Çin Üretimi Telefonları Tartışıyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

demirhack

Üye
Sn. Demirhack

Öncelikle mesajınızı bu denli nazik cümleler kullanarak ilettiğiniz ve bu sitenin saygınlığını koruduğunuz için ben size teşekkür ederim. Apple iPhone'un benzetilmiş hali olan mini iPhone benim de oldukça ilgimi çekti ve araştırdım. Cihazda her ne kadar iPhone gibi İPhone OS işletim sistemi kullanamasakta, GPS özelliği ile yolumuzu bulamasakta, ya da iPhone için yazılmış uygulamaları kullanamasak ta benim gözümde iPhone dan bir adım önde. Çünkü cihazla TV izleyebiliyoruz. Daha önce de dediğim gibi cihazın telefon özelliğini kullanamasak bile, bazı arkadaşların söylediği gibi 2 ay sonra kapanacak olsa bile (ki artık böyle bir ihtimal söa konusu değil çünkü piyasada garantili ve faturalı ürünler yaygınlaştı) sadece multimedya özelliklerini kullanabilmek için bile alınabilecek bir cihaz.
Talep ettiğiniz program ve oyunları size yine bu sayfadan sunmaya çalışacağım. Ancak .jar uzantılı dosyaların, geride bıraktığı simgelerle ilgili iki öneride bulunabilirim. Birincisi fabrika ayarlarına dönmek, ikincisi cihazın yazılımını yeniden yükletmek. Sanırım ancak bu iki yöntem bu rahatsız edici sorunu çözecektir.
Saygılarımla...
Merhaba Adem Bey,
Sizin fikirlerinizi dinleyerek fabrika ayarlarıne geri dön diyeceğim ancak şifresini bilmiyorum. Satıcısıda bilmiyor. Cihazın güvenlik kodunu nasıl açabiliriz bir fikriniz var mı? Bu arada oyun&programlar konusundaki desteğinizi de bekliyorum.
İyi günler dilerim....

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Sn Demirhack

Size bu cihazların bazı kodlarını iletiyorum.

Güvenlik kodları: 1122, 3344, 1234, 5678
Yönetim modu: *#110*01#
Fabrika modu: *#987#
Com port etkinleştirme: *#110*01# -> Device -> Set UART -> PS Config -> UART1/115200
Fabrika ayarlarına dönüş: *#987*99#
LCD karşıtlığını ayarlayın: *#369#
Yazılım versiyonu: *#800#
Varsayılan Dl Yap:*#0000# Send
İngilizceye Ayarla: *#0044# Send

Muhtemelen baştaki güvenlik kodlarından birisi işinize yarayacaktır

Saygılarımla...

Not: Kodlar alıntıdır

--------------- Ekleme ---------------

ELHAMDÜLİLLAH,, Müslümanlığım ve TÜRK' lüğüm bir nokia cihazıyla sınırlandırılıp yargılanamaz, Dostum Cahillikten, Sabit fikirlilikten bahsetmen yakışık olmamış. Ben bu konuda ters fikirdeyim bu bariz ortada fakat emeğine çalışmana değer vermişim, şimdi sabit fikirden bahsediyorsun ama san ki sen kendini şartlamışsın gibi hissediyorum.. Ben elimdeki teknoloji harikası bu cihazla herşeyi yapabilme imkanına sahibim, bahsettiin tv. de dahil buna.. Birilerinin büyümesini böyle engelleyemeyiz, o halde gümrükler kapatılsın gıdadan tekstile teknolojiye kadar ne varsa girmesin bu memleketten içeri.. ben yahudi malı alıp onları güçlendiriyorum demek,, tamam o halde bahsettiğin sabit fikirliliği yapayım şimdi sana, farzı misal ben de en büyük tehlikeyi çin görüyorum, sen de çin mallarına rağbet ediyorsun, rağbet gösterdiğin topluluk müslüman mı ? Sen de o halde farkında olmadan bir yerlerin ekmeğine yağ sürüyorsun, haa çözüm mü ?...yapalım TÜRK MALI cihaz kullanalım, kilit vurulsun gümrüklere.. Yani dostum sen beğenirsin ben beğenmem , sen kara dersin ben ak, ben emeğine saygı duydum sadece..ama burda değerlerimizden bahsederken dikkat edelim lütfen... ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM,, TÜRKÜM DOĞRUYUM SAMSUNLUYUM.. Memleket sevdalısı bir kulum... herkeze kolay gelsin

Elhamdülillah hepimiz müslümanız. Ben sizinTürklüğünüzü yargılamıyorum. İster Türk olun ister her ne olmak istiyorsanız. Benim için önemli olan şu anda ülkemizi en büyük tehdit altında tutan görünmeyen düşman İsrail. Siz onların ürettiği cihazları ne kadar asilleştirirseniz onlar bizim üzerimizde daha fazla egemenlik kurma yolunda adım atacaklar. Birilerinin büyümesini engellemeliyiz. Çin bizi şu anda tehdit etmiyor. Ayrıca gümrük kapılarının kapatılması da mantıklı. Sonuçta gıdanın da, tekstilin de en iyisini bizim ülkemiz üretmekte. Teknolojiye de gelince bu adi ülke dışında da ihracat yapabileceğimiz ülkeler var. Ayrıca Türk malı cihaz yapalım kullanalım demek yerine yapmaya çalışsanız şu anda bu konuyu tartışmazdık. Zaten biz o teknolojiyi yapsak ta üretemeyiz ürettirmezler. Birileri de sizin gibi elhamdülillah, hamdolsun diyor ama aynı sizin yaptığınız gibi her şeyi kötüleyip daha iyisini sunamıyorlar. Sizinle kötü anlamda tartışıyorum sadece bazı şeyler doğru bilinmeli.

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Dostum burası ikimizin tartışma yeri değil paylaşım yeri, uzatmıyorum esenlikler , herkeze iyi forumlar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Haklısın kardeşim. Herkes iyi bildiği işi yapmalı. İyi Forumlar...

demirhack

Üye
Sn Demirhack

Size bu cihazların bazı kodlarını iletiyorum.

Güvenlik kodları: 1122, 3344, 1234, 5678
Yönetim modu: *#110*01#
Fabrika modu: *#987#
Com port etkinleştirme: *#110*01# -> Device -> Set UART -> PS Config -> UART1/115200
Fabrika ayarlarına dönüş: *#987*99#
LCD karşıtlığını ayarlayın: *#369#
Yazılım versiyonu: *#800#
Varsayılan Dl Yap:*#0000# Send
İngilizceye Ayarla: *#0044# Send

Muhtemelen baştaki güvenlik kodlarından birisi işinize yarayacaktır

Saygılarımla...

Not: Kodlar alıntıdır

Elhamdülillah hepimiz müslümanız. Ben sizinTürklüğünüzü yargılamıyorum. İster Türk olun ister her ne olmak istiyorsanız. Benim için önemli olan şu anda ülkemizi en büyük tehdit altında tutan görünmeyen düşman İsrail. Siz onların ürettiği cihazları ne kadar asilleştirirseniz onlar bizim üzerimizde daha fazla egemenlik kurma yolunda adım atacaklar. Birilerinin büyümesini engellemeliyiz. Çin bizi şu anda tehdit etmiyor. Ayrıca gümrük kapılarının kapatılması da mantıklı. Sonuçta gıdanın da, tekstilin de en iyisini bizim ülkemiz üretmekte. Teknolojiye de gelince bu adi ülke dışında da ihracat yapabileceğimiz ülkeler var. Ayrıca Türk malı cihaz yapalım kullanalım demek yerine yapmaya çalışsanız şu anda bu konuyu tartışmazdık. Zaten biz o teknolojiyi yapsak ta üretemeyiz ürettirmezler. Birileri de sizin gibi elhamdülillah, hamdolsun diyor ama aynı sizin yaptığınız gibi her şeyi kötüleyip daha iyisini sunamıyorlar. Sizinle kötü anlamda tartışıyorum sadece bazı şeyler doğru bilinmeli.

Bilgiler için çok teşekkür ederim Adem Bey. İyi günler....

demirhack

Üye
Merhaba Adem Bey,
Cihaz kodlarından birisi işme yaradı ve fabrika ayarlarına geri dönüşü gerçekleştirdim. Ancak ilk yazımda belirttiğim jar kurulum dosyaları silinen programların simgelerine tıklayınca yine jar dosyası bulunamadı diyor.

hakan7222

Üye
cın malı mın malı hıkaye zengının malı ügürdün cenesını yorarmıs türk

malı telefon cıksında onu savunalım bosverın 100 de olsa 1000 de olsa yabancıya gıdıyoo herkez zevkıne gore alsın olsun bıtsın

cihatc

Üye
kardeş bende hiç bir şekilde ekran kalibrasyonu çalışmıyor dokunduruyorum olmuyo tuşlarla yönetmek zorunda kalıyorum...

ne yapmalıyım yardım edersen sevinirim..

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
cın malı mın malı hıkaye zengının malı ügürdün cenesını yorarmıs türk

malı telefon cıksında onu savunalım bosverın 100 de olsa 1000 de olsa yabancıya gıdıyoo herkez zevkıne gore alsın olsun bıtsın

Haklısınız bazıları fazla çene yoruyo

kaan0

kaan0

Üye
neden çin malı ?? siz 300 - 400 milyona beyninizi üreme yeteneğinizi satıyosanız yuhh size işte bu yüzden çin malı değil....

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
neden çin malı ?? siz 300 - 400 milyona beyninizi üreme yeteneğinizi satıyosanız yuhh size işte bu yüzden çin malı değil....

Seviyesiz bir yorum. Yuhh terbiyesiz insanların kullanacağı bir kelime. Sizin seviyenize inmiyorum.

call007

Üye
Nden ha bire çinmalı telefonları savunuyorsun kardeşim, senden başka memnun olan yok, bence sen yediğin kazığın etkisiyle kendini kötü hissetmemek için öyle konusuyorsun, bide nokia' ya laf sokuyorsun.

Emre-45

Emre-45

Üye
Nden ha bire çinmalı telefonları savunuyorsun kardeşim, senden başka memnun olan yok, bence sen yediğin kazığın etkisiyle kendini kötü hissetmemek için öyle konusuyorsun, bide nokia' ya laf sokuyorsun.
Kesinlikle katılıyorum.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi

Kazık yeseydim 14 aydır kullanıyorum telefonumu burada bu telefonları savunmazdım. Kazık yiyenler ortada. Ayrıca yorumları dikkatli okursan memnun olanların sayısını öğrenirsin. He yok okuman yazma bilmiyorsan bunu yazdırdığın kişiye söyle o sana okusun.

Kesinlikle katılıyorum.

Şıracının şahidi bozacı

aulas

Üye
İşi bu noktaya getirmek anlamsız fakat ABD nin bile kabul ettiği gibi Çin yeni dünya devidir. Bu sebeple çok ucuz iş gücü, çok ucuz parça üretimi gibi sebeplerle değil elektronik bir çok malzemede burada üretiliyor ama konu bu değil.

Ben çok cep telefonu değiştirmem, 2-3 senede bir alırım klasik ALO demesi yeterli insanlarındandım, çünkü her türlü teknik donanımım zaten mevcuttu. Ta ki çin malı T8 i görene dek. Kamerasıyla resim çekiyorum VGA değil, her girişi Samsung uyumlu her parçayı bulabiliyorum. İstediğim yerde TV izliyorum, müzik dinliyorum. 8 GB hafıza kartımla avi, mp4 film izliyorum (yolculukta lazım oluyor). TV den kayıt yapıyorum, Grafitti var SMS yazarken işim kolaylaşıyor, q ve f klavyesi var dokunmatik, stylus kalem ile gayet rahat çalışıyorum.

Öte yandan, video izleme kalitesi süper de olsa video çekimi kötü, yani çok küçük boyutta çekiyor. Oyun sanırım hayal ( istediğim özellik değil ama), java en en en büyük eksikliği (kasti koymadıklarını düşünüyorum). Wireless yok. Eksikleri var, artıları da var. İşimi görüyor mutluyum memnunum. 240 ytl ve aldığım telefondan daha fazlasını beklemiyorum. Orijinal Samsung kulaklık aldım, sesi güzel. Stereo sennheiser ya da philips de BT kulaklık alacağım (neredeyse telefonun fiyatına ama olsun)

Ama bakın şunu düşünün, Datron ilk çıktığı zaman adıyla bile dalga geçerdik (o zaman sadece modem falan üretiyordu). Ama kendi stratejisi ile kendine özel şeyler ürettirdi çine baba gibi marka oldu. GM, gibi markalar da bu noktaya gelecek. Bu güzel bir aşamadır. Rahat olalım. Gençlik ateşiyle tartışmayalım. Bunlar neticede telefon, takım tutar gibi telefon ututp birbirimizi kırmayalım :)

Sevgiler

djsalih91

djsalih91

Üye
ya bu n99i wap ayarı yaptım ama bağlandığımda not found diye yazı geliyor onun altında defaults is server diye buna benzer yazılar var ama wap ayarları tam ona şüphem yok yani niye bağlanmıyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden thank you

objka

Üye
trıdent e71 telefonum var onu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyorum ama çalışmıyor içinde bir yerde ayarları olacak ama bulamıyorum bilen varsa ....

arkadaşım ayarlara baksan..

:nono:arkadaşım ayarlara baksan..

limitsizim

limitsizim

Üye
iyide arkadaşım nokia cinde üretiliyor deniyor ama bu firmalar standart üzerine çalışır standartlarını karşıla sende Türkiyede üret çinde üretildi diye nokia degeri düşmez çünkü nokia , sony ericsson, samsung vb. markalar tedarikci usulu çalışır derki şu standartlarda üretim yapacak firmalar gelsin gelenlerden teklif alır ürettirir 1 çeşit batarya 10 çeşit ülkede üretilir hepside tek standartir yanı cinde üreten adamda aman bizim ürettimiz 200 saat degilde 100 gitsin plastigi adi olsun demez yoksa nokia almaz onları bu lafı bir unutun herkez bunu diyor olaylara doğru pencereden bakın cin malı kullanıp kullanmamanız beni ilgilendirmez ama bu konuda mantıklı bakın lütfen...

furkanaga

furkanaga

Üye
merhabalar,

ben trident mb900 kullanıyorum yaklasık olarak 12 ay oldu ufak tefek sorunlar yaşadım oda kullanıcıyanı benım hatamdan kaynaklandı şimdi herkes burda birşeyler yazıyor herkes kendıne göre haklı kımı nokıa sever kımı çin malı.
garantı konusuna gelınce ben evkurdan faturalı aldım benım hatamdan arızalanan telefonum yıne teknık servıs sayesınde ücretsız yapıldı saolsunlar ben ılk çıktığı zaman aldım tlf ben aldıktan sonra daha ıyılerı çıktı ama olsun ben tlf dan çok memnunum bılındıği üzere bu tlf lara oyun program yuklenmıyor ama en kısa zamanda oda olur bukadarını yapabiliyorlarsa onuda yaparlar. bıde benımkullandığım tlf herkes yok resım açmıyor vıdeo oynatmıyor başım ağrıyor kıcım ağrıyor(kusura bakmayın) şeyler yazıyor ben bu tlf la 6 saat kesıntısız muzık dınlıyorum hoporlerden kulaklıkla deyıl kulaklıkla 12 saat cok rahat gıdıyor.ve bu tlfla 3 saat 4 saat 6 saat kesıntısız konuşabılıyorum kı bu her tlda olmuyor bazen bunuda unutmayın nokıa dedığiniz tlf 3 saat sonra şarj uyarısı verıyor :)
pc den resım atıyorum bunları duvar kağıdı yapıyorum çektiğim videoları çok rahat ve sesli bi şekilde dinliyorum 2 saaatlık vıdeo yukluyorum ve cok net buyuk ekranda yukledıgım vıdeoyu ızleyebılıyorum. ben bu tlf alırken nokıada alabılırdım cunku 420 tl vermiştim ozaman ama nokıa tlf benım görüşümle 5 çeker nokıanın tek farkı java ve işletim sistemı desteği olması ve yaygın olması bu tlf larda yaygın olunca muhakkak bunlarada oyun program çok rahat bı şekilde yuklenır. Kamera desteği evet çok ıyı deyıl sadece akşamları goruntu sararık çıkıyor oda kamera çözünürlüğünden dolayı çok normal. sar dediğiniz olaya gelınce bununla ilgili bi araştırma yapmadım elımde çok şükür plastık kokmadı bazıları dıyorda nasıl kokuyorka anlamadım :D

sonuç itibari ile para var huzur var beğenen beğenir alır kullanır
beğenmeyen almaz kulllanmaz

herkese iyi günler

ya bıde trıdent mb 900 için kullaklık ucuza nasıl bulurum kullaklık fıyatı bıraz pahalı geldı soket farkı yuzunden 12 ıyı dayandı kulaklık ama artık ınfılak ettı çalışırken muzık dınlenırse olacagıda budur :D

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
merhabalar,

ya bıde trıdent mb 900 için kullaklık ucuza nasıl bulurum kullaklık fıyatı bıraz pahalı geldı soket farkı yuzunden 12 ıyı dayandı kulaklık ama artık ınfılak ettı çalışırken muzık dınlenırse olacagıda budur :D

Bilinçli yorumunuz için teşekkürler. Kulaklık olarak ben bluetooth kulaklık kullanıyorum. Bir kulaklığı üç telefonum için de tanımladım ve kullanıyorum. Hem fonksiyonel hem ergonomik. Tavsiye ederim. Piyasada 25 YTL den başlayan fiyatlarla bluetooth kulaklıklar mevcut.

İşi bu noktaya getirmek anlamsız fakat ABD nin bile kabul ettiği gibi Çin yeni dünya devidir. Bu sebeple çok ucuz iş gücü, çok ucuz parça üretimi gibi sebeplerle değil elektronik bir çok malzemede burada üretiliyor ama konu bu değil.

Ben çok cep telefonu değiştirmem, 2-3 senede bir alırım klasik ALO demesi yeterli insanlarındandım, çünkü her türlü teknik donanımım zaten mevcuttu. Ta ki çin malı T8 i görene dek. Kamerasıyla resim çekiyorum VGA değil, her girişi Samsung uyumlu her parçayı bulabiliyorum. İstediğim yerde TV izliyorum, müzik dinliyorum. 8 GB hafıza kartımla avi, mp4 film izliyorum (yolculukta lazım oluyor). TV den kayıt yapıyorum, Grafitti var SMS yazarken işim kolaylaşıyor, q ve f klavyesi var dokunmatik, stylus kalem ile gayet rahat çalışıyorum.

Öte yandan, video izleme kalitesi süper de olsa video çekimi kötü, yani çok küçük boyutta çekiyor. Oyun sanırım hayal ( istediğim özellik değil ama), java en en en büyük eksikliği (kasti koymadıklarını düşünüyorum). Wireless yok. Eksikleri var, artıları da var. İşimi görüyor mutluyum memnunum. 240 ytl ve aldığım telefondan daha fazlasını beklemiyorum. Orijinal Samsung kulaklık aldım, sesi güzel. Stereo sennheiser ya da philips de BT kulaklık alacağım (neredeyse telefonun fiyatına ama olsun)

Ama bakın şunu düşünün, Datron ilk çıktığı zaman adıyla bile dalga geçerdik (o zaman sadece modem falan üretiyordu). Ama kendi stratejisi ile kendine özel şeyler ürettirdi çine baba gibi marka oldu. GM, gibi markalar da bu noktaya gelecek. Bu güzel bir aşamadır. Rahat olalım. Gençlik ateşiyle tartışmayalım. Bunlar neticede telefon, takım tutar gibi telefon ututp birbirimizi kırmayalım :)

Sevgiler

Son derece kaliteli bir yorum ve bilinçli bir yaklaşım. Teşekkürler.

Üst Alt