|| Eğer bir kişi cenabetken oruç tutuyorsa günah mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Cünüpken oruç tutulmaz!
Eğer Sahura kalktın Gecede Boşaldıysan(Uykudayken) Sabah Kalktığında anlar anlamaz Gusül Abdesti Almak zorundasın!
Oruçluykende Çekilmez!

Bilgi için teşekkürler,

şayet sahurdan önce cünup olunduysa ve çeşitli nedenlerden dolayı gusül abdesti alınmadıysa oruca bu hal ile başlamak orucu bozmaz. fakat bu hali uzatmak doğru değildir vakit namazı kazaya bırakacak kadar uzatmak yanlıştır.

Oruculu iken istimna (mastürbasyon) yapmak orucu bozar ve keffaret gerektirir.

sinan-19

sinan-19

Üye
valla yaw böle şey mi olur bence de mantıksız araştırılması lazım

nasu

nasu

Üye
Bilgi için teşekkürler,

Oruculu iken istimna (mastürbasyon) yapmak orucu bozar ve keffaret gerektirir.

biraz araştırdım aynı ramazan ayında 1 defa istmna kazayı 2. defa yapılırsa istimna kefaret(61) gerekir doğrusu bu heralde zaten kefaret hem 60 gün ceza bide o günün kazası olur yani=61

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
:d:d:d

Wawa

Wawa

Üye
Arkadaşlar bu konuda Hz.Muhammed'(sas)in Hanımının da söyledikleri açıktır.Konuyu açan arkadaş haklı. 1 namaz vakti geçene kadar gusül almanız şarttır.

M3L!H

M3L!H

Üye
Bu işler biraz karışık gibi. :ehe

Wawa

Wawa

Üye
Yok ya bence gayet açık :) Hatta Ben bi kitapta okumuştum doğruluğu kesin olmamakla beraber anlatılanlara göre,Peygamber efendimiz de bu durumda kalıp sabah uyanır uyanmaz abdest almıştır.

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu konuda Hz.Muhammed'(sas)in Hanımının da söyledikleri açıktır.Konuyu açan arkadaş haklı. 1 namaz vakti geçene kadar gusül almanız şarttır.

Ek bilgi için teşekkürler.
.

mozz-depro

mozz-depro

Üye
:d: :d:

bybilal

bybilal

Üye
bilmeyenler için öğretici olmuş işte teşekkürler

saat1254

saat1254

Üye
ben yandım yaaa büyüyünce kredi çekip parasını fakirlere dağıtsam

saat1254

saat1254

Üye
doğru diyorsunda mert kardeşte nası tutcam abowww.... yapmasaydım keşke :vur:vur:vur:vur:vur

Freedom Fighter

Freedom Fighter

Üye
günah mı dye bişey yok çünkü oruç tutamaz tuttuğunu sanar sadece ama günah öyle dolaşaması en az 2 gün içinde temizlenmesi lazım :-)

e1b1

e1b1

Üye
Ula çarpılın çarpılın

Revengeful

Emekli Yönetici
:D:D

hrn_07

hrn_07

Üye
sabah kalktığında eğer kendiliğinden olmuşsa oruca devam tabiki de guslüde alacaksın...
sakın ha oruçken kendi kendinize bişiler yapmaya kalkmayın :naughty: oruç sadece aç durmak değildir...

--------------- Ekleme ---------------

Tamam yarın deniyorum günahı senin boynuna :ehe
:naughty: :d::d:

kol@j

kol@j

Üye
işte bu esaslı bir detay...
paylaşımın için teşekkür ederim...

saat1254

saat1254

Üye
arkadaşlar ben nasıl tutcam 61 günü :vur:vur