evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

codblackops2

codblackops2

Üye

Allah arapca bir kelimedir tanri bildigim kadariyla turkce sonucta htistiyan bir arap da Allah der yani bu Allah tanri kelimelerine cok takmayin fakat biz mulumanlar Allah kelimesini tercih ederiz

Allah bütün dillerde Allahtır.Kuranda geçen adını kullanmak yerine uydurulmuş Tanrı kelimesini kullanmaya gerek yok zannımca

• Beğen
Tepkiler: darkleader

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Ya dedigimi bir dikkatlice incelesen be kardesim

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Allah bütün dillerde Allahtır.Kuranda geçen adını kullanmak yerine uydurulmuş Tanrı kelimesini kullanmaya gerek yok zannımca
Bende aynisini diyorum objektif olarak bakarsak Allah arapcadir ama bizler arap olmadigimiz halde Allah demeyi tercih ederiz mesela Yusuf İslam god demez Allah der

• Beğen
Tepkiler: Dede
sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Goruyor musun Oguzhan?Bu konuda bile objektif olamiyoruz

KayraBey

KayraBey

Üye
Deccal ile alakali bir cok hadis vardır.özellikleri sunlardir.

1-Deccal bizler gibi insandır.değişik bir yaratık yada ruhani bir varlık değildir

2-Bir gözü kör/kapalı/içi beyaz gibidir.saclari kısa kıvırcık gibidir.

3-Alnında arapça Kafir yazar ve bu yazıyı kalbinde zerre kadar iman olan en cahil insan bile okuyabilecektir

4-Deccal Allah'ın izni ile birçok insanüstü yeteneğe/ozellige sahip olacaktır.

5-Toprağa hükmetme, ölüleri diriltme en önemli vasiflarindan olacaktır.

6-Ordusuna ilk katilanlar Yahudiler olacaktır.Kadınlar da ona fazlaca iman edecekler.

7-Deccal yeryuzune ilk zuhur ettiği zaman önce ben sizin peygamberinizim diyecek sonra size ben yarattım diyerek ilah olduğunu iddia edecektir.

8-Deccal su an hayattadir.Eğer yanlis hatırlamıyor isen Yemen tarafında bir adada bağlı olarak serbest kalacağı zamanı bekliyor.

9-Mehdi a.s ile savaşacak ve cok ilerleme kaydedecek.Mesih a.s cok zorlanacak.

10-Mesih yani Isa a.s Peygamberimizin ümmeti olarak 2.kat semadan yeryuzune inecek.Mehdi a.s ile birlikte savaşacak.

11-Deccal Isa a.s mı görünce suda eriyen şeker misali eriyip gidecek ama Isa a.s ona mizrağını saplamadan ölmeyecek.

Bunlar aklımda kalanlar sadece.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Ayni seyden bahsediyorum Oguzhan...

- - - Eklendi - - -

Tahir abi bazen gercekten cok sasirtiyorsun :(

- - - Eklendi - - -

Ama adam Kur'an'da yaziyor diyor?

O zaman o adam munafiktan baska bir sey degildir eger cok merak ediyorsan hocaya bunu hatirlatip hocam ayeti gosterebilir misiniz diyebilirsin bak bir ornek daha vereyim kuzenimin din kulturu hocasi da Allah Hz Adem ile Havvanin yaninda azicik insan yaratmis ki cogalabilsinler demis fakat bu islama gore sacmaliktan baska bir sey degildir Adem ile Havvanin bir suru cocugu olmus sonra arada buyuk yas farki olanlar evlenip cocuk yapmislar boylece insan sayisi surekli artmis dogru olan bu ama o adam tam aksini iddia ediyor
Dedigim gibi her din kulturu hocasinin soyledigine inanmayin eger soylediklerini dogru kabul edip Allaha inanmak istemezseniz siz bilirsiniz tabi

- - - Eklendi - - -

Deccal ile alakali bir cok hadis vardır.özellikleri sunlardir.

1-Deccal bizler gibi insandır.değişik bir yaratık yada ruhani bir varlık değildir

2-Bir gözü kör/kapalı/içi beyaz gibidir.saclari kısa kıvırcık gibidir.

3-Alnında arapça Kafir yazar ve bu yazıyı kalbinde zerre kadar iman olan en cahil insan bile okuyabilecektir

4-Deccal Allah'ın izni ile birçok insanüstü yeteneğe/ozellige sahip olacaktır.

5-Toprağa hükmetme, ölüleri diriltme en önemli vasiflarindan olacaktır.

6-Ordusuna ilk katilanlar Yahudiler olacaktır.Kadınlar da ona fazlaca iman edecekler.

7-Deccal yeryuzune ilk zuhur ettiği zaman önce ben sizin peygamberinizim diyecek sonra size ben yarattım diyerek ilah olduğunu iddia edecektir.

8-Deccal su an hayattadir.Eğer yanlis hatırlamıyor isen Yemen tarafında bir adada bağlı olarak serbest kalacağı zamanı bekliyor.

9-Mehdi a.s ile savaşacak ve cok ilerleme kaydedecek.Mesih a.s cok zorlanacak.

10-Mesih yani Isa a.s Peygamberimizin ümmeti olarak 2.kat semadan yeryuzune inecek.Mehdi a.s ile birlikte savaşacak.

11-Deccal Isa a.s mı görünce suda eriyen şeker misali eriyip gidecek ama Isa a.s ona mizrağını saplamadan ölmeyecek.

Bunlar aklımda kalanlar sadece.

Abi iste bunlarin kesinligi yok bazi insanlar deccal internettir diyor bazisi televizyondur diyor vb. fakat Kuran-i Kerim'in sifrelendigini de unutmamak lazim altindan bambaska bir sey cikabilir ama dedigim gibi insan oldugu kesin bir sey degil

• Beğen
sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Oguzhan,unutmazsam kesin sorucam.Soylemisti fakat unuttum :(

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Sen yanlis anlamis da olabilirsin ama dinde belirli bir yere kadar sorgulama ve yorum vardir. İslam Felsefesi ve mezhepler buna ornek

- - - Eklendi - - -

Konu evrimden dine geldi ya ise bak :ah

KayraBey

KayraBey

Üye
Oğuzhan bunlar gerçek çünkü hepsi hadis.peygamber efendimizin sözleridir.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
O kadar detayli bilmiyorum arastirmalarim ve ailemden aldigim bilgiler bu yonde :) Evdeki hadis kitaplarina bakmam lazim :) Su Hz İsa ve Mehdi olayi kesin ama insan mi degil mi bilmiyorum
Bana da insan gibi geliyor bu arada :)

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Neden Din'e geldi dersen,evrim ve din birbirlerini cok zit kavramlar.Senelerdir tartisiliyor.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
2 saat uzak kaldım bilgisayardan hemen sorgulayan insanlara yüklenmişsiniz birisi benim hakkımda kendi çelişkiye düşmüş demiş bu benim çelişkim değil bu kitaplarda yazan çelişki biz sizi sorgulamaya zorlamıyoruz sadece söylüyoruz ve size kesinlik belirtmiyoruz ama o kadar çok kabullenmişsinizki kendi bildiğiniz şeyler kesin gibi konuşuyorsunuz saygı çerçevesini bozmadan devam edelim. başka sorunuz varsa cevaplamaya devam edicem sizde biraz daha zorlarsanız bizimde tavrımız sertleşicektir haberiniz olsun...
Kardeşim size sorgulamayın diyen yokki herşeyi sorgulayın elbette buna kimse itiraz etmiyor.
Burda savundugunuz ve vardır dediginiz şeyi ispatlayın ki bizde siz haklısınız diyelim ama ispat'ta edemiyorsunuz nasıl sorgulamayalım şimdi madem evrim var bunun ispatı nerde?

- - - Eklendi - - -

O kadar detayli bilmiyorum arastirmalarim ve ailemden aldigim bilgiler bu yonde :) Evdeki hadis kitaplarina bakmam lazim :) Su Hz İsa ve Mehdi olayi kesin ama insan mi degil mi bilmiyorum
Bana da insan gibi geliyor bu arada :)
İnsan oldugu kesin,internet,televizyon vs onun araçlarıdır.şimdi biri çıkıp madem internet televizyon onun aracıdır niye kullanıyorsunuz demeden cevaplayayım;Bunlar deccal'in vasıtalarıdır insanları yozlaştırmak için bunları kullanır

• Beğen
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Neden Din'e geldi dersen,evrim ve din birbirlerini cok zit kavramlar.Senelerdir tartisiliyor.

Evrim İle Dini Bir Cümlede Yazmak Bile Başlı Başına Bir Hata, Olmayan Birşey İle Var Olan Ve Kesinliği Her Şekilde İspat Edilebilen Birşeyin Yanlış Kişilerce Ve Düşünceler İle Bu Noktaya Kadar Gelmesi Büyük Hatadır :oke:

- - - Eklendi - - -

Çünkü İslam'ın ya da başka bir teist inancın doğru olmadığını anlamak için evrime ya da başka bir teoriye ihtiyaç yoktur.Da Vinci bile kendi zamanında hristiyanlığın yalan olduğunu anlamıştır ki evrim ya da başka herhangi bir şey yoktu o zamanlar. "İnsan Soyunun Başlangıcınında İnsan Olduğu Ve En Üstün Varlık Olarak Yaratıldığını Değil de" kısmı tamamen insan egosu ve ben merkezciliği ile alakalıdır.Güneş dünya etrafında dönüyor çünkü her şey bizim için, her şeyin merkezi biziz demekle aynı durum.Neden bilmiyorum fakat kökenimizin primat olmasını kabullenemiyor, hakaret-küçümseme olarak görüyorsunuz.Nedenini hala anlamış değilim...

Tahir Bey'in söylediği şeyler tamamen evrimi çarpıtmak ile oluşan şeyler.Farkettiysen bu başlık altından din tartışmasına olabildiğince girmemeye çalıştım.Onun söyledikleri ise BİLİMSEL TEORİ olan evrimin çarpıtılmış ve gerçek olmayan örneklerinden oluşuyordu.Evrim hakkında tam olarak bilgi sahibi değil ve buna rağmen kesin bir şekilde olmadığını, saçma olduğunu iddia ediyor.Buna dair bir çok örnek verebilirim lakin evrim teorisine göre insanın atasının maymun olması ya da yaratıcı yoksa lak diye boşluktan çıktığımızı söylemesi yeter sanırım.

Dediğimi Anlamadığın İçin Sanada Birşey Demiyorum :oke:

• Beğen
comando_legend

comando_legend

Üye
Tartışmaya değmez bayatlamış bi konu :kotu:

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
Engin abi hatta bir hadiste deccalin bir binegi olacak iki kulağının arası 40 arşın olacak diyor.cok hızlı hareket edeceğini söylüyor Efendimiz.bu tahminimce uçak olacak.kanatlarının genisligi ve hızı bu tabire uygun.ayrıca seninde dediğin gibi internet,bilgisayar onun için büyük bir araç olacak.yoksa o kadar insana laf ile ulaşılamaz

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Engin abi hatta bir hadiste deccalin bir binegi olacak iki kulağının arası 40 arşın olacak diyor.cok hızlı hareket edeceğini söylüyor Efendimiz.bu tahminimce uçak olacak.kanatlarının genisligi ve hızı bu tabire uygun.ayrıca seninde dediğin gibi internet,bilgisayar onun için büyük bir araç olacak.yoksa o kadar insana laf ile ulaşılamaz
Elbette ki internet,televizyon'onu araç olarak kullanıyor.
Yoksa meydanlarda miting düzenleyip yada kapı kapı dolaşıp ben deccal'im bana uyun diyecek hali yok :D

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Tum medyayi, interneti ele gecirmesi muhtemel

Bu arada ben galiba deccali dabbetul arz ile karistirdim cunku evet deccal insan olacak ama dabbetul arz'in ne olacagi belirsiz

• Beğen
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Sorgulayın dediler sorgulamadan inanmayın dediler? Sorguladık işin içinden çıkamadık kaldık şimdi "Araf"ta :)

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan ve Dede
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Zaten insana ne oluyorsa sanal alemde veya internet ortamında olmuyor mu.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
Jomolocco

Jomolocco

Üye
Allah islam dinindeki ismidir tanri tum inanaclarin inandigi varligin genel adidir.
God = tanri

Üst Alt