ateist musluman olmak

Sponsorlu Bağlantılar

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Evreni aciklayamiyoruz demek ki Allah var!!!111

Koskoca bir binanin mimari olurda evrenin olmaz mi !!!111

Argumanlara gel be :ehe

- - - Eklendi - - -

Ben gercegi gordum, sizde gorursunuz umarim :)

Hadi hayırlısı.Git ye iç ne yapıyorsan yap bu dünyada.Biz müslüman olmakla en ufak bir şey kaybetmeyiz ama sen...Biz gerçeği biliyoruz umarım sende görürsün.Bilim 1000 yıl önce nasıl acizse şuanda öyle aciz ;) Sen aciz bir şeyin söyleyemediklerine inanmaya devam et.Git uçaktan aşağı atla sonuçta bunun trilyonlarca katı ihtimalla evren oluştu uçaktan düşmede ölüm ihtimalinden nolucak.

• Beğen
Tepkiler: El-CD

paradox07

paradox07

Üye
Evreni aciklayamiyoruz demek ki Allah var!!!111

Koskoca bir binanin mimari olurda evrenin olmaz mi !!!111

Argumanlara gel be :ehe

- - - Eklendi - - -

Ben gercegi gordum, sizde gorursunuz umarim :)

- - - Eklendi - - -

Ayrica konunun ozu de sacmaligin daniskasi. Kuzenim gel ateist ol dedi diye ateist mi olunurmus arkadas. :zuhaha:

www.cerezforum.com/genel-saglik-bilgileri/58828-dalak-ne-ise-yarar.html

bana bu adresteki şeyleri oku ve bedenimizdeki bu kadar basit bir doku/organın ne işe yaşadığını söyle,sence o neden bedene koyulmuş?bir işe yarıyor ki koyulmuş,bize ağırlık olsun diye değil.gerçeği görmemekte çok ısrar ediyorsun.Allah seni hidayete erdirsin

BerivanAkagunduz

Üye
Evrenin neden yaratıldığını bilmediğimizden Allah var demiyoruz önce onu anla sonra ıslamda ilim farzdir sana o beyin o zeka boş yere verilmedi Allahın yarattığı bu düzeni sana verilen o zeka ile anla ve rabbinin yüceligini kavra diye verildi .
açıklaya bildiğin kadar açıkla evrenin yaratilisini yinede geleceğin son noktayı soyliyeyim ilk parça o nerden geldi mecburen yoktan var edilecek ve onu yoktan var eden Allah tir .Ayrıca senin inancına göre bu dünyaya geldin ve bitti yapılan zulumler yapanın yanına kâr kalacak adam rahatı için başkalarını ezsin o zaman nasılsa hesap sormak yok ölünce bitecek herşey boş amaçsız bir şekilde geldin ve gidiyorsun sana verilen o muhteşem beden bir hiç uğruna mı verildi hiç araştırdın mı herhangi bir organı bir yapıyo ondaki muhteşem düzen nasıl bir yaratıcı olmadan var olabilir ?
Birde birşey anlatım yararı olur insaAllah
bir gün hz. Aliye bir adam sen bu kadar ibadet ediyorsun ya Allah yoksa demiş hz.alide eğer Allah yoksa benim kaybedeceğim bişey yok ama ya Allah varsa ?ki Allahın varlığı kesindir sadece işine gelmediği için görmek istemeyenler vardır ayrıca samimi olarak birşey söylemek istiyorum bu fikirleri çürütmek için değilde doğrumu yanlış mı diye düşün bi çevrene bak ve kendine deki bunca hayvan bunca ekosistem ve her canlıdaki muhteşem yapı cansız varlıkların bile düzende etkili olduğu bişey nasıl olurda oluşur ama gerçekten geçiştirmek için cevaplama içten cevapla

- - - Eklendi - - -

önceden var olmayan birşeyin peşinden gidipte ona inanmak saçma bilim neyi ne kadar doğru açıklıyor aynı zamanda açıklaması daha güzel rabbimin ne kadar güzel bir düzen yarattığını gösterir

- - - Eklendi - - -

Kuran-ı Kerim'de evrenin ortaya çıkışı şöyle açıklanır: “O gökleri ve yeri yoktan var edendir...„ (En'am Suresi, 101) Kuran'da verilen bu bilgi, çağdaş bilimin bulgularıyla tam bir uyum içindedir. Bugün astrofiziğin ulaştığı kesin sonuç, tüm evrenin madde ve zaman boyutlarıyla birlikte, bir sıfır anında, büyük bir patlamayla var olduğudur. "Büyük Patlama", orijinal adıyla "Big Bang" teorisi, tüm evrenin yaklaşık 15 milyar yıl önce tek bir noktanın patlamasıyla yokluktan meydana geldiğini kanıtlamıştır. Büyük Patlama teorisi bugün evrenin varoluşu ve başlangıcı konusunda bütün bilim çevreleri tarafından ortak kabul gören yegane bilimsel açıklamadır. Big Bang'den önce madde diye bir şey yoktur. Maddenin, enerjinin, hatta zamanın dahi bulunmadığı, tamamen metafizik olarak tanımlanabilecek bir yokluk ortamında madde, enerji ve zaman yaratılmıştır. Modern fiziğin ortaya koyduğu bu büyük gerçek, Kuran'da bize 1400 yıl önceden haber verilmektedir. YANI demek istiyorum ki bilimin ilerlemesi bazı şeyleri açıklaması ıslami ters değil doğru bilgileri ıslamın önceden açıkladığını zeka ile bulmaktır

- - - Eklendi - - -

Aynı zamanda şunu da söylemek istiyorum 1400 yıl önce inen kuran da bu gün ile ilgili bilgilerin olması aynı zamanda daha bilimin yakin zamanda keşfettiği bilgilerin yer almasını nasıl açıklarsin ?

- - - Eklendi - - -

az kalsın unutuyordum sorduğunuz sorulara veya söylediğiniz şeylere cevap verilmiş sizde başka konuya geçmişsiniz bu da verilen cevabın doğruluğunu gösterir yanlış yani olsaydı karşı çıkardınız

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Evet , Allah kalbimi ve kulaklarimi muhurleyerek beni direk yakmalik yaratmis oluyor sizin mantiginiza gore yani hic sansim yok :)

Kalpların müherlenmesi daha fazla hastalık saçmaması için bir nevi karantina dışarıdan içeriye bişyelerin girmemedigi gibi
içerden kalanlar da çıkmıyor etrafına daha fazla zarar vermen kutsal olan herşeye dil uzatman engelleniyor

Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)

Bundan 150-200 yıl önce bilim depremin sebeplerini açıklayamazken, deprem olunca bakın Allah var dinsizliğin sonucunda yeryüzünü sallıyor, gelin Allah'a iman edin derlerdi. Depremin sebepleri bulundu, ilahi güc olmadığı çıktı ortaya.

Şimdi bilim evren'in yapısını açıklayamıyor diye evren var, Allah onu yarattı diyorlar. Elbet evrenin yapısıda açıklanacak bir gün :)

Deprem oldugunda Allahtan başka kime sığana biliriz. Dinsizlere burda seslenip gelin Allaha sıgının
kaçış yok demek yerinde olur.

sebeblerle neticiler birbirlerine eşit yaratılmış. elmada evren gibi bir varlık agaç olmadan elma olmaz
elmanın içinde yeşerip ağaç olacak tohumlar var. koskoca agaç küçük tohuma mal etmek akıl işimi
ağaç tatsız tuzsuz odun kütükten şekerli meyveleri unmak dogrumu aklı şuru bile yok
Herşegin ilki yaratıldı ondan sonra var olan düzen içinde devam ettimiş gibi kanıya varmakta yanlış
ilk insan nasıl yaratıldıysa ondan sonra gelen insanlarda yaratıldı. İnsanların hepsi özel aynı kalıptan
çıkmışlar hiç biri birlerine benzemiyor insaların göz retinası farklı parmak izleri farklı ruhları farklı
bütün insanlar sadece bir aileden bu zamana kadar gelmişler.

Hiç kimse şeytandan bahsetmemiş şeytan bile allaha şirk koşmaya cesaret edemedi

Şeytanın durumu gibi; çünkü insana "inkar et" dedi, inkar edince de: "Gerçek şu ki ben senden uzağım, doğrusu ben alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım" dedi. (Haşr Suresi, 16)

hz adem yaratıldıgında meleklere seçde etmedi emir edildi iblis secde etmedi ben insanlardan üstünüm
ben ateşten yaratıldım onlar çamurdan... Şeytan kıyamet günene kadar insanları kandırıp azdırmaya yemin ettii

(Şeytan) Dedi ki: "Rabbim, öyleyse onların dirileceği güne kadar bana süre tanı." (Allah) Dedi ki: "Öyleyse, sen (kendisine) süre tanınanlardansın." (Hicr Suresi, 36-37)

sonra ilk insanı hz adem hz Havayı kandırdı

• Beğen
Tepkiler: El-CD
evren991

evren991

Üye
Kuzenin neye inanmadığını biliyor mu inanmadığı varlığın farkında mı bunu sorsan kardeşim :)bak bakalım bir.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Bundan 150-200 yıl önce bilim depremin sebeplerini açıklayamazken, deprem olunca bakın Allah var dinsizliğin sonucunda yeryüzünü sallıyor, gelin Allah'a iman edin derlerdi. Depremin sebepleri bulundu, ilahi güc olmadığı çıktı ortaya.

Şimdi bilim evren'in yapısını açıklayamıyor diye evren var, Allah onu yarattı diyorlar. Elbet evrenin yapısıda açıklanacak bir gün :)
Verdiğin cevaba bakarak söylüyorum; Yazımı okumamışsın bile! Senin işin kullara değil, inanmadığın Allah'a kalmış..
Ayrıca alakasız yorumlarından gördüğüm; Sen sadece kendini soktuğun basit ve çok tehlikeli duruma aldırmadan boş konuşarak gündem oluşturmaya çalışan şov yapmak amacı dışında başka hiçbir amacı olmayan birisin.. Belki ''Düşünürsün'' diye yazdığım/yazdığımız onca yazıya gerçekten acıdım..
Konuyu açan arkadaşında senden hiçbir farkı yok..

İnşallah bir gün bu konuda yazılanları belki karanlıkta kalmış başka biri okurda bir kıvılcım çakar kaygılı dünyasında.. Bizler sürçü lisan ettiysekte affola..

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları ve El-CD
Mc Demir

Mc Demir

Üye
kuzenim tutturdu ateist ol kendiside oyle kafami sisirdi acaba yaninda ateist oldum desem ateistim falan desem ama kalpten Allah a inansam dinden cikarmiyim yorumlarinizi bekliyorum.

Ameller niyete goredir

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Ameller niyete goredir

Fakat sadece bunun içinde orada burada ateistim demeye değmez.Zor yok bir şey yok sadece bir tanıdığı ateist ol dedi diye sözde bile olsa ateistim diyorsa o kişinin dine olan bağlılığından şüphe edilir.Silah zoru falan neysede böyle şeyler yüzünden yapmaya değmez açıkçası...

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

Fakat sadece bunun içinde orada burada ateistim demeye değmez.Zor yok bir şey yok sadece bir tanıdığı ateist ol dedi diye sözde bile olsa ateistim diyorsa o kişinin dine olan bağlılığından şüphe edilir.Silah zoru falan neysede böyle şeyler yüzünden yapmaya değmez açıkçası...

aynen :evet:

navti

navti

Üye
sözüm meclisten dışarı ama durum kötü benim de sadece farklılaşıp karklı gözükmek amacıyla başka inanış biçimlerini benimsemeye çalışan gençlerden haberim var yanlız şöyle bir durumda varki inanmaya çalıştıkları farklı şeylerin ne manaya geldiğinden de habersizler sadece kolaya kaçmak ve toplumda ayrı bir yer edinmek amacıyla yaptıklarını düşünüyor ve normale döneceklerini umarak sözümü bitiriyorum...

enterneoll

enterneoll

Üye
eğer kendine müslüman diyorsan önce ne olduğunu bileceksin kesinlikle kuran'ı okumadan ben müslümanım demeyin oradan buradan duyduğunuzla din olmaz

Lenneth

Üye
İyi ki bir 3000 yıl önce yaşamamışım, hele bir Mısırda falan olsaydım...

Düşünüyorumda bu sefer dindarlar, Osiris var, Anubis, Ra var o tanrı bu tanrı var diye üzerime geleceklerdi. Güneş tanrısı güneşi doğmasına yardım eder, felaket tanrısı ülkeyi batırır diye türlü türlü şeyler dinleyecektim.

Ölünce Anubis seni karşılayacak, öbür tarafa gitmende yardım edecek, senin kalbini tüyle tartacak diye bir sürü masallar anlatacaklardı. İnanmazsam sonsuza kadar acı çekeceğimden falan bahsedeceklerdi yine.

Mumyalamak gereksiz , ölmüş adam işte hayatı bitmiş dediğimde nasıl gereksiz onlar yeniden dirilecek!!!111!! diyen bir sürü tip olacaktı, tanıdık geldi mi :ehe

Neyse en azından tek tanrılı dinlere evrildikte, bir sürü tanrı masalı bitti..

• Beğen
Tepkiler: enterneoll
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Düşünüyorumda bu sefer dindarlar, Osiris var, Anubis, Ra var o tanrı bu tanrı var diye üzerime geleceklerdi. Güneş tanrısı güneşi doğmasına yardım eder, felaket tanrısı ülkeyi batırır diye türlü türlü şeyler dinleyecektim.

Ölünce Anubis seni karşılayacak, öbür tarafa gitmende yardım edecek, senin kalbini tüyle tartacak diye bir sürü masallar anlatacaklardı. İnanmazsam sonsuza kadar acı çekeceğimden falan bahsedeceklerdi yine.

Mumyalamak gereksiz , ölmüş adam işte hayatı bitmiş dediğimde nasıl gereksiz onlar yeniden dirilecek!!!111!! diyen bir sürü tip olacaktı, tanıdık geldi mi :ehe

İslamda müslümanlığı tanımayan, doğru tanımayan kişiler farklı şekilde hesaba çekilecek deniliyor...Binlerce peygamber aynı dini anlatıyor kendilerini diğer dinlerdeki gibi tanrı ilan etmiyorlar kendi menfaatlerine hiç bir şey yok, hepsi aynı şeyi söylüyor birbirlerinden habersiz olsalar bile.Buda şans dimi :kop2: Hz. İbrahim'inde İsa'nında Musa'nında anlattığı ve getirdiği dinler ile İslam aynı din değil...

Gerçi seninle tartışmak gereksiz.Sadece bazı kişilerin sözlerini azıcık değiştirip önümüze sunuyorsun.Ya yunan tanrıları gerçekse ya da ya eski mısırda yaşasaydım benzeri sözleri bir ateist bilim adamından duymuştum.O da maya tanrısı gerçekse tarzında bir şey söylüyordu değil mi ;) Büyük ihtimalle piyasanın etkisinde kalmış birisin hani şu aralar ateistim demek, dini kötülemek moda oldu cool gözüküyor ya...

Sector_

Üye

dostum bu evrenin nasıl oluştuğunu kafan alıyormu?
eğer alıyorsa haklısındır bişey diyemem ancak en köküne inseler bile bir enerji patlaması diyolar peki o enerji nerden geldi sıfırdan bi düşün ,yokluk... ne garip değilmi ,hiç bişey yok hiç bile, siyahlık bile:) sende benim gibi bu konular hakkında biraz fazla düşünüyorsun bende dinlere inanmıyorum ama Yaradana inanıyorum.
düşünsene evrenin sınırsız olması saçma sınırlı olması bile saçma bende böyle düşüncelere dalıyorum kuranda bulursun diyorlar ancak kuranda sadece yapmazsan başına gelecekler ve iyilik yap gibi şeyler yazıyor.
ne olursanız olun iyi olun :)
kimse bana inanmak zorunda değil bende kimseye:nono:

- - - Eklendi - - -

tartışmaya açığım...

Lenneth

Üye
Bende bunları çok duydum yok efendim, piyasanın etkisinde kalmışsın karı kız için falan filan... Dinimi karı kız için sececek olsaydım Müslüman olurdum herhalde. Hangi din bana ölünce 100 lerce kadın veriyor ki başka ?

- - - Eklendi - - -

eğer alıyorsa haklısındır bişey diyemem ancak en köküne inseler bile bir enerji patlaması diyolar peki o enerji nerden geldi sıfırdan bi düşün ,yokluk... ne garip değilmi ,hiç bişey yok hiç bile, siyahlık bile:) sende benim gibi bu konular hakkında biraz fazla düşünüyorsun bende dinlere inanmıyorum ama Yaradana inanıyorum.
düşünsene evrenin sınırsız olması saçma sınırlı olması bile saçma bende böyle düşüncelere dalıyorum kuranda bulursun diyorlar ancak kuranda sadece yapmazsan başına gelecekler ve iyilik yap gibi şeyler yazıyor.

- - - Eklendi - - -

tartışmaya açığım...

Almıyor işte ama evreni kafamız almıyor demek ki yaratıcı var demekte benim kafamda tanrı varlığını kanıtlamaya yetmiyor.

• Beğen
Tepkiler: enterneoll
besim.farhan

besim.farhan

Üye
Allah'ın hatırı mi önemli kuzeninin mi?? Bunu düşün

Sector_

Üye
Bende bunları çok duydum yok efendim, piyasanın etkisinde kalmışsın karı kız için falan filan... Dinimi karı kız için sececek olsaydım Müslüman olurdum herhalde. Hangi din bana ölünce 100 lerce kadın veriyor ki başka ?

- - - Eklendi - - -

Almıyor işte ama evreni kafamız almıyor demek ki yaratıcı var demekte benim kafamda tanrı varlığını kanıtlamaya yetmiyor.
sende haklısın ama inanmaktan bişey kaybetmessin.

DDorlion

DDorlion

Üye
kuzenim tutturdu ateist ol kendiside oyle kafami sisirdi acaba yaninda ateist oldum desem ateistim falan desem ama kalpten Allah a inansam dinden cikarmiyim yorumlarinizi bekliyorum.
bence islamda ısrar et ateistm diye yalan söylemenin alemi yok ama uzun süre konuşma kafasını bulandırıyolar insanın benim bi arkadaşım var daha doğrusu vardı artık küstük ateist 1 hafta boyunca gece gündüz ben bunu müslüman yapmaya oda beni ateist yapmaya uğraştı ikimizde başarılı olamadık ama daha neye inandığını bilmiyodu o bi diyo tanrı vardır bi diyo yoktur sonunda susturdudum tutarsız şeyler söyleyince :D

night_jack

night_jack

Üye
bence islamda ısrar et ateistm diye yalan söylemenin alemi yok ama uzun süre konuşma kafasını bulandırıyolar insanın benim bi arkadaşım var daha doğrusu vardı artık küstük ateist 1 hafta boyunca gece gündüz ben bunu müslüman yapmaya oda beni ateist yapmaya uğraştı ikimizde başarılı olamadık ama daha neye inandığını bilmiyodu o bi diyo tanrı vardır bi diyo yoktur sonunda susturdudum tutarsız şeyler söyleyince :D

Eyer din yüzünden küstüysen yada o sana küstüyse iyiki öyle olmuş derim çünkü bir insan şu dinden diye ayırım yapan kafa varsa,arkadaşlığıda iyi olmaz o kişinin.
Ne zamandır böyle düşüncelere sahip olmak,bir düşünce bile olarak sayılıyor anlamış değilim.
Bir insanın dış görünüşü,dini,ırkı,dili diye ayrıma giren bir insanı şahsen arkadaş olarak seçmem.
Amacı çok farklıdır o kişinin.
Bir arkadaş diyeceğim insan beni ben olduğum için sever.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

- - - Eklendi - - -

tartışmaya açığım...

Hocam Kuran sadece şunu yapmazsan bu olur şunu yaparsan bu olur demiyor...Ayrıca İslam'ında dediği gibi öncün sadece kuran değil peygamberler ve aklındır da.

- - - Eklendi - - -

Seninle daha öncede konuşmaya çalıştım fakat senin amacın bir şeyler öğrenmek değil kendi görüşüne uygun değil diye başkalarını karalamak.Ayrıca fazla bilmediğin konular hakkında konuşma bence.Huri olayını olduğundan apayrı biliyorsun boşuna tartışmaya gerek yok vereceğin cevaplar zaten kalıplaşmış belirli şeyler.He ya he doğru diyosun...

Üst Alt