Galaxy S4 Mini İ9190 CM12.1 Lollipop 5.1.1 (Official Nightly Güncelleme 25.06.2015)

Sponsorlu Bağlantılar

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar rom 20.01.2015 tarihli olarak güncellendi. Değişiklik olarak; arama esnasında sesin kesilmesi, sinyal kalitesinin az olması, arama çevirici ve durum çubuğu uygulamalarının beklenmedik şekilde durması, ses kodekleri güncellemesi, kamera uygulaması ve sürücüsünde güncellemeler, ota üzerinden güncelleme yapabilme, tema desteği ve hızlı ayarlar gibi pek çok önemli güncelleme yapılmış. Deneyen varsa rom hakkındaki genel yorumlarınızı alabilir miyiz.

Unoffical kullanıyorum gayet güzel oldu tema motoruyla istersen onu dene

rasmusen.17

Üye

rasmusen.17

Üye
Official romu f4k'nın kerneliyle birlikte kullanırsan unofficial romdan daha iyi olabilir? Xda developers'ta birkaç kişi bahsettiğim ikili kombinasyonun oldukça stabil olduğu yazmış. Bu arada tavsiyene ve tercihine saygı duyuyorum. Rom kurcalamak ve kaynak kodlarla uğraşmak hoşuma gidiyor ama knox yani garanti olayı kurup kurmamak konusunda beni iki kez düşündürüyor. Bu yüzden emin olmadan kurmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
Unofficial olan romu tavsiye etmendeki sebep tam olarak nedir? Bu romdan artı olan yanları neler merak ettim.

Burdakini 2 hafta önce yükledim ve beğenmedim.
Unoffical olanda herhangi bir sorunum yok o yüzden tavsiye ediyorum.
Zaten ikiside özellik olarak hemen henen aynı

rasmusen.17

Üye
Burdakini 2 hafta önce yükledim ve beğenmedim.
Unoffical olanda herhangi bir sorunum yok o yüzden tavsiye ediyorum.
Zaten ikiside özellik olarak hemen henen aynı
Aynı kaynak kodlarla farklı iki geliştirici tarafindan derlenmiş onun dışındaki farklar geri bildirimler sonucundaki kendi düzeltmeleriyle alakalı official olana hergün yirmiye yakın güncelleme geliyor o yüzden onun daha hızlı stabil hale geleceğini düşünüyorum o yüzden ben tercihimi official olandan yana yapacağım sanırım. Bekleme sebebim samsung'tan stock 5.0 gelebilir garantiyi direk yakmak istemiyorum. Ama olumlu yorumlar almaya devam edersem bu roma geçeceğim cyanogenmod'un romlarını seviyorum çünkü. Bu kadar soru soruyor olmam da bundan dolayı.

Son düzenleme:

rasmusen.17

Üye
Safely root diye bir yöntem var knox sayacını arttırmıyor bilgin var mı?

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
Safely root diye bir yöntem var knox sayacını arttırmıyor bilgin var mı?

S4 mini odin ile root dışında diğer yöntemlerle root yapılamıyor bildiğim kadarıyla.
Aynı kaynak kodlarla farklı iki geliştirici tarafindan derlenmiş onun dışındaki farklar geri bildirimler sonucundaki kendi düzeltmeleriyle alakalı official olana hergün yirmiye yakın güncelleme geliyor o yüzden onun daha hızlı stabil hale geleceğini düşünüyorum o yüzden ben tercihimi official olandan yana yapacağım sanırım. Bekleme sebebim samsung'tan stock 5.0 gelebilir garantiyi direk yakmak istemiyorum. Ama olumlu yorumlar almaya devam edersem bu roma geçeceğim cyanogenmod'un romlarını seviyorum çünkü. Bu kadar soru soruyor olmam da bundan dolayı.

S4 mini 5.0 almaz, alsada 2016 da anca alır.

Romun hergün güncelleme alması stabil olacağı anlamına gelmez.

rasmusen.17

Üye
S4 mini odin ile root dışında diğer yöntemlerle root yapılamıyor bildiğim kadarıyla.

S4 mini 5.0 almaz, alsada 2016 da anca alır.

Romun hergün güncelleme alması stabil olacağı anlamına gelmez.
Geç alacağı doğru ama stock 5.0 alacağını düşünüyorum. Garanti olayında root olayını safely rootla halletsek bile recovery odin üzerinden yapılıyor yani garantiyi bozmadan yükleme yöntemi yok. Garantiye elveda deme vakti geldi yeter artık. Bu arada güncelleme konusunda sana katılmıyorum hangi geliştirici kullanıcı yorumlarına bakarak romunu sürekli güncellerse giderek stabil hale gelir official cyanogenmod demek bir sürü kullanıcı demek ve bir sürü geliştiricinin bu kullanıcılardan gelen bildirimlere göre kaynak kodları güncellemesi demek haliyle romda daha stabil olacaktır.

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
Geç alacağı doğru ama stock 5.0 alacağını düşünüyorum. Garanti olayında root olayını safely rootla halletsek bile recovery odin üzerinden yapılıyor yani garantiyi bozmadan yükleme yöntemi yok. Garantiye elveda deme vakti geldi yeter artık. Bu arada güncelleme konusunda sana katılmıyorum hangi geliştirici kullanıcı yorumlarına bakarak romunu sürekli güncellerse giderek stabil hale gelir official cyanogenmod demek bir sürü kullanıcı demek ve bir sürü geliştiricinin bu kullanıcılardan gelen bildirimlere göre kaynak kodları güncellemesi demek haliyle romda daha stabil olacaktır.

Ben hergün olmasından bahsediyorum,
Zaten hergün yapılmasıda saçma birşey ve gözle görülür bir farkta olmuyor bu güncellemelerde aynı hatalar hep devam ediyor.
Mesela kamera hala flaslı çekimde takılıyor çekim yapmıyor.

rasmusen.17

Üye
Ben hergün olmasından bahsediyorum,
Zaten hergün yapılmasıda saçma birşey ve gözle görülür bir farkta olmuyor bu güncellemelerde aynı hatalar hep devam ediyor.
Mesela kamera hala flaslı çekimde takılıyor çekim yapmıyor.
Raporlanan hatalar fazla bir zaman geçmeden düzeltilir hatanın zorluk derecesi ve geliştiricinin yeteneği bu süreyi belirliyor. Günlük güncellemelerde genelde ufak hatalar düzeltilir o yüzden gözle görülür fark olmayabiliyor. Aslında sıkıntı bizde günü birlik güncelleme yapmak zorunda değiliz. Değişiklik listesi diye birşey var bakarsın oraya yaşadığın bir soruna çözüm getirilmişse yüklersin ya da kısa vade de güncelleme yapmak yerine belirli aralıklarla yaparsın. Olay bu aslında bu arada iki belirgin sorun kaldı galiba kablosuz şifreleri yeniden başlatma sonrasında hatırlamıyor bir de kamerada flash kullanılırken takılıyor.

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
Raporlanan hatalar fazla bir zaman geçmeden düzeltilir hatanın zorluk derecesi ve geliştiricinin yeteneği bu süreyi belirliyor. Günlük güncellemelerde genelde ufak hatalar düzeltilir o yüzden gözle görülür fark olmayabiliyor. Aslında sıkıntı bizde günü birlik güncelleme yapmak zorunda değiliz. Değişiklik listesi diye birşey var bakarsın oraya yaşadığın bir soruna çözüm getirilmişse yüklersin ya da kısa vade de güncelleme yapmak yerine belirli aralıklarla yaparsın. Olay bu aslında bu arada iki belirgin sorun kaldı galiba kablosuz şifreleri yeniden başlatma sonrasında hatırlamıyor bir de kamerada flash kullanılırken takılıyor.

Gerçi kamerada kendi uygulaması değil google kamera uygulamasını koymuşlar belki kamerayı değiştirirler ilerde.

rasmusen.17

Üye
Gerçi kamerada kendi uygulaması değil google kamera uygulamasını koymuşlar belki kamerayı değiştirirler ilerde.
Github da (geliştiricilerin kullandığı bir sayfa) kamera flaşı ile ilgili bir çalışma görmedim hata raporlanmamış olabilir. Biraz beklemek lazım düzeltilir o da. Cm12 de google kameranın özelleştirilmiş hali kullanılıyor diye biliyorum.

rasmusen.17

Üye
Cyanogenmod cm12 de galeri ve kamera için özel bir çaba harcıyor şu anda kullanılan uygulamalar değişecek galiba.

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
Github da (geliştiricilerin kullandığı bir sayfa) kamera flaşı ile ilgili bir çalışma görmedim hata raporlanmamış olabilir. Biraz beklemek lazım düzeltilir o da. Cm12 de google kameranın özelleştirilmiş hali kullanılıyor diye biliyorum.

Ben fark goremedim kaldırıp marketten yükledim yine aynı hatalar var.

rasmusen.17

Üye
Ben fark goremedim kaldırıp marketten yükledim yine aynı hatalar var.
O iki uygulamanın kaynağı aynı cm birkaç ince ayar yaptı galiba tamamen aynıda olabilir emin değilim. Üçüncü parti bir kaç kamera yazılımı daha deneyebilirsin onlarda da aynı hata varsa uygulamada değil kamera sürücüsünde sıkıntı vardır. Cyanogenmod un kamera konusunda genellikle sıkıntısı oluyor ama cm12 de aynı sıkıntılar olmaması için özenle çalışıyorlar diye biliyorum. Dediğim gibi uygulama değişebilir aynı uygulama kalacaksa da sorunları çözerler biraz beklemek lazım.

Son düzenleme:

ErSin9006

Üye
şuan iki sorunum var birisi kamara ikincisi wifi unutuyor vede şebeke sorunu şebeke 3gde çok durdumu net bağlantısı ve şebeke gidiyor hallolduğu takdir de sıfırdan kurucam tekrar romu

• Beğen
Tepkiler: Bahadir_fb
Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
şuan iki sorunum var birisi kamara ikincisi wifi unutuyor vede şebeke sorunu şebeke 3gde çok durdumu net bağlantısı ve şebeke gidiyor hallolduğu takdir de sıfırdan kurucam tekrar romu

Wifi sıkıntı değilde yarin 3g test ederim bakalim sorunlumu

3g de herhangi bir sıkıntı yok

ErSin9006

Üye
Wifi sıkıntı değilde yarin 3g test ederim bakalim sorunlumu

3g de herhangi bir sıkıntı yok
3g otomatik ya şebeke gidince geri geliyor mu diye bakmalısın ya da 3g de uzun kaldın interneti demiyorum sadece 3g o zaman sıkıntı veriyor mu diye bak bakalım

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
    Konu Sahibi
3g otomatik ya şebeke gidince geri geliyor mu diye bakmalısın ya da 3g de uzun kaldın interneti demiyorum sadece 3g o zaman sıkıntı veriyor mu diye bak bakalım

3g - 2g ikisindede sorun yok
Rom 23.01.2015 tarihli olarak güncellenmiştir.

berk alican

Üye
Arkadaşlar rom 20.01.2015 tarihli olarak güncellendi. Değişiklik olarak; arama esnasında sesin kesilmesi, sinyal kalitesinin az olması, arama çevirici ve durum çubuğu uygulamalarının beklenmedik şekilde durması, ses kodekleri güncellemesi, kamera uygulaması ve sürücüsünde güncellemeler, ota üzerinden güncelleme yapabilme, tema desteği ve hızlı ayarlar gibi pek çok önemli güncelleme yapılmış. Deneyen varsa güncelleme sonrasındaki yorumlarınızı alabilir miyiz.

benim yaşadığım çoğu sorundan bahsediyosun süper olmuş o zaman bir süre daha beklicem arama yapamamak delirtmişti beni o yüzden hale soğuğum birde hataları nereye yazabiliyoruz veya nerden takip ediyoruz

Üst Alt