Araba Alacağız Önerileriniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Utku

Utku

Üye
    Konu Sahibi
Araba Alacağız Önerileriniz
Babamda Tata Marina SW 2007 model bir araba var...Bunu kaça satabiliriz acaba...Şimdi asıl meseleye gelelim...Bu arabayı satıp 30000 tl ye 2002-2003 Mini cooper almak mı Ford focus-mondeo-fuesion mu almak mantıklı olur(2.el tabi)Sizin başka öneriniz varmı bu fiyata ?
Bir soru daha sormam gerek 45 bin 55 bin arasında İnsignia'nın hangi modelini önerirsiniz?İkna edersem :bilmminsignia alacak yada .... bilemiyorum:bilmm
 


Anıl Umut

Emekli Yönetici
30.000'den 50.000 den bahsediyorsa senin babaya helal olsun valla :D

Araştırdığım kadarı ile sizin şu anki Tata 13-14bin lira arasında gidiyor.
Focus işine özellikle de dizel araba işine hiç girmeyin..Şayet dizel düşünüyorsanız ya sıfır alın yada çok az kullanılmış alın 15-20 bin km gibi.Çünkü dizel arabanın çok kullanılmışı sorunludur.Enjektörler bozuluyor eskiyor,püskürtme yapmıyor ve bunun maliyeti çok çok büyük.
benzinli almalısınız kesinlikle bugün benzin 3.90Tl ama motorinde ondan aşağı kalmıyor.hem benzinli alırsanız tüp taktırırsınız maliyet düşer.LPG bugün 2.2-2.5 Tl arası illere göre değişiyor sabit fiyatı yok.

Gelelim araç modellerine,2006-2007 Passat mükemmel duruyor ayırdığınız bütçeye göre.33-40 Bin tl arasıdır.
İnsignia yeni ve mükemmel bir araç.1.6 180 beygir denilen Cosmo motor seçeneği gerçekten çok pahalı(60-70 bin lira) ve her bütçenin harcı değil.İnsignia düşünüyorsanız,115 beygirlik 1.6 motor mantıklı olacaktır.onlarda 47 bin liralardan başlıyor.Ama söyleyeyim o paraya değmez.

Bir başka tercih de Wv Caddy olabilir ki bence en güzelidir.Bu yıl içinde ilk defa 1.6 motoru çıktı ve harika.Fiyatları serisine göre 40.44 bin lira arasıdır.Araç çok ataktır,dağ bayır yokuş çamur dinlemez kesinlikle bastıkça gider.Geniş rahattır diğer minibüs modellerininin aksine içeri ses almaz,konforludur,sürüşü çok keyifli görüş açısı (aynalar)mükemmeldir.Biz de de bir ara 2006 dizeli vardı.
yani demem o ki araç alırken ;
1-benzinli olsun
2.Alman menşeeli olsun
3.Yakıt tasarrufu sağlayabilsin.

gerisi size kalmış ben uğraşım bunları yazabildim,aklıma geldikçe de yazarım :)
 
Utku

Utku

Üye
    Konu Sahibi
Saolasın Bu kadar yazmışsın :D İnsignia'ya değmez demişsin neden acaba?Passat aklıma yattı aslında ... araştırayım biraz...
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Birazda benzin yakmasına bak bence gideri fazla olmasın:)
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Yahu bir Opel kalitesine bak bir de Vw kalitesine bak.Arada çok fazla fark var ondan dedim.2004-2005 Passat'a elbette değer.Hem çok tutulan vir araba hem de mükemmel :D
 
Utku

Utku

Üye
    Konu Sahibi
biz en sonunda megane 2005-2006 almaya karar verdik (dizel) o arabaya 24 bin tl vermeye değermi ?
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ford düşünmeyin derim ...

Anıl' a zıt gideyim :D Benzinli yerine dizel her zaman tercihimdir kalkış olarak fark eder belki ama yakıt tasarrufu adına dizel daha güzel :)

Araç seçimine gelirsek hemfikir, Alman dan şaşmayın :) Passat veya Jetta olabilir 2006-2007 modelleri verdiğin fiyat aralığında ve araçlar tasarım ve yol tutuşu adına çok güzel :)
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Utku™;3034349' Alıntı:
biz en sonunda megane 2005-2006 almaya karar verdik (dizel) o arabaya 24 bin tl vermeye değermi ?
2004 lerin en serisi 21 bin lira felan.Eğer alacağınız araç modeli ise fiyat bence fena değil.
O arabanın sürüşü hoş değil yahu,konfor sunmuyor.Araba dediğin koltuğuna oturdun mu güven verecek.o direksiyonu tuttun mu kendine bir güven gelecek.ben megane da bunu görümüyorum :)

Tabi megane'ın hangi serisi motoru nedir bir söylersen daha kapsamlı birşeyler söylerim.
Ama kaç binde araç?Kesinlikle dizelde fazla Km yapmış aracı almayın almayın almayın :)

Babanın kararıdır tabi yine de.Şimdiden hayırlı olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt