seytan_avcisi
Üye
-
Konu Sahibi
-
Casper bilgisayarlarının parça dahil %100 ünü çin ve menşei uzak doğulu şirketlere yaptırmaktadır.fiyatı diğer notebooklara göre 100-200 tl ucuzdur.sebebi kalitesiz parçalar olabildiği gibi fazla aracı maliyeti olmadığındandır.Parça montajı Türkiye'de yapılarak piyasaya verilen sürülür.benim görüşüm casper,exper, arçelik, vestel gibi şirketler maliyeti düşürmek için ucuz parçaya yönelmekte, dolayısıyla dayanıklılık sorunu yaşamamanız için almanızı önermiyorum.Şunuda belirtmeliyim ki şuan dünyadaki çoğu notebook üreticisi parçaları 2. bi şirkete ürettirmekte.ancak kalite ve marka değeri için kaliteden fazla ödün vermiyorlar.kolay gelsin....
Bilmeden yorum yapmanın alemi yok. Fiyatının ucuz olmasının sebebi işçilik değil doların 1.16'ya sabitlenmesidir.
Casper bilgisayarlarının parça dahil 0 ünü çin ve menşei uzak doğulu şirketlere yaptırmaktadır.fiyatı diğer notebooklara göre 100-200 tl ucuzdur.sebebi kalitesiz parçalar olabildiği gibi fazla aracı maliyeti olmadığındandır.Parça montajı Türkiye'de yapılarak piyasaya verilen sürülür.benim görüşüm casper,exper, arçelik, vestel gibi şirketler maliyeti düşürmek için ucuz parçaya yönelmekte, dolayısıyla dayanıklılık sorunu yaşamamanız için almanızı önermiyorum.Şunuda belirtmeliyim ki şuan dünyadaki çoğu notebook üreticisi parçaları 2. bi şirkete ürettirmekte.ancak kalite ve marka değeri için kaliteden fazla ödün vermiyorlar.kolay gelsin....
casper bilgisayarların neden ucuz olduğu hakkında adam gibi mantıklı yorum ilk defa gördüm teşekkür ederim.
Haklısın. Bahsettiğin markalar Çinli CLEVO ya ürettiriyorlar. Mesele Çinde üretilmesi değil, talep edilen maliyete göre üretilmesi. Bu nedenle Çinde verilecek paraya göre üretim yapılıyor. Dolayısı ile ne kadar ekmek o kadar köfte.
----------Eklendi @ 16:37:45 ---------- Yazıldı @ 16:33:24 ----------
Döviz kurunu aşağıda tutması ucuz olmasının sebeplerinden biri değil. Ayrıca döviz kurunu aşağıda tuttuğu halde para kazanıyor, hesabını siz yapın.Casper istese daha yüksek kalite malzeme ile bilgisayar ürettirebilir fakat piyasadaki rekabet koşullarından dolayı diğer büyük markaların yanında fiyat olarak cazibesi kalmaz. Talep ettiği bütçeye göre Çinli CLEVO'ya bilgisayar ürettiriyor. Bu nedenle 0 yerli yalanına da gerek yok. Türkiyedeki bir çok üreticinin önem vermesi gereken en can alıcı nokta tüketicinin güvenini kazanabilmek olmalı. Robert Bosch'un bir lafı vardı; " İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?