|| Eğer bir kişi cenabetken oruç tutuyorsa günah mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

*-king-*

*-king-*

Üye
bak arkadaşlar ya anlamadan dinlemeden okuyorsunuz örneğin sabah kalktınız cenabet olmuşunuz öğle vakti girene kadar gusül abdesti almak gerekir.oruçlu iken cenabet olmak demiyor.nerenizden okuyorsunuz anlamıyorum.oruçlu iken o işlemi yapmanın cezası farklı.

dogru nadır abı herkes yanlıs anlamıs :oke::oke:

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Yahu arkadaşlar ya gerçekten anlamadınız ya da işi gırgıra alıyorsunuz :) hangi ilmihal kitabını açsanız bu bilgiler mevcuttur. Çoğu şeyler yanlış biliniyor, ve biz işi kaynağından öğrenmiyor, kulaktan dolma bilgilerle yetiniyoruz.

turtle55

Üye
e kardeşim burnuna 3 kere su veriyoruz ozaman boğazdan da geçiyorda su nasıl oluyor o iş :S

depresif264

Üye
rüyada çıplak kadın gördüm ark. dedi cenabet olmuşsundur we oruçun kabul olmaz dedi ama isteğim dışıydı :(

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
rüyada çıplak kadın gördüm ark. dedi cenabet olmuşsundur we oruçun kabul olmaz dedi ama isteğim dışıydı :(

Rüyada kadın görmek cenabet olduğunuz anlamına gelmez. Meni akmadigi sürece cenabet olunmaz. Insanlarımız rüyalarında her ç. kadın gördüklerinde banyo alırlar (meninin gelmemesine rağmen :) )
ayrıca cenabet olursanız orucunuz bozulmaz.

Meni istekli isteksiz gelse de cenabet olunmuştur. Ve banyo alınmalıdır.

saat1254

saat1254

Üye
sağolun çok lazımdıda yalnız "Ancak bir vakit
namazı kazaya bırakacak kadar" burasını anlamadım

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
sabah kalktığında olmuşsun mesela öğle vakti girmeden gusül abdesti alman gerekiyor.

saat1254

saat1254

Üye
sağolasın nadir kardeş teşekkür ederim

saat1254

saat1254

Üye
kardeş saat 16:10 da 31 çektim isteğimle yaptım ama saat 16:30 da gusül abdesti aldım oruc bozulmuşmudur bozluduysa kefaretmi yoksa kaza mı gerektirir

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Hay ben senin :ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Neyse cevap verelim, 61 gün tutman gerekiyor ... Bir anlık zevk için kesinlikle değmez .

Mert

Mert

Üye
Şimdi bide ailene açıkla :D

himmetbv3

Üye
yani cidden ahmakça konuşuyor bazı arkadaşlar cenabetken her adım günah diyor ne alaka saçma bi cvap bu olurmu öyle şey sanki cenabetlik bi ton çamur içinde olmak gibi bişiye benzetiyorsunuz doğru sölüyor arkadaş gir google arattır bozarmı bozmazmı asıl kaynaklardan öğren ben lgkg300'e katılıyorum bu konuda

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bana hocam söylemişti, cenabet iken attığın adım, yediğin yemek haram diye ... Bana göre gayet mantıklı ama sizin düşüncenizi bilemem ...

Yalnız bir husus var bunu dile getirmek istiyorum, bir pislik yapıyorsunuz ve bunun dinen hükmünü duyunca kendinize göre uyarlamak ve kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ... Örneğin oruçlu iken isteyerek cenabet olan bir insanın keffaret orucu tutulmaması gerektiğini savunması gibi ... Çok yanlış .

Necmati

Necmati

Üye
tabikide günahtır..

abi cenabetlik iyi birşey mi?

ghost841

ghost841

Üye
kardeş saat 16:10 da 31 çektim isteğimle yaptım ama saat 16:30 da gusül abdesti aldım oruc bozulmuşmudur bozluduysa kefaretmi yoksa kaza mı gerektirir
aaaa eynen benim durum ama ben çekmedim
by emirrr in verdiği +18 oyunlar yüzünden oldu

Revengeful

Emekli Yönetici
Hep bu emir :d:

Üst Alt