Büyükbaba Paradoksu Ve Zamanda Yolculuk

Sponsorlu Bağlantılar

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Büyükbaba Paradoksu Ve Zamanda Yolculuk
Gene ilginç bir astrofizik konusu. Hatırlarsanız birkaç konu önce size kafa karıştıran iki soru sormuştum cevabı yok deyince de bana kızanlar olmuştu aslında onları düşünmeye sevk ettim kötü bir şey yapmadım.Şimdiki konu da aynı mantık ile geçmişe gitmenin mantıksız olduğunu açıklayacağım

Bu paradoks der ki; Birinin geçmişe yolculuk yaptığını düşünün. O kişinin büyük babasını veya annesini veya babasını öldürdüğünü (öldürdüğü kişinin evlenmeden önceki tarihine gittiğini) düşünün. Bu durumda kendisi doğmamış ve geçmişe gitmemiş olacak, ama geçmişe gitmiş olunca da ölmemiş ve geçmişe gitmiş olacak ve bir mantıksızlık olacak.

Bu açıklamalardan sonra hala geçmişe yolculuk olabileceği söyleniyor ama bambaşka bir mantık ile o da şu şekilde söylenir; Geçmişe gidilebilir ama bu durumda PARALEL EVREN e geçilmiş olur.
Yani geçmişe gidip(başka bir paralel evrene) büyük babasını öldürse kendisinin doğmamış olduğu bir evrene geçmiş olur ya da öyle bir evren oluşturulmuş olur

Bu da size önerdiğim güzel bir belgesel

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

ismail

ismail

Üye
Güzel bişi böyle paradokslarda zamanda geriye gidilemez

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Kendimizi kandırıyoruz...:)

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Kendimizi kandırıyoruz...:)
Olacak olacak çalışmalara devam :ehe

Daha şu hayatta adam gibi yaşamayı beceremeyen, bulunduğu çağa ayak uyduramayan bizler, geçmişe yolculuk yapsa ne olacak geleceğe mitil atsa ne..

gerçi onların hepsi farazi düşünceler, tek gerçek var zamanda yolculuk yapılan "külli nefsin zaikatül mevt" gerçeği, onada teknolojik bir araç gerekmiyor, sac veya tahta bir sanduka ile uğurluyorlar eş dost el birliği ile :D

• Beğen
Tepkiler: zaferozkan ve OttomaN TigeR
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Güzel bişi böyle paradokslarda zamanda geriye gidilemez
Gene geriye gidilebilir. Karadelikler ile evreni bükerek zamanda yolculuk yapılabilir ama nereye ne zamana gidersin orası meçhul

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Gene geriye gidilebilir. Karadelikler ile evreni bükerek zamanda yolculuk yapılabilir ama nereye ne zamana gidersin orası meçhul
Bükmek için işinize yararsa bende levye ve ingiliz anahtarı var :D

Söylediklerine kendin inanıyor musun Allah aşkına :), Evrende ki tüm ayarlar ince bir hesap üzerine kurulmuştur, bu ayarlarda en ufak bir sapma olsa tüm düzenin felç olacağı aşikarken, eğip bükmek ne mantık..

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi

Söylediklerine kendin inanıyor musun Allah aşkına :), Evrende ki tüm ayarlar ince bir hesap üzerine kurulmuştur, bu ayarlarda en ufak bir sapma olsa tüm düzenin felç olacağı aşikarken, eğip bükmek ne mantık..

Evet inanıyorum. Öyle de, konuyu iyi araştırırsan veya videoyu izlersen evrenin nasıl bükülebileceğini daha iyi benimsiyebilirsin

Invoke

Invoke

Üye

Yoo, sadece orası meçhul değil, tamamı meçhul. Ayrıca karadelik değil, solucan deliği demek istedin sanırım ama bu da sadece bir fikir, warp motoru denilen şeyin yapımının neresindeler şuan? Yapılmayı bırak daha yapacakları şey belli değil.

• Beğen
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Yoo, sadece orası meçhul değil, tamamı meçhul. Ayrıca karadelik değil, solucan deliği demek istedin sanırım ama bu da sadece bir fikir, warp motoru denilen şeyin yapımının neresindeler şuan? Yapılmayı bırak daha yapacakları şey belli değil.

Yoo doğru dedim solucanlar zaten karadelikler ile oluşturulur. Dikkat ettisen karadelikler ile evreni bükerek dedim bu bükme ile solucan oluşuyor

Invoke

Invoke

Üye
Yoo doğru dedim solucanlar zaten karadelikler ile oluşturulur. Dikkat ettisen karadelikler ile evreni bükerek dedim bu bükme ile solucan oluşuyor

Peki dediğin gibi olsun ama yine oluşuyor diyorsun bu daha önce olmuş bir şey mi?Öyle düşünülüyor yani. (?)

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine- ve OttomaN TigeR
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Peki dediğin gibi olsun ama yine oluşuyor diyorsun bu daha önce olmuş bir şey mi?Öyle düşünülüyor yani. (?)
Evet einsten ın kuramına göre ve diğer bilim adamlarının söylemlerine göre böyledir. Çünkü evren denilen şey tamamen boş değildir. O boşlukta çok az miktada medde ve çoğunlukla elektromanyetik dalgalar var ışığıda unutmayalım tabi. Bu karadelikler de boşlukta bulunan ışığı dalgayı maddeyi emiyor ve o noktada evren boşluğu oluşuyor.

Ah be dostum sana ne diyebilim ki

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Evet einsten ın kuramına göre ve diğer bilim adamlarının söylemlerine göre böyledir. Çünkü evren denilen şey tamamen boş değildir. O boşlukta çok az miktada medde ve çoğunlukla elektromanyetik dalgalar var ışığıda unutmayalım tabi. Bu karadelikler de boşlukta bulunan ışığı dalgayı maddeyi emiyor ve o noktada evren boşluğu oluşuyor.

Ah be dostum sana ne diyebilim ki
Birşey demene gerek yok arkadaşım, sadece saygı duyduğumu belirttim :D

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Eyvallah dostum videoyu izlemeni veya arştırmanı öneririm :)
Arkadaşım anlatmaya çalıştığın izafiyet teoirisidir, ve o konuda az çok bilgim var, zaman mefhumunun hıza bağlı olduğudur.
ve insanın bedeninin bu haliyle zaman ötesi (Dünya zamanı ile) yolculuk yapması mümkün değildir, ama metafizik canlılar cinler, ruhlar ve melekler bu zaman döngüsüne mahkum değildir. Ama ruh olarak geçmiş veya geleceğe yolculuk yapılması neye yarar..

• Beğen
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım anlatmaya çalıştığın izafiyet teoirisidir, ve o konuda az çok bilgim var, zaman mefhumunun hıza bağlı olduğudur.
ve insanın bedeninin bu haliyle zaman ötesi (Dünya zamanı ile) yolculuk yapması mümkün değildir, ama metafizik canlılar cinler, ruhlar ve melekler bu zaman döngüsüne mahkum değildir. Ama ruh olarak geçmiş veya geleceğe yolculuk yapılması neye yarar..
Yok o çok farklı birşey . O hızlı giden daha yavaş zaman geçirir o da bir paradokstur. Aksini iddia edenlerde var(hızlı giden daha çabuk yaşlanır). Hatta ben de aksini iddia ediyorum çünkü hızlı gidince vücudumuzun her atomu hücresi hızlanır bu da herşeyin daha çabuk işlenmesine neden olur ve yaşlanma erken olur tabi yanılıyor da olabilirim. Neden açıklama yaptım ben de bilmiyorum :) . Neyse neticede o farklı bir konu.

Invoke

Invoke

Üye
Bilim ilerledikçe einsteinin söyledikleri yanlış çıkmaya başlıyor. Demek istediğim şey adı üstünde kuram. Yani konuda net bir şey yok. Zamanda yolculuğun var olabileceğini iddia edenler de var imkansız olduğunu söyleyenler de...Ha bu arada benim fikrim: Bence zamanda geriye ya da ileriye gidemeyiz ama bazı yerlerde zaman daha yavaş geçiyor bazı yerlerde daha hızlı akıyor olabilir.

• Beğen
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Bilim ilerledikçe einsteinin söyledikleri yanlış çıkmaya başlıyor. Demek istediğim şey adı üstünde kuram. Yani konuda net bir şey yok. Zamanda yolculuğun var olabileceğini iddia edenler de var imkansız olduğunu söyleyenler de...
Galiba konuyu iyi anlatamadım. Zamanda yolculuk yapılabilir ama herkesin zannettiği gibi değil. Yani geçmişe gidip yaptığın hatayı düzenleyerek geleceği istediğin gibi şekillendiremez değiştiremezsin. Örneğin geçmişte biri arkadaşınızı vurdu ve öldü. Siz onu yaşatmak için geçmişe gitseniz ve öldüğü yere gitmesini engelleyerek yaşatırsanız aslında siz onun yaşıyor olduğu bir evrene geçmiş olursunuz. Yani şu an diğer evrenlerde senden bir sürü var

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Invoke

Invoke

Üye
ekleyemedim videoyu.

bknz: warp drive, warp motoru

Son düzenleme:
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Yok o çok farklı birşey . O hızlı giden daha yavaş zaman geçirir o da bir paradokstur. Aksini iddia edenlerde var(hızlı giden daha çabuk yaşlanır). Hatta ben de aksini iddia ediyorum çünkü hızlı gidince vücudumuzun her atomu hücresi hızlanır bu da herşeyin daha çabuk işlenmesine neden olur ve yaşlanma erken olur tabi yanılıyor da olabilirim. Neden açıklama yaptım ben de bilmiyorum :) . Neyse neticede o farklı bir konu.
Sonuçta buda Einstein'in teorisi ve birbirinden esinlenilmiş, her neyse yani uğraştıkları olmayacak duaya amin demek gibi birşey,
Mesela ünide bir doç. çıkıpta rahatlıkla şunu diyebiliyor, güneşin şu kadar zaman ömrü kaldı ve ömrünü tamamlayınca yerini başka bir yıldız alacak, tabi o tutupta böyle düz bir şekilde söylemiyor, biraz daha bilimsel cümlelerle işi daha esrarengiz biçimde anlatıyor ama söyledikleri bu kapıya çıkıyor, ama nasıl olacağı konusunda kendisinin dahi en küçük bir bilgisi yok..
Yani bunların yaptığı delinin biri kuyuya bir taş atmış alın size tez konusu aklınızı bunlarla meşgul edin..

Bizler böyle farazi konularla beynimizi sulandırırken adamlar 50 yıl sonrasının ekonomik, ekolojik, siyasal planlarını yapıyorlar..
Bizlerde ha oldu ha olacak, ya tutarsa mantığıyla yaşıyoruz..

Araştıranlara ve inanlara saygım sonsuz, neyse konuyu fazla sulandırmayayım selam ve dua ile..

• Beğen