Galaxy S3 Cİhazın kullanılamaz hale geldi

Sponsorlu Bağlantılar

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 Cİhazın kullanılamaz hale geldi
yaklaşık bir sene önce Galaxy S3 GT-I9300 cihazıma sağlıksız şekilde atılmış root'u kaldırmak ve sayacını sıfırlamak istedim. birçok yerde anlatılan şeyler işe yaramadı. bir forum sitesinde benimle aynı sorunu yaşamaış birisini gördüm ve sayfalarca mesajdan sonra çözüm yolu olarak perseus kernel'i yazmış. bende anlattığını denedim fakat perseus kernel kurulumu yarıda kesildi. cihazım açılmadı. elimle yeniden başlattım ekranda rastgele çizgiler çıkıyor daha sonra ekran kararıyor. düğmelere bassam ışıklar yanıyor ama ne ses var cihazda ne de göürntü. sonra stock kernel buldum bi yerden onu kurdum. şimdi cihazım açıldı ama dokunmatik ekran çalışmıyor.
telefonumu nasıl eski haline getirebilirm? yardımınıza ihtiyacım var.

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Stock rom at odinden daha olmassa dokunmatik sıkıntılı olabilir

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
dokunmatiğin sıkıntılı olduğunu sanmıyorum çünkü alttaki geri tuşu ve menü tuşlarına dokununca çalışıyor sadece ekran çalışmıyor. stock rom'u nereden indirebilirim? artık stock kelimesine de güvenemez oldum. bu yüzden bana önerebileceğiniz bi yer varmı ?

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Sammobile gir ordakinler gerçek stock

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
Sammobile gir ordakinler gerçek stock

yaptım ama gene işe yaramadı. bu arada kafama takılan diğer bir konu. son 1 yıldır telefonuma güncellemeleri alamıyorudum. 1 yık önceki yazılım yüklüydü. ve şimdi bu sorunu çözebilmek için de neredeyse bulduğum bütün kernelleri kurup denedim. şimdi hangi kernel yüklü onu bile bilmiyorum. rom'dan önce stock kernel'i bulup yüklemem gerekmez mi?

Kontrol

Kontrol

Üye
sammobile den orjinal romu indir odindrn flashla kernel kurmana gerek yok

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
işe yaramıyor.

Odin3 v3.09 kullanıyorum.
Sammobile firmware sayfasından indirdiğim dosya içeriği :
I9300XXUGNB6_I9300OJVGNB3_I9300XXUGNA8_HOME.tar.md5
Odin uygulaması içinde AP butonuna tıklıyorum ve dosyayı seçiyorum.
sadece Auto Reboot ve F. Reset Time seçenekleri seçilmiş durumda. Start butonuna tıklıyorum.

Yaptıklarım arasında yanlış olan bişey varmı?

Kontrol

Kontrol

Üye
Farkli kablo denedin mi ?

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
Farkli kablo denedin mi ?

gene işe yaramadı.
alakası olduğunu sanmıyorum ama bazen odin mode'da telefonu bilgisayar görmüyor. bağlıyken bataryayı söküyorum o zaman görüyor tekrar takıp işlemi başlatıyorum. tabi bu her zaman olmuyor. bunun bi alakası varmıdır acaba?

Kontrol

Kontrol

Üye
arada görüp kayboluyorsa usb driverlarini tekrar kur/güncelle. Eğer aynı sonucu alırsan farklı bir pc de dene

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
arada görüp kayboluyorsa usb driverlarini tekrar kur/güncelle. Eğer aynı sonucu alırsan farklı bir pc de dene

görünüp kaybolma gibi değil. çoğu zaman sorunsuz görüyor seyrek olarak bazen görmüyor bataryayı söküp taktığımda sorunsuz şekilde görüyor. başka deneyebileceğim bilgisayar da yok. bu şimdi garantiye de girmez demi?

Kontrol

Kontrol

Üye
Kies üzerinden 4.3 e güncellemek istedim ortaya gelince bağlantı koptu telefon açılmadı dersen belki olur denemek lazım

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
servise gittim cihaz portekize kayıtlıymış burda işlem yapılamıyormuş. hepsiburada'dan almıştım. bir daha oradan alırsam ...............
gördüğüm birkaç telefoncuya da sordum. 50 ile 340 TL arası çok farklı fiyatlar duydum. bir tanesi de o cihazı bilmeyen birine verme çöpe gider dedi. o cihazın sorunu yazılımsal dedi. ve dün aynı sorunu olan aynı cihazdan bitanesiyle uğraştığını anca 4.0.4 versiyonuna geri döndürerek çalıştırebildiğini söyledi. bu 4.0.4 versiyonunu nasıl bulabilirm?

Kontrol

Kontrol

Üye
@The Shadow buraya alalım seni :D
bu arkadaşın profiline gir açtığı konulara bak S3 için olan sürümlerin güncel listesi vardı oradan bulabilirsin dostum

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
şu an indiriyorum fakat bi soru aklıma takıldı. bu cihaz portekiz cihazıysa portekiz romunu yüklemem gerekmez mi?

Kontrol

Kontrol

Üye
Hayır gerekmez çünkü bizde 4.3 çıktığında başka ülkelerin romunu kullaniyorduk

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
bu da işe yaramadı yaa.. :@ ne yapacam şaşırdım.

Kontrol

Kontrol

Üye
Normal bir telefoncudan versiyon attircan sadece nasıl yapmıyorlar anlamadım ki

halrahcal

Üye
    Konu Sahibi
Neyse anlaşılan yapılacak bişey kalmadı. artık gezip yapacak birini bulmam gerekiyor. ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Kontrol

Kontrol

Üye
rica ederim kardeşim inşallah sorunsuz halledersin

Üst Alt