Eğitim kurumlarımı daha fazla olmalı, Camilermi.. ?

Sponsorlu Bağlantılar

Eğitim Kurumlarımı, Camilermi?

• Kullanılan toplam oy
    11
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
    Konu Sahibi
Eğitim kurumlarımı daha fazla olmalı, Camilermi.. ?
Bi Anket bi mesajla bütün konuyu ele alalım.. Sizce Hangisi. Eğitim kurumlarımı daha fazla olmalı bilimin gelişmesi ülkenin kalkınması için, yoksa camilermi (kuran kursları vs..) olmalı, insanların kapanmaları zihinlerini eğitime bilime kapatıp dine adamaları için..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Camiler tabiki :oke:
Senin gibi okuyup dinsiz mi olsun millet :ehe:ehe
Şimdi gelelim asıl yere ... Camilerde (hiç gitmemişsindir diye söylüyorum)insanar ilim öğrenirler Allah a ibadet ederler :oke:kuranı kerim i okurlar ... vaaz dinlerler .. yani kısacası Din-lenirler.. (ibadet etmek kavramını bilmiyorsan açıklayabilirim ;))

EroL

EroL

Emekli Yönetici
abartma kardeş biz eğitiminde yerini biliriz ibadetinde. sen bu ayrımı yapacak güçte olmadığın için ikisinden birini seçmek zorundaydın ve dini hayatından çıkardın. bu senin sorunun. bizler her ikiside bir arada yürütecek beyin gücüne sahip insanlarız. hepsinin yeri ayrı
Ayrıca biz ilimden vazgeçip sadece dine yönelirsek buda günah olur. kuran bilgisi tam olan bir arkadaş sana açıklar ama bizim kitabımızda ilmin önemi açıkça belirtilmiştir,

Laz¥

Laz¥

Üye
Camiler tabiki :oke:
Senin gibi okuyup dinsiz mi olsun millet :ehe:ehe
Şimdi gelelim asıl yere ... Camilerde (hiç gitmemişsindir diye söylüyorum)insanar ilim öğrenirler Allah a ibadet ederler :oke:kuranı kerim i okurlar ... vaaz dinlerler .. yani kısacası Din-lenirler.. (ibadet etmek kavramını bilmiyorsan açıklayabilirim ;))

söylenecek birşey bırakmamışsin . Tamamen katılıyorum

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
ayıca ekleme yapmak istiyorum ... cami ile eğitim kurumları nasıl bir arada tutuluyor onu anlamış değilim ... eğitim kurumları yani okul diyelim ve cami ... okumayanlar camiye mi gidiyor veya camiye giden okumuş olmuyor mu ... anket saçma bence ..

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
    Konu Sahibi
burda bi ayrım yapmak için açmadım bu konuyu, herkesin fikrini bi konu altında görebilmek için açtım ve en uygun yöntem olarak bunu seçtim..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Cuma günü mübarek günde böyle konular açıp tartışma çıkarıyorsun :nono:

Sidretül Münteha

Üye
Onurr Seni Anlayamıyorum.
Gözünü Kin Bürümüş
Amaa Kötü Bii Kin Bu.

burda bi ayrım yapmak için açmadım bu konuyu, herkesin fikrini bi konu altında görebilmek için açtım ve en uygun yöntem olarak bunu seçtim..

Nedense Zaten Hep Bu Konumaa Konu Açıyosun ...
Başka Yerlerde Göremiyorum Seni.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Başlığı okurken farkettim çok okumuşsun bilgilisin bizi cahil görüyorsun ama mi mı soru ekleri ayrı yazılır :ehe gözünden kaçtı herhalde :ehe

Laz¥

Laz¥

Üye
Tabi gözünden kaçtı yoksa o hiç birleşik yazarmı

Cynical

Cynical

Üye
Bi Anket bi mesajla bütün konuyu ele alalım.. Sizce Hangisi. Eğitim kurumlarımı daha fazla olmalı bilimin gelişmesi ülkenin kalkınması için, yoksa camilermi (kuran kursları vs..) olmalı, insanların kapanmaları zihinlerini eğitime bilime kapatıp dine adamaları için..

Böyle önyargılı soru sorarak mı alacaksın fikirleri? Önce git sen eski camileri bir gez teker teker. O yapıtların yanındaki medreseler ne işe yararmış öğren. Ayet ve hadislerde eğitime, ilme ne kadar değer veriliyor araştır.
Bu arada soru eki mı ayrı yazılır sayın ilim insanı(!).

Pure Life

Pure Life

Üye
ikisi de şart sayın tarihci arkadaşım.Bu soruyu sorduğuna inanamıyorum.Çünkü camilerin mimarisinde tarih yatar.Her bilimin mağzemesi vardır.Bir tarihcininde en önemli mağzemesi tapınaklardır.Bunun gibi;

Bkz aya sofyaya camidir.Ama tarihi bir camidir aynı zamanda müzedir.Yani kendi başına eğitim kurumudur aslında.Arkadaşım camiyi eğitim kurumlarından ayıramazsın.

Laz¥

Laz¥

Üye
Arkadaş hatasını anladı galiba daha cevap yazmıyor

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
çevrimdışı diye yazmıyor ... kuranı kerim i inkar eden birinden ne beklenir lazy ... sen tanımazsın onu .. ceza süresi bitmiş yine karıştırıyor ortalığı..

prime

prime

Üye
bence tartışma çıkarmaya gerek yok ikisinin de sayısını artırsınlar bence :)

Salihyet

Salihyet

Üye
abartma kardeş biz eğitiminde yerini biliriz ibadetinde. sen bu ayrımı yapacak güçte olmadığın için ikisinden birini seçmek zorundaydın ve dini hayatından çıkardın. bu senin sorunun. bizler her ikiside bir arada yürütecek beyin gücüne sahip insanlarız. hepsinin yeri ayrı
Ayrıca biz ilimden vazgeçip sadece dine yönelirsek buda günah olur. kuran bilgisi tam olan bir arkadaş sana açıklar ama bizim kitabımızda ilmin önemi açıkça belirtilmiştir,
Arkadaşın kendi seçimi ve kendi düşüncesidir, istediğini düşünmekte hür :)

Teknik bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor bu soru, camiilerin yanında, içinde en fazla çevresinde tekkeler bulunurdu, bu tekkelerden büyük alimler-ilim adamları çıkmıştır, tabiiki günümüzde bu gelişimi göremiyoruz. Fakat soruna da cevap veremeyeceğim çünkü yeterince Camii bulunmakta, eğitim kurumları çok yetersiz ;) :oke:

( örnekleyeyim; Veri tabanı bölümü okuyorum, dersimize muhasebeci hocalar giriyor ! )

Böyle önyargılı soru sorarak mı alacaksın fikirleri? Önce git sen eski camileri bir gez teker teker. O yapıtların yanındaki medreseler ne işe yararmış öğren. Ayet ve hadislerde eğitime, ilme ne kadar değer veriliyor araştır.
Bu arada soru eki mı ayrı yazılır sayın ilim insanı(!).
O bir eğitim görevlisi

çevrimdışı diye yazmıyor ... kuranı kerim i inkar eden birinden ne beklenir lazy ... sen tanımazsın onu .. ceza süresi bitmiş yine karıştırıyor ortalığı..
Enes büyütmeyelim, konuya odaklanıp yorum yapalım, tartıştık da sonuca mı vardık :) ?

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Relax :ehe

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
yorumlara bak Allahım sen koru Aklımı
Ya nsl yorumlardır bunlar çogu insan cami diyor.
Siz ibadet yapmak istediğinizde Allah ile sizin aranızda, evde de yapabilirisniz ama
Egitimi siz evde verebilirmisiniz.
Cahilligi kuran okuyarakmı gidereceksiniz.
Bu nsl bir düşüncedir ki Camiler diyorsunuz...
Sizi iyileştiren doktor camidemi egitim aldı,
Sizi egiten öğretmen camide mi egitim aldı,
sizi koruyan polis asker camidemi egitim aldı.
Camiler muhakkak olmalı ama asla egitim kurumlarından çok degil.
Örnegin bugun cumaya gittim dışarda kıldım noldu dışarda kıldıysam Allah kabul etmiyecekmi.
şuan Türkiyede hala gelişmekte olan ülke ise yani diger eski adı Gelişmemiş ülkeler arasında ise cahillikten Egitimsizlikten dolayıdır.
Siz gelişmiş ülkelerde ibadet yerlerinin egitim yerlerinden çok oldugunu gördünüzmü.
Arkadaşlar Egri oturup dogru konuşalım ben Babamın işi nedeniyle hep doguda okudum sınıflar hep 5o kişiden aşagı degildi.Sizce 50 kişilik bir sınıftaki başarı oranı ne olabilir.Öğretmen hangisine sözünü geçirebilir.
Ben doguda sanıyodum okul azlıgını meger batıda da varmış izmirde yigenim sınıfları 40 kişilik Akıl mantık iş degil.
şimidi Size sorarım 40 -50 kişilik sınıflarda yapılan egitimmi başarılı olur yoksa 15-20 kişilik sınıflardamı...
Bas Bas egitim şart denilip duruluyor ama sınıflar 50 kişilik , labaratuvar yok, bilgisayar ve projeksiyon destekli görsel egtim yok yok yok yok...
Şimdi Hala siz Camiler çok olsun diyosanız Geleceginiz bence düşünmüyorsunuz...

Not:Şimdi bazı arkadaşlar çıkar bana sen camiye gittimi , sen kuran okudunmu, namaz kıldınmı, oruç tuttunmu vs vs. derler...
Oruçumu 10 yaşından beri tutarım,kuranı okumayı bilirim, zakatımı veririm, cumalar giderim.namazımı kılardım(4 yıl kıldım şuan kılmıyorum şahsi bir konu)
Yani ben ibadetimi göstermeden yapanlardanım.Allah ile Benim aramda olan şeyi kimseye göstermem.
Buraya bunu yazmaktan nefret ediyorum ama o bana yorum yapcak arkadaşlara cevaben yazıyorum.
Saygılar

aNL

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Kişisel düşüncelere saygı yok mu anl ????

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
eskiden eğitim cami medreselerinde verilirmiş ...
konu olarak da saçma zaten ...
okumak mı iyi camide namaz kılıp kuran okumak mı deseler cami derim ... ben böyle değerlendiriyorum ... isteyen örümcek kafalı desin isteyen başka birşey ... kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum :) bu dünya nın öbür tarafı da var .. öbür tarafı düşünmeden yaşayanlardan korkmak gerek..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt