Evet , Allah kalbimi ve kulaklarimi muhurleyerek beni direk yakmalik yaratmis oluyor sizin mantiginiza gore yani hic sansim yok
Kalpların müherlenmesi daha fazla hastalık saçmaması için bir nevi karantina dışarıdan içeriye bişyelerin girmemedigi gibi
içerden kalanlar da çıkmıyor etrafına daha fazla zarar vermen kutsal olan herşeye dil uzatman engelleniyor
Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)
Bundan 150-200 yıl önce bilim depremin sebeplerini açıklayamazken, deprem olunca bakın Allah var dinsizliğin sonucunda yeryüzünü sallıyor, gelin Allah'a iman edin derlerdi. Depremin sebepleri bulundu, ilahi güc olmadığı çıktı ortaya.
Şimdi bilim evren'in yapısını açıklayamıyor diye evren var, Allah onu yarattı diyorlar. Elbet evrenin yapısıda açıklanacak bir gün
Deprem oldugunda Allahtan başka kime sığana biliriz. Dinsizlere burda seslenip gelin Allaha sıgının
kaçış yok demek yerinde olur.
sebeblerle neticiler birbirlerine eşit yaratılmış. elmada evren gibi bir varlık agaç olmadan elma olmaz
elmanın içinde yeşerip ağaç olacak tohumlar var. koskoca agaç küçük tohuma mal etmek akıl işimi
ağaç tatsız tuzsuz odun kütükten şekerli meyveleri unmak dogrumu aklı şuru bile yok
Herşegin ilki yaratıldı ondan sonra var olan düzen içinde devam ettimiş gibi kanıya varmakta yanlış
ilk insan nasıl yaratıldıysa ondan sonra gelen insanlarda yaratıldı. İnsanların hepsi özel aynı kalıptan
çıkmışlar hiç biri birlerine benzemiyor insaların göz retinası farklı parmak izleri farklı ruhları farklı
bütün insanlar sadece bir aileden bu zamana kadar gelmişler.
Hiç kimse şeytandan bahsetmemiş şeytan bile allaha şirk koşmaya cesaret edemedi
Şeytanın durumu gibi; çünkü insana "inkar et" dedi, inkar edince de: "Gerçek şu ki ben senden uzağım, doğrusu ben alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım" dedi. (Haşr Suresi, 16)
hz adem yaratıldıgında meleklere seçde etmedi emir edildi iblis secde etmedi ben insanlardan üstünüm
ben ateşten yaratıldım onlar çamurdan... Şeytan kıyamet günene kadar insanları kandırıp azdırmaya yemin ettii
(Şeytan) Dedi ki: "Rabbim, öyleyse onların dirileceği güne kadar bana süre tanı." (Allah) Dedi ki: "Öyleyse, sen (kendisine) süre tanınanlardansın." (Hicr Suresi, 36-37)
sonra ilk insanı hz adem hz Havayı kandırdı