random1
Üye
arkadas hic eline yüksek siniftaki androidli telefonu örnek htc one x i eline alip kullandin mi hic eline alirsan bu 7 sene evvel cikan programlarin ise yaradigini veya onlara ihtiyac duymadigini anlarsin,arkadas symbian devri bitti artik devir android ve ios devri bunu kabullenelim artik 3-4 sene sonra bu istemediginiz sistemlere gecmek zorunda kalacaksiniz.
mobil olmasam çok pis beğenirdin allah seni inandırsın
[ENGİN];4824295' Alıntı:
aynen bende mobilim beğenemedim kendimi
bin kusur lira verip 2.3 guncellemesini anca kisa sure once alan hatta pisman olan ve ics destegi sozu alip hala bir umut diyen android kullanicilari, neredeyse iki bin lira verip neye verdiklerini bilmeyen ios kullanicilari ve hala ne kullandiklarini cozmeye calisan wp kullabicilari ve son olarak 1. Nesile israrla tam destek bekleyen, 2. Nesiller ne zaman patlar diye merak eden nokia kullanicilari
Kisaca bu isin sonu yok ve teknoloji acimasiz ya parana kiyip devamli modell degistirip takipte olacaksin ,ayak uyduracaksin yada kosene cekileceksin : ) benim nacizane dusuncelerim bunlar tabiki..
şimdi bu windows phone üzerine konuşmak istiyorum bildiğiniz gibi şu örneği vericem apple ilk çıktığında ios ne kadar güçsüz ama sağlam temelliydi aynı olay windows da olacak bence ve android eğer düzelmezse bu iş böyle olmaz 4 çekirdek koyupda bir iphone4s ile aynı sonucu veriyorsa cihazlar başka sisteme geçsinler. bu yüzden androide sıcak bakmıyorum arayüzü ios a benziyor performansıda ios u aratıyor . windowslu cihazlar için ise iyi gelişecekler gibi geliyor sonuçda onlarada destek veren sağlam bir şirket var
%Bi' milyon katılıyorum dostumAndroid'in tek sevdiğim yanı web performansı çok yüksek ve çok kolay müdahele edilebiliyor...
%Bi' milyon katılıyorum dostumAndroid'in tek sevdiğim yanı web performansı çok yüksek ve çok kolay müdahele edilebiliyor...
symbianda boyle olsa android mi olurdu
Ağa haklısın eskiden millet 3310 alınca hava atardı sende varmı diye ama kaldı yani 3310 da ne yaptı arada millet alsın diye 3-5 tane telefon çıkardı hiç geliştirmedi Kendimi bildim bileli symbian kullanıyor ama madem kesicekti desteğini neden nokia 603 700 ve 701 i çıkardı millet boşuna aldı bi son güncelleme ile 700 ile 701 1.3 ghZ oldu güncelleme ile ama 603 alanlar ne oldu kaldı nokia çok boş işler yapıyor o kadar yeni telefon çıkardı 1ghz milleti ümitlendirdi sonra çat kesti desteğini.WP7 çıkardı.Bunu yapmaması gerekirdi nokia nın onlara devam ettirmesi gerekti ama birden kesince herkes android'e akın etti ne eksiği var androidin symbiandan eksiği yok fazlası var nokia en büyük hatayı telefonlarına desteği erken kesmekle yapıyor 3 yıl falan daha son çıkardığı telefonlara destek verse herkes yine nokia yı tercih ederdi ama nasıl bi fantezik bir plan yapıyorlarsa kimse şu ana kadar bunu anlamış bulunmuyor..Ne istiyosan onu alacaksin ,aldiktan sonrada yetinmeyi bileceksin. Dunyada "en iyi" diye birsey yoktur. Bazi ozellikleri digerlerinden yuksektir okadar. Digerininde digerine gore bi ozelligi yuksektir. Nokia ile ilgili su bir kesin; turkiyede eskiden beri bilinip guven saglamis bir sirket. Bu sirket insanlara "Nokiadan sasmam aga,Alacaksan nokia alacaksin" dedirtti ,dedirtiyor. Ve nokia "zaten ne olursa olsun nokia alacaklar raad ol panpa!" diyerek diger isletim sistemlerine gore tembellestiler yani symbiani guncellemeler vs disinda basi bos biraktilar. Android geldi ,tam geldi nokia uyandi ama cok gec uyandi. Gec uyanmasinin bedelini symbiani sonlandirarak veriyor. Artik windows phone larla birseyler yapmakta olan bir sirket ve suanda bnm favorimkesinlikle lumialar. İlerdede uygulama ve program destegi verirse yine zirveye oturur bence. Ama gene ayni hatayi yapip rahatliga alisirsa artik vay haline...
Sonuc olarak suan benim fikrimce android en guzeli. Oyun cesidi ve kalitesi sandigimdanda fazla sasirtti beni.
aynen pişman olacaksan almaYine başladık
Ağa haklısın eskiden millet 3310 alınca hava atardı sende varmı diye ama kaldı yani 3310 da ne yaptı arada millet alsın diye 3-5 tane telefon çıkardı hiç geliştirmedi Kendimi bildim bileli symbian kullanıyor ama madem kesicekti desteğini neden nokia 603 700 ve 701 i çıkardı millet boşuna aldı bi son güncelleme ile 700 ile 701 1.3 ghZ oldu güncelleme ile ama 603 alanlar ne oldu kaldı nokia çok boş işler yapıyor o kadar yeni telefon çıkardı 1ghz milleti ümitlendirdi sonra çat kesti desteğini.WP7 çıkardı.Bunu yapmaması gerekirdi nokia nın onlara devam ettirmesi gerekti ama birden kesince herkes android'e akın etti ne eksiği var androidin symbiandan eksiği yok fazlası var nokia en büyük hatayı telefonlarına desteği erken kesmekle yapıyor 3 yıl falan daha son çıkardığı telefonlara destek verse herkes yine nokia yı tercih ederdi ama nasıl bi fantezik bir plan yapıyorlarsa kimse şu ana kadar bunu anlamış bulunmuyor..
Symbian'lı telefonlarını mumla arayacak Nokia, başta WP işine çok sıcak bakıyordum ama Nokia WP uğruna resmen benliğini kaybetti. Bugün Nokia Belle FP1'den WP7'ye geçecek biri çok şey kaybedecek; NFC, USB On The Go, Dolby Digital müzik deneyimi, Widget, Masaüstünü istediğin gibi kişiselleştirebilme gibi. Ama Nokia bunun farkında değil bugüne kadar uğruna savunduğumuz herşeyi biranda silip atacak kadar karaktersiz bir firma olduğunu gösterdi. İkinci nesil cihazların hiçbirini çıkarmayıp 2012'den itibaren yönelseydi Wp7'ye en azından bu durum biraz hoşgörülebilirdi ama sen ikinci nesil güçlü donanımlı telefon çıkar iddialı tanıtımlar yap sonra 2016'da kesilecek desteği nerdeyse 2012'de kes. Telefonumu çok seviyorum ama Nokia'nın anlamsız politikası yüzünden Nokia Belle gibi büyük bir potansiyel eğer silinip atılıyorsa ben ve benim gibiler artık Nokia'nın Lumia serisine asla para kazandırmaz baya müşteri kaybedicek. Samsung firması Tizen, WP, Android ve Bada ile piyasada varolacak; HTC Android, WP ile; Sony şimdilik Android ancak Android tek başına da yeterli sayılır zaten ama Nokia ne ile devam edecek ? Nokia Belle+Meego+WP olması gerekirken ki çok güçlü olabilirdi. Mikropsoft sayesinde Elop denen tipsizin önderliğinde önce Meego'yu ardından Nokia Belle'yi bitirerekten sadece en zayıf halka olan WP ile mi piyasada tutunabileceğini sanıyor ? Daha çok beklerler çoooookkk....Ağa haklısın eskiden millet 3310 alınca hava atardı sende varmı diye ama kaldı yani 3310 da ne yaptı arada millet alsın diye 3-5 tane telefon çıkardı hiç geliştirmedi Kendimi bildim bileli symbian kullanıyor ama madem kesicekti desteğini neden nokia 603 700 ve 701 i çıkardı millet boşuna aldı bi son güncelleme ile 700 ile 701 1.3 ghZ oldu güncelleme ile ama 603 alanlar ne oldu kaldı nokia çok boş işler yapıyor o kadar yeni telefon çıkardı 1ghz milleti ümitlendirdi sonra çat kesti desteğini.WP7 çıkardı.Bunu yapmaması gerekirdi nokia nın onlara devam ettirmesi gerekti ama birden kesince herkes android'e akın etti ne eksiği var androidin symbiandan eksiği yok fazlası var nokia en büyük hatayı telefonlarına desteği erken kesmekle yapıyor 3 yıl falan daha son çıkardığı telefonlara destek verse herkes yine nokia yı tercih ederdi ama nasıl bi fantezik bir plan yapıyorlarsa kimse şu ana kadar bunu anlamış bulunmuyor..
Symbian'lı telefonlarını mumla arayacak Nokia, başta WP işine çok sıcak bakıyordum ama Nokia WP uğruna resmen benliğini kaybetti. Bugün Nokia Belle FP1'den WP7'ye geçecek biri çok şey kaybedecek; NFC, USB On The Go, Dolby Digital müzik deneyimi, Widget, Masaüstünü istediğin gibi kişiselleştirebilme gibi. Ama Nokia bunun farkında değil bugüne kadar uğruna savunduğumuz herşeyi biranda silip atacak kadar karaktersiz bir firma olduğunu gösterdi. İkinci nesil cihazların hiçbirini çıkarmayıp 2012'den itibaren yönelseydi Wp7'ye en azından bu durum biraz hoşgörülebilirdi ama sen ikinci nesil güçlü donanımlı telefon çıkar iddialı tanıtımlar yap sonra 2016'da kesilecek desteği nerdeyse 2012'de kes. Telefonumu çok seviyorum ama Nokia'nın anlamsız politikası yüzünden Nokia Belle gibi büyük bir potansiyel eğer silinip atılıyorsa ben ve benim gibiler artık Nokia'nın Lumia serisine asla para kazandırmaz baya müşteri kaybedicek. Samsung firması Tizen, WP, Android ve Bada ile piyasada varolacak; HTC Android, WP ile; Sony şimdilik Android ancak Android tek başına da yeterli sayılır zaten ama Nokia ne ile devam edecek ? Nokia Belle+Meego+WP olması gerekirken ki çok güçlü olabilirdi. Mikropsoft sayesinde Elop denen tipsizin önderliğinde önce Meego'yu ardından Nokia Belle'yi bitirerekten sadece en zayıf halka olan WP ile mi piyasada tutunabileceğini sanıyor ? Daha çok beklerler çoooookkk....
Gerçekten böyle mi düşüyosun ? İkinci nesil Nokia telefon kullansaydın Symbian'ın adam olmaya ihtiyacı varmıymış yokmuymuş görürdün S60V5'e göre konuşuyorsun sanırım. Ayrıca HTC, Samsung ve Huawei gibi firmalar da WP telefonlar çıkaracak haberin yok sanırım Nokia bu platformda tekel değil bu zaten başlı başına bir kayıp olacak. Madem WP bu kadar madah bir sistemdi madem Nokia'nın parası azdı o zaman ikinci seri Nokia Belle telefonları da çıkarmayacaktı dimi ama
Nokia o parayla bir çok sorunu olan Symbian'ı adam etmeyi bırak sadece marketi eksik olan MeeGo'nun marketini düzeltemezdi.Nokia'nın 5 milyar € nakit rezervi kalmıştı ve Microsoft o paradan daha fazlasını sadece geliştiriciler için harcamıştır.Wp'yi ve Microsoft'u mobil platformda zayıf halka olarak görüyorsan çok yanılıyorsun.Microsoft'un mobil platformda masaüstü platformda olduğu gibi başarılı olmayacağını düşünüyorsan da yanılıyorsun ki bunu sadece Wp8 ile geleceklerden anlayabiliriz.Sence Nokia'nın MeeGo Symbian ve Wp'yi aynı anda idare edecek parası var mıydı ? Ya da Microsoft ile işbirliğini altüst edip büyük ihtimalle kaybedeceği Symbian ya da MeeGo ile yoluna devam etme kumarını oynayabilir miydi ? Ya Microsoft ile devam edecekti ya da MeeGo + Symbian'la ki bu durumda yine Symbian Belle'nin durumu farklı olmayacaktı.Üst seviye telefonlar MeeGo için olacaktı Symbian Belle'ye destek yine kesilecekti.Wp + S40 yerine MeeGo + S40 olacaktı ki o kadar parası yoktu Nokia'nın.5 Milyar € bize büyük para gibi gelebilir ama 3 adam gibi telefon modelinin seri üretimi ve o telefonların satması için geliştiricilere verilecek para ile çok çabuk bitebilir.Bu devirde hem yazılım hemde donanım şirketi olmak hem çok masraflı hem de çok zor.Ya Apple - Microsoft gibi yazılım şirketi ya da Samsung gibi donanım şirketi olmalısın ki Nokia doğal olarak donanım şirketi olmayı seçti.Çünkü ikisini bir götürecek gücü kalmamıştı hem maddi hem manevi olarak.
Wp ile piyasada çok iyi kalacak.Ben şimdiden söylüyorum 2013 Wp'nin ve yanında Nokia'nın senesi olacak Wp8 ile yeniden doğmuş gibi olacaklar ya da Nokia bir an önce batacak Microsoft mobil platformdan çekilmeye başlayacak.1. seçeneğin olma ihtimalı %90'larda bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?