Haber Exynos 5433 VS Snapdragon 805

Sponsorlu Bağlantılar

AndroidTR20

AndroidTR20

Üye
    Konu Sahibi
Exynos 5433 VS Snapdragon 805

Samsung'un Snapdragon 805 ve Galaxy Note 4'te kullanacağı Exynos 5433'ün karşılaştırma testlerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Öncelikle AnTuTu testinden başlayalım. Pil canavar Nvidai K1'in birinciliği kaptırmadığı bu testte Exynos 5433'ün nihayet Snapdragon 805'i geçtiğini görebiliyoruz.

EDİT:Note 4 Sızıntılara Göre Bazı Ülkelerde Snapdragon 805 Satış Yaparken Avrupa Ülkelerinde(Türkiye Dahil) Samsung Kendi İşlemcisi Olan Exynos 5433 Kullanacağı Yönünde Ve Sızıntılara Göre qHD Ekranla Olacakmış Eğer qHD Ekranla Bu Sonuçları Alıyorsa Full HD İle Siz Düşünün Artık Bu Arada Exynos 5433 Geçen İşlemci NVIDA Tegra K1 in Performansı qHD Değil Full Hd Test Edilmiştir Birde Apple'ın A8 işlemcisi ve Samsung'un Exynos 5433 işlemcisi Snapdragon 805'i geçerken Qualcomm'un 810 bombasını çok bekletmeyeceğini öngörmekteyiz.

Kaynak:

Saf işlemci performansı anlamında Exynos 5433, Snapdragon 805'e çok büyük bir fark atıyor.

Mali T760 ve Adreno 420'nin 2K (2560 x 1440 piksel) çözünürlükte 2 ve 3 boyut performanslarını ise aşağıdan karşılaştırabilrisiniz.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN

Kingmortall

Kingmortall

Üye
snapdragon 801 4. olmuş :ah

MaxipmaN

Üye
snapdragon muhabbetlerine bomba gibi bir cevap olmuş

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Günlük kullanımda ki performans önemli. Oldum olası şu benchmark ve rakam deliliklerini hiç sevmem.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim ve umutku84
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Türkiyeye snapdragon geliyor iyi bari saçma sapan yorum yapanlar olmayacak.

Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Snapdragon varken exynos neymiş.Rakamlara hiç inanmam

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Snapdragon varken exynos neymiş.Rakamlara hiç inanmam
exynos işlemcileri bu kadar kötülemeniz anlamsız. qalcom bile snapdragon 810 ile arm nin (exynos işlemciler arm mimarisi kullanır) önüne geçmeyi planlıyoruz diye açıklama yaptı dikkatinizi çekerim. kaldıki exynos 5433 - 20 nanometre ile üretilmekte ve frekans hızı 1.3 ghz. bataryanın ne kadar gideceğini tahmin edersiniz . artı olarak exynos 5433 sürümlü cihazda kullanılıcak olan gpu mali t760 mobil dünyanın en güçlü gpu su olarak gösterilmekte.
yani bu sefer hertürlü exynos 5433 + mali t760 ikilisi , snapdragon 805+ adreno 420 ikilisinden daha iyi bir seçim olacaktır...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dede
GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
exynos işlemcileri bu kadar kötülemeniz anlamsız. qalcom bile snapdragon 810 ile arm nin (exynos işlemciler arm mimarisi kullanır) önüne geçmeyi planlıyoruz diye açıklama yaptı dikkatinizi çekerim. kaldıki exynos 5433 - 20 nanometre ile üretilmekte ve frekans hızı 1.3 ghz. bataryanın ne kadar gideceğini tahmin edersiniz . artı olarak exynos 5433 sürümlü cihazda kullanılıcak olan gpu mali t710 mobil dünyanın en güçlü gpu su olarak gösterilmekte.
yani bu sefer hertürlü exynos 5433 + mali t710 ikilisi , snapdragon 805+ adreno 420 ikilisinden daha iyi bir seçim olacaktır...

Bu sefer de gıcıklık olsun diye bize Snapdragon versiyonu gönderirler. :D

• Beğen
Tepkiler: The Shadow
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Bu sefer de gıcıklık olsun diye bize Snapdragon versiyonu gönderirler. :D
Sanmam :oke: avrupa pazarına daima exynos işlemci ile çıkıyor samsung. Hatta bu sefer 4g teknolojisi için diğer pazarlarıda düşünüp intel ile çalışıp exynos 5433 içine 4g lte de koymuşlar :evet: bence bundan iyisi şamda kayısı :ehe

• Beğen
Tepkiler: GuiTaRisT111
fk555897

fk555897

Üye
Note 4'de bu işlemci kullanılır diye düşünüyorum.

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
bunun Snapdragon 810 ile karşılaştırması yokmu?
merak ediyorum :D

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
bunun Snapdragon 810 ile karşılaştırması yokmu?
merak ediyorum :D
Dur bi bismillah :ehe Snapdragon 810 büyük ihtimal biraz daha iyi olacaktır exynos 5433 den :oke: ancak 2015 in 2. çeyreğinden önce Snapdragon 810 lu bir cihaz görmeyeceğiz diye düşünüyorum ben :evet:

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Dur bi bismillah :ehe Snapdragon 810 büyük ihtimal biraz daha iyi olacaktır exynos 5433 den :oke: ancak 2015 in 2. çeyreğinden önce Snapdragon 810 lu bir cihaz görmeyeceğiz diye düşünüyorum ben :evet:
haklısın. bencede Snapdragon 810 lu cihazlar bu sene olmaz ama seneye çıkacak ilk cihazlar Snapdragon 810 kullanılabilir:) piyasada tanıtımı yapıldıkdan sonra çok bekletmez.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
PriZm

PriZm

Üye
Snapdragon kağıt üzerinde çoğu zaman Exynos'dan daha iyi görünüyor ama Exynosun optimizasyon başarısı snapdragondan çok daha iyi.

Üst Alt