|| Eğer bir kişi cenabetken oruç tutuyorsa günah mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
|| Eğer bir kişi cenabetken oruç tutuyorsa günah mıdır?
Cünüp olarak oruca başlamak
veya oruç tutmak caizdir ve
orucu bozmaz. Ancak bir vakit
namazı kazaya bırakacak kadar
cünüp durmak caiz olmadığından
gusül abdesti almak gerekir.
Gusül abdesti alırken ağız da
yıkanır. Suyu boğazdan
akıtmayacak şekilde ağız
yıkanmalıdır. Gargara yapmak
şart değildir.

| Hayırlı ramazanlar...

• Beğen
Tepkiler: kol@j, hrn_07, anl_tr ve 2 diğerleri

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
Oruçlu iken meni getirmek yani kendi kendini tatmin ettirmek orucu bozar.Ve cenabet olarak bir adım dahi atmak ne derece günah olurken temizlenmeden oruç tutmanın neresi doğru?. .

Aziz™

Üye
cenabetken oruç tutulurmu be kardeşim hayatta inanmam ben buna..

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Oruçlu iken meni getirmek yani kendi kendini tatmin ettirmek orucu bozar.Ve cenabet olarak bir adım dahi atmak ne derece günah olurken temizlenmeden oruç tutmanın neresi doğru?. .

Sanırım dikkatli okumadınız, halihazırda cünup iken oruca başlamak orucu bozmaz, cünüp halde iken namaz kılınamayacagindan namaz vakti geçmeden gusul abdesti alınmalıdır. Oruçlu iken meni getirlmesi (istimna) elbette orucu bozar ama keffaret gerektirmez.

Paranoya

Paranoya

Üye
Bence sen oruçluyken meni getirdin şimdide kendi kendini tatmin etmek için konuşuyorsun .

• Beğen
Tepkiler: bluelaz_53
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Cenabet cenabet sahura kalkıp yemek yeyip oruca başlamak oluyor yani :hmmm
Hiç sanmıyorum, cenabet iken aldığımız her nefes, her adım günah iken oruç nasıl tutuluyor yani mantık dışı ... He oluyorsa iyi ama :ehe

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Aziz™;2595943' Alıntı:
cenabetken oruç tutulurmu be kardeşim hayatta inanmam ben buna..

1) Bu sözler bana ait değil, sahih kitaplardan alınan bilgiler.

2) Sanırım açıklamayı iyi okumadınız. Diyelim ki akşam cünüpsunuz çeşitli sebeplerden gusül abdesti alamadınız ve oruca da başladınız bu durumunuz oruca engel değildir. Yalnız bu cünüplük halini devam ettirmek doğru değildir. Cünüp olma halinin (oruçtan önce meni gelmişse) devamı orucu bozmaz. Nitekim meni oruçtan önce gelmiştir.

Orucu bozan şeyler bellidir.
Cünüplük hali orucu bozar diye bir yerde geçiyor mu? :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Tamam yarın deniyorum günahı senin boynuna :ehe

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
yok artık :d:

Revengeful

Emekli Yönetici
sanırım kaynak bura;

Samsun55''

Samsun55''

Üye
:naughty:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
açıklanan bilgiler doğru arkadaşlar.bunda birşy yok.sahurda yediniz yattınız diyelim sabah kalktınız cenabet olmuşunuz oruç bozulmaz sadece gusül alınır anlamında.yoksa oruçlu iken gündüz uyanıkken ne şekilde cenabet olunacak ki?
gündüz bile uyurken cenabet olunabiliniyor.hemen oruç bozulmaz bu durumda kalktığımızda bir vakit namaz zamanını geçirmeden gusül abdesti alınmalı.

mrlucy

Üye
Daha Neler Duyçaz Abartınız ArTık :off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off:

--------------- Ekleme ---------------

:aha:
açıklanan bilgiler doğru arkadaşlar.bunda birşy yok.sahurda yediniz yattınız diyelim sabah kalktınız cenabet olmuşunuz oruç bozulmaz sadece gusül alınır anlamında.yoksa oruçlu iken gündüz uyanıkken ne şekilde cenabet olunacak ki?
gündüz bile uyurken cenabet olunabiliniyor.hemen oruç bozulmaz bu durumda kalktığımızda bir vakit namaz zamanını geçirmeden gusül abdesti alınmalı.
ama Başlik Herkezi yanıltıyor benim Görüşüm çok Güzel Açıladın Saten ogle oruc bozulmaz ama yınede ben yarın işyerındeki Hocamıza Soruçam

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Holeyy :heyo:
Bilgi için teşekkürler :naughty:

Mert

Mert

Üye
mutlu yüzler görüyorum :ehe

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici