Dostum tüketici mahkemesine verdiğin zaman faturayı istiyorlar.Faturanın yanısıra teknik servis tutanaklarınıda istiyorlar.Ben telefonu 4 sefer vermiştim garantiye.Genpa 4. yolladığımda kayıt yapmamış 3 sefer gitti olarak gözüküyordu.O yüzden bile tüketici mahkemesinde sorun çıakrdılar.3 defa gitmiş bu şekilde kazanamazsın dediler.(Yeni kanun gereği telefonun hangi arızadan olursa olsun en az 4 defa gitmesi gerekiyormuş garantiye) Zorla sekreteri ikna edip Tüketici mahkemesi komisyon başkanıyla görüştüm.(650tl boru değil.Bırakmam peşini
) Durumu anlattım komisyon başkanına ve mahkemeyi kazandım.Telefonu geri gönderip paramı iade aldım.Ama telefonu geri yollarken sıfır kutusunda olduğu şekliyle herşeyini yollamak zorundasın.(Kutusu,şarj aleti,hafıza kartı,yedek kapaklar,fatura vs vs).Onun için faturaya bi şekilde ulaşsan iyi olur.En kötü ihtimalle telefonun ilk sahibini tanıyorsan, nerden aldıysa oraya gidip eğer bilgisayar ortamında kesildiyse fatura bilgisayardan, eğer elle yazıldıysa fatura giden faturaların birer nüshası satan kişide saklanır.Ordan bi fotokopisini al.O da işini görür.