Çin Üretimi Telefonları Tartışıyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

blade3280

Üye
Peki bu e71 programını nerden bulacagız kutunun içinde yok...bu konuda yardım edecek yada gönderecek varmı...pc baglantıdsı için gerekli...ayrıca telefon bu özelliklere bu fiat cok iyi aynısını nokia cıkarsa fiatı 900-1000 dir.... Ama pc baglantı cdsi yok mevcut biri ekleyebilirmi...

enriko

Üye
iyigünler benim bir sorum olacaktı bende trident mb-888 t var

webcam olarakda kullanılabiliyormuş drivermı lazım

nereden bulabiliriz veya nasıl kullanılır.

Şimdiden Teşekkürler

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Yıkarıda verdiğim programın içinde driver var onu yüklediniz mi

Cynical

Cynical

Üye
Konuyu başından sonuna kadar okudum ve nacizane birkaç hususta yorumda bulunmak istedim. Şu ana kadar yapılan tartışmalarda görünüşe göre iki grup var. Çin malı telefonları savunanlar ve karşı çıkanlar. Her ikisinin de kendine göre tezleri var, saygı duyuyorum. Ancak katılmadığım bazı konular var:
Birincisi (Biraz siyaset olacak, kusura bakmayın), özellikle İsrail mallarına karşı samimi olduğuna inandığım bir duyarlılık gösteren ademaltintas arkadaşımın aynı duyarlılığı senelerdir Sincan Uygur özerk bölgesinde yaşayan Türk ve Müslümanlara zulüm yapan Çin'in mallarına karşı da göstermesini beklerdim. Eğer Nokia'yı (Ben bunu Finlandiya markası diye biliyordum, biri İsrail'le bağlantısını açıklarsa sevinirim) İsrail'in Filistin'li müslümanlara yaptığı zulüme tepki olarak boykot edeceksek, benzer bir zülümü soydaşlarımıza yapan Çin'in mallarını da boykot etmemiz gerekmez mi?
İç çamaşır gibi telefon değiştiren biri değilim. Onun için alacağım telefonun dayanıklı olması benim için önemli bir kriter. Buradan kastım verilen garanti ve bunun süresi değil. Bu süre içerisinde o telefonun ne kadar sorun çıkaracağı. Ve bu konuda, sanırım siz de katılacaksınız ki, Çin mallarının piyasada henüz bir güvenilirliği oluşmadı. Yani insanların sektörün demirbaşlarına kıyasla Çin telefonlarına seviyeli yaklaşmaları gayet doğal. Ve ben de buradaki çoğu kişi gibi öğrenciyim ve imkanlarım kısıtlı. O yüzden alacağım telefonun beklentilerimi mümkün olduğu derecede karşılamasını beklerim. Şu an herhangi bir işletim sistemi bulunmayan, yahut yeni yeni bu safhaya gelmiş olan Çin malı telefonların bu beklentilerin ne kadarını karşılayabileceği malumunuz. Benim de yanımda aynı anda bir cep telefonu, bir mp3 çalar, mp4 oynatıcı, fotoğraf makinesi, PDA, GPS, vs taşıma imkanım olmadığından dolayı beni cezbeden ürün tabi ki bunların çoğunu halihazırda içerisinde bulunduran ürün oluyor. Tabi bu husus tamamıyla beklenti meselesi. Örneğin kuzenim çift hat kullandığı ve televizyon izlemek istediği için Çin malı bir telefon aldı. Ama ben çift hat kullanmıyorum ve evdeki televizyonu da haberler hariç nadiren izlerim. Dolayısıyla da bu telefonların şu anda beni cezbeden bir yönü yok. Tabi buradaki bazı arkadaşlar büyük markaların neden televizyonlu cep telefonu üretmediklerinden dem vurmuşlar. O telefonların çoğundan zaten 3G teknolojisi ile, Wi-Fi ile ve hatta GPRS üzerinden (Vodafone'da her ne kadar kalitesiz olsa da senelerdir) televizyon izlemek mümkün. Dolayısıyla bu sebeple bu konuya eğilmiyor olabilirler.
Bir diğer husus da ortaya konan "O telefonlar da Çin'de üretiliyor" tezi. Şu ana kadar elime yaklaşık 10 adet Nokia telefon geçti. 1100'dan tutun N95 8G'a kadar değişik senelerde üretilen modeller. Ayrıca çeşitli Sony Ericsson ve Samsung telefonları da inceledim. Ve hiç birinde "Made in China" ya da yeni şekliyle "Made in P.R.C" ibaresine rastlamadım. Sadece Almanya, Fransa, Finlandiya ve Macaristan yapımı telefonlara rastladım şu ana kadar. Bataryalar Çin yapımı, evet. Ama burada unutulmaması gereken konu, O bataryaların Nokia, SE vs. firmalarınca, kendi kaliteleri ve CE vs. kriterleri doğrutlusunda Çinli taşeronlara yaptırılmaları. Malum, Toyota Türkiye'de de üretim yapıyor. Ancak bu ne Toyota'yı Türk yapıyor, ne de Tofaş Şahin'i Toyota kalitesinde bir araba yapıyor. "O telefonlar da Çin'de üretiliyor" demek biraz buna benzemiş.
Sonuçta ben tüketici olarak beni cezbeden ürüne yönelirim. N73 telefonumu yaklaşık 2 sene önce 450 TL'ye almıştım ve bir gün bile verdiğim paraya acıtmadı beni telefon. Kronik bir joystick sorunu olmasına rağmen... Bu da benim için önemli bir kriter. Burada kokuyor, patlıyor, kanser eder tartışmalarına girmiyorum çünkü Çin malı bir telefon kullanmadım, derinlemesine bir araştırma da yapmadım, o yüzden ön yargılı değilim bilmediğim bir hususta. Ancak beklentilerini karşılayan Nokia , SE vb. ürünlerini alan insanları "Bilinçsiz", "İsrail yandaşı" ve benzeri şekilde yaftalamak, onların bu telefonları "çakma", "dandik" ve benzeri şekilde yaftalamalarından daha nahoş ve aşağılayıcı. Bunu da belirtmek istedim... Eğer bu telefonları, Nokia'dan daha "alınabilir" buluyorsanız, ki öyle güzüküyor, daha somut veriler sunmanız gerek. Sonuçta ben dahil çoğu kullanıcıyı telefonun bir işletim sisteminin bulunması, televizyon gösterebilmesinden daha çok cezbediyor.

thief1981

Üye
mükemmelsin teşekkür ediyorum.allah sana abır versin zor bir görev yüklenmişsin

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Flummoxed (İsmini göremediğim için nickinle sesleniyorum özür dilerim.

Seviyeli ve bilinçli yorumunuz için teşekkür ederim. Keşke tüm arkadaşlar bu şekilde yorumlar yapsa ama maalesef hepsi sizin gibi bilinçli değil. Şimdi burada iki şeyi savunuyorum aslında. Birincisi nerede araştırma yaparsanız yapın (ki ben işin derinine indim) satılan her Nokia pastasından İsrail payını alıyor. Elbette Finlandiya malı ama o görünen tarafı. Coca Cola da İsrail malı değil Amerkian malı, ancak gelirlerinin büyük kısmı İsrail ordusuna bağışlanıyor. Yani: Filistin'i, müslüman kardeşlerimizi katleden canilere... İkinci savunduğum şey ise teknolojik gelişmelere açık olmak. Tahmin ediyorum ki Nokia, Samsung veya Sony Ericcsson uzun vadeli üretim planlarına entegre TV'li modeller eklemişlerdir. Çift hatlı cihazlar da buna dahil. Ancak bu cihazların kullanımına kısa vadede tepki gösteriyorlar. Çin'in allak bullak ettiği piyasada cihaz satışları yavaşlamasının yanında çift hatlı cihaz satıp, iki cihaz yerine tek cihaz parası kazanmak zoruna gidiyor üreticilerin. Yani piyasa tekelini kaybetmek Nokia'yı oldukça yıprattı. Çin malı cihazlar kokuyor, ayağımı uyuşturdu, şuram ağrıyor, buram sızlıyor, tamamen uydurma. Telefon el ve kulak ile temas ediyor. Bacak nasıl ağrır anlamıyorum. Bir arkadaş yorum yapmış; Üst model bir Çin ürünü telefon almış. Bir süre sonra bacağı uyuşmuş, eli kolu ağrımış, gidip MR çektirmiş birşey çıkmamış. Biraz psikolojik biraz da yandaş kesimin taraf tutması bu yorumları doğuruyor. Çin ülkesinin kime karşı zulüm uyguladığı konusunda net bilgiye sahip değilim. Çünkü açıkta ve bariz olan İsrail'in müslümanlara olan baskısı.
Diğer bir konu da cihazlardaki GPS, WiFi gibi özelliklerin olmayışı. Bakın şunu hatırlatayım. Ben bu cihazları üst düzey ihtiyaçları olan insanlara değil, kısıtlı imkanlarla orta seviye bir telefon almak isteyenlere öneriyorum. Ben PDA kullanıyorum, GPS ve WiFi için ilave bir cihaz almama gerek yok. Dolayısıyla alacağım ikinci telefon tamamen stres atmak için eğlence amaçlı olmalı. Ama diğer hatlarımı da rahatça kullanmalıyım. Trident CK2008 model cihazım vardı çok memnundum ancak boyutları itibariyle değiştirme gereği duydum ve bir yakınıma hediye edip Verson VX99 model bir cihaz aldım. Nokia E51 modelinin benzetmesi. Son derece şık ve fonksiyonel. 8800 larda bulunan sensör özelliği bile var. Salladığınızda duvar kağıdı, tv kanalı, bir sonraki şarkı değiştirebiliyorsunuz. Tabi GPS ve WiFi yok. Aslında sadece bu iki özellik eksik.

Sonuç olarak Çin mallarının Türkiye'ye yasal olarak getirilen, garanti verilen ve fatura sunulan tüm modellerini tavsiye ediyorum. Bu demek değil ki tamamen onlara bağımlı olalım. Değil tabi ki. Diğer ihtiyaçlar için farklı markalar tercih sebebi olabilir. Ancak unutmayın Çin malları piyasayı fena halde sarstı ve yakında pazar payında lider olacağını düşünüyorum...

Saygılarımla...

erdemko

Üye
mrb bir sorum olacaktı neox is 21 im var hiçbiryerde sar değeri yazmıyor bir bilginiz varmı acaba birde hat takmayıp sadece tv olarak kullansam bunun zararı ne kadardır teşekkürler

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Cihazınız büyük ekranlı güzel bir cihaz. Ancak ne yazık ki revaçta olan bir model değil. Büyük olasılıkla da orjinal bir model değil. Sar değerine ulaşamadım. Cihazınızın sadece televizyonunu kullanmanızın içbir zararı yoktur. Hatsız şekilde TV, radyo ve Mp3 özelliklerini kullanabilirsiniz

erdemko

Üye
cvp için teşekkürler hepsiburadadan almıştım imei kayıtlı nasıl anlıcaz acaba
orginali

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi

Bu linkten imei numaranızı girerek sorgulama yapabilirsiniz

djsalih91

djsalih91

Üye
*#06# yazdığın zaman ekrandaki e-mail numarası ile telefonun arka kapağını çıkart bataryayı kaldır orda bir numara daha olacak ekrandaki ve bu numara birbirini tutarsa telefonun kayıtlı ve kapanmaz ok dost :oke:

fatiheq

Üye
65 milyon renk nokia da yok sen neden bahsediyosun

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Nokia da yok zaten... :kop:

feti81

Üye
Merhaba. Yıllardır Nokia 6600 kullandım ve Trident mb330t telefon almak istiyorum. Özellik ve görünüm olarak beni çok etkiledi. Şu anki fiyatı hepsiburada.com da 330 TL. Acaba fiyat ve performans olarak verdiğim paraya değecek bir telefon mu? Tavsiye eder misiniz.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle şunu belirteyim. Bahsettiğiniz ürünü online mağazalardan 310 TL ile 591 TL arasında fiyatlarla satın alabilirsiniz. Sorunuza gelince;

6600 Symbian desteklidir ve oyun, program yükleyip çalıştırma şansınız var. Trident'te bu şansa sahip değilsiniz. Bu özelliği göz ardı edebilirseniz mobil TV, FM radyo, daha verimli kamera ve webcam olarak kullanabilme özellikleri cihazı fiyat/performans kriterinde üst sıraya taşır. Bana sorarsanız Trident'in bu modeli yerine java uygulamalarını destekleyen ve 6600-MB330T karşılaştırmasına göre daha fazla verim elde edebileceğiniz Verson VX99 ya da My Phone E71 almanızı tavsiye ederim. İki cihaza da 230 TL ile 270 TL arasında fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Doğan

Üye
Zevkler ve Renkler tartışılmaz diyorum ben kimi beğeniyor kimi beğenmiyor adem abi çok güzel bi konu elinden geldiğince yardımcı olmaya çalısıyorsun Teşekkürler :)

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Sağol Doğan kardeşim. Bende elimden geldiğince iyi yanlarını kötüyanlarını ortaya koyuyorum seçim onların. Bir de konuları açtığım günden beri takip ediyorum. Herkes bunu yapmıyor. ... için sorunlarınızı yazın yardımcı olmaya çalışayım yazmış arkadaş, ama takip etmemiş. Önemli olan faydalı işler yapmak.

mukoaslan

mukoaslan

Üye
arkadaşlar ben 6300 kullanıyorum bana göre en iyisi o made in england yaıyıro çin malı falan değikl oh rahat ediyorum ben

Üst Alt