Çin Üretimi Telefonları Tartışıyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

canpato

canpato

Üye
belli olsun die yazdım arkadaşım yoksa bağırma gibi bir niyetim yok

cihan5555

Üye
benim tbk t828 telim war 1 ay önce aldım wap ayarlarımı nasıl yapıcam yardımcı olursanız sewinirim simdiden tşk

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
benim tbk t828 telim war 1 ay önce aldım wap ayarlarımı nasıl yapıcam yardımcı olursanız sewinirim simdiden tşk

Operatörünün Turkcell olduğunu düşünerekten, WAP N73 yazıp 2222 ye yollarsan ya da Turkcell Menu'de "Ayarlarımı Yap" kısmında wap ayarlarını seçip telefon modeli olarak N73 yazarsan uygun ayarlar telefonuna gelecektir... :oke::oke:

TopFury

TopFury

Üye
Tamamen duygusal bir konu..! ;)

süperüyeyim

süperüyeyim

Üye
Almayın bu telefonları kardeşim .....hiç bir şeyi tam çalışmıyor....kamerasaı 2-3-5 diye yazıyor.ama hepsi wga....
benim 1,3 değil kardeşim test ettim çok net 1,3 olsa bu büyüklükte ekranda bozuk çıkar:naughty:

PalmerTech

PalmerTech

Üye
Çİn Malı Telefonlar Çin Malı Demediğimiz Marka Telefonlar

1. Çok gösterişlilerini bulabilirsiniz 1. Üzerindeki markanın stilini görürsünüz
2. Java işletim sistemi bulunur 2. Java ve Symbian hatta Windows
mobile bulunabilir.
3. Piyasadaki çoğu oyunu oynatmaz 3. Sonyericsson hariç java oyunlar diğer
tellerde sorun çıkarabilir. Symbian
çok geniş avantajlar sunar.
4. Ucuzdur ve bazı modelleri hariç garanti 4. Pahalı ve garanti kapsamındadır
yoktur.

5. Renk desteği 65K : 65 bindir 5. 16 milyona kadar destek verir
6. Bazı modeller TV içerir 6. Tv içeren modeller 1000tl üzeridir
7. Kameraları kötüdür 7. Fiyata göre kamera vardır
8. Genelde nokia taklidi olurlar 8. Taklit yoktur, her markanın stili var
9. Bozulursa üzülmezsiniz 9. Bozulursa birsürü para çöpe gider
10. Özellikleri minimumdur 10. Aklınıza gelebilecek çok şeyi
yapmanıza imkan tanır.

Sonuç: Çin telefonları ile (nerde üretildiğinden bahsetmiyorum çin olur finlandiya olur) marka telefonların katagorisi aynı değildir. Kocaman ekranım olsun diyorsanız çin modellerini tercih edebilirsiniz ama ileride ne olabileceği belirsizdir. Özellik istiyorsanız çin tellerini unutup marka almanız gerekir. Garanti koşullarını gözden geçirmeniz gerekir.

Yani kimsede çin tabusu yok, genel olarak çin telefonlarının yapabildikleri bellidir ve marka dediğimiz telefonlarla aynı katagoride yer almazlar. Herkezin tercihi kendine.

parmak63

parmak63

Üye
Arkadaşım trident mb-1300 modelini almak istiyorum,fakat karar veremiyorum. nasıl bir cihaz fazla bilgisahibi olamadım. bana yardımcı olurmusunuz.

mertekici2009

Üye
beyler bu trident ck 2008 çok iyi telefon ama java yok oyun yükleyemiyorum hep 3 tane oyunla geçiniyorum bide programlarda hep aynı aynı şeylerden sıkıldım beyller bi yolu varsa mesaj bekliyorum

ZaZuM

ZaZuM

Üye
sar için nediyeceksin peki orjinale göre 3 4 kat daha fazla yayıyormuş

djsalih91

djsalih91

Üye
ya ağalar bu çin malı telefonlar gerçekten özellik bakımından iyi ama kullanılan malzeme iğrenç ötesi bişe geri dönüşümlü madde kullanıyorlar ben aldım n99 bir hafta sonra hoparlör patladı yani malzemeler dayanıksız daha önce samsung e250 vardı kaç defa düşürdüm banamısın demedi yapmadığım ses ayarı kalmadı yine hoparlör kral gibi ve de içinde msn dahi vardı bide bu telefonu yere düşürsem parçalarını ancak büyüteçle toplarım yani almadan önce bir kez daha düşünün

MadloveR2

Üye
Adem ağzına eline emeğine sağlık kardeşim millet gidip işportacıdan telefon alıyo sonra şu çalışmıyo bu çalışmıyo. Ben 5 ay önce trident mb 888 t aldım gayet memnunum. 2 yıl garantili+1 yıl kaskolu. Nokianın bi modeli var 3,2 mp kameralı ondan gelen fotoğrafları arka plan olarak kullanıyorum. 5 aydır telefonda hiç bir sorunum olmadı. Ayrıca dediğin gibi dünyadaki elektronik devlerinin hepsinin fabraikaları çin de unutmayın çin malı var çin malı var. Ben otomotiv sektöründe çinden ithalat ta yapıyorum. Aldığım malzeme aynı sektördeki alman mallarından daha kaliteli. Unutmayın japonyada bir zamanlar çin gibiydi.

demirhack

Üye
Merhaba Adem Bey,
Sorulan tüm sorulara titizlikle verdiğiniz cevapları okudukça tebrik ettim sizi. Geçen gün bir mini i-phone aldım. Telefonun dış malzeme kalitesi ve yazılımı oldukça başarılı görünüyor. Daha önce de bir kaç çin telefonu kullandığım için bunu rahatça söyleyebiliyorum. Ancak, bu telefon üzerinde bilindiği üzere i-phone kopyası olması nedeniyle sadece teş tuş var (geri al tuşu) Telefon java uygulamalarını başarılı bir şekilde çalıştırıyor ancak uyumlu program ya da oyun bulamadım. Bu telefona uyumlu bir oyun ya da program biliyor musunuz? Bir de orjinal enü üzerinde kurulmak üzere telefona atılmış java oyunların simgeleri vardı telefonda. Ben telefon hafızasına girip bu uygulamaların jar dosyalarını sildim ama menüdeki (simgeleri üzerlerinde kendi amblemleri olan) bu java oyun simgeleri silinmedi. İşin kötü yanı, bu setup simgelerine ait jar dosyalarını telefondan silmeden evvel ben bu simgelere tıklayınca java uygulaması yükleniyor deyip başarılı bir şekilde kurup oynanabiliyordu. Ancak hepsi çince olduğu için :) ben de telefon hafızasına girip bu jar dosyalarını sildim. Simgeler hala duruyor ve üzerine tıklayınca da jar dosyası bulunamadı diyor. Bu boş simgeleri nasıl kaldırabilirim bir fikriniz var mı? cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba Adem Bey,
Sorulan tüm sorulara titizlikle verdiğiniz cevapları okudukça tebrik ettim sizi. Geçen gün bir mini i-phone aldım. Telefonun dış malzeme kalitesi ve yazılımı oldukça başarılı görünüyor. Daha önce de bir kaç çin telefonu kullandığım için bunu rahatça söyleyebiliyorum. Ancak, bu telefon üzerinde bilindiği üzere i-phone kopyası olması nedeniyle sadece teş tuş var (geri al tuşu) Telefon java uygulamalarını başarılı bir şekilde çalıştırıyor ancak uyumlu program ya da oyun bulamadım. Bu telefona uyumlu bir oyun ya da program biliyor musunuz? Bir de orjinal enü üzerinde kurulmak üzere telefona atılmış java oyunların simgeleri vardı telefonda. Ben telefon hafızasına girip bu uygulamaların jar dosyalarını sildim ama menüdeki (simgeleri üzerlerinde kendi amblemleri olan) bu java oyun simgeleri silinmedi. İşin kötü yanı, bu setup simgelerine ait jar dosyalarını telefondan silmeden evvel ben bu simgelere tıklayınca java uygulaması yükleniyor deyip başarılı bir şekilde kurup oynanabiliyordu. Ancak hepsi çince olduğu için :) ben de telefon hafızasına girip bu jar dosyalarını sildim. Simgeler hala duruyor ve üzerine tıklayınca da jar dosyası bulunamadı diyor. Bu boş simgeleri nasıl kaldırabilirim bir fikriniz var mı? cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Sn. Demirhack

Öncelikle mesajınızı bu denli nazik cümleler kullanarak ilettiğiniz ve bu sitenin saygınlığını koruduğunuz için ben size teşekkür ederim. Apple iPhone'un benzetilmiş hali olan mini iPhone benim de oldukça ilgimi çekti ve araştırdım. Cihazda her ne kadar iPhone gibi İPhone OS işletim sistemi kullanamasakta, GPS özelliği ile yolumuzu bulamasakta, ya da iPhone için yazılmış uygulamaları kullanamasak ta benim gözümde iPhone dan bir adım önde. Çünkü cihazla TV izleyebiliyoruz. Daha önce de dediğim gibi cihazın telefon özelliğini kullanamasak bile, bazı arkadaşların söylediği gibi 2 ay sonra kapanacak olsa bile (ki artık böyle bir ihtimal söa konusu değil çünkü piyasada garantili ve faturalı ürünler yaygınlaştı) sadece multimedya özelliklerini kullanabilmek için bile alınabilecek bir cihaz.
Talep ettiğiniz program ve oyunları size yine bu sayfadan sunmaya çalışacağım. Ancak .jar uzantılı dosyaların, geride bıraktığı simgelerle ilgili iki öneride bulunabilirim. Birincisi fabrika ayarlarına dönmek, ikincisi cihazın yazılımını yeniden yükletmek. Sanırım ancak bu iki yöntem bu rahatsız edici sorunu çözecektir.
Saygılarımla...

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
ademaltıntaş ; dostum http://www.maxicep.com/diger-cep-telefonlari/trident-mb550-ve-t828-199760.html buradaki problemimle ilgili bir yorumda bulunursan sevinirim. Ayrıca seni msn e ekledim acilen bakabilirsen çok sevinirim.

Merhaba belirttiğiniz konu yanıtlanmıştır. Yanıt Metni:

Merhaba;

Öncelikle sorunu şu açıdan inceleyelim. Şu anda piyasada bulunan (özellikle) Trident cihazlarda belirlenmiş kronik bir problem yok. Dolayısıyla sizin Mp4 formatlı dosyaları takılma sebebiyle izleyememeniz elinizde bulunan telefonla ilgili bir problem. Bu nedenle eğer özelliklerinden ve ergonomisinden memnunsanız Trident'ten Anycool'a geçmenizi önermem. Eğer değiştirmek isterseniz de yine bir Trident almanızı tavsiye ederim. Çünkü unutmamak gerekir ki Türkiye'ye TV'li telefonları Anycool getirmiştir fakat bunların faturalı ve garantili olanlarını Trident getirmiştir. Ayrıca biliyorsunuz ki Trident elektronik ürünler (DVD, VCD, kamera vs) alanında Türkiye'de yıllardır hizmet vermektedir ve servisi yaygındır. Hangisi üst model sorunuzunda cevabı şu hiçbirisi... Çünkü hemen hepsinin özellikleri aynı. Bu iki telefonunda özellikleri aynı gibi. Bizim işimize yarayacak belirgin bir üstünlükleri söz konusu değil.
Özet olarak Anycool T828'de de, Trident MB550'de de MP4 izleyebilirsiniz. Bana kalırsa en doğrusu elinizde bulunan cihaza yeni yazılım yükletmeniz. Böylece en masrafsız şekilde sorundan kurtulursunuz. Ama yeni bir cihaz önermemi istiyorsanız ve iPhone tarzı cihazlara ilgi duyuyorsanız size Samsungi900 Omnia benzeri olan Trident MB1300T model cihazı öneririm.
cihaz bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz
Saygılarımla...

--------------- Ekleme ---------------

sar için nediyeceksin peki orjinale göre 3 4 kat daha fazla yayıyormuş

Halen SAR muhabbeti yapıyorsunuz. Lütfen inceleyin...

serqant

Üye
Adem altıntas ben sadece sunu merak ediyorum Iphone3g mi yoksa 5800 XpressMusic hangisi?

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Adem altıntas ben sadece sunu merak ediyorum Iphone3g mi yoksa 5800 XpressMusic hangisi?

Merhaba arkadaşım.

Her ne kadar yahudi malı ürünlere tepkili olsam da ve hiçbirşekilde tavsiye etmesem de 5800 Xpress Music piyasayı iPhone'dan daha fazla sarsacak. Yalnız 5800 ve iPhone'u yanyana getirip incele malzeme kallitesi olarak iPhone daha üst seviyede. 5800 modeli ile Nokia beni çok şaşırttı. Çok kötü malzeme kullanılmış. Bunların dışında bu gruba bir model daha ekleyecek olursak bu iki model yerine Samsung i900 Omnia derim. Kesilnikle bu tip telefonların en iyisi. Ayrıca Microsoft'ta bu ürünü beğeniyor.

Saygılarımla...

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Emeğine saygı duyarım , titiz ve sabırlı bir çalışma olmuş, fakat karşıyım çin malına,,, sahte olan herşeye karşıyım, asılları varken asilleri varken sahteliğe lüzum yok, paran yetmiyorsa almazsın kardeşim ya da bir kaç ay geç alırsın ama tam alırsın bu kadar basit

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Emeğine saygı duyarım , titiz ve sabırlı bir çalışma olmuş, fakat karşıyım çin malına,,, sahte olan herşeye karşıyım, asılları varken asilleri varken sahteliğe lüzum yok, paran yetmiyorsa almazsın kardeşim ya da bir kaç ay geç alırsın ama tam alırsın bu kadar basit

Emeğime saygı duyduğunuz için teşekkür ederim. Ama lütfen Türklüğümüze de saygı duyalım. Aldığınız her Nokia ürünü Yahudilerin gücüne güç katıyor. Sahte dediğiniz şey bir elektronik cihazın kopya oyuncağı anlamına gelir. Sahte tabiri yanlış kullanılmış. Asil olan Yahudi beslemekse ben asilliğimi Türklüğümle kazanmak isterim. Ben bu telefonu ucuz olduğu için değil daha çok fiyat/performans açısından destekliyorum. Trident telefonumu çok kullanmadığım hattım ile çalıştırıyor ve daha ağırlıklı olarak Samsung i900 Omnia cihazımı kullanıyorum. Ucuzluk derseniz olmaz. Siz N95 kullanıyorsunuz muhtemelen 900 lira üzerinde bir para ödediniz. Ama TV'li bir cihazın özelliklerini kullanabiliyor musunuz. Nedense bizim bazı cahil insanlarımız pahalıyı kaliteli sanıyor. Beyinleri dış güçler tarafından yıkanmış bu insanların sabit fikirleri yüzünden diğer ürünler hak ettiği değeri görmüyor. Hayatımda cebime bir Nokia koymadım ve koymam. Siz bu yolda devam edin İsrail sevinsin, müslümanlar ezilmeye devam etsin. Sizin sayenizde Yahudi ordusu güçleniyor!!!

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
ELHAMDÜLİLLAH,, Müslümanlığım ve TÜRK' lüğüm bir nokia cihazıyla sınırlandırılıp yargılanamaz, Dostum Cahillikten, Sabit fikirlilikten bahsetmen yakışık olmamış. Ben bu konuda ters fikirdeyim bu bariz ortada fakat emeğine çalışmana değer vermişim, şimdi sabit fikirden bahsediyorsun ama san ki sen kendini şartlamışsın gibi hissediyorum.. Ben elimdeki teknoloji harikası bu cihazla herşeyi yapabilme imkanına sahibim, bahsettiin tv. de dahil buna.. Birilerinin büyümesini böyle engelleyemeyiz, o halde gümrükler kapatılsın gıdadan tekstile teknolojiye kadar ne varsa girmesin bu memleketten içeri.. ben yahudi malı alıp onları güçlendiriyorum demek,, tamam o halde bahsettiğin sabit fikirliliği yapayım şimdi sana, farzı misal ben de en büyük tehlikeyi çin görüyorum, sen de çin mallarına rağbet ediyorsun, rağbet gösterdiğin topluluk müslüman mı ? Sen de o halde farkında olmadan bir yerlerin ekmeğine yağ sürüyorsun, haa çözüm mü ?...yapalım TÜRK MALI cihaz kullanalım, kilit vurulsun gümrüklere.. Yani dostum sen beğenirsin ben beğenmem , sen kara dersin ben ak, ben emeğine saygı duydum sadece..ama burda değerlerimizden bahsederken dikkat edelim lütfen... ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM,, TÜRKÜM DOĞRUYUM SAMSUNLUYUM.. Memleket sevdalısı bir kulum... herkeze kolay gelsin

Üst Alt