Galaxy S3 i9300 efeXTREME Lite-ROM v5.1 [4.3] S5 Temalı-Stabil-Hızlı-Mükemmel-(18.08.2014)

Sponsorlu Bağlantılar

ByBaterist

ByBaterist

Üye
hayir o düşüncem degisti. sen hangisini kullaniyordun? ya askina bakarsan hemen hemen ayni tek dedgim beklemedeki sarj olayi 5.1 de daha iyi
en son kullandığım rom, bu romdan önceki stock rom du, silmeye kıyamıyordum, silmeye kıyamadığımın nedeni stabil olması değildi, aksine stabillikten eser yoktu zaten, onun öncesinde kullanmadığım rom kalmadı diyebilirim, ama böylesini görmedim hakikaten, bunu ilk yükledikten bir süre sonra bu kadar hızlı olduğuna inanamadım, :) ha bir de benim telefonu, çoluk çocuk elinde sık görürler, bilirsin çocuklar telefonda oyun oynamaya bayılır, bu romu yükledikten sonra, çocuklar, yanıma gelip, oo telefon hızlanmış, ooo süper olmuş oooo vaayy bilmem ne derken, çocouklar da bayıldı bu rom a hocam. diğer türlü, son stock rom olayımdan sonra çocuklar bile sinir hastası olacaklardı az kalsın, dondu, kapandı, açılmıyor, kapanmıyor gibi bir sürü problem... demem o ki eline sağlık hocam, sayende çoluk çocuk sinir hastası olmaktan kurtuldu. :)

edit: ha hocam bir de çoluk çocuk, bir oyun açılmadan ona basıyordu, ona kapatmadan diğerine, diğerinden diğerine derken, stock rom iyice kafayı yemeye başlamıştı, sonra senin konuya azcık bi göz gezdirdim, hemen yükledim, hallettim, 80 tane oyun kurdum, üstüne, alın çocuklar sabak aksam oynayın dedim, gözlemledim, sorun yoktu, sorun yok yani rom da, bu kadar oyuna ve bu kadar seri kullanmaya, çocuklardan bahsediyorum, gayet iyi gidiyor rom...... hocam titanium dan backup yapıyorum az kaldı, fotoğrafları da yedekledikten sonra, wipe lere geçicem, yani ümit ediyorum ki bildirim çubuğum geri gelicek. ha bir de çoluk çocuk demişken, '' boefla '' var ya menü de, bi ihitmal çocuklar onu kurcalayıp bir şey değiştirmiş olabilirler ondan da şüpheleniyorum, ama öyle olsa bile fark ederdim, fark etmedim, ayıkamadım, çözemedim henüz, genelde çözemediğim sorun olmaz ama size sorayım dedim bi, başkasının başına da gelmiş olabilir diye düşünüp....serdar hocam,
1- tüm wipeleri, cache leri yaptım olmadı.
2- sd kart ve fabrika ayarları yaptım olmadı,
3- yeni rom yükledim olmadı,
4- sürpriz şimdi onu deniyorum, sonucu yazarım buraya.. henüz yapmadım, son umudum o....edit 3,4,5: (16:40) hocam status bar ın kaybolması haricinde, yeni sorunlar da varmış ama fark etmemiştim, şimdi o sorunları yazıyorum,
1. durum çubuğu uçunca, ekran görüntüsü alma, olayı da çalışmıyormuş, denedim.. hareket sekmesine gelip, deaktif sv aktif yaptım, olmadı,
2. home tuşuna, basılı tutunca görev yöneticisi açılmadı, açılmıyor...

sonuç olarak donanımsal hiç bir zorlama, düşme, kırılma, fiziksel hiç bir şey olmadı telefona, ama sorunlar da ortada. son olarak, olayın tamamen yazılımsal bir sorundan kaynaklandığını düşünüyorum... dolayısıyla, henüz çözüme ulaşmış değilim... çözüme ulaştığım vakit, buraya yazacağım. son umudum kural 4. 4- sürpriz şimdi onu deniyorum, sonucu yazarım buraya.. henüz yapmadım, son umudum o....
Hocam ana ekran duvar kağıdı hep siyah hiç değişmiyor

rom u 3 hafta kullandıktan sonra aynısı da benim başıma dün geldi..

.... arkadaşın teki, '' bildirim çubuğuda gelmemişti '' demiş..

demekki, romdan kaynaklı bir sorun var. ben 3 hafta boyunca kullanıp hiç bir sorun görmedim, ama böyle bir sorun oldu.

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
en son kullandığım rom, bu romdan önceki stock rom du, silmeye kıyamıyordum, silmeye kıyamadığımın nedeni stabil olması değildi, aksine stabillikten eser yoktu zaten, onun öncesinde kullanmadığım rom kalmadı diyebilirim, ama böylesini görmedim hakikaten, bunu ilk yükledikten bir süre sonra bu kadar hızlı olduğuna inanamadım, :) ha bir de benim telefonu, çoluk çocuk elinde sık görürler, bilirsin çocuklar telefonda oyun oynamaya bayılır, bu romu yükledikten sonra, çocuklar, yanıma gelip, oo telefon hızlanmış, ooo süper olmuş oooo vaayy bilmem ne derken, çocouklar da bayıldı bu rom a hocam. diğer türlü, son stock rom olayımdan sonra çocuklar bile sinir hastası olacaklardı az kalsın, dondu, kapandı, açılmıyor, kapanmıyor gibi bir sürü problem... demem o ki eline sağlık hocam, sayende çoluk çocuk sinir hastası olmaktan kurtuldu. :)

edit: ha hocam bir de çoluk çocuk, bir oyun açılmadan ona basıyordu, ona kapatmadan diğerine, diğerinden diğerine derken, stock rom iyice kafayı yemeye başlamıştı, sonra senin konuya azcık bi göz gezdirdim, hemen yükledim, hallettim, 80 tane oyun kurdum, üstüne, alın çocuklar sabak aksam oynayın dedim, gözlemledim, sorun yoktu, sorun yok yani rom da, bu kadar oyuna ve bu kadar seri kullanmaya, çocuklardan bahsediyorum, gayet iyi gidiyor rom...... hocam titanium dan backup yapıyorum az kaldı, fotoğrafları da yedekledikten sonra, wipe lere geçicem, yani ümit ediyorum ki bildirim çubuğum geri gelicek. ha bir de çoluk çocuk demişken, '' boefla '' var ya menü de, bi ihitmal çocuklar onu kurcalayıp bir şey değiştirmiş olabilirler ondan da şüpheleniyorum, ama öyle olsa bile fark ederdim, fark etmedim, ayıkamadım, çözemedim henüz, genelde çözemediğim sorun olmaz ama size sorayım dedim bi, başkasının başına da gelmiş olabilir diye düşünüp....serdar hocam,
1- tüm wipeleri, cache leri yaptım olmadı.
2- sd kart ve fabrika ayarları yaptım olmadı,
3- yeni rom yükledim olmadı,
4- sürpriz şimdi onu deniyorum, sonucu yazarım buraya.. henüz yapmadım, son umudum o....edit 3,4,5: (16:40) hocam status bar ın kaybolması haricinde, yeni sorunlar da varmış ama fark etmemiştim, şimdi o sorunları yazıyorum,
1. durum çubuğu uçunca, ekran görüntüsü alma, olayı da çalışmıyormuş, denedim.. hareket sekmesine gelip, deaktif sv aktif yaptım, olmadı,
2. home tuşuna, basılı tutunca görev yöneticisi açılmadı, açılmıyor...

sonuç olarak donanımsal hiç bir zorlama, düşme, kırılma, fiziksel hiç bir şey olmadı telefona, ama sorunlar da ortada. son olarak, olayın tamamen yazılımsal bir sorundan kaynaklandığını düşünüyorum... dolayısıyla, henüz çözüme ulaşmış değilim... çözüme ulaştığım vakit, buraya yazacağım. son umudum kural 4. 4- sürpriz şimdi onu deniyorum, sonucu yazarım buraya.. henüz yapmadım, son umudum o....

rom u 3 hafta kullandıktan sonra aynısı da benim başıma dün geldi..

.... arkadaşın teki, '' bildirim çubuğuda gelmemişti '' demiş..

demekki, romdan kaynaklı bir sorun var. ben 3 hafta boyunca kullanıp hiç bir sorun görmedim, ama böyle bir sorun oldu.
valla hocam bende kac aydir bu romu kullaniyorum boyle birsey basima gelmedi. o dedigin olay xposed yukluyse cocuklar kutcalamis ondan olmus olabilir. xposed programi ile bildirim çubuğu duzenleme falan var. romu en bastan megawipe yaparak yukleyince sorun olmamasi lazim cunku herseyi romu silip yeniden yukluyor. megawipe yapmadiysan mega wipe yapmani öneririm. oncesinde 3.1 yüklü ise 5.1 i yukle yada 5.1 varsa 3.1 dene. romu megawipe yaparak yuklersen bildirim çubuğu olmadan devam etmesi.imkansiz. sonucta bir sorun olduysa bile sifirdan rom yukleyince duzelmesi lazim. denemende megawipe yapmadiysan megawipe yaparak kur tekrardan.

ByBaterist

ByBaterist

Üye
hallettim hocam, ne yaptım biliyo musun, bu senin ilk rom u yükledikten sonra yedek almıştım cwm den, wipeleri yaptım, sonra restore yaptım oldu, ek olarak olmasaydı, mega wipe yapacaktım hallettik yani. son olarak, evet xposed de yüklü ancak onu menü den gizlemiştim, ilk müdahele de zaten onları kontrol etmiştim, benim d eilk kez başıma geliyor ama neyseki çözüldü. eyvallah.

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
hallettim hocam, ne yaptım biliyo musun, bu senin ilk rom u yükledikten sonra yedek almıştım cwm den, wipeleri yaptım, sonra restore yaptım oldu, ek olarak olmasaydı, mega wipe yapacaktım hallettik yani. son olarak, evet xposed de yüklü ancak onu menü den gizlemiştim, ilk müdahele de zaten onları kontrol etmiştim, benim d eilk kez başıma geliyor ama neyseki çözüldü. eyvallah.
hallettigine sevindim hocam. oda olmasaydı tek çözüm megawipeydi. neyse halletmissin artik gerek kalmadı..

mtrhsts

mtrhsts

Üye
Romu 1 hafta oldu kullanıyorum daha önce blekota v7 kullanıyordum ve sorun üstüne sorun ve bu romun 3.1 vers. Yükledim şuana kadar sorunsuz hızlı yani blekota dan 2 kat daha iyi daha önce 5.1 i kullanıp olumsuz yorum yapmıştım ama blekota sonradan işi bozdu mecbur kaldım ama iyi ki öyle olmuş elhamdulillah şimdilik iyi bundan daha iyisi olursa haber verin..

75gkc

Üye
Hoacam birsey sorcam bu acılır tarayıcı var onu açıyorum sonra kendiliginden kapanıyor niye scaba ?

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
Hoacam birsey sorcam bu acılır tarayıcı var onu açıyorum sonra kendiliginden kapanıyor niye scaba ?
hic bilgim yok valla ben kullanıyordum hic kapanma sorunu yaşamadım.

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
hic bilgim yok valla ben kullanıyordum hic kapanma sorunu yaşamadım. diger yukleyen arkadaslardanda hic bu konuda sorun duymadım. megawipe yaparak temiz kurulummu yaptin? kurulum cok onemli stabilite açısından.

75gkc

Üye
Megawipe yaparak kurdum romu anlattın gibi kurdum bütün aksiliklerde beni buluyo hep

seronet

seronet

Üye
Çok fazla ram kullanımı var, nasıl 400-500 mb boş ram yapıyorsunuz :) zRam, greenfy ve bloat temizliği yaptım fakat çare olmadı.

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
Çok fazla ram kullanımı var, nasıl 400-500 mb boş ram yapıyorsunuz :) zRam, greenfy ve bloat temizliği yaptım fakat çare olmadı.
stock kernel, gereksiz uygulamalari silmek ve greenify

• Beğen
Tepkiler: seronet

franasco

Üye
sa stock kerneli nerden bulabilirim bu işlerde yeniyim yardımcı olursanız sevinirim

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
sa stock kerneli nerden bulabilirim bu işlerde yeniyim yardımcı olursanız sevinirim
google s i9300 stock kernel yazarsaniz çıkacaktır. suan mobildeyim ve isler yogun zamanim kısıtlı.

franasco

Üye
google s i9300 stock kernel yazarsaniz çıkacaktır. suan mobildeyim ve isler yogun zamanim kısıtlı.
iilginiz için teşekkürler bi sitede birden fazla kernel var hangisini yüklemem lazım en güncel olanı mı? yoksa bilmediğim farklı bir ayrıntısı mı var?
Samsung Galaxy S3 Orjinal (Stock) Kernel Sürümleri:

Kernel: XXEMG5
Date: 17/07/2013
Download Odin :
Download CWM:

Kernel: XXEMF1
Date: 01/06/2013
Download Odin :
Download CWM:

Kernel: XXEMD2
Date: 12/04/2013
Download Odin :
Download CWM:

Kernel: XXEMC3
Date: 27/03/2013
Download Odin :

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
iilginiz için teşekkürler bi sitede birden fazla kernel var hangisini yüklemem lazım en güncel olanı mı? yoksa bilmediğim farklı bir ayrıntısı mı var?
Samsung Galaxy S3 Orjinal (Stock) Kernel Sürümleri:

Kernel: XXEMG5
Date: 17/07/2013
Download Odin :
Download CWM:

Kernel: XXEMF1
Date: 01/06/2013
Download Odin :
Download CWM:

Kernel: XXEMD2
Date: 12/04/2013
Download Odin :
Download CWM:

Kernel: XXEMC3
Date: 27/03/2013
Download Odin :
bunlar cok eski kerneller xxugnd5 kerneli bul

mtrhsts

mtrhsts

Üye
Arkadaşlar romdan memnunum şarj hız süper sizce 4.4 e geçmeye gerek var mı

by.atalay

by.atalay

Üye
Arkadaşlar romdan memnunum şarj hız süper sizce 4.4 e geçmeye gerek var mı
Ben şahsen 3 aydır kullanıyorum dahada gecmedim devam etmeyi düşünüyorum cok iyi bi 4.4.2 custom rom olmadıkça geçmeye gerek yok diye düşünüyorum Seçim gene sizin tabi

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mtrhsts

mtrhsts

Üye
Aynen
..

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Hem 3g ile hemde Wifi ile indirmeyi denedim, 400 küsür MB olunca kesildi, güvenliğinden indirmenin başka yolu yokmu dostumşimdi pc ye geçtim bir de burada deneyim bakalım