Haber Her 3 Android cihazdan 1’i Lollipop işletim sistemine sahip

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Her 3 Android cihazdan 1’i Lollipop işletim sistemine sahip
Android cihazların mobil işletim sistemi sürümü pazar payları Google tarafından sunuldu…


Google tarafından geliştirilen Android mobil işletim sistemi, akıllı telefon ve tablet pazarında yükselişini sürdürürken, Google da yeni özelliklerle bu işletim sisteminin yepyeni sürümlerini sunuyor. Son olarak Google, Ekim ayı sonunda Android 6.0 Marshmallow’u sunmuştu.



Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei, Xiaomi gibi firmalar, Android işletim sistemini hem akıllı telefon hem de tablet modellerinde kullanırken, Blackberry de geçtiğimiz sene Android işletim sistemi üzerinde çalışan Blackberry Priv adındaki modeli ile bu kulvara gelmişti. İlerleyen dönemde Blackberry’den yeni Android modeller bekliyoruz.

Google, her ay Android sürümlerin pazar paylarını gün yüzüne çıkartan bilgiler verirken, 4 Ocak tarihi itibari ile de bilgiler paylaştı. Baktığımızda Android 4.4 KitKat sürümünün %36.1 pazar payı ile en güçlü sürüm olduğu görülüyor. Aalık ayında ise %36.6 seviyesindeydi. Bu da Android KitKat’ın küçük bir düşüş yaşadığını gösteriyor.

Geçtiğimiz 2014 sonunda sunulan Android Lollipop sürümü de yükselişini sürdürürken, şu anda %32.6’ya ulaşmış durumda ve geçtiğimiz Aralık ayına göre kıyaslandığında %3’lük bir artış yaşadığını söyleyebiliriz.

Android Jelly Bean ise %2’lik düşüş ile %24.7 seviyesine gerilerken, Android Ice Cream Sandwich ve Gingerbread ise %2.7 ve %3 ile pazarda yer alıyor. Yeni Android sürümü Marshmallow ise önceki aya göre %0.2 artış ile %0.7 seviyesine gelmiş durumda.

Her 3 Android cihazdan 1’i Lollipop işletim sistemine sahip - MaxiCep
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
%0.7 lik kısımda olmaktan mutluyum :D o kadar fazla marka model olduki verilen geç güncellemeler verilmeyen güncellemeler hala kitkat 1 numarada.
 


Üst Alt