Hayır, işte öyle olmuyor. Üstte yazdıklarımızı oku. Ahmet birinde var diğerinde yok olabilir. O zaman da bu teori çok acayip çelişkili olabilir. Ayrıca sonsuz olayı da ayrı bir soru. Sonsuz tane evren var? Hadi canım? Sonsuz kaç ki? Sayamadığımız sayıya sonsuz diyoruz. Misal, sahra çölü atıyorum 40bin kilometrekare olsun, evet biz ölçtük bunu bulduk ama oradaki bir karınca için o çöl sonsuzdur.
Çelişki falan yok ahmet kendisini ölmüş olduğu bir evrene(A evreni olsun) gitmişse o A evrenindekii ahmet orada yoktur ışınlanan ahmet başka evrenden geldiği için A evrenindedir. Yani o evrendeki ahmet orada yaşıyor olsa iki ahmet olacaktı orada. Buradaki ahmetler birbirinden tamamen birbirinden bağımsız. Her birinde farklı olay farklı yaşam olduğu için sonsuz deniliyor. Her ufak bir değişim faklı evrende devam ediyor. Bu gün okula gitsem mi gitmesem mi düşüncesinden sonra bir evrende gidiyorsun bir evrende yarı yolda başka bir seçenek çıkıyor o seçeneğe gidiyorsun başka birinde hiç gitmiyorsun başka birinde geç çıkıyorsun ve sana araba çarpıyor hayatını kaybediyorsun o evrende sen olmuyorsun. Yani hepsinde de farklı bir yaşama neden olmuş oluyorsun. Bu sonsuz tane seçene olabileceği için sonsuz evren deniliyor. Bana göre de saçma değil
Ali kardeşim eğer dediğin gibiyse, sadece olabiliri konuşuyoruz ve buda bu teorinin tamamiyle deli zırvası olduğunun göstergesidir
Kaç kere diyecem öyle olduğu düşünülüyor. Zaten teknolojik gelişmenin tamamı düşünmeyle gelişmiştir. Önce düşünülür sonra da hayata geçirilmeye çalışılır. Bu da düşünceyle başlamış ve ileride kanıtlanmaya çalışılacak şeyler Videoyu izlerseniz veya araştırma yaparsanız daha sağlıklı yazılar yazabilirsiniz ama bilgi size havadan inmiş gibi konuşuyorsunuz. O kadar kesin düşünmeyin. Tekrar diyorum ilk çağlarda telefonun yada bilgisayarın özelliklerinden bahsetseydiniz size kim inanırdı bide bu şekilde düşününBide şöyle bir yazı buldum
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
biri olan
çoğul dünyalar yorumuna göre gerçekliğin kendisi olarak tüm kainat için tek ve
bir
mevcuttur. Bu evrensel dalga fonksiyonu her şeyin dalga fonksiyonu olarak, bilinen dünyadaki bütün olasılıkları ve hatta bunun dışında evrilmesi olası bütün dünyaları kapsamaktadır.
Çoğul Dünyalar yorumu, herkesin farklı bir senaryoda alternatif kararlarla eyleme geçtiği
gerçeklik fikrini taşır. Buna göre her farklı kararla dallanan dünya, her olasılığın var olduğu sonsuz sayıda paralel dünyalar oluşturur.
Bu yorum ilk kez
'nde bir doktora öğrencisi olan
III tarafından 1957 senesinde ileri sürüldü. Teori yıllar sonra aynı üniversiteden
tarafından yorumu destekleyen
ve
deneyi ile birlikte popülerlik kazandı.