ateist musluman olmak

Sponsorlu Bağlantılar

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Din , iman diye birbirinizi yiyeceginize hayatinizi yasamaya bakin. Daha faydali olur, bosa harcadiginiz bu vakitler bir daha geri gelmeyecek.

dikkat et! senin asıl gerçek hayat diye bildiğin dünya içerisinde sürdüğün keyif gerçek hayat olan ahirette sana çok feci bir şekilde geri dönebilir.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Din , iman diye birbirinizi yiyeceginize hayatinizi yasamaya bakin. Daha faydali olur, bosa harcadiginiz bu vakitler bir daha geri gelmeyecek.
Biz müslümanız elhamdülillah ve inandığımız Allah (c.c.) Kur'an'da bize şöyle buyuruyor "Allah katında din şüphesiz İslâm'dır" (Âl-i İmrân 3/19; ayrıca bk. Bakara 2/193), "Kim İslâm'dan başka bir dine yönelirse onun dini kabul edilmeyecektir; o âhirette de kaybedenlerdendir" (Âl-i İmrân 3/85).

Meallerde ki ayetler gayet aşikar, İslam dışındaki dinlerin/inanışların geçerliliği olmayacağı belirtilmiştir.

Görüyorum ki sen zaten kaybetmişsin (Allah seni ıslah edip hidayet nasip eylesin) peki bizi neden girdabına çekmeye çalışıyorsun?

Lenneth

Üye

ama bir de şöyle birşey var atıyorum sen çok iyi bir insansın ve müslüman bir ülkede doğdun cennetliksin ama hristyan bir ülkede doğup orda büyürdün haliyle %90 ihtimal hristiyan olurdun bence böyle bir kişi ateist birinden daha üst katta yer alır.

Allah degistirilecegini bile bile dinler gonderiyor, gonderdigi dinleri korumuyor sonra bu dine inananlari ama onlar degistirildi diye cehennemlik yapiyor nasil yasarsa yasasin.

Sacma degil mi sizcede :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Allah degistirilecegini bile bile dinler gonderiyor, gonderdigi dinleri korumuyor sonra bu dine inananlari ama onlar degistirildi diye cehennemlik yapiyor nasil yasarsa yasasin.

Allah iyiliğini versin bunu da nereden çıkardın. :) Allah bütün kavimleri peygamberler aracılığı ile uyarmış ve doğru yolda olmalarını istemiştir. Fakat kavimlerin/halkın azgınlıkları kendilerini helaka uğratmıştır. Allah insana özgür irade vermiş kardeşim kötü olanı da iyi olanı da kişinin kendisinin ayırt etmesini istemiştir. Tabi bu seçimin sonucunda ya mükafatlandırılırsın yada cezalandırılırsın denmiş...

Misal; Allah içkiyi haram kılmış ve her yerde İçki bütün kötülüklerin anasıdır dendiği, haram olduğunu bildiğiniz halde lıkır lıkır keyfine vararak içiyor (Allah çokça tövbe edenleri sever). Şimdi sen bunun haram olduğunu bildiğin halde inadına inadına yapıyorsun (neye güvenerek tabi) sonra beni niye cezalandırıyor diyorsun...

Ders çalışmadan sınavlara girmeden sınıf geçebiliyor musun?

codblackops2

codblackops2

Üye
Allah iyiliğini versin bunu da nereden çıkardın. :) Allah bütün kavimleri peygamberler aracılığı ile uyarmış ve doğru yolda olmalarını istemiştir. Fakat kavimlerin/halkın azgınlıkları kendilerini helaka uğratmıştır. Allah insana özgür irade vermiş kardeşim kötü olanı da iyi olanı da kişinin kendisinin ayırt etmesini istemiştir. Tabi bu seçimin sonucunda ya mükafatlandırılırsın yada cezalandırılırsın denmiş...

Misal; Allah içkiyi haram kılmış ve her yerde İçki bütün kötülüklerin anasıdır dendiği, haram olduğunu bildiğiniz halde lıkır lıkır keyfine vararak içiyor (Allah çokça tövbe edenleri sever). Şimdi sen bunun haram olduğunu bildiğin halde inadına inadına yapıyorsun (neye güvenerek tabi) sonra beni niye cezalandırıyor diyorsun...

Ders çalışmadan sınavlara girmeden sınıf geçebiliyor musun?

Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azab onlaradır. (Bakara Suresi / 7)

Emrgncy

Emrgncy

Üye

Allah c.c. bir dini bir elçi ile gönderiyor ve o elçiyide başka elçilerle destekliyor, buna rağmen eğer gönderdiği kavim tarafından yozlaştırılıp kendi arzu ve emelleri doğrultusunda değiştirilir, tahrif edilirse, bu sefer başka bir elçi aracılığıyla yeni bir din gönderiyor ve bu dine uyulmasını emrediyor. Ve gönderdiği bu dini sadece bir kavime değil bütün insanlığa gönderiyor..
Ve insanlıra da inanıp inanmama konusunda özgür bırakıyor, yalnız her iki durumun sonucunuda yine biz kullarına merhametinden dolayı bildiriyor...

Lenneth

Üye
Evet , Allah kalbimi ve kulaklarimi muhurleyerek beni direk yakmalik yaratmis oluyor sizin mantiginiza gore yani hic sansim yok :)

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Evet , Allah kalbimi ve kulaklarimi muhurleyerek beni direk yakmalik yaratmis oluyor sizin mantiginiza gore yani hic sansim yok :)

Allah kimsenin kalbini gözünü mühürlemez,

Nefsi insanı o kadar saptırır ki gerçeğe gözü kör, kulakları sağır olur...

Allahu teala kimsenin bu dünyadaaken cehennemlik olduğunu söylemez ( Ebu Leheb hariç) sadece insanı cehenneme sürükleyen fiilleri ve yolları bildirir.

Tövbe edip arınmak senin elindedir..

Allahu teala o kadar zalim olsaydı daha bu dünyada iken cezalandırabilirdi, ama bizlere olan merhametinden dolayı kullarına ömür sermayeleri bitinceye kadar tövbe şansı vermiş...

Sen ister o şansı değerlendirir tövbe edersin, ister Nefsinin verdiği Allah benim kalbimi zaten mühürlemiş vesvesesinin arkasına sığınır günahta ısrar edersin.

Tercih senin, sen buraya şuan mesaj yazıp fikirlerini açık açık beyan edebiliyorsan demek ki Allah senin hiç bir uzvunu mühürlememiş tıkır tıkır çalışıyor hepsi...

paradox07

paradox07

Üye

islamda kader vardır ve bu kader yazılmış olmasına rağmen insanın çabaları üzerine de kurulmuştur.örneğin:cimri olan bir adam,bu benim kaderimde varmış deyip işin içinden kolayca çıkamaz,bunu kendisi gayret ederek halletmesi lazım.

Emrgncy

Emrgncy

Üye

böyle davranmaya devam edersen evet hiç şansın yok.

Lütfen yazdığımız yorumlara dikkat edelim, Şu sözünle Haşa Allah adına hüküm veriyorsun farkında olmadan, ve buna gizli şirk deniliyor...

paradox07

paradox07

Üye

Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azab onlaradır. (Bakara Suresi / 7)

ben bunu islamı tanıyıp tekrar ateistliğe veya başka dine doğru yol alanlar için diye biliyorum,doğru mu?

Emrgncy

Emrgncy

Üye

ben bunu islamı tanıyıp tekrar ateistliğe veya başka dine doğru yol alanlar için diye biliyorum,doğru mu?

Bu ayet bütün tebliğ çeşitleri ile uyarıldığı halde inanmamakta ısrar eden kavim için gönderilmiştir.

Yoksa şurda iki mesaj yazarak tebliğ yaptığımızı sandığımız kişiler için değil.

Unutmayalım ki Nuh a.s. Kavmine tam 650 sene tebliğ yapıyor gizli açık

kavmi artık o kadar azgınlaşıyor ki Nuh a.s. görünce kulaklarını tıkıyorlar..

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

Lütfen yazdığımız yorumlara dikkat edelim, Şu sözünle Haşa Allah adına hüküm veriyorsun farkında olmadan, ve buna gizli şirk deniliyor...

benim dediğim şey bi hristiyana cennete giremezsin (tabi hristiyan olarak kaldığı sürece) demek ile bi nevi aynı. Allaha inanmayan onun verdiği hükümlere inanmayan biri nasıl olur da cennete girebilir. Yanlış anlaşılmasın demek istediğim şey son nefesine kadar hak yolu bulmayan cennete giremez. Eğer ki son nefesinde bile iman ederse gerisi Allah'a kalmış. töbe haşa ona kimse karışamaz.

Emrgncy

Emrgncy

Üye

benim dediğim şey bi hristiyana cennete giremezsin (tabi hristiyan olarak kaldığı sürece) demek ile bi nevi aynı. Allaha inanmayan onun verdiği hükümlere inanmayan biri nasıl olur da cennete girebilir. Yanlış anlaşılmasın demek istediğim şey son nefesine kadar hak yolu bulmayan cennete giremez. Eğer ki son nefesinde bile iman ederse gerisi Allah'a töbe haşa ona kimse karışamaz.

Ama mesajından o mânâ çıkmıyor, anlatabildim mi?

Bizler tebliğ ediciyiz, hidayet verici değil...

Bu arkadaş Rabb'imden hidayeti talep eder, Rabb'imde ona lütfeder.

Bizim görevimiz ona nasıl talep edeceğini öğretmek, Yoksa haşa Rabb'imin ona lütfedip etmeyeceğini söylemek değil.

Bu konularda yorum yaparken iki düşünüp bir yazalım...

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

Ama mesajından o mânâ çıkmıyor, anlatabildim mi?

Bizler tebliğ ediciyiz, hidayet verici değil...

Bu arkadaş Rabb'imden hidayeti talep eder, Rabb'imde ona lütfeder.

Bizim görevimiz ona nasıl talep edeceğini öğretmek, Yoksa haşa Rabb'imin ona lütfedip etmeyeceğini söylemek değil.

Bu konularda yorum yaparken iki düşünüp bir yazalım...

katılıyorum :utan

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Normalde ateist birisinin tartışmayı daha iyi bilmesi, konuşurken sadece karşıdakinin görüşünü karalamaya çalışmaması gerekli yani öyle olurdu fakat günümüzde bu bile olması gerektiği gibi değil.Daha hiçbir yere ulaşamamış bilime inanıpta hareket etmek...Daha bilimde ne kadar aciziz, her geçen gün yeni teoriler atılıp,çürütülüyor doğru bilinen çoğu şey aslında yanlış fakat buna rağmen kuru kuruna bilime inanmayı seçmek bildiğin yobazlık.Bilimi kötülemiyorum, İslamda ilim karşıtı bir din değil fakat bir şeye körü körüne bağlanmak yanlış.Ayrıca peygamberler ile gönderilen dinler farklı dinler değil.Aslında hepsi 1 din.Allah'da gönderdiği dinlerin yanlış yorumlanmasına, değiştirilmesine engel olmaz çünkü zaten bu bir imtihan.Cevap anahtarını verirse sınava girmenin ne anlamı kalır.Sadece çalışmamız gereken yerleri söylüyor, çalışıp çalışmamak bizim elimizde.

night_jack

night_jack

Üye
Konu artık çorba gibi oldu,çoktan anlaşılan alaşılmıştır zaten:)

Üst Alt