Arkadaşlar sony xperia sp hakkinda bilgisi olan lütfen yardim

Sponsorlu Bağlantılar

aliemreyetgin78

aliemreyetgin78

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sony xperia sp hakkinda bilgisi olan lütfen yardim
Merhaba arkadaşlar bu yakın zamanlarda telefon almayı düşünüyorum ama 1200 tl ye varan bütcem var ve bana herkez sony xperia sp yi öneriyor bu telefonun ekranı kötü diyorlar o yüzden tereddütteyim ve başka sorunu ve artısı varsa bildirir misiniz lütfen 2 gün içerisinden tel alıcam ve ya başka tel önerisi olanda gelsin ...

Secret26

Secret26

Üye
Birincisi 1200 TL paran varsa neden bir telefonda takılı kaldın? İkincisi neler istediğini yazarsan daha güzel yorumlar atabiliriz mesela şöyle de: Ben çok oyun oynarım çok mesajlaşmam facebook twitter ara sıra ona göre yazalım ya da ben çok müzik dinlerim mutlaka sosyal medyaya her saniye durum paylaşırım de ona göre söyleyelim :)

1200 TL'ye Xperia SP bence uygun bir tercih telefon sağlam, ses sistemi iyi, SONY yani kaliteli. Ekranı da LCD-TFT göz yormaz, titreme olmaz nesi kötü ki?

++Telefonun dış yüzeyi alüminyum kaplamalı (samsunglar gibi dandik plastik değil)
4,6 inç HD Reality Display ekranı var son derece kaliteli. 319 PPI yani kim kaybetmiş bunu :) İşlemcisi Snapdragon™ S4 Pro ;) bunlar yeter sanırım bu tasarım harikasını anlatmaya bizde para yok bahtımız bu olsa alacağız HTC One veya Xperia lardan birini

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Günümüzdeki her oyunu destekleyen bi cihaz daha ne gerek ? Bugüne kadar bu cihazın oyunlarda takıldığı hakında yorumlara denk gelmedim. Tam bi oyun teli diyebiliriz.
Sony cihazlarının kalitesini zaten herkes biliyor. Kimse kullanılmış malzeme kalitesini kötü diyemez.

kankka

Üye
sp gerçekten güzel cihanız sony genel olarak süper zaten bende de ion var yani ordan biliyorum :D o paraya s4 mini de var

aliemreyetgin78

aliemreyetgin78

Üye
    Konu Sahibi
Birincisi 1200 TL paran varsa neden bir telefonda takılı kaldın? İkincisi neler istediğini yazarsan daha güzel yorumlar atabiliriz mesela şöyle de: Ben çok oyun oynarım çok mesajlaşmam facebook twitter ara sıra ona göre yazalım ya da ben çok müzik dinlerim mutlaka sosyal medyaya her saniye durum paylaşırım de ona göre söyleyelim :)

1200 TL'ye Xperia SP bence uygun bir tercih telefon sağlam, ses sistemi iyi, SONY yani kaliteli. Ekranı da LCD-TFT göz yormaz, titreme olmaz nesi kötü ki?

++Telefonun dış yüzeyi alüminyum kaplamalı (samsunglar gibi dandik plastik değil)
4,6 inç HD Reality Display ekranı var son derece kaliteli. 319 PPI yani kim kaybetmiş bunu :) İşlemcisi Snapdragon™ S4 Pro ;) bunlar yeter sanırım bu tasarım harikasını anlatmaya bizde para yok bahtımız bu olsa alacağız HTC One veya Xperia lardan birini

Kardeş ben çok oyun oynarım facebook zaten sürekli aktif ve müzikte az çok dinlerim bunları yapabilirmi yani şarjı iyi gider mi bide ekranı seyrettiğim tanıtım videolarında kötü olduğunu söylüyorlar ondan dedim nasıldır yani

- - - Eklendi - - -

sp gerçekten güzel cihanız sony genel olarak süper zaten bende de ion var yani ordan biliyorum :D o paraya s4 mini de var

ewet s4 mini de var aslında onuda düşünüyorum ama şu üç tel arasında kaldım

SAMSUNG GALAXY S4 MİNİ
LG NEXUS 4
SONY XPERİA SP
bunlardan hangisini tavsiye edersiniz

enterneoll

enterneoll

Üye
ekranı cidden kötü :( nexus 4 veya galaxy s3'e bakmanızı tavsiye ederim

Secret26

Secret26

Üye
ekranı cidden kötü :( nexus 4 veya galaxy s3'e bakmanızı tavsiye ederim
Nesi kötü mesela kötü derken ne yani? Tutuş hissi mi iyi değil ppi değeri mi kötü yoksa TFT LCD olması mı kötü ?? Sallıyorsunuz ortaya resmen bu şey gibi oldu bir araba alacağım da olmaz bu arabanın motoru kötü kardeş neyi kötü işte hangi parça hangi donanım? Neye göre kötülüyorsun

Invoke

Invoke

Üye
Hacı genel olarak xperiaların tftlerini kimse beğenmiyor, ben elimdeki telefonun ekranından(xperia ray) gayet memnunum, yok çevirince açılı durunca renk gidiyormuş vs, zaten bazı ülkelerde asıl bunun için uğraşıyorlar ki açılı bakınca yani senden başkası net göremesin. Ama bizimkiler telefonu yere paralel tutup kendileri de dik durarak telefonla 90derece açı yapıp bakmak istiyor.
Neyse tüm bunlara rağmen yine de bir ıpsnin bir amoledin yanında renkler biraz daha soluk duruyor açısız olsa da. bknz: Xperia Z ya da aynı şekilde SP de. Sony bunu Triluminos ekranıyla giderdiğini söylüyor, izlediğim karşılaştırma videolarına göre de gidermiş görünüyor. bknz: Zultra ve gelecek olan Honami de böyle olacak. Ve triluminos ekranı çok daha iyi duruyor ama bu teknoloji spde yok.

Onun haricinde kamerası hakkında iyi olmayan yorumlar okudum ama denemişliğim görmüşlüğüm yok sadece duyduğumu söylüyorum, ki yine elimdeki telefonda 8mpix o da sony bu da sony Exmor R sensörü fln ben gayet yeterli buluyorum. SP'nin yeterli olacağını düşünüyorum.

Donanımı gayet iyi, S4 Pro işlemcisi kullanıyor çift çekirdek, adreno 320 gpusu ve 1gb rami var. 1gb ram günümüz için yeterli. Sizi uzun süre de idare eder. adreno 320 gpu çok iyi şuan en iyisi zaten 330lar daha gelmedi. Performansında şüpheniz olmasın benchmarklarda s3ü geçiyor. googledan bakabilirsiniz.

Bence sıkıntısı olmayan bir cihaz, ekranı vs bence dert değil. Soru şu olabilir 1200lirayı buna vermek mi? Yoksa Nexus 4e vermek mi?
S3dense SP'yi tercih ederim ben bunu da söyleyim bir kere rom olayı daha geniş mod olayı daha geniş, samsung, sony kadar geliştirme imkanı vermiyor ve her ne kadar touchwiz yere göğe sığdırılmasa da sistemi daha çok yoran ağır bir arayüz ayrıca sonynin walkman uygulaması xloudu bravia engine de her ne kadar konuşulmasa da önemli şeyler; ama nexus4 arasında kalır uzun uzun düşünürdüm ben de. Çünkü SPnin tasarımı, rahatça idare edebilecek performansı ve sesi(bir htc one olmasa da nexus4den daha iyidir.) ama nexus4ünde de kat kat daha iyi performansı daha stabil androidi ve google desteği ve nexus4ün rami 2gb...
Size tavsiyem, gidin bir teknoloji dükkanına Nexus4 ile Xperia SP'yi bir yan yana koyun. Ekranına kamerasına bir bakın, elinizde nasıl duruyor hangisi daha hoş görünüyor size bir bakın. Nexus 4'ün performansının her türlü daha iyi olduğunu ve güncelleme desteğinin de kesinlikle daha uzun olacağını unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Secret26
ultra-cengo24

ultra-cengo24

Üye
kardeş benim telefon xperia sp gayet iyi bence şıklik ,saglamlik,dayaniklilik, şarji gayet iyi gidiyir, kamerasini begenmeyenler orjinal kamera ayari 5 mp de onu 8 e getirip oyle kullansinlar , sony arayuzu çok hoş gercekten, ben birtek klavyesini begenmedim , onuda bir proyla hallettim

- - - Eklendi - - -

kardeş benim telefon xperia sp gayet iyi bence şıklik ,saglamlik,dayaniklilik, şarji gayet iyi gidiyir, kamerasini begenmeyenler orjinal kamera ayari 5 mp de onu 8 e getirip oyle kullansinlar , sony arayuzu çok hoş gercekten, ben birtek klavyesini begenmedim , onuda bir proyla hallettim

• Beğen
Tepkiler: legolas29
Invoke

Invoke

Üye

+1 Tasarımı :D

Ragnar Lothbrok

Ragnar Lothbrok

Üye
Arkadaşlar ekranı kötü derken şundan bahsediyor olmalılar, dokunmatik yüzey ile dış cam arasında biraz boşluk var. Ama o bu telefonda mıydı yoksa ION da mıydı tam hatırlamıyorum. Bu boşlukta kötü bir görüntü oluşturuyor.

Benim tercihim Nexus4 ya da LG Optimus G. Eğer güncellemeye çok önem veriyorsan kesinlikle Nexus4 diyorum. Ben de ya Nexus4 ya da LG Optimus G alacağım.

erencik_

Üye
Aldigim gunden bir hafta sonra Servise bu ekran arizasindan dolayi yollayali 10 gun oluyor ne arayip bisey diyen var nede orali olan teleservis turkiyedeki yetkili arayinca telefonu acan bile yok sonuc belli beklet geldigi gibi paketle ver kargoya satin alanda ne hali varsa gorsun sony i aradim elimizden bisey gelmiyor dediler servisin insiyatifindeymis 1100 liram cöpe gitti

ultra-cengo24

ultra-cengo24

Üye
spde bosluk falan yok ne boslugu sadece hoşluk var çok hoş bi telefon

Ragnar Lothbrok

Ragnar Lothbrok

Üye
Konu 8 ay önce açilmiş arkadaş iki gün içinde alacağim demiş. Anlaşilmişdir umarim.

ultra-cengo24

ultra-cengo24

Üye
belkide almadı ?

Ragnar Lothbrok

Ragnar Lothbrok

Üye
Madem öyle,
8 AY ÖNCE demişim ki -dikkatli okursak- dokunmatik yüzey ile dış cam arasında bir boşluk var SANIRIM ama SP demi yoksa ION da mı EMİN DEĞİLİM demişim.

(Ayrıca arkadaşın bilgilerine bakarsak GM Discovery almış görünüyor)

Üst Alt