Barış Grc
Üye
+ 1000 Kardeşim...Buradaki birçok yoruma katılmıyorum nedenmi hiçbir araştırma yapılmadan tamamen eksik yapılan yorumlar...
O zaman doğrusu ne anlatda bilelim diyenler olacaktır anlatalım o zaman
Öncelikle 2 yaşını doldurmak üzere olan telefonlarımıza 2 büyük güncelleme geldi...
Dile kolay ikiside işletim sistemimi tamamen değiştirdi...
Sorarım size hangi işletim sistemi veya cep telefonu markası bunu yapabilirdi?
Bana göre hiçbiri çünkü onlar mevcut telefonlara destek vermek yerine yenilerini satıp para kazanmayı düşünüyor...
Samsung wawe kullanıcıları bada 2.0 güncellemesini ne kadar bekledi aranızda bilen varmı? Taki kullanıcılar ümitsizlenip elindeki telefonları elden çıkarana kadar...
Düşünün angry birds oyunu bile bu platforma yeni geldi...
Gelelim android 4.0 güncellemesine... Bu güncelleme duyuralı neredeyse 3.5 ay oluyor şuanda hangi androdli telefonda var? Hiçbirinde...
Samsung nexus hariç ki oda bu işletim sisteminin tanıtıldığı telefon hiçbir telefon daha güncelleme alamadı...
Daha 2 yıl önce yüksek fiyatla piyasaya sürülen Galaxy S1 ve birçok markanın iyi kalitede androidli telefonları bu güncellemeyi alamayacak...
Güncellemeyi alacak telefonlarda en az 1 ay daha bekleyecek ve güncellemenin tamamlanması bu yılın 3.çeyreğini bulacak
Bumu övdügünüz iyi dediğiniz kullanıcı dostu işletim sistemi?
O kadar beklenilen 4.0 güncellemesi çok fazla bir değişiklik getirmiyor en azından kıyaslarsak belle kadar sistemi tamamen değiştirmiyor...
Yüksek donanım istemeside ayrı bir sorun... Eğer android 4.0 kullanmak istiyorsanız en az 1.100 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor...
Diğer yere göğe sığdırılamayan İOS'a ne demeli?
O kadar zamandır güncelleme çıkıyor değişen ne? Birkaç performans iyileştirmesi birkaç yeni uygulama...
Elinize 1 adet 3GS 1 adet'de 4S alın... İkiside hemen hemen aynı (arayüz vs)
Ayrıldıkları noktalar ise donanım ve tasarım e oda olacak...
Yani varolan arayüz ve sistem özellikleri çok fazla değiştirilmeden aynen güncelleniyor... İyi bir uygulama almak için ise elinizi cebinize sokmanız gerekiyor...
Bluetooth ile başka telefonlara veri atıp alamıyorsunuz, fm radyo yok, 3G ile diğer telefonlarla görüntülü görüşme yok...
Tamam işletim sistemi iyi olabilir ama farklılık yok...
Bu telefon ise 2.500 TL civarında satılıyor.. sırf işletim sisteminin basitliği yüzünden harcanan 2. el otomobil parasının yarısı... Ne kadar mantıklı dimi?
Peki ya son güncelleme ile kullanıcılarının belirli bir kısmı tarafından beğenilmeyen ama işin uzmanlarından taktir alan Nokia ne yapıyor...
Nokia geride kaldığı akıllı telefon piyasasında 2 dev güncelleme ile neler yapabileceğini kanıtlıyor bizlere...
Sağlam kasa, kendine özgün tasarım, daha çok donanımsal özellikler ve özgürlüğü sunuyor bize ve bunlarıda en makul fiyatlarla sunuyor bize...
Yetinmiyor belki azda olsa birçok uygulamayı ücretsiz yada daha az ücretle bize sunuyor... Bununlada kalmıyor en az 3 yıl güncelleme desteği sunuyor...
Tabiki geniş servis ağını ve 2. el piyasasında ürünlerinin değer kaybetmemeside diğer artıları...
Nokia'nın eksileride var ama bu kadar yıllık telefon markasına bu kadar yüklenilmeside haksızlık bana göre...
İşletim sistemi konusunda biraz geride kalmış olabilirler ama son güncelleme ne kadar yol aldığının bir göstergesi...
Ben inanıyorum ki belle yeni bir güncelleme daha alıp daha stabil çalışır hale gelecek...
Sadece zenginlere hitap eden marka olmak yerine uygun fiyatlarla herkese teknolojinin bu nimetlerini kullanma fırsatı veren Nokia'ya kızmak yerine teşekkür etmek ve bu yolda destek olmak gerekir...
Unutmayın Nokia biterse Samsung, htc, LG, apple gibi yüksek fiyatlarla telefon satan ve 1 yılda modelini eskiten markaların eline kalırız...
Biraz düşünün ne demek istediğimi anlarsınız...