|| Eğer bir kişi cenabetken oruç tutuyorsa günah mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

Mert

Mert

Üye
Güzel oyunlar paylaşıyodu adam. :D

kivanc77

Üye
(Cünüp olarak oruca başlamak
Maxicep.com - || Eğer bir kişi cenabetken oruç tutuyorsa günah mıdır? veya oruç tutmak caizdir ve
orucu bozmaz. Ancak bir vakit
namazı kazaya bırakacak kadar
cünüp durmak caiz olmadığından
gusül abdesti almak gerekir.
Gusül abdesti alırken ağız da
yıkanır. Suyu boğazdan
akıtmayacak şekilde ağız
yıkanmalıdır. Gargara yapmak
şart değildir.) ARKADAŞIM SENİN VERDİĞİN BU ÖRNEK NAMAZ LA İLGİLİ BİR ÖRNEKTİR. NAMAZA CÜNUP BAŞLAYAMAYACAĞINA GÖRE ABDESTLİ OLAMLISIN. NAMAZ GİBİ ORUÇ TA BİR İBADETTİR AMA ONUN CÜNÜPLUK ŞARTI FARKLIDIR. GECE SAHURA KALKAMADIYSAN, UYUYA KALDIYSAN, KALKTIĞIN ZAMAN GUSUL ABDESTINI ALIRSIN. AMA EĞER UYANIKSAN ZATEN SAHUR YAPMAK UYGUN DEĞİLDİR. DİĞER ARKADAŞLARIMIZIN DEDİĞİ GİBİ YEME İÇME YAPILMAZ HEMEN ABDEST ALINIR, SAHUR YAPILIR VE NİYET EDİLİR. SAYGILARLA

nasu

nasu

Üye
:oke:arkadaşlar çok iyi gidiyosunuz böyle baya biseyler öğrenen oluyo masaallah:oke:

MeLaNKoliaTDK

MeLaNKoliaTDK

Üye
zekeriya beyazın kitabımı bu ne :D

saat1254

saat1254

Üye
Şimdi bide ailene açıkla :D

Walla kardeş nasıl açıklıcam ki aileme :D kefaretse hiç açıklayamam :D kaza ise belki yavaş yavaş açıklarım olmadı evlenince tutarız diecem ama kabul olurmu :D

789

Üye
ya aglar bende cenabet oldun 2.40 da 2.55 de gusül abdesti aldım lütfen bana bir cevap verin

One907

One907

Üye
merdemyar

merdemyar

Üye
Ben Hayatımda Bu Kadar Komik Olay Görmedim:d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
ya aglar bende cenabet oldun 2.40 da 2.55 de gusül abdesti aldım lütfen bana bir cevap verin

Iftardan sonra asıldıysan sorun olmaz gusül alırsın cenabetlik gider ama oruçlu iken asıldıysan keffaret gerektirir 61 gün tutacaksın mecburen :)
Bi acayip milletiz he, aç duruyorsunuz akşama kadar bi Allah in kulu bundan şikayet etmiyor ama onu yapmadan duramıyorsunuz :d:

(MALCOLM X)

(MALCOLM X)

Üye
:d:

Revengeful

Emekli Yönetici
:ehe

bymumi10

Üye
tüm mesajları okudum..Biz gerçekten inanılmaz bir milletiz :):)

Revengeful

Emekli Yönetici
:kop:

--------------- Ekleme ---------------

Bazıları sadece fazla rahat oluyor. Google amca var sorsana ona :D Neden burda özel hayatını açıklıyon :kop:

Üst Alt