Büyükbaba Paradoksu Ve Zamanda Yolculuk

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
Galiba konuyu iyi anlatamadım. Zamanda yolculuk yapılabilir ama herkesin zannettiği gibi değil. Yani geçmişe gidip yaptığın hatayı düzenleyerek geleceği istediğin gibi şekillendiremez değiştiremezsin. Örneğin geçmişte biri arkadaşınızı vurdu ve öldü. Siz onu yaşatmak için geçmişe gitseniz ve öldüğü yere gitmesini engelleyerek yaşatırsanız aslında siz onun yaşıyor olduğu bir evrene geçmiş olursunuz. Yani şu an diğer evrenlerde senden bir sürü var

İşte mesele bu zaten. Sen var diyorsun, ben ne belli diyorum? Bu kanıtlanmış bir şey değil ve benden bir sürü yok. Bir tane var. Bu da benim düşüncem ve başka milyarlarca insanın düşüncesi bunların bazıları da bilim insanı. Yani diyeceğim o ki bu kanıtlanan bir durum değil. Tartışılan bir şey. Ama siz ısrarla var diyorsunuz.

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
:)

Invoke

Invoke

Üye
Neden ışık hızı? Bunu hiç düşündünüz mü? Çünkü şuan bildiğimiz en hızlısı o. Belli olmaz teknoloji çabuk gelişiyor, yarın ışık hızına yetişiriz[Işık hızına yetişmişizdir ama (ışık hızına geçince zaman şöyle olur...) gibisinden tüm teoriler çürür. (belki)] ve belki geçeriz ve belki daha hızlı bir şey keşfederiz bu sefer ona yetişmeye uğraşırız ve ona kafayı takarız.

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Elbette kesin değil şunu unutmayın hiçbirşey çat diye ortaya çıkmadı. Dünya güneşin etrafında dönüyor diyen galileo uzaya çıkıpta mı dünyanın güneş etrafında olğunu söyledi. 100 yıl önce uzaya gidecem deseydiniz sizi deli diye hücreye tıkarlardı ardından; "orada hava yok basınç yok o kadar yükseye nasıl çıkacaksınız çıksanız bile buharlaşırsınız" diye de bisürü şey söylerlerdi

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Galiba konuyu iyi anlatamadım. Zamanda yolculuk yapılabilir ama herkesin zannettiği gibi değil. Yani geçmişe gidip yaptığın hatayı düzenleyerek geleceği istediğin gibi şekillendiremez değiştiremezsin. Örneğin geçmişte biri arkadaşınızı vurdu ve öldü. Siz onu yaşatmak için geçmişe gitseniz ve öldüğü yere gitmesini engelleyerek yaşatırsanız aslında siz onun yaşıyor olduğu bir evrene geçmiş olursunuz. Yani şu an diğer evrenlerde senden bir sürü var
Peki şu soruyu sormak gerekmez mi o zaman, senin söylediğin mantığa göre paralel evrendeki tüm olaylar birbirine paralel ilerlemesi lazım, yani geçmişe dönüp düzenleme yapabilme açısından, öyle değil mi?
Peki herhangi bir yolculukla bir evrendeki olaya müdahale edilip değiştirilirse bu paralellik bozulmaz mı? Bunu nasıl açıklıyor bu teori..

Invoke

Invoke

Üye
Elbette kesin değil şunu unutmayın hiçbirşey çat diye ortaya çıkmadı. Dünya güneşin etrafında dönüyor diyen galileo uzaya çıkıpta mı dünyanın güneş etrafında olğunu söyledi. 100 yıl önce uzaya gidecem deseydiniz sizi deli diye hücreye tıkarlardı ardından; "orada hava yok basınç yok o kadar yükseye nasıl çıkacaksınız çıksanız bile buharlaşırsınız" diye de bisürü şey söylerlerdi

Tabiki.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Soruma cevap vermedin Ali :hmmm

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
telefonumun şarjı bitti cevap yazamayabilirim

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Peki şu soruyu sormak gerekmez mi o zaman, senin söylediğin mantığa göre paralel evrendeki tüm olaylar birbirine paralel ilerlemesi lazım, yani geçmişe dönüp düzenleme yapabilme açısından, öyle değil mi?
Peki herhangi bir yolculukla bir evrendeki olaya müdahale edilip değiştirilirse bu paralellik bozulmaz mı? Bunu nasıl açıklıyor bu teori..
Paralel evrende hangi kuralların olduğu bilinmiyor. Hatta deniliyor ki günümüzdeki süperman spiderman gibi karakterler paralel evrende yaşıyor olabilir. Ve de sen kendi evreninde zamanda yolculuk yapamazsın. Yani sen başkasının evrenine gidip herşeyle oynayabilirsin başkası da senin evrenine gelip herşeyle oynayabilir mantık bu

Invoke

Invoke

Üye
Yani adı paralel abi, aralarında bir paralellik yok =P

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
dostum okuldayım öyle bir seçeneğim yok :)
Yani adı paralel abi, aralarında bir paralellik yok =P
Paralel denilmesinin nedeni kurallarının paralel olması değil dizilişinin paralel olmasıdır. O videoya veya görsellere baksanız birçok şey çözülecek ama nafile

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Peki bir evrende ölen bir kişi diğer evrende yaşıyor ve o adamdan devam eden neslin diğer evrende karşılığı yok, teori bumu..
Sanırım teori çöktü..

Invoke

Invoke

Üye
Paralel denilmesinin nedeni kurallarının paralel olması değil dizilişinin paralel olmasıdır. O videoya veya görsellere baksanız birçok şey çözülecek ama nafile

Ne nafile? Ben de aynısını söyledim.
Peki bir evrende ölen bir kişi diğer evrende yaşıyor ve o adamdan devam eden neslin diğer evrende karşılığı yok, teori bumu..
Sanırım teori çöktü..

Teori öyle çökmez abi. Biri ortaya bir şey atıyor ispatlayamıyor, sen de aksini ispatlamıyorsun o öyle kalıyor. :D

• Beğen
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Ne nafile? Ben de aynısını söyledim.

Teori öyle çökmez abi. Biri ortaya bir şey atıyor ispatlayamıyor, sen de aksini ispatlamıyorsun o öyle kalıyor. :D

He. Ben dalga geçtiğini düşündüm

Invoke

Invoke

Üye
teorinin bugunu buldum Mert nasıl ıspatlayamıyorum :D

Hee, bir evrende çocuğum olmadan öldüm, diğer evrende çocuğum olduktan sonra öldüm, açıklık getirmek için oğlumun adı ahmet olsun mesela. Bir evrende ahmet var diğerinde yok. Tek çocuk için düşünürsek iş basit ama nesiller boyu düşünürsek, çok karışır, gg. :D
He. Ben dalga geçtiğini düşündüm

Ciddiydiydim her mesajımda. Neden dalga geçeyim?

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Hee, bir evrende çocuğum olmadan öldüm, diğer evrende çocuğum olduktan sonra öldüm, açıklık getirmek için oğlumun adı ahmet olsun mesela. Bir evrende ahmet var diğerinde yok. Tek çocuk için düşünürsek iş basit ama nesiller boyu düşünürsek, çok karışır, gg. :D

Ciddiydiydim her mesajımda. Neden dalga geçeyim?
tek çocuk bile olsa işler karışık, Mesela senin Ahmet bu evrende Ayşe ile evlendi diyelim, Ayşe nin diğer evrende evlendiği kişi Ahmet olmayacak ve ondan gelen neslinde bu evrende karşılığı olmayacak..

Invoke

Invoke

Üye
tek çocuk bile olsa işler karışık, Mesela senin Ahmet bu evrende Ayşe ile evlendi diyelim, Ayşe nin diğer evrende evlendiği kişi Ahmet olmayacak ve ondan gelen neslinde bu evrende karşılığı olmayacak..

İvit. :D O zaman sadece belli bir zaman diliminde mantıklı bu sonrasını düşünürsen zaten kendi içinde çelişiyor ya da teori bu şekilde değil biz bilmiyoruz, ali48hatay arkadaşımız da bilmiyor ya da eksik veya yanlış cevap verdi.

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
İvit. :D O zaman sadece belli bir zaman diliminde mantıklı bu sonrasını düşünürsen zaten kendi içinde çelişiyor ya da teori bu şekilde değil biz bilmiyoruz, ali48hatay arkadaşımız da bilmiyor ya da eksik veya yanlış cevap verdi.
Benim sözüm Ali'ye değil, teoriyi ortaya atanlar bu olaya nasıl bir açıklama getirmiş onu merak ettim...

Teori böyle değilse nasıl, jet lee nin tek filmindeki paralel evren yolculuğu bunun gibi bir şey ve söylediklerimle bu teori çıkmaza giriyor..