Büyükbaba Paradoksu Ve Zamanda Yolculuk

Sponsorlu Bağlantılar

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Peki bir evrende ölen bir kişi diğer evrende yaşıyor ve o adamdan devam eden neslin diğer evrende karşılığı yok, teori bumu..
Sanırım teori çöktü..
Ne demek istediğini anlamadım
İvit. :D O zaman sadece belli bir zaman diliminde mantıklı bu sonrasını düşünürsen zaten kendi içinde çelişiyor ya da teori bu şekilde değil biz bilmiyoruz, ali48hatay arkadaşımız da bilmiyor ya da eksik veya yanlış cevap verdi.
Ah allahım. Konu tamamen anlattığım şekilde ayşe evrenin birinde evlenedebilir öledebilir bi diğerinde mehmetle evlenir bi diğerinde kısır olabilir mantık bu. Evrenlerin birbirleriyle bağlantısı yok sadece komşudurlar. Yani tek çocuk durumu doğrudur öyle birşey olabilir siz videoyu izleyin sonra yazılarıma bakın daha iyi anlarsınız.

istisna97

istisna97

Üye
Doctor Whoda geçmişe gitmek var paralel evren falan o diziyi izleyin :) paradoks falan bahsediyor

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Aligzl94
istisna97

istisna97

Üye
Ö.d ben her bölümünü izliyorum

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Bana Bruce Willis'in "Looper" filmini aklıma getirdi bu konu.

asgz

asgz

Üye
eğer dünya yörüngesinde, dönüş yönünün tersine ya da aynı yönde ışık hızında yol alabilirseniz zamanda yolculuk yapmış olursunuz..

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
eğer dünya yörüngesinde, dönüş yönünün tersine ya da aynı yönde ışık hızında yol alabilirseniz zamanda yolculuk yapmış olursunuz..
Hiçbir alakası yok o göreceli olarak geleceğe gitmiş olur. Dünyada her şey aynı ama adam dünyada olcağından daha genç olur. Tabi bana göre daha yaşlı olur

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ah allahım. Konu tamamen anlattığım şekilde ayşe evrenin birinde evlenedebilir öledebilir bi diğerinde mehmetle evlenir bi diğerinde kısır olabilir mantık bu. Evrenlerin birbirleriyle bağlantısı yok sadece komşudurlar. Yani tek çocuk durumu doğrudur öyle birşey olabilir siz videoyu izleyin sonra yazılarıma bakın daha iyi anlarsınız.
Anlatmak istediğim şu, Ahmet'in paralel evrende değişime gidebilmesi için, Ahmet'in diğer evrende karşılığının olması gerekmez mi?
Diğer evrendeki Ahmet ile bu evrende ki Ahmet'in aynı kişiler olabilmesi için Anne ve Babasının da aynı kişiler olması gerekmiyor mu?

Invoke

Invoke

Üye

İşte sorun bu zaten, evrenin birinde mehmet var diğerinde yok. Bu normal mi?

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Anlatmak istediğim şu, Ahmet'in paralel evrende değişime gidebilmesi için, Ahmet'in diğer evrende karşılığının olması gerekmez mi?
Diğer evrendeki Ahmet ile bu evrende ki Ahmet'in aynı kişiler olabilmesi için Anne ve Babasının da aynı kişiler olması gerekmiyor mu?
Yo bi evrende ahmet yaşıyordur diğerinde küçükken ölmüştür bir diğerinde daha bebektir. Sonsuz tane evren var belgi bir diğerinde süper kahramandır ahmet. Sen bu evrendeki kurallara göre yaşadığın için diğer evrendeki kurallar sana mantıksız gelebilir
İşte sorun bu zaten, evrenin birinde mehmet var diğerinde yok. Bu normal mi?
Evet çok normal evrenin birinde 2 yaşındadır diğerinde 54 yaşındadır bir diğerinde doğmamıştır. Konu zaten bunu anlatıyor başka evrene geçerek zamanda yolculuk yapabilirsin

Invoke

Invoke

Üye
Yo bi evrende ahmet yaşıyordur diğerinde küçükken ölmüştür bir diğerinde daha bebektir. Sonsuz tane evren var belgi bir diğerinde süper kahramandır ahmet. Sen bu evrendeki kurallara göre yaşadığın için diğer evrendeki kurallar sana mantıksız gelebilir
Evet çok normal evrenin birinde 2 yaşındadır diğerinde 54 yaşındadır bir diğerinde doğmamıştır. Konu zaten bunu anlatıyor başka evrene geçerek zamanda yolculuk yapabilirsin

Hayır, işte öyle olmuyor. Üstte yazdıklarımızı oku. Ahmet birinde var diğerinde yok olabilir. O zaman da bu teori çok acayip çelişkili olabilir. Ayrıca sonsuz olayı da ayrı bir soru. Sonsuz tane evren var? Hadi canım? Sonsuz kaç ki? Sayamadığımız sayıya sonsuz diyoruz. Misal, sahra çölü atıyorum 40bin kilometrekare olsun, evet biz ölçtük bunu bulduk ama oradaki bir karınca için o çöl sonsuzdur.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ali kardeşim eğer dediğin gibiyse, sadece olabiliri konuşuyoruz ve buda bu teorinin tamamiyle deli zırvası olduğunun göstergesidir :sır:

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Hayır, işte öyle olmuyor. Üstte yazdıklarımızı oku. Ahmet birinde var diğerinde yok olabilir. O zaman da bu teori çok acayip çelişkili olabilir. Ayrıca sonsuz olayı da ayrı bir soru. Sonsuz tane evren var? Hadi canım? Sonsuz kaç ki? Sayamadığımız sayıya sonsuz diyoruz. Misal, sahra çölü atıyorum 40bin kilometrekare olsun, evet biz ölçtük bunu bulduk ama oradaki bir karınca için o çöl sonsuzdur.
Çelişki falan yok ahmet kendisini ölmüş olduğu bir evrene(A evreni olsun) gitmişse o A evrenindekii ahmet orada yoktur ışınlanan ahmet başka evrenden geldiği için A evrenindedir. Yani o evrendeki ahmet orada yaşıyor olsa iki ahmet olacaktı orada. Buradaki ahmetler birbirinden tamamen birbirinden bağımsız. Her birinde farklı olay farklı yaşam olduğu için sonsuz deniliyor. Her ufak bir değişim faklı evrende devam ediyor. Bu gün okula gitsem mi gitmesem mi düşüncesinden sonra bir evrende gidiyorsun bir evrende yarı yolda başka bir seçenek çıkıyor o seçeneğe gidiyorsun başka birinde hiç gitmiyorsun başka birinde geç çıkıyorsun ve sana araba çarpıyor hayatını kaybediyorsun o evrende sen olmuyorsun. Yani hepsinde de farklı bir yaşama neden olmuş oluyorsun. Bu sonsuz tane seçene olabileceği için sonsuz evren deniliyor. Bana göre de saçma değil
Ali kardeşim eğer dediğin gibiyse, sadece olabiliri konuşuyoruz ve buda bu teorinin tamamiyle deli zırvası olduğunun göstergesidir :sır:
Kaç kere diyecem öyle olduğu düşünülüyor. Zaten teknolojik gelişmenin tamamı düşünmeyle gelişmiştir. Önce düşünülür sonra da hayata geçirilmeye çalışılır. Bu da düşünceyle başlamış ve ileride kanıtlanmaya çalışılacak şeyler Videoyu izlerseniz veya araştırma yaparsanız daha sağlıklı yazılar yazabilirsiniz ama bilgi size havadan inmiş gibi konuşuyorsunuz. O kadar kesin düşünmeyin. Tekrar diyorum ilk çağlarda telefonun yada bilgisayarın özelliklerinden bahsetseydiniz size kim inanırdı bide bu şekilde düşününBide şöyle bir yazı buldum

biri olan çoğul dünyalar yorumuna göre gerçekliğin kendisi olarak tüm kainat için tek ve bir mevcuttur. Bu evrensel dalga fonksiyonu her şeyin dalga fonksiyonu olarak, bilinen dünyadaki bütün olasılıkları ve hatta bunun dışında evrilmesi olası bütün dünyaları kapsamaktadır.

Çoğul Dünyalar yorumu, herkesin farklı bir senaryoda alternatif kararlarla eyleme geçtiği gerçeklik fikrini taşır. Buna göre her farklı kararla dallanan dünya, her olasılığın var olduğu sonsuz sayıda paralel dünyalar oluşturur.

Bu yorum ilk kez 'nde bir doktora öğrencisi olan III tarafından 1957 senesinde ileri sürüldü. Teori yıllar sonra aynı üniversiteden tarafından yorumu destekleyen ve deneyi ile birlikte popülerlik kazandı.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ali kardeş videoyu izlememişim gibi konuşuyorsun, söylediklerim zaten izlediklerime binaen..

Örneğin geçmişe öncelikle bilgi gönderip olacak büyük felaketlerin engellenebileceğini söylüyor ki bunun olabileceğine inanmıyorum, velevki oldu diyelim bu bilgiye karşılık önlem alındı diyelim, bu önlemin sonucu gelecekten nasıl hesap edilebilecek:hmmm

veya bu önlem başka felaketlere yol açarsa neler olacak...

paralel evren kuramı başlı başına saçmalık ama varsayalım böyle birşey var diyelim, o zamanda
yapılacak yolculukta en başta söylediğim yere takılıp kalıyoruz, bu yolculuğun evrenler arası olduğu düşünülürse daha kendi güneş sisteminde kendi gezegeninin yanıbaşındaki mars'a bile gidememiş insanoğlunun paralel evrene geçme çalışması nasıl bir mantıktır..

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Ali kardeş videoyu izlememişim gibi konuşuyorsun, söylediklerim zaten izlediklerime binaen..

Örneğin geçmişe öncelikle bilgi gönderip olacak büyük felaketlerin engellenebileceğini söylüyor ki bunun olabileceğine inanmıyorum, velevki oldu diyelim bu bilgiye karşılık önlem alındı diyelim, bu önlemin sonucu gelecekten nasıl hesap edilebilecek:hmmm

veya bu önlem başka felaketlere yol açarsa neler olacak...

paralel evren kuramı başlı başına saçmalık ama varsayalım böyle birşey var diyelim, o zamanda
yapılacak yolculukta en başta söylediğim yere takılıp kalıyoruz, bu yolculuğun evrenler arası olduğu düşünülürse daha kendi güneş sisteminde kendi gezegeninin yanıbaşındaki mars'a bile gidememiş insanoğlunun paralel evrene geçme çalışması nasıl bir mantıktır..
O zaman anlamamışsın ileride ne diyor "Ancak başka evrene giderek geçmişe gidebilirsin" . Başta sadece geçmişe gitmeyi açıklıyor geçmişe gidip onu kurtarayım unu kurtarayım diyor. Ama sonra böyle bir şey olamaz diyor onu da "Büyük baba paradoksu" ile açıklıyor.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
O zaman anlamamışsın ileride ne diyor "Ancak başka evrene giderek geçmişe gidebilirsin" . Başta sadece geçmişe gitmeyi açıklıyor geçmişe gidip onu kurtarayım unu kurtarayım diyor. Ama sonra böyle bir şey olamaz diyor onu da "Büyük baba paradoksu" ile açıklıyor.
neyse ben seni anlıyorum ama sen beni anlamak istemiyorsun sanırım, en iyisi burda kapatmak...

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
neyse ben seni anlıyorum ama sen beni anlamak istemiyorsun sanırım, en iyisi burda kapatmak...
Ben anladığımı düşünüyorum. Bu şimdi yapılabilecek bişeydir demedim yüzyıllar içinde yapılabilir. Eğer birbirimize bişey anlatamıyorsak tartışmanın sonu gelmez, kesmek mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ben anladığımı düşünüyorum. Bu şimdi yapılabilecek bişeydir demedim yüzyıllar içinde yapılabilir. Eğer birbirimize bişey anlatamıyorsak tartışmanın sonu gelmez, kesmek mantıklı.
aynen...

Invoke

Invoke

Üye
Yalnız ahmet birinde ölmüş demişsiniz ama cidden 2.3.sayfada Emrgncy112'nin dediğini anlayamamışsınız, çünkü ahmet birinde ölmüş değil birinde ahmet hiç yok, hiç olmadı. Böyle bir şey mümkün mü bu teoriye göre? Yani Ahmet bir evrende var diğerinde hiç var olmamış olabilir mi? Böyle bir şey olmalı çünkü aksi taktirde teori zaten baştan çökük.