Karşılaştırma canonda 60d-L920 fotograf kıyaslama

Sponsorlu Bağlantılar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
teşekkürler

4MaGuS

4MaGuS

Üye
    Konu Sahibi
60D bu kadar kötü değil bence, tam ayarlarını yapmamış gibi duruyor.
evet benden de kaynaklana bilir daha güzel resimler çekebiliriz belki ancak aceleye geldi biraz telefonda da pek kurcalamadım açıkçası

sekajmer

sekajmer

Üye
f/1.4 lens mi

4MaGuS

4MaGuS

Üye
    Konu Sahibi
Eskiden daha renkli parlak fotoğraflar çekerdim. Black ten sonra çekim sonrasında bir değişim oluyor fotolarda gerçeğe daha yakın ama daha soluk görüntüler elde ediyorum. Sizde de aynı şeyi yaşayan var mı acaba.
920 kullanıyorum ve Nokia Camera standart kullandığım kamera uygulaması.
geceleri evet biraz soluk çıkabiliyor flaş açık olsa bile bile ancak normal kamera o konuda biraz daha iyi gibi bence
evet f1.4 bu arada bazı arkadaşlar resimleri güzel bulmuyordu canonda mesela 5 resme bakarsanız zomlu çekilmiş ve çok güzel resim bence diğerlerinde daha üstün çıkması gerekiyordu tabiki ancak tripotsuz olunca hafif oynatmada resimler bozuyor zaten bunlarıda bir yere dayanarak çekmeye çalıştık ancak gündüz resimlerinde canon beni iyice solluyacak f3.5 lens var orda bakalım nasıl bir performans sunacak onuda en yakın zamanda çekeceğim

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Resimler güzel, ellerine sağlık. Benim gece çekimlerimdeki kumlanma azalmış olmasına rağmen hala var. Bakalım WP8.1 güncellemesinden sonra ne olacak :)

boran9999

boran9999

Üye
Fotoğrafları exifler olmadığından detaylarını inceleyemedim ama DSLR ile çekilenlerin tamamı yanlış pozlama netleme sorunu ve düşük ışıktan ötürü ıso sorunları var. DSLR gibi makinaları biraz kullanmasını bilmek lazım yoksa bu tür hayal kırıklıkları olabiliyor zaman zaman :) ilk resim bana göre öbürlerine nazaran biraz daha alan derinliği katıldığından başarılı sayıla bilir ama eksikliklerle dolu. 920 deki kamera kötü manasınada gelmemeli dediklerim. Bir ceptelefonu kamerası hiçbir zaman bir DSLR kamera kalitesine ulaşamaz bunuda unutmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS
PureFood

PureFood

Üye
Fotoğrafları exifler olmadığından detaylarını inceleyemedim ama DSLR ile çekilenlerin tamamı yanlış pozlama netleme sorunu ve düşük ışıktan ötürü ıso sorunları var. DSLR gibi makinaları biraz kullanmasını bilmek lazım yoksa bu tür hayal kırıklıkları olabiliyor zaman zaman :) ilk resim bana göre öbürlerine nazaran biraz daha alan derinliği katıldığından başarılı sayıla bilir ama eksikliklerle dolu. 920 deki kamera kötü manasınada gelmemeli dediklerim. Bir ceptelefonu kamerası hiçbir zaman bir DSLR kamera kalitesine ulaşamaz bunuda unutmamak lazım.
Ya L1020 abi ? :naughty:

sekajmer

sekajmer

Üye
geceleri evet biraz soluk çıkabiliyor flaş açık olsa bile bile ancak normal kamera o konuda biraz daha iyi gibi bence
evet f1.4 bu arada bazı arkadaşlar resimleri güzel bulmuyordu canonda mesela 5 resme bakarsanız zomlu çekilmiş ve çok güzel resim bence diğerlerinde daha üstün çıkması gerekiyordu tabiki ancak tripotsuz olunca hafif oynatmada resimler bozuyor zaten bunlarıda bir yere dayanarak çekmeye çalıştık ancak gündüz resimlerinde canon beni iyice solluyacak f3.5 lens var orda bakalım nasıl bir performans sunacak onuda en yakın zamanda çekeceğim
f/1.4 lens bulunmuyor diye biliyordum da :) pahalı oluyor yani :)karşılaştırmalar sadece ona yakın çekim yaptığını anlatmak istiyor :) mesela canon 650D 16 mp , 1020 41 mp diye 650D yi satıp 1020 alınır mı ? Nasıl olsa 41 mp daha iyi çeker dimi :D . Abi en basiti gece karıncalanma oluyor + (bildiğim kadarıyla)650D gibi cihazlarda f değeri değiştirilebiliyor ama telefonlarda sabit değil mi ?bu arada gündüz çekimlerinde 1020 ile bir canon u yendim ama modelini hatırlamıyorum yenmekten kastım mesela 25-30 metre ilerideki cismi çektik ve karşılaştırdık :) renkler daha canlı idi :) netlik aynıydı. Ama asla yetişemez! Çünkü birisinin yapım düşüncesi; En iyi kamerayı yapmak.
Diğerinin ; Bir cebe sığabilecek en iyi kameralı telefon

• Beğen
Tepkiler: boran9999
boran9999

boran9999

Üye
f/1.4 lens bulunmuyor diye biliyordum da :) pahalı oluyor yani :)karşılaştırmalar sadece ona yakın çekim yaptığını anlatmak istiyor :) mesela canon 650D 16 mp , 1020 41 mp diye 650D yi satıp 1020 alınır mı ? Nasıl olsa 41 mp daha iyi çeker dimi :D . Abi en basiti gece karıncalanma oluyor + (bildiğim kadarıyla)650D gibi cihazlarda f değeri değiştirilebiliyor ama telefonlarda sabit değil mi ?bu arada gündüz çekimlerinde 1020 ile bir canon u yendim ama modelini hatırlamıyorum yenmekten kastım mesela 25-30 metre ilerideki cismi çektik ve karşılaştırdık :) renkler daha canlı idi :) netlik aynıydı. Ama asla yetişemez! Çünkü birisinin yapım düşüncesi; En iyi kamerayı yapmak.

Anlıyorum sizi ama DSLR makina ile çekilmiş kareler Ceptelefonuyla çekilmiş gibi sadece denklanşöre basılmış f/1.4 diaframa sahip bir lens kullanıldığı söyleniyor oysa o lens ışığa en duyarlı lenslerden birisi benim demek istediğim o lensle ileri düzeyde alan derinliği alınması gerekiyordu :) Yukarıda koyduğum fotoğrafta 35mm f/1.4 örnek olsun diye koydum elinde DSLR bir makina var ise mutlaka doğru ışık ölçümü doğru diafram doğru enstantane değerleri kullanmalısınki iyi iş çıkarabilesin yoksa çok pahallı makinalarla çok daha kötü tecrübeler yaşabilir insan :) Demek istediğim tamamıyla buydu. Niyetim Aydın kardeşimi zor durumda bırakmak değildi. Sevgiler

4MaGuS

4MaGuS

Üye
    Konu Sahibi
Böyle bir fotoğraf hiç bir zaman çekemezsin :)

bunu çekemeyiz cidden de anca resmin heryeri net bir şekilde tabi bu kadarda olmazsa daah sonra flu programlarla yapılabilir ancak cidden süper resim olmuş abi birde resim çekmeyi pek bilmediğim için böyle sonuç oldu arkadaşta gündüz çok daha güzel resim çekeriz dedi bunun yanına bile yaklaşamazsın falan gibi gece ve trpipotsuz acele ayarlama yüzünden yüklediğim site ilemi çektiğim programlamı diyicem ama ben pc de exif değerlerini görüyorum siteye yüklediğimde kayboluyor neden olduğunu bilmiyorum 920 nin kileri yazmıştım bununkileride yazarım birazdan
fiyatı hakkında bilgim yokta pahalıdır büyük ihtimal boran beyinde dediği gibi şuanlık telefonların fotoğraf makineleri kadar olacağını düşünmüyorum bende ilerde bilemem neler yapılır ancak prof olmak çok aşırı güzel resim istiyorsanız fotoğraf makinesi alın benim yaptığım sadece hobi şuan bende ilerde almayı düşünüyorum fotoğraf makinesi ancak şuanlık değil mesela canonla çekilen 5 resme bakın ve aynı resmi L920 deki bir alt resme bakın aradaki uzak mesefaye rağmen karanlıkta çok güzel çekmiş ordaki lambaya göre ışık ayarlandığı içinde çok güzel çıkmış bence

• Beğen
Tepkiler: sekajmer ve boran9999
boran9999

boran9999

Üye
bunu çekemeyiz cidden de anca resmin heryeri net bir şekilde tabi bu kadarda olmazsa daah sonra flu programlarla yapılabilir ancak cidden süper resim olmuş abi birde resim çekmeyi pek bilmediğim için böyle sonuç oldu arkadaşta gündüz çok daha güzel resim çekeriz dedi bunun yanına bile yaklaşamazsın falan gibi gece ve trpipotsuz acele ayarlama yüzünden yüklediğim site ilemi çektiğim programlamı diyicem ama ben pc de exif değerlerini görüyorum siteye yüklediğimde kayboluyor neden olduğunu bilmiyorum 920 nin kileri yazmıştım bununkileride yazarım birazdan

Ben konuya yazan arkadaşlar açısından dedim exifler gözükmüyor diye ben hemen hemen sorunları çözdüm :) Daha öncedende söyledim hep söylerim ceptelefonu kamera katagorisinde carl zeiss optik kalitesi benim için hep dikkat çekici olmuştur bu lumia 920 yada 1020 oluş hiç fark yok aralarında olabileceğin en iyisi. Bununla bile yapabilecekleriniz belli şeylerdir. Fotoğraf çekmek isteyen herkesin mutlaka ucuzundanda olsa bir DSLR makina almasını tavsiye ederim farklı bir heyecan. :)

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS
4MaGuS

4MaGuS

Üye
    Konu Sahibi
Anlıyorum sizi ama DSLR makina ile çekilmiş kareler Ceptelefonuyla çekilmiş gibi sadece denklanşöre basılmış f/1.4 diaframa sahip bir lens kullanıldığı söyleniyor oysa o lens ışığa en duyarlı lenslerden birisi benim demek istediğim o lensle ileri düzeyde alan derinliği alınması gerekiyordu :) Yukarıda koyduğum fotoğrafta 35mm f/1.4 örnek olsun diye koydum elinde DSLR bir makina var ise mutlaka doğru ışık ölçümü doğru diafram doğru enstantane değerleri kullanmalısınki iyi iş çıkarabilesin yoksa çok pahallı makinalarla çok daha kötü tecrübeler yaşabilir insan :) Demek istediğim tamamıyla buydu. Niyetim Aydın kardeşimi zor durumda bırakmak değildi. Sevgiler
prof olmayınca böyle oluyor boran bey ben ilk aldığım fotoğraf çekmeye çalışıyorum netleme aşırı yakın mesafede isen izin vermiyormuş düğmeye basıyorum çekmiyor kuzen bu konuda iyi aslında ama aceleye geldiği için birazda pek uğraşmadı bu açıdan 1 günümü tamamen ayırıp güzel bir karşılaştırma yapmak istiyorum onuda en yakın zamanda deniyecegim bu sefer gündüz ve gece tripotlu olarak flash ister açık ister kapalı her ortamda resim çekicem birde biz bir sahneyi 2-3 defa çekmek yerine 1 kere çekip bıraktın yani hızlı oldu baya bu yüzden aynı sahneyi 3-4 defa çekmekte gerek aslında neyse uzun biraz ancak ben sizi yanlış anlamyorum zaten amacınızı biliyorum ve böyle devam edin ben yanlış anlamıyorum yani sizi rahat olabilirsiniz yani biraz

• Beğen
boran9999

boran9999

Üye
Kuzeninizin Kullandığı lens canon 50mm f/1.4 UMS lensmi?

boran9999

boran9999

Üye
4MaGuS

4MaGuS

Üye
    Konu Sahibi
Oldukca başarılı portre'ler çekilir o lensle supere yakın ama super değil(Bende kullanıyorum) onun yerine ona sigma 35mm f/1.4 tavsiye ederim :)
evet zaten kuzen bununla film çekti şuan yayın için kurgu falan yapıyor kendisi aslında bu işte iyi de benim makine olmadığı için bilmiyorum ancak şuan bunu satıp canon 5m3 veya 5m2 almayı düşünüyor belki onu alınca daha farklı lenslerde alır

• Beğen
sekajmer

sekajmer

Üye
aynen katılıyorum

4MaGuS

4MaGuS

Üye
    Konu Sahibi
yakın zamanda canonla gündüz çekimi yapıcağımı belirmiştim elimde olmuyan nedenlerde biraz aksadı ancak bir ara çekip paylaşım yapmaya çalışırım
bu arda hazır burada konu varken s4 le dün kıyaslama yaptım android 4.4.2 kitkat üzerine, telefonda kamera konusunda abna göre baya iyileştirmeler var (renkler biraz daha siyahımsı batam benlik kamera olmuşta) aklıma hemen değişik bir resim çekmek geldi akşam üstü olduğu için ne çekile bilir diye düşünülürken en iyi kamera kıyaslama yapılabilecek nesniyi çektiğimi düşünüyorum
ilk resim s4 flaş kapalı

pc de otomotik zom değeri "actual size" değerindeki resmi

L920 flaş kapalı

aynı yaklaştırma değerinde

sonuç olarak bana göre kikatta iyi bir güncelleme yapılmış s4 e özellikleriden baktığımda parlaklık değeri diye bir sayı değeri gördüm karanlık ortamlarda -6 ya kadar iniyor parlaklarda ise 4 kadar çıkıyor, iyi bir yazılım yapıldığını düşünüyorum bu resimlerin hepsi gece 10 civarı çekildi gündüz çekimide yapacagım

Üst Alt