dün Zpretty battery, Battery info ve Battery monitor programlarının üçünü de yükledim ve denedim
Akşam zpretty ve info pili %0 göstermeye başladığında henüz belle "batarya az" bile demiyordu Battey monitor ise %5 gösteriyordu
sonrasında markette dolaşıp uygulama falan indirdim biraz oyun oynadım ve yatarken şarja takmadım kendi kendine bitsin diye
sabah kalktığımda halen %2 şarj vardı ve telefonum açıktı alarm yaklaşık 1 saat kadar çalmaya devam etti
sonrasında 2 dk kadar telefon görüşmesi ve 2 saat geçtikten sonra %0 oldu battey monitor de
daha sonra mesajlaşma ve normal kullanıma rağmen 3 saat kadar da öyle gitti ve en son arkadaşım aradıktan sonra şarj bitti
info ve zpretty ye kalsak 16 saat önce batarya bomboştu :S
----------Eklendi @ 15:51:37 ---------- Yazıldı @ 15:43:47 ----------
li-on bataryaları istediğin şarj seviyesinde çıkartıp takabilirsin. Bataryayı ister kullanmadan bi kenara koy istersen deligibi kullan , ömrü 2-3 yıldır. 300-500 döngü sonra ömrü biter.
haklısın ama li-on da olsa arada bir kalibrasyona ihtiyaç duyuyorlar çünkü kullandığımız ekranlar ve diğer donanımlar ciddi şarj tüketiyor
sanırım kalibrasyonsuz kullanım bekleme süresindeki düşük voltajdaki değerleri fazla etkilemiyor ancak yüksek voltajları gerektiren durumlar için batarya zayıfladığından çok çabuk deşarj oluyor