Çin Üretimi Telefonları Tartışıyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

djsalih91

djsalih91

Üye
no made in china :nono: :nono:

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Samsung ve Nokia'nın servis hizmetinin nasıl verildiğini araştırıp burada yorumlarınızı paylaşır mısınız. Sadece şu kadar örnek vereyim. Vereceğim örnek Nokia servisinde teknisyen olan bir akrabam tarafından anlatılmıştır. Cihazın Modeli N95'tir. Konuya dönelim. Sizin şuya düşürüp servise gönderdiğiniz bir Nokia ürünü kesinlikle garanti dahili işlem görmez size iki seçenek sunarlar. Birincisi 130 YTL karşılığında cihazınızı tamir edelim mi? Kabul etmezsenizde kaçınılmaz son ikinci seçenek size cihazı geri gönderirler, çocuğunuza oyuncak yaparsınız. Benim akrabamın yaptığı da şu. Geri gönderilen N95 cihaz için bayi müşterisini arıyor müşteri onarım bedelini kabul etmiyor cihaz sizde kalsın diyor. Bayi 10 YTL karşılığında N95 cihazı alıyor ve müşteriye kullanılmamış bir cihaz satıyor. Akrabam ona daha önceden eline böyle telefonlar düşerse beni ara diyor o da bu telefon için kendisini arıyor. Cihazı akrabam alıyor içini güzelce Nokia'nın servis teknolojisine göre onarıyor, kapaklarını orjinalleriyle değiştiriyor, kasayı değiştiriyor ve 0 YTL karşılığında N95 cihaz sahibi oluyor. İşte Nokia'nın servis prosedürü bu. İşte can alıcı nokta... O cihazın firmaya onarım maliyeti maksimum 10 YTL. Şimdi neyi tartışıyoruz lütfen. Salih arkadaşım "No Made In China" sözünü neye dayanarak söylüyorsun. Çin malı bir cihaz alabileceğin fiyata Nokia'nın arızasını tamir ettiriyorsun. Evet. Yorumlarınızı bekliyorum.

djsalih91

djsalih91

Üye
ya burak bu çinlileri ya bi kere telefonu eline aldığında bile malzeme hemen kendini hissettiriyo birde n99 aldığımda 2 gün sonra hoparlör patladı ve cebimden 20 ytl çıktı eğer garantim olsaydı en fazla 10 günde telefon elimde ve 5 kuruş param gitmemiş olacaktı yani neyin davasını ediyosunuz anlamadım çinliler o telefonu piyasayı çökertmek için çıkarttılar ve de başardılar ama kaliteli telefon kullanan ve kullanmış olan asla çin malı almaz

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
ya burak bu çinlileri ya bi kere telefonu eline aldığında bile malzeme hemen kendini hissettiriyo birde n99 aldığımda 2 gün sonra hoparlör patladı ve cebimden 20 ytl çıktı eğer garantim olsaydı en fazla 10 günde telefon elimde ve 5 kuruş param gitmemiş olacaktı yani neyin davasını ediyosunuz anlamadım çinliler o telefonu piyasayı çökertmek için çıkarttılar ve de başardılar ama kaliteli telefon kullanan ve kullanmış olan asla çin malı almaz

Birincisi burda konu tartışıyoruz kavga etmiyoruz yorum yaparken ya kelimesi kullanarak üstünlük kurmaya çalışmayın. Ayrıca yorumlarda eğer kelimesi kullanmanız bunu herhangi birşeye dayandıramadığınızı gösterir. Merdiven altında üretilen o oyuncak telefonlardan alırsanız herşeye hazır olmanız gerekir. Yine kendimi yırtıyorum artık bunu söylemeyeceğim. Orjinal faturalı kayıtlı garantili telefon alırsanız sorun çıkarsa karşşınızda muhatap bulursunuz. 5 kuruş paranız gidecekti evet siz gitmeyeceğini sanıyorsunuz ama onu da öğrendim. Hoparlör patladıysa servis sizden çok yüksek seste kullanmanızı bahane gösterip ücret isteyecekti. Bahsettiğim Nokia servisindeki uygulamada şu. 2 YTL lik hoparlör + Servis Ücreti = 95 YTL. Piyasayı çökertmek istemeleri normal. Nasıl İsrail her yerden dünyayı ele geçirmeye çalışıyorsa Çinlilerde bunu isteyebilir. Bizim dünyanın yönetimini ele geçirmemizi istiyorsanız Çinlilerden daha fazla Kafanızı çalıştırın. Elinize aldığınızda ne hissediyorsunuz bunun da takdiri sizindir...

--------------- Ekleme ---------------

djsalih91

djsalih91

Üye
arkadaşlar bu konuda tartışmaya gerek yok çin malı kötüdür kötü kalacak şahsen ben çin malı telefona para verecek kadar zengin değilim

kabus800

Üye
merhaba adem altındaş arkadaşım
konuda yorumların hepsini okudum hemen hemen ama bende yeni trident mb 1100 çin telefon aldım.Fakat telefonu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyorum tanımıyor.Bu siteden ve birkaç siteden indirdiğim programları driverleri denedim olmadı.Sen bi yardımcı olsan bendeki modellerin özelliklerini de biliyorsan nasıl halledicem bu işi yardımlarını bekliyorum..

djsalih91

djsalih91

Üye
:-)

Marchegiani

Marchegiani

Üye
aha bak benim sorumu cevaplarmısın lütfen.

N 99 safir aldım. tuş kilidi ekrandan açılıyor. iPood gibi. yani dokunmatik ekran. fakat şimdi ekranıma dokunduğumda kalibrasyonu bozuk. sağa tıkladığımda solu seçiyor. sola kaymış yai. bu yüzden tuş kilidini açamıyorum.

kullanamıyorum maalese. ve gerçektende memnundum telefonumdan.

şimdi elimde kaldı. kullanmak istiyorum. tuş kilidini tuş takımından açmak istiyorum. yada dokunmatik ekranı nasıl tamir edebilirim? yardımcı olursa hacca gidersin.
-------------------------------

yardımcı olabileceksen bana mail at lütfen: demami_mak@ hotmail.com

siteye bugün giremicem bi daha.
---------------------------
boyle sorunlar yuzunden iyi değil cin malı ama nokia ve sony ericsson harıc.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
merhaba adem altındaş arkadaşım
konuda yorumların hepsini okudum hemen hemen ama bende yeni trident mb 1100 çin telefon aldım.Fakat telefonu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyorum tanımıyor.Bu siteden ve birkaç siteden indirdiğim programları driverleri denedim olmadı.Sen bi yardımcı olsan bendeki modellerin özelliklerini de biliyorsan nasıl halledicem bu işi yardımlarını bekliyorum..

İndirdiğiniz programı yüklemeden önce telefonu bilgisayara bağlayın. Bilgisayar cihazı gördükten sonra usb kabloyu çıkarın. Kablo bağlı değilken programı yükleyin. Tabi öncelikle eski kurduğunuz driverleri kaldırın. Sorun çözülmezse tekrar bilgi verin.
Saygılarımla

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar bu konuda tartışmaya gerek yok çin malı kötüdür kötü kalacak şahsen ben çin malı telefona para verecek kadar zengin değilim

Bu söz Sabancı'dan miras kalmıştı. Şimdi çoluk çocuğun ağzına düşmüş

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
iphone mac cinde üretiliyor

milestone

milestone

Üye
@ademaltintas
konuyu başından sonuna okumak mümkün değil sadece göz gezdirebildim, benim anladığım telefon telefondur istediğim yeri arayabileyim mantığı ile gidince ve ayrıca şekil bi telefonum olsun ama çok para harcamayayım (çin malı n95,iphone vs vs vs)deyincede sen haklısın.

Şu da bir gerçek ki gelecek bir günde nasıl şimdi japon malları üstün kaliteyi simgeliyorsa çin mallarıda aynı seviyeye gelecek bunada tüm kalbimle inanıyorum,,,

lakin isterim ki ; telefonumun gerçek garantisi olsun, sar zart zurt değerlerini çok yüksekte olsa bileyim , aldıktan 3 ay geçtikten sonra bozuldu bozulacak korkusu yaşamayayım , ıvır zıvır bi dünya program yükleyebileyim , sesi yüksek çıksın ama kuru gürültü yapmasın bası tizi duyayım , telefonla konuştuktan sonra ellerim tv tamircisi çırağının eli gibi kokmasın, geleceğe güzel tebessümler bırakacak anlarımı yüksek çözünürlükte belgeleyebileyim, haftada 9 kontör olsa bile (gerçi kdv indiriminden sonra 8 kontör olmuş) internete rahat rahat bağlanayım...

@enginkktc
Bu konunun ikinci sayfasında cezalı bi arkadaş çok güzel bir laf etmiş " çin malı ile çin imalatını karıştırmamak " ile ilgili , ucuz insan gücü,maliyetin azaltılması,yüksek pazar payı..... diye gider...

djsalih91

djsalih91

Üye
arkadaşlar çin malı alın diyenlere inanmayın iki gün sonra bozulunca o mu ödeyecek parasını üstelik boşuna uğraşmayın çin malının pc suite felan bulamazsınız uraşmayın zaten telefon çakma bi de pc suite mi olsun ha ha :ehe

kubilay1116

Üye
arkadaşlar iphone mını kullanıyorum fakat türkce yazılımı eksik elinde yazılımı olan varsa gönderirse sevinirim:oke:

Emre-45

Emre-45

Üye
@ademaltintas

lakin isterim ki ; telefonumun gerçek garantisi olsun, sar zart zurt değerlerini çok yüksekte olsa bileyim , aldıktan 3 ay geçtikten sonra bozuldu bozulacak korkusu yaşamayayım , ıvır zıvır bi dünya program yükleyebileyim , sesi yüksek çıksın ama kuru gürültü yapmasın bası tizi duyayım , telefonla konuştuktan sonra ellerim tv tamircisi çırağının eli gibi kokmasın, geleceğe güzel tebessümler bırakacak anlarımı yüksek çözünürlükte belgeleyebileyim, haftada 9 kontör olsa bile (gerçi kdv indiriminden sonra 8 kontör olmuş) internete rahat rahat bağlanayım...

Kesinlikle katılıyorum kardeşim.Yukarda saydığın özelliklerin çoğu çin malı telefonlarda bulunmuyor.Bir arkadaşımda vardı telefon elime alıyordum elim çok iğrenç kokuyordu.Bir daha zaten elime almadım o telefonu.Sesleri yüksek diyorlar dediğin gibi ne bass duyuluyor ne de tiz.Kısaca 300 lira verip çin malı telefon almaktansa o fiyata ikinci el çok temiz N80 İE alırım, wi-fi ile internetime bedava bağlanırım,3mp kamera ile çok çok kaliteli fotoğraf veya videolar çekerim,kaliteli hoparlörleri sayesinde kaliteli müzik dinlerim,symbian işletim sistemi sayesinde birçok program,oyun yüklerim paşa paşa geçinirim.

Bu kadar bana cevabını bekliyorum bakalım bana ne yazacaksın...:P:

djsalih91

djsalih91

Üye
yürü be LuNaT!C kim tutar seni helal olsun çin malını övmeyen biri çıktı sonunda :yuru

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar çin malı alın diyenlere inanmayın iki gün sonra bozulunca o mu ödeyecek parasını üstelik boşuna uğraşmayın çin malının pc suite felan bulamazsınız uraşmayın zaten telefon çakma bi de pc suite mi olsun ha ha :ehe

Konunun başında bozulan teleonlarınızın parasını ben vereceğim demedim. Ne söyleyeceksen laf vurma direk söyle. PC suite ihtiyacı olanlara forumda arama yaptırmasını öneririm ayrıca bana ulaşırsa bende gönderebilirim. Bir daha buraya ÇAKMA diye bi kelime kullanarak mesaj yazma. Ben çakma telefon savunmuyorum. İki günde bozulacak telefonu da kimseye tavsiye edip başıma dert almam. Yorum yapacaksan birşeylere dayandır. Sana artık cevap vermeyeceğim. Burada cahil yetiştirmeye çalışmıyorum. Aklı başında insanlarla konu tartışıyorum. Tahrik ediyorsunuz ters birşey söyleyince de uyarı alıyoruz. BENİ TAHRİK ETME ARKADAŞIM.

kubilay1116

Üye
arkadaşlar mını iphone türkçe yazılımı eksik nerden bulabilirim ayrıca mını iphone 1 aydır kullanıyorum hiç bir problemi yok sen git gerçeğine 1500 tl ver olacak işmi yani?:oke:

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar mını iphone türkçe yazılımı eksik nerden bulabilirim ayrıca mını iphone 1 aydır kullanıyorum hiç bir problemi yok sen git gerçeğine 1500 tl ver olacak işmi yani?:oke:

Kubilay merhaba

Türkçe yazılım derken PC programından mı bahsediyorsun, cihazın firmware'inden mi. Yardımcı olmaya çalışayım. Bu arada yorumun için teşekkürler hak yerini bulacak.

Emre-45

Emre-45

Üye
Kubilay merhaba

Türkçe yazılım derken PC programından mı bahsediyorsun, cihazın firmware'inden mi. Yardımcı olmaya çalışayım. Bu arada yorumun için teşekkürler hak yerini bulacak.
Benim yorumuma da cevap yazar mısın ?

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Benim yorumuma da cevap yazar mısın ?

Tabi ki yazarım. Verson VX99 model çin malı telefon aldım. İki gün önce. Java da var. Kokmuyor da. Bir gidip gör istersen sonra tartışalım. Ben cihazlarla ilgili yorum yaparken genelde sahip olduklarım hakkında yorum yapıyorum. Başka sitelerden öğrendiğim veya başkalarının deneyimleriyle yorum yapmıyorum. Gidip satın alıyorum cihazı anlatabildim mi.

Üst Alt