Galaxy SIII Son Sızan 4.2.2 İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

enterneoll

enterneoll

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy SIII Son Sızan 4.2.2 İncelemesi


- Android 4.2.2 – Yapım Numarası: JDQ39

- Yeni Galaxy S4 stili kilit ekranı: çoklu widgetlar, 2 kilit açma efekti (Su dalgalası and yeni: ışık), geliştirilmiş dalga efekti, kişisel mesaj
Galaxy S4 stili kilit ekranı kusursuzca çalışıyor. Widget'lar yeterli ve stabil çalışıyor. Yenilenmiş dalga efekti kusursuz ve doğal (önceki sürümlerde dalga efekti yapay duruyordu). Işık efekti harika aktarılmış ve oldukça keyifli (bence dalga efektinden daha iyi)
- Yeni ekran tonları (modları) (Galaxy S4'ten): Adapt Display ve Professional Photo
Adapt Display'i denedim ancak sanırım çalışmıyor ve geliştirilme aşamasında. Ancak Profesyonel Fotoğraf modu çalışıyor.
- Daydream (Hayal)
Android 4.2.2'nin yeniliği aktarılmış. Kusursuz çalışıyor.
- Sürücü modu
Bize yenilik olarak sunulmuş ancak bu özellik zaten Android 4.1.2'de de bulunuyordu sadece ayarları biraz daha kurcalamanız gerekiyordu.
- Genişletilebilir bildirimler
Bu özellik Android 4.1.1 ile hayatımıza girdi ancak bu güncellemeyle artık yeni komutlar eklenmiş.
- Bildirim Çubuğunda değişiklikler
Galaxy S4 ile aynı arayüze dönmüş. Android 4.2.2'deki gibi tek parmakla çekerseniz bildirimler, çift parmakla çekerseniz ayarlar menüsü açılıyor.
- Tamamen değiştirilmiş Ayarlar arayüzü (Sekmeli arayüz – Galaxy S 4 stili)
Çok ama çok güzel olmuş. İstediğiniz özelliklere daha kolay ve zahmetsiz ulaşıyorsunuz.
- Sesle kontrol (Cihazın çoğu işlevini sesinizle kontrol edebilirsiniz)
Bu özellik de yeni bir özellik olarak listelenmiş fakat Android 4.1.2'de S-Voice uygulamasının ayarlarında da bulunuyordu. Sadece ayarlar menüsüne eklenmiş.
- 3 Boyutlu galeri modlarında arka plan beyaz renge dönmüş (önceden siyahtı).
Evet gelelim bu meseleye. Bence bu bir yenilik değil, tamamlanmamış bir arayüz. Çünkü beyaz renge dönüştürmelerinin bir anlamı yok (pil tüketimi artar ve görsel anlamda daha kötü). Benim tahminim arka plan final sürümde Galaxy S4'teki gibi buğulu bir hale bürünecektir:

( Galaxy S4 mini incelemesi)
- Yenilenmiş S-Voice: 2.0 (Galaxy S4'ten)
S-Voice'un arayüzü değişmekle kalmamış işlevselliği de artmış. Bunun yanında tabi ki daha hızlı çalışıyor.

Evet bunlar bilinenler. Gelelim bilinmeyenlere:

Kamera: Aktarılan bilgilere göre kamerada herhangi bir değişiklik yok. Ancak benim gözlemlerim kamerada performans artışının bulunduğu gösteriyor. Kamera kesinlikle daha hızlı ve doğru odaklama yapıyor. Yine de final sürümde Galaxy S4 kamerasının gelmesini ümit ediyoruz.
Müzik Çalar: Müzik çalar Galaxy S4 sürümüne güncellenmiş ve oldukça hızlı. Arayüz çok daha basit ve güzel olmuş. Ayarlara ses seviyesini eşitle özelliği eklenmiş.
S Planlayıcı, Kamera, Saat, Hesap Makinesi, İndirilenler, Müzik uygulamalarının logoları ufak da olsa değişmiş.
Türkçe klavye eklenmiş: Çok ama çok önemli bir gelişme benim adıma. Sonunda Samsung sesimizi duymuş.
Rehberde kişi logoları değişmemişken Kişi ekle dediğinizde Galaxy S4'teki kişi ekleme menüsü açılıyor: Bu da gösteriyor ki final sürümde Rehber de Galaxy S4 gibi olacak.
Uygulama yöneticisi: Galaxy S4'teki gibi olmuş. Ancak ilginçtir ekrana küçük geliyor. Sanırım Galaxy S4'ten aktarırlarken ekran oranı uymadı. Final sürümde düzelecektir.
Ayrıca artık Samsung'un bazı uygulamarı ile Google'ın bazı uygulamarı devre dışı bırakılabiliyor.
Kesinlikle Wi-Fi bağlanma performansında artış
Bildirim Çubuğu: Logolar çok daha açık bir renge bürünmüş (Galaxy S4'teki gibi). Bununla birlikte kilit ekranında saydam oluyorken ana ekranda siyah kalıyor. Sanırım final sürümde Galaxy S4'teki gibi tamamen saydam olacaktır. Ayrıca Akıllı Bekleme'yi açtığınızda göz işareti hep çubukta kalıyor (Galaxy S4'teki gibi)
Arayüzdeki yazılar düzenlenmiş: Android 4.1.2 sürümünde Uyglmr yazarken artık Uygulamalar yazıyor.


Ve evet bence en önemli geliştirmeler:
GPU driver'ları güncellenmiş ve çok ciddi performans artışı yaşadım. Tamamen kendi sonuçlarım:

Android 4.1.2 Epic Citadel sonucu:
Android 4.1.2:
Android 4.2.2: (Sızıntı olan arkadaş test etmiş)


Gördüğünüz gibi çok ciddi performans artışı bulunuyor. Ve kesinlikle bu artış oyunlarda hissediliyor. Galaxy S4'ün bile 58-59 fps aldığını düşündüğümüzde oyunlarda artık Galaxy S III mükemmel akıcılığa kavuşmuş durumda.

NOT: Testler Güç Tasarrufu modu aktif değilken yapılmıştır.

Galaxy S III oyun performansında artık iPhone 5'le aynı durumda. Aynı zamanda iPhone 5 sahibi biri olarak söyleyebilirim ki beta aşamadaki bir güncellemeyle Galaxy S III artık hak ettiği konuma ulaşmış. Oyunlarda hiçbir takılma yaşamadım. Android 4.1.2 sürümünde ufak da olsa takılmalar yaşanıyordu ve olması gerektiği kadar akıcı değildi. Samsung'a çok teşekkürler!

En önemlisi RAM Optimizasyonu: Galaxy ailesinin en büyük sorunu artık çözülmüş üstelik 1 GB RAM ile. Çok şaşırdım ancak gerçekten ister inanın ister inanmayın RAM oldukça iyi kullanılıyor. Ancak Görev yöneticisinden RAM kullanımına baktığımızda 600-680 MB seviyesinde geziyor (Android 4.1.2'de 550-650 seviyesindeydi). RAM kullanımı artmasına rağmen RAM çok iyi kullanılıyor. Yani rakamlara takılmayın cihazda en ufak bir takılma bile bulunmuyor. Android 4.1.2'de RAM kullanımı 700 MB seviyesine geldiğinde takılmalar oluyordu. Ancak bu sürümde 800 MB'a dayanmasına rağmen hala Galaxy S4 kadar akıcı çalışıyor.Tekrar teşekkürler Samsung!

Artık TouchWiz takılmalarına son! Beta sürümünde olmasına rağmen hiçbir takılmayla karşılaşmadım. Galaxy S4'ü de bir süre kullanmışlığım var ve nedendir bilinmez inanması zor ama Galaxy S4'ün takılmalar yaşadığı yerlerde Galaxy S III'te hiçbir takılma yaşamadım(Galaxy S4 de alacağı güncellemeyle bu seviyeye ulaşacaktır.) İnanamıyorum... Galaxy S4'teki kadar akıcı çalışıyor. Bunu elbette RAM optimizasyonuna borçlu. Ayrıca RAM yöneticisinden Belleği sil deseniz dahi TouchWiz kaldırılmıyor. Yani artık ana menüye döndüğünüzde TouchWiz'in kendisini yeniden yüklemesini beklemiyoruz. Android 4.1.2'de biliyorsunuz TouchWiz RAM'de 1. kullanıcı atanmadığından RAM dolduğunda silinebiliyordu ve yeniden yüklenmesi sizi bekletiyordu. Ancak Android 4.2.2 ile beraber TouchWiz 1. kullanıcı atanmış ve asla silinmiyor ve yeniden yüklenmiyor. Arayüz KESİNLİKLE daha hızlı ve akıcı çalışıyor hatta sonunda kusursuz diyebilirim (cihaz çıktığından beri takılmalar yaşanıyordu). Bana göre artık TouchWiz'in kararlılık konusunda eleştirilebilecek bir yanı kalmadı. Tekrar tekrar teşekkürler Samsung!

Son olarak, gördüğünüz gibi gelen özelliklerden çok bence performans artışı ve stabilite bizi ilgilendiriyor. Zaten bu sürümde yeni eklenecek özellikler ya yarım ya da henüz eklenmemiş. Ancak final sürümde bu özellikleri görebileceğiz. Güncellemeyi yüklemek isteyenler sammobile.com adresinde bulabilirler. Performans artışı konusunda yazdıklarıma çoğunuz inanmayacaktır ben de inanmamıştım tecrübe etmeden önce. Ancak eğer bu sürümü cihazınızda kullanırsanız beni anlayacaksınız.

İlk konum ve mesajım. Hatalarım olduysa lütfen yazın. İnceleme tamamen bana aittir. Ve lütfen yorumlarda yok HTC yok iPhone daha iyi gibi yorumlar yapmayın bu bir güncelleme incelemesidir. Size yaşadıklarımı aktarmak ve bilgilenmenizi istedim. Hepinize teşekkürler. Saygılar.




ALINTIDIR:
 
  • Beğen
Tepkiler: polluxea♪


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Gelecek güncelleme umarım anlatılan gibi olur
 
enterneoll

enterneoll

Üye
    Konu Sahibi
Bence s3'ün en stabil versiyonu olucak bu son güncelleme
 
MaxiHan

MaxiHan

Üye
Bence baya bir hata olacak sonra tekrardan duzeltip guncelleme verecekler
 
enterneoll

enterneoll

Üye
    Konu Sahibi
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
İçerik paylaşırken bölüm ve forum kurallarını okuyunuz.
 
furkann20

furkann20

Üye
Ram şiştiğinde touchwizi kapatması can sıkıcı bişeydi. çok basit bir hamleyle touchwizi arayüzünü whiteliste almışlar. sevindim çünkü bunu custom rom + root ve jkay deluxe settings ile yapıyorduk. orjinal romda görmek iyi oldu.

Asıl merak ettiğim şey rehber ve numara çevirici halen yavaş mı açılıyor? 4.2.2 güncellemesinde aradığım tek şey bu.
 
Türe

Türe

Üye
Performans tavan pil taban :zzz: 4.2.2'de berbat şarj süreleri oluyor.
 
enterneoll

enterneoll

Üye
    Konu Sahibi
Performans tavan pil taban :zzz: 4.2.2'de berbat şarj süreleri oluyor.

o genelde cyanogenmodda oluyor ama :D bakalım belki düzeltirler fakat performansa diyicek birşeyim kalmadı bide şimdi romlar ile kerneller çıkar s3 zirveye çıkar
 
Türe

Türe

Üye


o genelde cyanogenmodda oluyor ama :D bakalım belki düzeltirler fakat performansa diyicek birşeyim kalmadı bide şimdi romlar ile kerneller çıkar s3 zirveye çıkar

4.2.2 kullandım. Emin ol aokp'lerde kernel sayesinde stock s3 kadar iyi bir batarya ömrü elde edebiliyorsun. (yaklaşık 16 saat kadar) Ki işlemciyi 1 ghz e çeksem bile kasma olmuyor aokp'lerde.
 

partyhard

Üye


4.2.2 kullandım. Emin ol aokp'lerde kernel sayesinde stock s3 kadar iyi bir batarya ömrü elde edebiliyorsun. (yaklaşık 16 saat kadar) Ki işlemciyi 1 ghz e çeksem bile kasma olmuyor aokp'lerde.
project butter direk kernelden ayırıyo kullandığı rami ve işlemciyi ondan kasmaz
 
enterneoll

enterneoll

Üye
    Konu Sahibi
genelde linaro olan kerneller daha az şarj harcıyor gibime geliyor umarım 4.2.2 için çabuk çıkarda kullanırız
 
polluxea♪

polluxea♪

Üye
inceleme için çok teşekkür ederim sagolun :) inşallah bi an önce gelir ..
 
mcnpl4

mcnpl4

Üye
bende tus kilidi gec aciliyodu o sorun giderilmis mi? servisten geldiginde xxella yukluydu tusa bastigimda hemen ekran aciliyodu bi kernel yukledim iki uc saniye oldu onceki sizinti 4.2.2 ve aosp-cm romlar denedim ayni. alistim ama yine de sinir bozucu
 
enterneoll

enterneoll

Üye
    Konu Sahibi
ben denediğimde sızdırılan sürümde tuş kilidinde sorun yoktu
 
mcnpl4

mcnpl4

Üye
tesekkurler ben de denicem yakin zamanda. bana mi denk geldi anlamadim on saniye sonra derin uykuya geciyo acinca biraz suruyo ekranin gelmesi. servisten geldiginde naptilar da hemen aciliyodu
 
enterneoll

enterneoll

Üye
    Konu Sahibi
tesekkurler ben de denicem yakin zamanda. bana mi denk geldi anlamadim on saniye sonra derin uykuya geciyo acinca biraz suruyo ekranin gelmesi. servisten geldiginde naptilar da hemen aciliyodu

kilit ekranında s3deki gibi ışık efektide kullanabilirsin
 
mcnpl4

mcnpl4

Üye

ayni sorun devam ediyor galiba. 6. dakikadan sonra kilit efektini degistirip ekran kilidini kapatiyor ve acinca istenmeyen bekleme
 


Üst Alt