Oğuzhan
Üye
Mesela sen su an din degistirdin diyelim,cevren nasil karsilar sence? Ayrica burda boyle orneklerin de az oldugu senin de dedigin gibi inancin degismiyecegi gercegini gostermez mi Oguzhan?
Sen her hareketini cevreye gore mi ayarliyorsun? Toplum baskisi denen bir sey var elbette fakat ne yapabilirler ki hadi cok ileri boyuta gidip seni oldurmeye kalktilar ve oldurduler bu durumda muslumanliga gore sehit sayilirsin cunku dini icin ve vatani icin mucadele edenler Sehitlik mertebesine yukselir ama sen eger sirf toplum baskisi diye bir seylerden vazgecersen cezasini ahirette cekersin zaten boyle bir seyden vazgecen kalben inanmiyordur ama bir heistiyan musluman olsa ya da ne biliyim bir musluman hristiyan olsa topluma karsi gogus gerebilecektir her turlu mukafati da Allah katinda alir
- - - Eklendi - - -
İnanclarin degismemesi tekrar soyleyeyim genelde cikar icin oluyor sirf gunah cikarmak isine geldigi icin hristiyan olarak kalan insanlar olabilir dedigim gibi ben o buyun kitaplari biliyorum ve kesela hristiyanligin yanlis olan kisimlarinİ biliyorum Allah insana dusunme sorgulama yetenegi verdigine gore bir insan sorgulayarak arastirarak dogru yolu bulabilir dogru yoldan kastim benim dusunceme gore muslumanlik tabi cikar amacli olmayanlar da Kuran-i Kerimde belirtilmistir Allah onlarin kalpleri muhurludur asla dogruyu bulmazlar demistir dogrudur da
aslinda en basindan beti okuyorum yazilanlari ana mudahale etmedim yine de dayanmayip bir seyler yazayim.
guldum cunku sorgulamak dinimize gore ters olsaydi İslam felsefesi diye bir sey olmazdi
bak dinde sorgulayamayacagin seyler var tabiki de bunun nedeni Allah'in bizden ustun olup her seyi bize aciklamamasidir bu her din icin boyle sorgularsin ama bir yerden aonra tikanirsin mesela Allahin nasil bir varlik oldugunu sorgularsin orada tikanirsin iste fakat bunu sorgulamaktan vazgecip yuce bir varlik oldugunu kabul edersin ya da bu ornek cok aciklayici olmadiysa soyle bir ornek vereyim Allah insani yaratmadan once ne yapiyordu? Allah inananlara gore isitebilir duyabilir konusabilir degil mi? Peki Allah insanlari yaratmadan once konusabiliyor muydu? Duyabiliyor muydu? Yoksa bu ozellikleri kendine sonradan mi verdi? İste olay bu burada tikanirsin ya burada Allah yok boyle seyler sacma dersin ya da Ben cok ustun bir varligim Allah var ve bazi seyleri bizden gizlemis deyip Allah'a ve inandigin dine inanmaya devam edersin