Bu sitede Nokia düşmanlığına dur denmeyecekmi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba

Tuba

Üye
Forumda tüm alanlar tüm üyelere açıktır siz buraya gelmeyin biz oraya gitmeyelim olmaz bilgimiz dahilinde herkese yardım edilir...

Yeterki hakaret edilme ve aşağılama olmasın herkes bilgisini yazsın konuyu amacından çıkarmasın...

• Beğen
Tepkiler: Praetor

Del Rey

Del Rey

Üye
Nokia N8 GS 2'den iyidir, GS 2 de N8'den. Nokia N8, şu ana kadar gördüğüm en kompakt mobil multimedya akıllı telefonu. 12 MP Kamera, Carl Zeiss Lens ve Xenon Flash, donanımsal Mini-USB portu, USB OTG, Dolby Digital Plus, DLNA (Nokia Play To) gibi bir çok özelliği barındırıyor. Bu alanda N8'i geçmek oldukça zor.

Galaxy S 2 ise performans ve uygulama bolluğu alanında önde. Android Market oldukça iyi.

Bana sorsanız Nokia N8 derim. Android'in arayüzü (özellikle Touchwiz ile) Smarterphone arayüzü gibi. Karmaşık! Symbian Belle, Anna, ^3 serilerinde karmaşa yok. N8 sonuçta eksiksiz. Uygulama desen var, Android uygulamaları desen gelecek. Galaxy S 2 ise eksiği olan bir cihaz. mini-HDMI portu yok, LED flash güçsüz, DLNA özelliği d esanırım bulunmuyor. Android de cabası.

Her telefon kendi alanında kapıştırılmalıdır. Bu forumda Nokia düşmanlığı vardır. Anılbaran'ın dediği gibi bir avuç Fandroid yüzünden forumun tadı kaçmasın.

CorbyW

CorbyW

Üye
Unutma. Bir fandroidçiyi azdıran hardnokiacılardır.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Kardeşim ben nokiayı sevmediğim halde neden nokiaya laf etmeyimki. O zaman bencede androidi sevmeyenler uzaklaştırılsın forumdan. Öyle şeymi olur...

franzliszt

franzliszt

Üye
bende nokiacıydım n8 ide seve seve kullandım ama birisi gelip n8 galaxys2 den üstün diyorsa aklından şüphe ederim bir kere akıl var mantık var n8 sadece kamera açısından yaklaşılmaz bir cihaz bu alanda en iyisi bence ama 720p çekiyor mesela,bunun dışında diğer tüm özelliklerde galaxys2 çok üstün.
bunun dışında bırakın n8 i n9 bile bana göre nokia nın üst seviyesi olamaz nedenmi? ; anlatalım , ilk önce firma yapabildiğinin en iyisini yapmalıki tüketiciyi cezbetsin ama nokia cezbedemiyor piyasa programsallık ve gösterişli donanıma yönelik beklentilerde bu yüzden n9 gibi bir cihaz yaparken madem atak bir işletim sistemi yaptın buna uygun donanımıda üst şekilde vermen lazım mesela çift çekirdek olabilir ; bazıları diyebilir işletim sistemi yetiyor gerek yokki ; hayır var nedenmi oyunların grafik değerleri artıyor 1080p çektiğin videoları işleyip üstünde oynaman için bu tarz güce ihtiyaç duyuyorsun.şuana kadar nokia nın yaptığı en büyük atak son yıllardaki n900 dü bu yüzden bende bu cihazı ilk çıktığında moskovadan alıp kullandım; linux da çalışan bu cihaz 1gb ram e ve kolayca overlock edilebilen bir omap işlemciye sahipti yani1.2gh de kullanıyordum , ayrıca android ve ubuntu kurulabiliyor ve çoğu oyunda galaxys den yüksek performans veriyordu işte bu iyi bir cihazdı sonra maemo öldürüldü nokiada windowsa yöneldi bence linuxda devam etse piyasada ciddi rakip olurdu , baknız tüm rakipleri linuxda (android-(ios(mac os maskotu)
nokianın tercih edilmeme nedenleri ;
-rakiplere göre daha düşük donanım (ram-cpu)
-program havuzunun yeteri kadar iyi olmaması ve ios kadar kaliteli içeriğe sahip olmaması-aynı durum android içinde geçerliydi ama gördüğüm kadarıyla android toparlamış.
-rakipleriyle aynı miktarda ücret talep etmesi

----------Eklendi @ 11:50:31 ---------- Yazıldı @ 11:44:52 ----------

Nokia N8 GS 2'den iyidir, GS 2 de N8'den. Nokia N8, şu ana kadar gördüğüm en kompakt mobil multimedya akıllı telefonu. 12 MP Kamera, Carl Zeiss Lens ve Xenon Flash, donanımsal Mini-USB portu, USB OTG, Dolby Digital Plus, DLNA (Nokia Play To) gibi bir çok özelliği barındırıyor. Bu alanda N8'i geçmek oldukça zor.

Galaxy S 2 ise performans ve uygulama bolluğu alanında önde. Android Market oldukça iyi.

Bana sorsanız Nokia N8 derim. Android'in arayüzü (özellikle Touchwiz ile) Smarterphone arayüzü gibi. Karmaşık! Symbian Belle, Anna, ^3 serilerinde karmaşa yok. N8 sonuçta eksiksiz. Uygulama desen var, Android uygulamaları desen gelecek. Galaxy S 2 ise eksiği olan bir cihaz. mini-HDMI portu yok, LED flash güçsüz, DLNA özelliği d esanırım bulunmuyor. Android de cabası.

Her telefon kendi alanında kapıştırılmalıdır. Bu forumda Nokia düşmanlığı vardır. Anılbaran'ın dediği gibi bir avuç Fandroid yüzünden forumun tadı kaçmasın.

galaxys2 yi bırakın galaxys de bile var dlna tabiki galaxys2 dede mevcut artı hdmi da var galaxys2 de usb otg de mevcut. n8 güzel cihaz komple multimedya için ama galaxys2 ile arasında dağlar var s2 3,4 gömlek üst bir sistem ve donanıma sahip .iki cihazıda kullanan birisi olarak söylüyorum .ayrıca unutmayın n8 1080p kaydedemiyor.bende n8 kullanırken galaxys 2 ya asla laf atmadım çünkü atılacak cihaz yok o cihazı anca kamerada geçebilir n8 hepsi bu

anılbaran

anılbaran

Üye
bir fandroidççi asla fandroidçi odugunu kabul etmez :spr

blackcemre

Üye
Arkadaşlar bu sitede neden nokiaya karşı düşmanlık var siz sony'de yada samsung'da hisse sahibimisiniz yada size paramı ödeniyor biri telefon tavsiyesi istediğinde kimse özelliğe göre değil markasına göre telefon öneriyor anlamayan telefon önerisi yapmasın örneğin:N8 yerine WaweII öneriyorlar telefonun doğru düzgün hafizası bile yok bu sadece örnek adam direk nokia alma diyor nokialar gayet güzel ama marka taraftarı değilim olsam evimde Apple iPodTouch yada Sony playstation olmazdı yada ihtiyacına göre telefon önermezdik Htc'de önerdik Sony'de önerdik Samsung'da önerdik Trident'de önerdik bence bu saçmalığa son berilip bu tür insanlar kaale alınmayıp dışlanmalı özellikle yetkili modlara değmek istiyorum bu tür şahısları uyarın zaten böyle birşey fark ediyordum bugün arkadaşım 2.el telefon alacaktı hesabıma giriş yaptım sitede dolaş bul dedim bana dediği kelime "bunlar nokiayı topa tutuyorlar bugüne kadar nokia kullanmasam çin markası zannedecem" dedi patladım bu kadar kişi bunun farkında değilmi.

Kardeş Bende sena katılıyorum hep nokiayı kötümsüyorlar Nokia E7 yi filan şimdi kullanıyorum fıstık gibi ipince klavyesi iphone kadar ince olamasada üstelik cihazda klavyede var apple iphone kesin ince işletim sistemi 680mhz iphone ise 780mhz arada çok bir fark yok yani.

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Nokia 1000 TL gibi bir fiyata küçük ekranlı,berbat ramli,berbat hızlı sadece fotoğraf makinesinden ibaret bir telefon satıyorsa biz ne yapalım.Millet burda tavsiye istiyor bizde veriyoruz.Nokia'dan Androide geçen dünya kadar kişi var.Ama bana forumda sadece 2 tane Androidden Symbiana geçen normal birini gösterin.Bir bildiğimiz var ki konuşuyoruz.Sizin Nokia alışkanlığınız tek sebep.Elinize bir Android cihaz alın 1 saat inceleyin sonra N8inize dönün.Çöpe atsanız yeridir.Multimedyası güçlü dediğiniz cihazın kamera çözünürlüğü dışındaki tüm özelliklerini şuanki Androidlerde yapıyor.

Adama veriyorsunuz Symbian bölümünde : aman 701 şöyle belle şöyle böyle.2 Ay sonra adam arkadaşının Galaxy Minisine bile özeniyor ve o cihaza okadar para ödediği için küfürü alan biz oluyoruz niye önermediniz diye.

----------Eklendi @ 16:09:16 ---------- Yazıldı @ 16:05:39 ----------

Kardeş Bende sena katılıyorum hep nokiayı kötümsüyorlar Nokia E7 yi filan şimdi kullanıyorum fıstık gibi ipince klavyesi iphone kadar ince olamasada üstelik cihazda klavyede var apple iphone kesin ince işletim sistemi 680mhz iphone ise 780mhz arada çok bir fark yok yani.

İnce dediğin cihaz 13.6 mm.Şakamı yapıyorsun arkadaşım.Ayrıca iPhonenin işlemcisi Çift çekirdekli 1000 Mhz.Üstelik dünyadaki en iyi grafik kartına sahip.Ayrıca Applenin sanal klavyesi şuanki akıllı telefon pazarındaki en başarılı klavye.Elinize cihazı almadan on ton laf ediyorsunuz.Ben hepsini kullandım.Galaxy Noteden iPhone 4S'e kadar.

anılbaran

anılbaran

Üye
çokta tın :D

anılbaran

anılbaran

Üye
yooo önemsiyom. Ugraşmayın diyom bu kadar ne anlatsanız boş :D herkes bildigini okusun yine . İkna etmeye zorlamayın diyom :aha:

tempestshine

tempestshine

Üye
Nokia'nın küçük ekranlı telefonları (701,603 vb.) oldukça iyi çalışıyor.cebinde kocaman bir HTC ya da Galaxy S2 yerine 701 veya 603 alıyorlar.. :oke:

CorbyW

CorbyW

Üye
Kocaman telefonlar moda belkide temp? :)

anılbaran

anılbaran

Üye
ForeverAlone";4202271][COLOR="Black' Alıntı:

İstediğimi yaparım bunu sen yargılayamazsın ;)
[/COLOR]

elbette yaparsın :D Benimde canım yargılamak istiyor :D

xinanux

Üye
:hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Hakaret kullanan kişiyi, diğer cep telefonu kullanıcılarını tahrik edip tartışma çıkartan kişileri tespit edip şikayet edin arkadaşlar.
Yeni uygulamamızı çözen bazı arkadaşlar şikayetleriyle gayet güzel temizlikler yaptırtabiliyorlar.
Onun haricinde burası özgür bir site, dileyen dilediğiniz yazar. Yeter ki huzuru bozmasın, hakaret etmesin.
Bir kategoride ne kadar büyükse tartışma çıkma ihtimali, ne kadar çok oluyorsa kavgalar, bizler de o denli katı uygularız kuralları.
Bilginize.

:locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt