumia 925 veya 930 ile takas yapmayi düşünüyorum.

Ama kafama takılan sorular var.

Bu dediğim cihazları hiç kullanmadım bunlar stabilmi ? sarji nasıl? tatmin edici bir performans sunuyor mu ? s3 ten buna geçmeye değermi ? Ram sorunu olmasını kesinlikle istemiyorum hiç değilse arkada 2-3 uygulama tutabilsin yeter.yada sizin onerebileceginiz baska wp telefon varmi ? dediklerime bakılırsa WP tecrübem hiç yok :)

Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

bende lumia 520 (en fukarası) ark da s3 var bazen çocuğun kafasında kırasım geliyor. (mail ayarlarını falan ben yaptığım için) ekran kalitesi bile 520 nin daha ii androidden geçtim, wp ye uygulamalar geç geliyor ama geldimide rahat bir kullanımı oluyor. bazen bende htc eye yada 820 yi görünce andoride geçesim geliyor ama bu işletim sisteminden kaynaklı değil tamami ile telefonların kendisinden kaynaklı. wp te tel çeşitliliği sıkıntı, sadece lumia lar var onlarda istediğin fiyata olanlarda istediğin özellikler yok. (örnek benim için çok önem arz eden glance screen olayı l520 dede yok yada çift sim desteği) asus zenfone 6 ya bakıyorum hem l1320 den daga ii görseli var hem daha kaliye görünüyor hemde çift sim özelliği var. demek istediğim aynı anda istediğin birden fazla özelliği şuan lumia cihazlarda bulamıyorum. ona rağmen andoride geçmemek için bayadır direniyorum. senin durumun için konuşusam alacağın l920-925 yada l1320 (bence l1320 baya kötü görünüşü var.bir türlü ısınamadım telefonun görüntüsüne) s3 e nazaran seni baya bir memnun eder. en azından güncellemelerde papatya falı açmazsın. bahsettiğin modellerde birbirine geçişte öyle ahım şahım bir para kaybetmessin. ben sırf canlı karo ve saydam karoları için bile wp ye geçerdim. glance olayı ise apayrı bir mevzu benim için varsa androidli bir telefonda benzer bir durum bilmek isterim. daha hiç denk gelmedim.
galaxy s3 kullanıyorum dn4 (ditto note 4) 4.4.4 romu yüklü.

lumia 925 veya 930 ile takas yapmayi düşünüyorum.

Ama kafama takılan sorular var.

Bu dediğim cihazları hiç kullanmadım bunlar stabilmi ? sarji nasıl? tatmin edici bir performans sunuyor mu ? s3 ten buna geçmeye değermi ? Ram sorunu olmasını kesinlikle istemiyorum hiç değilse arkada 2-3 uygulama tutabilsin yeter.yada sizin onerebileceginiz baska wp telefon varmi ? dediklerime bakılırsa WP tecrübem hiç yok :)

Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

bende lumia 520 (en fukarası) ark da s3 var bazen çocuğun kafasında kırasım geliyor. (mail ayarlarını falan ben yaptığım için) ekran kalitesi bile 520 nin daha ii androidden geçtim, wp ye uygulamalar geç geliyor ama geldimide rahat bir kullanımı oluyor. bazen bende htc eye yada 820 yi görünce andoride geçesim geliyor ama bu işletim sisteminden kaynaklı değil tamami ile telefonların kendisinden kaynaklı. wp te tel çeşitliliği sıkıntı, sadece lumia lar var onlarda istediğin fiyata olanlarda istediğin özellikler yok. (örnek benim için çok önem arz eden glance screen olayı l520 dede yok yada çift sim desteği) asus zenfone 6 ya bakıyorum hem l1320 den daga ii görseli var hem daha kaliye görünüyor hemde çift sim özelliği var. demek istediğim aynı anda istediğin birden fazla özelliği şuan lumia cihazlarda bulamıyorum. ona rağmen andoride geçmemek için bayadır direniyorum. senin durumun için konuşusam alacağın l920-925 yada l1320 (bence l1320 baya kötü görünüşü var.bir türlü ısınamadım telefonun görüntüsüne) s3 e nazaran seni baya bir memnun eder. en azından güncellemelerde papatya falı açmazsın. bahsettiğin modellerde birbirine geçişte öyle ahım şahım bir para kaybetmessin. ben sırf canlı karo ve saydam karoları için bile wp ye geçerdim. glance olayı ise apayrı bir mevzu benim için varsa androidli bir telefonda benzer bir durum bilmek isterim. daha hiç denk gelmedim.

Peocawe

Peocawe

Üye
925 den 1320 ye geçtim. Tek eksiği kamera inan. Onun dışında çok memnunum cihazdan. Şarja istediğin kadar aban 1 günü çok rahat çıkarıyorsun. Hatta normal kullanımda 2 gün, ara sıra bakarım telefona diyorsan 3 gün götürür. Tasarımı 6inch bir telefona göre kibar ve ince. 925 çok ısınıyor ve şarjı çabuk bitiyordu ama bunda ne ısınma var ne de batarya sorunu. Dediğim gibi tek eksiği kamerası. 6inch'de windows kullanmak çok zevkli emin ol.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
Aybars1979
androidden bıktım şuan 4.4.4 touchwiz kullanıyorum bundan sıkıldım cyanogenmod 12 yükledim fayda etmedi degisiklik lazim :)

Peocawe
dediklerinizi dikkate alacağım ama 1gb ram kasma yaptirirmi. en önemlisi multitask performansı. uygulamaladan uygulamaya geçerken sorun yaşanır mı ? 8gb hafiza var yeterlimidir yani size yetiyormu ? hafıza karti takilabiliyormu ?

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
930'a geçilir ama 925 eskidi

onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
bütçe yetmiyor kardeşim :)

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
luckysleven

luckysleven

Üye
S3 bildigim kadariyla samsungun en cok sıkinti veren cihazlarindan biri. Bunu baz almazsak wp ye gectigin anda kapali bir kutunun icine girmis olacaksin. Ben sana seneryoyu hemen yazayim istersen ,

Wp yi eline aldiginda kendinden gececeksin heryere super cihazmis yazacaksin cunku cihaz sana cok seri gelecek,live tilelar seni senden alacak. O kadar mutlusunki rom yok root yok telefonu elinden birakamiyorsun..
Sonraki asamada elinden dusuremedigin telefona uygulamalar aramaya baslayacaksin. Beta ve cakma uygulamalar bir sure seni tatmin edecek. Orjinallerin hatalari ve eksikleri canini sikmaya baslayacak ama eldekiler bana yetiyor yasasin wp yasasin ms diyeceksin. Eksikleri gormemezlikten geleceksin. Suanda wp senin icin en iyi platform..
Bir sonraki asamada guncellemeler adina merakli bekleyistir zor bir surectir ama sonun baslangicidir. Devamli haberler cikar sizintilar cikar artik kafan karisir ve hayirli olsun sende artik pfd kullanicisi oldun artik stabilite yok aslinda varda yok : ) surpriz sorunlara merhaba de..
Bu evrede androiddeki kisisellestirme ozgurlugunu aramaya baslarsin ama aradigini bulamazsin. Bir bakmissinki yapabildigin tek sey o ayilip bayildigin kutucuklarin renklerini degistirmek yada arkaya abuk subuk wallpaperlar koymak. Siyah ve beyaz renkten bikkinlik gelir .. Artik sistemin eksiklerini sorgulamaya baslarsin.
Ve artik isyan baslar cunku telefon baymaya baslar. Hic ilerleme olmaz .. Olan ilerlemeyi gorunce bir bakmissinki sen bunlari s3 de zaten kullaniyordun ama cok gec .. Yani filmi geri sarmissin : )
Ve sona yaklasirsin artik androide geri donmek icin telefonu satmaya calisirsin ama uzgunum cihaz elinde patladi..
Son olarak wp cekmeceye belki bir gun satilir ve androide yeniden merhaba.

Bu senaryo 6-12 aylik bir surectir. Kullanim sekline gore uzar yada genelde oldugu gibi kisalir..

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87
onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
oha abi sen ne yaptın kafam darman duman oldu şuan :)

seneryomu çok iyi çizdin helal olsun :)

uygulama sorununu symbianda çok çektim WP dede çekeceksem olmaz yani :)

ya zaten öyle fazla program kullanmam kullandigim programlar bunlar

luckysleven

luckysleven

Üye

Bu uygulamalarin hangilerini istiyorsun ? : )))
Ya aslinda soyle mesela wp de youmusic var bu androidin en buyuk eksigidir. Tubemate gibi ugrastirmaz. Youtube zaten yok replikalari var hep.. Ama youtube arayuzunu bekleme.. Sosyal uygulamar zaten ya cakma yada orjinalleri sorunlu. Hos facebook son zamanlarda toparlandi diyorlar Whatsappta ayni sekilde yeni toparlandi ama her an sorun cikarabilirler .. Bu arada senaryoda eldeki uygulamalar bana yeter diyecegin zamanida yazdim dikkat ettiysen : )

Bu arada yukardaki senaryo benim bire bir yasadigimdir. Ama diger yandan 2 sene seve seve kullananda var

Son düzenleme:
Peocawe

Peocawe

Üye
Aybars1979
androidden bıktım şuan 4.4.4 touchwiz kullanıyorum bundan sıkıldım cyanogenmod 12 yükledim fayda etmedi degisiklik lazim :)

Peocawe
dediklerinizi dikkate alacağım ama 1gb ram kasma yaptirirmi. en önemlisi multitask performansı. uygulamaladan uygulamaya geçerken sorun yaşanır mı ? 8gb hafiza var yeterlimidir yani size yetiyormu ? hafıza karti takilabiliyormu ?

512mb ramde bile yağ gibi akar sistem. 8gb yetmiyor bana 1320 de ama hafıza kartı takabilirsin. Multitasking gayet yeterli.

onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
Bu uygulamalarin hangilerini istiyorsun ? : )))
Ya aslinda soyle mesela wp de youmusic var bu androidin en buyuk eksigidir. Tubemate gibi ugrastirmaz. Youtube zaten yok replikalari var hep.. Ama youtube arayuzunu bekleme.. Sosyal uygulamar zaten ya cakma yada orjinalleri sorunlu. Hos facebook son zamanlarda toparlandi diyorlar Whatsappta ayni sekilde yeni toparlandi ama her an sorun cikarabilirler .. Bu arada senaryoda eldeki uygulamalar bana yeter diyecegin zamanida yazdim dikkat ettiysen : )

Bu arada yukardaki senaryo benim bire bir yasadigimdir. Ama diger yandan 2 sene seve seve kullananda var
en üstteki 5 program kesin :) zedge sahibinden mackolik olursa fenada olmaz :)

luckysleven

luckysleven

Üye
en üstteki 5 program kesin :) zedge sahibinden mackolik olursa fenada olmaz :)

Zedge en son sorunluydu resimler falan inmiyordu silmistim. Sahibinden yok . Instagram Beta olarak var oda buyuk ihtimal sorunludur. Mackolik kullanmadim . Whatsapp simdilik iyi yani ben biraktigimda iyidi.. Tapetalk sorunlu diye hatirliyorum.

Emre

Üye

Youtube, Gmail, Chrome, Resmİ Olarak Yok.
Mytube Tube Cast Gibi Alternatifler Var.
"Clash of Clans" Yok
"Cloud Raiders" Var ;)

onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
baya eksiklik var ya biraz daha beklemem gerekecek temel programlar bile sorunlu

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Eğer androidtte sürekli rom değiştiren yeni şeyler arayan biriysen windows phone seni sıkar pişman olursun,ha yok ben stabilite ye bakarım normal bi kullanıcıyım diyosan doğru seçim olur.

onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
    Konu Sahibi
ya pişman olmamda program sıkıntı işte instagram whatsapp falan sorunluysa biraz zamanı var benim için

Emre

Üye
Android'deki Gibi Özgürlük Yok Google'den .apk Yükleyemiyorsun Microsoft Sadece Mağazadan Yüklemeye İzin Veriyor Nokia'da Saha Dışı Edildi.
Bakalım Microsoft Yazısı İçin'mi Alıyormuş Windows Phone'yi Kullanıcılar

luckysleven

luckysleven

Üye
Launcher,animasyon,widget falanda yok haberin olsun . Bence uygulamalardan once bunlari dusun. Uygulamayi yine bir turlu halledersin belki alternatifler cakmalar falanda kisisellestirme cok onemli. Cunku arayuzden sıkılırsan wp iskence olur sana. Benim hatam bu oldu : )

Esendağlı

Esendağlı

Üye
ya pişman olmamda program sıkıntı işte instagram whatsapp falan sorunluysa biraz zamanı var benim için
Instagram dan daha iyi olan 6tag uygulaması var sorunsuz,whatsapp de sorun falan yok.Eğer ne istediğini bilerek alırsan kesinlikle pişman olmazsın, birde herkes den bir farkın olur:) :alkis

Son düzenleme:
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye

Windows Phone için "Facebook" uygulamasına göz atın

Windows Phone için "Messenger" uygulamasına göz atın

Windows Phone için "Instagram BETA" uygulamasına göz atın

Windows Phone için "WhatsApp" uygulamasına göz atın

Windows Phone için "Tapatalk" uygulamasına göz atın

Davamı geliyor
Windows Phone için "ZEDGE™ Ringtones &..." uygulamasına göz atın

Sahibinden com için olumsuz ( milyonlar kazan ama 3 kuruşa kıyıp uygulama yazamadılar ona gülerim)

Windows Phone için "HABERTÜRK" uygulamasına göz atın

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
mcnpl4

mcnpl4

Üye
cm12'nin son betasini kur iyi durumda suan. guncellendikce yuklersin onun disinda rom degistirme. ben de bi ara farkli telefonlara sarmistim sonradan duvar kagidi bile degistirmez oldum. fazla kurcalayinca memnun kalmiyor insan surekli farkli telefona gidiyor akli