C7 gölete düştü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kalemci35

Üye
    Konu Sahibi
C7 gölete düştü
arkadaşlar dün aksam göletin kenarında oturuodum. C7 elimdn kayıp suya dustu 5 saniye kadr bekledikten snra çıkardım.halen açıktı telefn.hemen bataryayı söküp kuruttum.eve gelince actım acıldı.sadece hafıza kartını görmuodu. Normal çalısıodu.sabaha kadar açık kaldı.öglen gbi mesajda takılı kaldı.bende kapattm.ama artık acılmiyo nokia yazısında takılı kalıyo.lutfen Allah rızasi icin yardım edin

hizan

hizan

Üye
arkadaşım pirinç in içine koy 2 gün beklesin 2 gün sonra aç bir şey kalmaz.

not: batarya çıkık olsun.

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
telefonu tekrar çalıştırmakla büyük hata etmişsin..hemen kapatıp pirincin içine atacaktın.

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe

dalxyn

Üye
yok artık bide tuzlu suda kaynatsın

• Beğen
Tepkiler: sublieutenant ve Abstract_Loco
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
yok artık bide tuzlu suda kaynatsın

evde annen tuzun içine pirinç koyduğunda sormadınmı hiç ne işe yarıyor diye ?

Pirinç nemi çeker Tekin'in dediği gibi açmadan pirince koyacaktın 2 gün boyunca pirinçte bekletseydin nemini çekerdi parçalar rahat çalışırdı iyice kurumuş olurdu sıkıntı olmazdı en azından nokia yazısında kalıyor sen yinede pirince koy nemini çeksin sonra servise götür su kaçtığını söyleme yazılımsal bir problem olduğunu düşünüp yapmaya çalışabilirler sanmıyorum ama şansını dene.

Emrgncy

Emrgncy

Üye

evde annen tuzun içine pirinç koyduğunda sormadınmı hiç ne işe yarıyor diye ?

Pirinç nemi çeker Tekin'in dediği gibi açmadan pirince koyacaktın 2 gün boyunca pirinçte bekletseydin nemini çekerdi parçalar rahat çalışırdı iyice kurumuş olurdu sıkıntı olmazdı en azından nokia yazısında kalıyor sen yinede pirince koy nemini çeksin sonra servise götür su kaçtığını söyleme yazılımsal bir problem olduğunu düşünüp yapmaya çalışabilirler sanmıyorum ama şansını dene.

Teknik servis diyorsun...
Adamlar 5 metreden bakınca anlıyorlar arızanın kaynağını :D , Bence boşa götürmesin, alacağı cevap sıvı teması olacaktır...

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

Teknik servis diyorsun...
Adamlar 5 metreden bakınca anlıyorlar arızanın kaynağını :D , Bence boşa götürmesin, alacağı cevap sıvı teması olacaktır...

zaten kesin sonuç alır demedimki mesajımın sonunda şaibeli konuştum :D

telefona nokia yazısı geliyormuş sonuçta demekki hala hayat belirtisi var ondan dedim hatta bence bir flaş atmayı denesin belki suyu yiyince sistem çöktü hafıza karıştı falan hani bunlar düşük ihtimaller ama hala şansı var sonuçta :)

serinaga

serinaga

Üye
Su teması halinde acilen yapılması gereken şey pilin çıkartılmasıdır. Telefon çalışıyor olsa bile sıvı zamanla cihaz içerisine yayılır. Arkadaşlarında dediği gibi pirinç içerisinde birkaç gün beklet, şansın varsa tel normal çalışır, aksi halde servis yolu görünüyor.

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
sıvı teması halinde zaten garanti gidiyor..board,ekran ve dokunmatik değişecek..bu da aşağı yukarı 200 liralık bir masraf..hatta daha bile fazla

MaxipmaN

Üye
göletede pirinç bulunmaz aksi gibi tabi

carbon_o7

carbon_o7

Üye
Pirinç işini ilk defa duydum helal olsun :D

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
kulağınıza hoş gelmiyorsa uygulamayın ama bu yöntem ile birçok cihazın kurtulduğuna şahit oldum..sonra telefon elimde kaldı vay anam vay babam demeyin :) gerçi hala bu yöntemi uygulamadıysa arkadaş cihaz çoktan mefta olmuş olabilir

mikail_6

Üye
kulağınıza hoş gelmiyorsa uygulamayın ama bu yöntem ile birçok cihazın kurtulduğuna şahit oldum..sonra telefon elimde kaldı vay anam vay babam demeyin :) gerçi hala bu yöntemi uygulamadıysa arkadaş cihaz çoktan mefta olmuş olabilir

Büyük ihtimalle de olmuştur :) Sıvının temas ettiği parçalar akımı yiyince hemen oksitlenme yapmaya başlar o nedenle bataryayı direk çıkarıp hiç açmadan pirince yatırmak en mantıklısı idi. Arkadaşın cihazda ROM gitmiş gibi görünüyor... Ayrıca birisi de board, ekran değişecek demiş ve maliyet olarak 200 lira belirtmiş. Cihazın anakartının değişmesi gerekecekse zaten servis ekonomik onarımı mümkün değil der, geri gönderir anakart dediğimiz şey cihazın maliyetinin %90'ını oluşturuyor zaten.

paşa06.40

paşa06.40

Üye
benim 6600 vardı suya düştü hemen bataryayı çıkardım 3 gün pirincin icine koydum daha sonra 1 sene kullanıp sattım keske takmasaydın bataryayı üzüldüm walla bi dünya para verdin

oo7best

Üye
pirincin içine tel mi yksa bataryamı koncak

Knickknack

Üye
peçete veya saç kurutma makinesi kullanmak yerine pirincin içine koyup sıcak bir yerde en az 12 saat bekletilmesi gerekiyor

hmgurbuz2

hmgurbuz2

Üye
Mesela bataryası çıkmayan bi cihazda nasıl yapicaz bunu iphone,htc one x gibi telefonlarda ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt