Android ve WP Hakkında bilgisi olanlara önemli soru

Sponsorlu Bağlantılar

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
Android ve WP Hakkında bilgisi olanlara önemli soru
Arkadaşlar yeni telefon alacağım bütçem 1000 tl çok zorlarsam 1200 gibi bişey de yaparım.

2 Model arasındayım:
1- Sony Xperia SP
2- Nokia Lumia 720

(Telefonda oyun falan oynamam internete sık girerim bunun gibi iş tarzı konulara yönelik kullanırım face-twit. vs de çoook çok nadirdir girdiğim , kendi üyeliğim bile yok :) )

Hangi cihazı önerirsiniz ?

Uzun süre kullanmak benim için önemli. Şuan 5800'ım var aslında her işimi görsede açıkçası tipi kaydı mesajlaşmaktan :)

Az çok nasıl kullandığımı anlamışsınızdır yardımlarınızı bekliyorum. Bu akşam alabilirim tel.i karar verdirin de :)

tapatalk

tapatalk

Üye
Face twitter whatsapp androidde çok daha iyidir

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi

Kullandığım şeyler değil onlar.
Ama merak ediyorum neden daha iyidir ?
Bir de android cihazlarda zamanla yavaşlama olduğu doğru mu ?
-Bu arada konu özellikle android vs windows phone değil bahsettiğim 2 cihaz lütfen bunu dikkate alalım.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Lumia 720 tavsiye ederim. Özellikle oyun pek oynamam demişsin. Birde 1200 e çıkıyorsan madem lumia 920 yada 820 filan al bence.

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 720 tavsiye ederim. Özellikle oyun pek oynamam demişsin. Birde 1200 e çıkıyorsan madem lumia 920 yada 820 filan al bence.

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi
Onların tipini beğenmedim L720 nin inceliği hoşuma gidiyor.
Açıksa sony'nin de en beğendiğim yanı tarzı , ve alttaki sms de ayrı aramada ayrı tepkiler veren ışık bölümü :) :)
Ama tabi ben pek anlamıyorum tel. donanımından o yüzden işe yaramaz dediğiniz , yada zamanla kullanılmaz olur dediğiniz varsa ötekini seçeyim

Kerim.

Kerim.

Üye
Dusunmeden sp alirim ben:oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
uzun sure kullanım için lumia720 daha cazip olacaktır. Özellikle batarya performansı çok iyi. İnternet konusunda da Flash Player hariç oldukça başarılı. Fakat; Windows Phone işletim sistemini incelemeden lumia almanı tavsiye etmem. Zira alışkın olduğun sistemden çok çok farklı bir dünyaya gireceksin. Lumia820 alabilecek bir bütçeye sahip olsan da ihtiyaçlarına lumia720 yeteceği için ben tavsiye etmiyorum. Kullanmayacagın ozelliklere para vermene gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Cem
tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
uzun sure kullanım için lumia720 daha cazip olacaktır. Özellikle batarya performansı çok iyi. İnternet konusunda da Flash Player hariç oldukça başarılı. Fakat; Windows Phone işletim sistemini incelemeden lumia almanı tavsiye etmem. Zira alışkın olduğun sistemden çok çok farklı bir dünyaya gireceksin. Lumia820 alabilecek bir bütçeye sahip olsan da ihtiyaçlarına lumia720 yeteceği için ben tavsiye etmiyorum. Kullanmayacagın ozelliklere para vermene gerek yok.
Bende böyle düşünüyorum. WP'u biraz daha araştıracağım tabi. Aslında baya kurcaladım telefonu da , menüsü biraz dandik görünüyor , öyle olmasa hiç düşünmem zaten. HTC olsun sony olsun arayüzleri hep iç açıcı güzel efektli fakat nokia'a o yok işte..

ANIL

ANIL

Admin
4.6 inç ekran çift çekirdekli 1.7 GHz işlemci 1 GB Ram ve Adreno 320 gpu ile Xperia SP bana daha yakın geliyor. Lumia 720'de 512 MB Ram mevcut. WP sistemi için sorun değil ama ileride oyunlar için sıkıntı olabilir.

Ama sen oyun ve sosyal ağlarda aktif değilsen senin için Lumia 720 daha iyi olur. :oke:

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
4.6 inç ekran çift çekirdekli 1.7 GHz işlemci 1 GB Ram ve Adreno 320 gpu ile Xperia SP bana daha yakın geliyor. Lumia 720'de 512 MB Ram mevcut. WP sistemi için sorun değil ama ileride oyunlar için sıkıntı olabilir.

Ama sen oyun ve sosyal ağlarda aktif değilsen senin için Lumia 720 daha iyi olur. :oke:
Xperia'nın beni etkileyen yanı sadece tarzı açıkçası. Lumia'da da başka modelleri düşünmemin sebebi menü vs arayüzündeki açıkçası tırt'lık köşeli renksiz ikonlar falan.

- - - Eklendi - - -

Bu arada lumia'da radyo olmaması da beni korkutuyor. :S Hepten kararsızlaştım

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
lumiaya fm radyo gdr2 güncellemesiyle geliyor. O da temmuz veya ağustos ayı başlarında yayınlanacak. Windows phone'u incele dememin sebebi buydu zaten. O kareler sadece uygulama ikonu değil. Live tile yani canlı karo onlar. Ve sürekli olarak kendilerini guncellerler.

bu arada xperia sp'de de öyle yabana atılamayacak bir pil performansı var. 2370mAh bataryası var. Fakat beni de muallakta bırakan karşılaştırdığın iki cihazın ekran boyutları arasında 1.3" var. Yani iki ekran arasında 33mm fark var. O yüzden sen öncelikle ikicihazı da eline alıp bir incele. Yani lumia küçük gelebilir ya da xperia büyük gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: tlgcn38
tapatalk

tapatalk

Üye
fm radio mu kaldı tune in diye bişey var telefon alırken o özelliği takmayın bence

Invoke

Invoke

Üye
SP çok güzel telefon bence, performans zaten iyi de oynamıyorum demişsin bunu konuşmanın bir manası yok.
Telefonla bir işin yok o zaman normal telefon niyetine kullanıyorsun yani? Arada bir internet, müzik vs. Bunları ikisinde de yapabilirsin.
Aralarında çok fark yok yani senin açından... Sonuç olarak bence -üstte de söylendiği gibi- telefonları eline al bak. Hangisi hoş gelirse, hangisine için ısınırsa onu al, derim.
SP'nin alttaki ledinin çok hoş olduğunu da söylemeden geçmek istemiyorum :pro:

- - - Eklendi - - -

fm radio mu kaldı tune in diye bişey var telefon alırken o özelliği takmayın bence

Belki her zaman internet bağlantısı yok ama yanında bir kulaklığı vardır...

fingerback5

fingerback5

Üye
1250 tlye galaxy s3 var iki cihazdan da cok daha ustun.Verecegin farka deger.

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
Sana Katılmıyorum Android lerde Sarj Sorunu vardır ve Adam Sarj uzun gitmesini İstiyor :nono:

Wp Öneririm . Sarj konusunda sıkıntı yaşamazsın ve yeni nesil bi cihaz uzun sürede yeni nesil kalacaktır ama android öyle değil 1 yıl önce SII amiraldi şimdi ise telefondan sayılmıyor .

tapatalk

tapatalk

Üye
Sana Katılmıyorum Android lerde Sarj Sorunu vardır ve Adam Sarj uzun gitmesini İstiyor :nono:

Wp Öneririm . Sarj konusunda sıkıntı yaşamazsın ve yeni nesil bi cihaz uzun sürede yeni nesil kalacaktır ama android öyle değil 1 yıl önce SII amiraldi şimdi ise telefondan sayılmıyor .
s2 çıkalı kaç yıl oldu bi hatırla bakalım :) android için 3 günde güncellenen uygulamalar için wp 4 aydır güncelleme bekliyo.

Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
Oyun oynamayacağınızdan bahsetmişsiniz, kesinlikle lumia alın

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
1250 tlye galaxy s3 var iki cihazdan da cok daha ustun.Verecegin farka deger.
S3 kaba ve yuvarlak stili hoşuma gitmiyor ama tabi iç yapısı bunların birinde olsa hiç düşünülmez

- - - Eklendi - - -

Ağrılıklı olarak öneriniz lumia gibi duruyor arkadaşlar. Ama en güzeli oraya gidince ikisini de elime alıp bakacağım ve hoşuma gideni alacağım galiba. ama aklımdaki yeni bir soru daha biraz araştırınca çıktı. Netten istediğim siteden film - video falan izlemekte sıkıntı çıkar mı flash olmayan tel.da ?

Üst Alt