Rüyalarla din'in ne alakası var demişsin.
Rüyalar çeşit çeşit.Dünya hayatımızla ilgili veyahutta aklımızda olan şeylerle alakalı,uğraşlarımızla alakalı rüyalar görebiliriz.Bunlar çok normal ve seninde bahsettiğin bu rüyalar.
Ama benim bahsettiğim gelecekten haber veren rüyalar.kimisi yoruma açık olarak karşımıza çıkar, kimiside aynı rüyada görüldüğü gibi dünya hayatında karşımıza çıkabilir.
Bunlarla alakalı bir çok örnek var bir araştır derim.Mesela en meşhurlarından.Atatürk'ün son rüyası.
26 Eylül 1938 tarihinde Atatürk rahatsızlığı ile ilgili olarak ilk defa hafif bir koma atlatmıştı. Prof. Afet İnan olayı şöyle anlatıyor: O geceyi rahatsız geçirdi. İlk hafif komayı o zaman atlatmıştı. Ertesi sabahki açıklamasında: 'Demek ölüm böyle olacak' diyerek uzun bir rüya gördüğünü anlattı. 'Salih'e söyle ikimizde kuyuya düştük fakat o kurtuldu' dedi.'Atatürk'ün burada "kuyuya düşme" sembolü ile gördüğü rüya vizyonu kendisinin de söylediği gibi ölümünün habercisiydi. Salih Bozok'un kuyudan kurtulması ise Atatürk'ün vefat etti gün buna çok üzülen Salih Bozok'un intihar etmesi ve sonunda kurtarılmasını simgeliyordu...Internetten buna benzer birçok ünlünün rüyalarını okuyabilirsin.ayrıca mutlaka seninde başına bu tip gelecekle alakalı birebir aynı olmasada yoruma acık bir şekilde gördüğün ve gerçek hayatta karşılaştığın rüyan olmuştur.
Sonuç olarak gelecek ile akalalı rüya görmemizin bilimsel bir açıklaması olabilir mi?
Hele hele herşeyin rastlantı olarak oluştuğunu düşündüğünüz şu dünya aleminde,bu rastlantımıdır yoksa başka birsey mi
Öncelikle evrim bir teoridir ve kesinlikle kanıtlanmamıştır burası doğru fakat şöyle bir durumda var istenildiği kadar fosil bulunsun evrim yine de kanıtlanamaz.Çünkü bir teoridir ve her zaman bilinmeyeni olacaktır.Maddenin en küçük yapı taşı nedir sorusunun cevabı günümüz şartlarında bulunduktan sonra daha küçüğünün aranması gibi.Fakat teori olarak kalmasının ve çürütülmemesinin sebebi destekler nitelikte kanıtların bulunmasıdır yani zaten ulaşabileceği en üst konumda evrim iddiası.Evrim her dinle ters düşmez, semavi dinlerle ters düşer ki hala bu kadar tartışılmasının temel nedenlerinden birisi budur.Dediğim gibi hristiyan aleminin bir kısmı evrimi kabul ediyor.Bunu dinin değişmesine falan bağlamışsınız alakası yok.Tamamen yorum farkı ile alakalı.Eğerki 100, 200, 300 yıl önceki bir kuran tefsirini elinize alır ve şimdiki tefsirle karşılaştırırsanız incili yorumlayanların "yaratılış kelimesi ruh için kullanıyor" demesinden farklı bir şey olmadığını görürsünüz.Fakat şöyle olur bu sefer ; "Bu çok mecazlı bir anlatımdır şurada bu, bu denilmek isteniyor aslında".En basitinden Muhammed'in Aişe ile nikahlandığı ve birlikte olduğu yaş konusuna bakabilirsiniz.200 yıl önceki tefsirlerde doğal karşılandığından dolayı yaş açıkça 9 olarak söyleniliyormuş.Şuan ise bir çok müslüman yok o ergenliğe girdikten sonraki 9 yaş aslında 17 yaşında oluyor falan filan demeye başladılar.E söz aynı, kaynak aynı.Değişim yok fakat ne kadar büyük bir fark var değil mi ?
Bu arada Emre senin tam olarak görüşün nedir merak ettim ? ateist değilim dedikten sonra bir meraklandım
- - - Eklendi - - -
Yalnız evrime uyulması için incil değiştirilmiyor.Tıpkı kuranda sık sık yapıldığı gibi farklı yorumlanıyor.Şuan müslümandan çok hristiyan olmasının sebebi, son zamanlarda insanlığa bir şeyler kazandıran insanların semavi dinlerden en çok hristiyanlardan çıkmasına şaşırmamalı.Adamlar arada bir update ediyorlar dinlerini.En azından yorumlarını.
Evrimcilere en güzel cevap susarak verilir. Çünkü onlara bir şey anlatmak çok zor...
Din uptade etmek gerekir diyen birine anlatacak tek kelimem olmaz.

ya arkadaş bi insan 700 trilyon hücreden oluşuyor ve her hücrenin içi los angeles şehri gibi hareketli...bu hücrelerin hepside ne yapacağını biliyor ve insan denilen varlığı oluşturuyor...enteresan tarafıda bu bi su damlasından oluşuyor...dahada enteresanı kapkaranlık bi uzayın içinde sadece dünya denen yerde oluyor...ve sayamayacağım milyonlarca denge... Evrimin saçma olduğu bu kadar basit.. Hiç bişey kendi kendine gelişemez eğer varsa bi örnek gösterin ?
Ateistler,sizden daha önceki sayfalarda bahsettiğim aşagidaki sorduğum soruyla alakalı cevap istemiştim ve halen cevap alamadım.
(Bakın özellikle belirtiyorum ki günlük yaşantımızda bilinç altımıza yerleşmiş olaylarla bağlantılı rüyalardan bahsetmiyorum.Yazdığımı iyi anlayın)
Evrimcilere en güzel cevap susarak verilir. Çünkü onlara bir şey anlatmak çok zor...
Din uptade etmek gerekir diyen birine anlatacak tek kelimem olmaz.
Yazık. Bunca bilgi inanmamak uğruna. Hepsini toplasan 1 kuruş etmez.

ben kuran okuyorum ve bu kitaba inanıyorum..sende okuduğun kitaba inanıyorsun...bunun bırisi doğru hadi bul bakalım...
- - - Eklendi - - -
bilim ALLAH'ın yarattığı bu kainatın nasıl bir yapıya sahip olduğunu açıklayan kısım,islam dinide ALLAH'ın yarattığı manevi şeyleri açıklayan kısım...bu kadar basit işte daa...
- - - Eklendi - - -
hala daha yok şempazeyle insanı döllesek diye düşünüyolar gidin hayırlı bi iş yapın arkadaş sapıkmisın nesin.
Bu kadar basit bunlar tabi.Şempanze ve insanın bilimsel olarak bir kuruluşta döllenmesi sapkınlık, sapıklık olarak algılanır fakat bunu diyen adamların yaptıkları sapıklıklar dünyaca meşhurdur...Gidip şempanzeyle sevişmeyeceksin kardeşim sadece spermin alınacak.Bunu eşek, at v.s başka türler arasında yapınca sorun yokta işin içine insan girince problem mi oluyor ? Kendinizi diğer canlılardan üstün görmeniz, her şeyin sizin için yaratıldığını düşünmeniz...Bu tarz bir araştırmaya hayırlı bir iş yapın diyen adamlar en fazla deve sidiğinin yararlarını araştırıyorlar dünya basınından gördüğüm kadarıyla.
Ayrıca meseleyi inanmamak içinmişe indirgeyen arkadaşlara selam olsun.Bende bir zamanlar müslümandım nasıl düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum.Sizce inanmamak için mi bu araştırmalar yapılır, yoksa bu araştırmalar yapılıp düşünüldüğü için mi inanılmaz ? Eğer müslümanlık veya dinlere gelirsek çok farklı şekilde konuşabilirim neden inanmadığıma dair.Konumuz evrim gelmiş bütün bunlar inanmamak için yiaaağ diyorsunuz.Bir teori hakkında tartışırken gelip dine göre bu böyledir, bu evrim ateistlerin allahı reddetmesi için uydurdukları şeylerdir diyorsunuz.Yorumlarınız tam yerinde.Cevap yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum aranızdan adam gibi evrimi tartışabilecek, tartışacak kişi yok mu ? Bilgisiz olduğunuz bir konuda nasıl bu kadar rahat atıp tutabiliyorsunuz ? Daha bir kaç sayfa önce adam evrime göre maymundan geldiğimizi söyledi ve sonrasında bunun saçmalığını belirterek konuyu dine bağladı...Evet gerçekten evrimin tartışılabileceği yegane forummuş maxicep (!)
sıktı zaten bunca dengeyi, olanları vb. görmüyo bir de o kadar savunuyo yazık gerçekten
hoş olmuyor ama böyle konuşmalar bence hoşgörüyü koruyarak devam edelim yemişim evriminissana bişey olmasın