Elveda Nokia -N900 > HT Desire HD

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Elveda Nokia -N900 > HT Desire HD
Yıllarca nokia kullandım.HTC ye geçtim .İçimde bir burukluk var. N900 ümü 600 TL saydılar 1100 tl ye HTC aldım .En son vitrinde boynu bükük 2.el standına kaldırılırken son kez bakıp ayrıldım .Geceler boyu kurcalama maemo.org dan yarım ingilizcem birşeyler yapmaya burda bazı Uygulamaları Türkçeleştirme çalışmalarım , sorulara cevaplarım oldu
Her akşam eve geldiğimde saatlerce elimden düşürmediğim n900 sonrası dev ekran htc ye 2 gün elimi sürmedim .Fakat şuan elimden düşmüyor android ve donanımı sayesinde çok güzel uygulamalara sahip bir telefon .Umarım N9 yakında meego ile çıkar

iphone4 & htc desire hd

n900 & htc desire hd

yalnizkalp21

Üye
cok buruk bi ayrilik hayirlisi olsun paylasimlarin icin kendi adima cok tesekkur ederim

osmanayman

osmanayman

Üye
Yeni başlamızken biz, teker teker bırakıyor kardeşlerimiz...:ağlarım: Önce NR6630 şimdi de murattiy... Hadi hayırlısı...:bye2:

Bu arada emeklerin için teşekkürler kardeşim...

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Yeni telefonun hayırlı olsun kardeşim :) Nerden aldın ? Sıfır mı ? İkinci el mi ? Tam olarak yeni ürünün ile ilgili biraz detay paylaşırsan çok sevinirim :)

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle hepinize teşekkürler
Telefon sıfır fakat pasaporta işlettim
android 2,2 kullanıyor

akından Bakış

Ebat

68mm
(2.68")11.8mm
(0.46")123mm
(4.84")
Ağırlık

Pil ile 164 gram
Görünüm

Tip: Zoom kabiliyetli dokunmatik ekran
Genişlik: 4.3 inç
Çözünürlük: 480 x 800 WVGA
Ekran boyutu: 109 mm (4.3")
Detaylı Özellikler

İşlemci Hızı

1 GHz

Hafıza1

Dahili Telefon Hafızası: 1.5 GB
RAM: 768 MB

Harici Hafıza slotu:
microSD™ hafıza kartı (SD 2.0 uyumlu)
Bağlantılar

3.5 mm stereo audio jak
Standard mikro-USB (5-pin mikro-USB 2.0)
Sensors

G-Sensör
Dijital Pusula
Yakınlık Sensörü
Işık ambiansı Sensörü
HTC Widgets

Favoriler, Hesap Makinesi, Takvim, Saat, FM Radyo, Friend Stream, HTC Likes, Posta, İletiler, Müzik, Kitaplığım, Navigasyon, Haberler, Kişiler, Search Anywhere, Ayarlar, Hisse Senedi, Twitter™, Hava Durumu, ve daha fazlası
İndirilebilir widgets
Multimedya

Galeri, Müzik ve FM Radio
Dolby® Mobil ve SRS sanal ses sistemi virtual surround sound
DLNA ile telefondan TV’ye video, fotoğraf, müzik paylaşımı -
Audio destekl formatlar:
Yürütülen formatlar:.aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9)
Video destekli formatlar:
Yürütülen formatlar:.3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP ve MP3), .xvid (MP4 ASP ve MP3)
Güç & Pil2

Pil tipi: Şarj edilebilen lityum – iyon pil

Kapasite: 1230 mAh

Konuşma süresi:
WCDMA: 320 dk’ya kadar
GSM: 550 dk’ya kadar
Bekleme Süresi3:
WCDMA: 490 saate kadar
GSM: 420 saate kadar
Ağ4

Avrupa:
HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
GSM: 850/900/1800/1900 MHz
Asya Pasifik:
HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
GSM: 850/900/1800/1900 MHz
İşletim Sistemi

Android™ 2.2 (Froyo) HTC Sense™ ile

Kamera

8 megapiksel renkli
Auto focus ve dual LED flash
720p HD video kaydı
Yüz tarama kabiliyetli
Dahili efektler ve daha fazlası
Geotagging
Internet5

3G:
14.4 Mbps kadar yükleme hızı
5.76 Mbps kadar yükleme hızı
GPRS:
114 kbps ye kadar yükleme
EDGE:
560 kbps ye kadar yükleme
Wi-Fi®:
IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth®

Bluetooth® 2.1 ile EDR(Enhanced Data Rate)
A2DP kablosuz stereo kulaklıklar için
FTP ve OPP dosya transferi için
Diğer desteklenen profiller: AVRCP, GAP, GOEP, HFP, HSP, PBAP, SPP, Profile Servis keşif uygulama profili
Sosyal Ağlar

HTC Sense için Facebook® ve Twitter™
Friend Stream
Facebook®, Flickr®, Twitter™, ve YouTube™ ‘da fotoğraf ve video paylaşımı
HTC Peep için tweeting
Lokasyon

Dahili GPS anteni
Sıfır bekleme süresi ,sıfır hatalı görüntüleme ve sıfır data kullanımı ile haritalar
İnternet paylaşımı

USB ve Wi-Fi® internet paylaşımı
Diğer özel özellikler

HTCSense.com’2 kaydolun ve kaybolma halinde telefonunuzu uzaktan kontrol edin
Telefonunuzla e-kitap okuyun
Web siteleri Adobe® Flash® izleyin
Kontaklarınızı, takviminizdeki özel günleri ve Bluetooth üzerinden gelen metin mesajlarını kolayca transfer edin-
Diğer mail hesaplarınızdaki mailler tek bir inbox’tan kontrol edin
Tavsiye edilen Windows sistem gereksinimler,

Windows® 7, Windows Vista®, veya Windows® XP
HTC Sync
Gerçek mevcut dahili telefon depolamanız telefonunuzun yazılımınına konfigürasyonuna bağlı olarak değişebilir.
Pil kullanım süresi(konuşma süresi, bekleme süresi ve daha fazlası) şebekeye ve telefon kullanımına baplıdır
Bekleme süresi özellikleri(“Özellik”) bir endüstriyel doğrultusunda farklı mobil telefonlar karşılaştırabilinir.Güç çekimi çok güçlü bir şekilde şebeke, ayarlar, lokasyon, hareketlilik, sinyal seviyesi ve hücresel trafik gibi etkenlere bağlıdır. Farklı mobil telefon ile ypaılan karşılaştırmalar laboratuvar ortamında yapılan bilimsel özellikler ile yapılan karşılaştırmalardır. Bir Mobil telefonu gerçek hayatta kullanırken yukarda belirtiğimiz etkenler bekleme süresini etkilemektedir.
Şebeke bandı Avrupa ve Asya pasifik bölgelerinden farklı olabilir. Bu operatöre ve lokasyona bağlıdır. Lütfen operatörünüz ile kontrol edin.
Data hızı şebekeye veya Wi-Fi® sinyal seviyelerine bağlıdır.
Not: Konu edilen özellikler duruma göre değişkenlik gösterilebilir.

akyzmn

akyzmn

Üye
.

.

kotu ayrilis.
benim n900 de ekran dokunmatigi sorunu var. bazen kendi kendine bir yerlere giriyor. islem gormuyor. etki edilen yerin bir kac cm etrafina etki etki ediyor. zaten ust katmanlar soyuldu. ondan galiba. ama cok memnunum. eger bir tamirati olmazsa ben de birakacam n900u. ve motorola milestone 2 dusunuyorum. klavyeli iyi donanima sahip. hantal degil. ama n900 tamir edilirse n900 ile devam.cunku her ihtiyaci karsiliyor...

kutukak

kutukak

Üye
Hayırlı olsun.
Her şey için teşekkürler...

NR6630

NR6630

Üye
Yeni başlamızken biz, teker teker bırakıyor kardeşlerimiz...:ağlarım: Önce NR6630 şimdi de murattiy... Hadi hayırlısı...:bye2:

Bu arada emeklerin için teşekkürler kardeşim...

muratty hayırlı olsun diyorum. arkadaşında dediği gibi bizler artık kenara çekiliyoruz bir bir. yeni kullanıcılar sırayı aldılar. ama şunu itiraf etmek gerekki en kalabalık ve en aktif geçişli maemo dönemini biz yaşadık:oke::oke:.... ve eskisi kadar olmasadda yinede foruma ara ara girip sorunlara yardıum bulmaya çalışıyoruz........... görüşmek üzre:evet:

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Ürünün genel özelliklerini biliyorum :) Öğrenmek istediğim ürünü nereden aldın, nasıl aldın ıvır zıvır işte :)

faruktml

faruktml

Üye
Hayırlı Olsun Murattiy Kardeş N900 ü nasıl bıraktın sen ya :)

Ben Bu Elimdeki Cihaz Bozulsa bile Tekrar Alacağım Telefon N900 dür Vazgeçemem :)

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Doğubanktan aldım .1350 garantiliydi 250 daha fazla.ödemek istemedim açıkçası Android kapalı bir işletim sistemi maemo çok farkliydi. Çok açık değil diyebiliriz
.fakat android Google sağladığı cok fakli çok güzel uygulamalar var .scanner yapma sesli komutlar sesli mesaj yazma.yabancı dildeki bir gazeteyi kamera ile tarayıp turkcelestirme gibi

--------------- Ekleme ---------------

Nasil biraktim aslina bakarsaniz işletim sistemi haric n900 donanımla olarak zayıf kaldı şu an 1500 ROM 1 gb işlemci 756 RAM var telefon takildigi kazıldığı bir uygulama olmadı olursa sherlock devreye girer 2 yaparım.zaten amacım telefon.açmak mesaj atmak değil varan uygulamayi çözüp birseyleri değiştirip farklı calistirmanin hazzini yaşamak

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
HTC Desire HD' ye benimde gözüm takılıyor :) O yüzden sordum. Kdv dail Fiyatı 1.369,00 TL Şöyle güzel fotoğraflarını çekip paylaşsan hani hiç fena olmaz :) Şöyle önden, arkadan, sağdan soldan, avucunda falan iyi olur :)

franzliszt

franzliszt

Üye
hayırlı olsun çok güzel cihaz ama keşke tegralı çift işlemcili modelleri bekleseydin 1080p video çekimi yapardın nvidia kullanırdın zaten o cihazlarda 1300 -1500 arası .

saruman_me

saruman_me

Üye
bence pişman olucağın bişi yapmadın bende lg optimus aldım zamanla insanın baya hoşuna gidiyor bir sürü değişik uygulamalar var üstelik hd video kaydı ve muhteşem dokunmatiği n900 unuturur sana gerçi bende hala n900 var:) şu cihazda firefox ta bi video izleyemedim ya yanarımda ona yanarım:S

NR6630

NR6630

Üye
bence pişman olucağın bişi yapmadın bende lg optimus aldım zamanla insanın baya hoşuna gidiyor bir sürü değişik uygulamalar var üstelik hd video kaydı ve muhteşem dokunmatiği n900 unuturur sana gerçi bende hala n900 var:) şu cihazda firefox ta bi video izleyemedim ya yanarımda ona yanarım:S

firefox ve hatalı bir tarayıcı 5 para etmez kurup hemen kaldırmıştım flash desteği yok:megafon:

hiozpolat

hiozpolat

Üye
murattiy kardeş desire hd'nin ses kalitesi ve batarya ömrünü açıklayabilirmisin srs nasıl işlev görüyor sence hd alalımmı yoksa atrix 4g'nin fiyatının düşmesini mi bekleyelim

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Telefonun 3 özelliği kötü
1-Ekran çözünürlüğü ve görüntü kalitesi
2 telefon dış ses/telefondan dış ses yetersiz srs dolby desende ses çıkışı çooook düşük
3- 1230 mAh pil yetersiz
birde maemonun açık kaynak yazılımına alışınca sınırlı açık kaynak android biraz sizi sınırlıyor ama markette uygulama sayısı maemo ya göre çoook fazla

--------------- Ekleme ---------------

forumdada paylaştım samsung galaxy s2 yi beklerken androide alışmak adına aldığım bir telefon kötümü hayır alınırmı evet ama benimki teknoloji deliliği diyebilirsiniz.Ekran 4,3 süper hızlı internet, wifi bağlantı desen n900 den çok çok iyi görüntü kalitesi n900 den çok üstün (Az önce kötü dediğim amoled süper plustan kötü ) hız desen 1 ghz işlemci (1,6 ya overclock yapılıyor şuan ihtiyacım yok ama zorlamayı kesinlikle düşünüyorum ), rom 1,5 , ram 1 gb . Ve böyle makinede hiç kasılma yaşamıyorsun .ama tv çıkışı yok kablosuz bağlantı media link teknolojisi var.kablolu bağlantı n900 de vardı kullandımmı hayır ama az özellik beni rahatsız ediyor, hdmı yok

denizci535

denizci535

Üye
nerdeyse tum son modelleri ku7landim n900 den aldigim zevki hicbir telefon vermedi... ve yeni cihazlar multimedya olarak yani kamera olarak ustun... n900 umle internet sinirsiz zevk veriyor... ve n900 satarmiyim bilmiyorum ama simdilik HAYIR niye derseniz linux t5lefonun tadi bambaska.. n950 kesin nokia cikarilacagini duyurdu... eminim n950 bomba olacak ve ancak n950 ye gecerim... bugune kadar galaxy s wave hd2 xperia 10 olsun hicbirinden zevk almadim ama hd2 nin interneti biraz hosuma gitmisti diyebilirim....
hangi telefonu alacaginizi iyi secmelisiniz.... cift islemci 3.7 ekran ve uzeri 12 pksl hd 1080 video oynatan... 2 gb ram 4gb rom olan bir telefon n900 yerini belki doldurur.... motorola atrix mi ne varmis..? belki.... ama n950 mutlaka bekleyecegim.... ama n900 meegoyuda kullanmak istiyorum yakinda piyasaya dusecek.... halen essiz kral tam tahtinda hurmetler....
hd desiren hayirli olsun ama yanlis cihaz sectigini ilerde anlayacaksin murratiy kardes.....

mert_1047

mert_1047

Üye
Htc DHD güzel bir cihaz bir kez kullanmak nasip oldu 2.3 güncellemesi haziranda gelecekmiş bilginize... Birde Htc cihazlara özel sense olayıda telefona ayrı bir hava katıyor Hayırlı Olsun Cihazınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...